7/10/09

Οι Τούρκοι... χορεύουν

«Το 2000 οι δύο ΥΠΕΞ, κατορθώνοντας να παραμερίσουν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, υπέγραψαν συμφωνίες στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου για θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρομετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών. Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν μόνο να βελτιωθούν υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου», σημειώνει η Zaman.


Εκτενείς αναφορές στην εκλογή Γιώργου Παπανδρέου έκανε χθες ο τουρκικός Τύπος. Αν και εκφράζονται κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα χειριστεί τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, δεδομένου ότι τώρα δεν έχει να κάνει με τον Ισμαήλ Τζεμ -με τον οποίο είχε «χημεία», όπως γράφουν χαρακτηριστικά- αλλά με τον Ερντογάν, οι Τούρκοι αρθρογράφοι εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα επέλθουν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που «χόρεψε χορό φιλίας», όπως γράφει χαρακτηριστικά η Cumhyriyet. «Στην Άγκυρα επικρατεί η άποψη ότι, όπως και τότε που ο Παπανδρέου είχε αναλάβει ΥΠΕΞ μετά τον Πάγκαλο, ξεκινώντας ένα χρονοδιάγραμμα ύφεσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, έτσι και τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένα εμπόδιο για να μη γίνει μία παρόμοια κατάσταση και κατά τη νέα διακυβέρνηση της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η εφημερίδα.

Το προφίλ

Κοιτάζοντας τις ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να κτίσουν το προφίλ του. «Ήταν ο πρώτος Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από το γεγονός ότι οι Δυτικοθρακιώτες αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Ο ίδιος το 2004 υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν. Οι Παπανδρέου και Τζεμ είχαν συμφωνήσει για την αφαίρεση από τα βιβλία της Ιστορίας των διατυπώσεων, που εμπεριείχαν διακρίσεις και προκαταλήψεις. Η Τουρκία το έκανε αλλά η Ελλάδα, με την πίεση της Εκκλησίας, δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει», γράφει η Referans.

«Χάρη στη λεγόμενη πολιτική του συρτακιού και τη σχέση του με τον πρώην Τούρκο ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τζεμ, ο Παπανδρέου χαίρει εκτίμησης και εμπιστοσύνης στην Τουρκία, περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα πολιτικό. Οι εκλογές της Κυριακής τον επαναφέρουν στο προσκήνιο και αποτελούν μία νέα ελπίδα, τόσο για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο και για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού», γράφει η Χουριέτ Daily News.

«Το 2000 οι δύο ΥΠΕΞ, κατορθώνοντας να παραμερίσουν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, υπέγραψαν συμφωνίες στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου για θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρομετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών. Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν μόνο να βελτιωθούν υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου», σημειώνει η Zaman.

«Κατά την περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αρχίσει να πνέει εαρινή ατμόσφαιρα στις διμερείς σχέσεις. Κατά την περίοδο αυτή έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. με την έγκριση της Αθήνας, ενώ καταργήθηκαν τα ελληνικά βέτο», επισημαίνει η Σαμπάχ.

Πακέτο ειρήνης

Πληροφορίες του ανταποκριτή της Zaman στην Αθήνα καλλιεργούν το κλίμα αισιοδοξίας περαιτέρω, καθώς κάνουν λόγο για υποβολή «πακέτου ειρήνης» στην Τουρκία από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Υπάρχει στην ημερήσια διάταξη η πιθανότητα ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας να ακολουθήσει ενεργό πολιτική όσον αφορά στην Τουρκία. Ο Παπανδρέου αναμένεται να προτείνει "συμφωνία ειρήνης και ασφάλειας", που θα περιέχει την επίλυση των προβλημάτων, υπό μορφήν πακέτου», γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το πρώτο του διαγώνισμα θα το δώσει στη Συνάντηση Κορυφής της Ε.Ε. το Δεκέμβριο.

Το Σχέδιο Ανάν
Έξτρα μονάδες κερδίζει στον τουρκικό Τύπο ο Γιώργος Παπανδρέου για την υποστήριξή του στο Σχέδιο Ανάν. Η Χουριέτ Daily News, σε μία ενδιαφέρουσα ανάλυσή της, εξηγεί ότι ενώ το 2004 ο Παπανδρέου υποστήριξε το σχέδιο Ανάν, ο Καραμανλής, όντας «μη έμπειρος πολιτικός», δεν ήθελε να ξεκινήσει τη θητεία του πιέζοντας τον μ. Τάσσο Παπαδόπουλο να αλλάξει στάση έναντι του σχεδίου. «Σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός ότι το σχέδιο δεν υπερψηφίστηκε από τα τρία τέταρτα των Ε/κ οφείλεται στην απροθυμία του τέως Έλληνα Πρωθυπουργού να το στηρίξει», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Το ζητούμενο είναι, εξηγεί, με την αλλαγή των συνομιλητών, ο Παπανδρέου να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο, ενθαρρύνοντας τον Χριστόφια να είναι πιο εποικοδομητικός στις διαπραγματεύσεις.

Αναφορά στο θέμα κάνει και η Σαμπάχ, λέγοντας ότι το γεγονός πως ο Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο «για να υποστηρίξει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», σε συνδυασμό με την υποστήριξή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και την πεποίθησή του οτι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες μπορούν να ξεπεραστούν, δείχνουν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν πάνε σημειωτόν, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι μουσουλμάνοι που έγιναν «μειονότητα»Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε ο τουρκικός Τύπος και την εκλογή των δύο μουσουλμάνων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα στα βουλευτικά έδρανα. Οι δύο «Τούρκοι» βουλευτές, γράφει η Zaman, αναμένουν από τον Παπανδρέου άνοιγμα όσον αφορά στα προβλήματα της «μειονότητας». Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν υπενθύμισε ότι ο Παπανδρέου είχε προβεί σε διευκολύνσεις όσον αφορά στις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια και κατήργησε το Άρθρο 19 περί Ιθαγένειας. «Ο Χατζηοσμάν πιστεύει ότι και τώρα θα γίνουν νέα ανοίγματα από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και ότι θα σημειωθεί πρόοδος στα προβλήματα που εκκρεμούν», αναφέρει η εφημερίδα. Ο Τσετίν Μαντατζί τόνισε ότι είναι «απαράδεκτοι οι περιορισμοί στα ''μειονοτικά δικαιώματα'' στην Ελλάδα, που είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε.» και ότι έχει εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου, περιμένοντας ειλικρινείς προσπάθειες.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

30 σχόλια:

  1. Οἱ τοῦρκοι μᾶλλον λένε ἐπίτηδες βλακείες, προτοῦ ρίξουν τὴν σφαλιάρα.
    Ἄντε ἂς χορέψει λοιπόν, ὅλη ἡ Ἑλλάδα τσάμικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έπαινοι Τούρκων για Έλληνες πολιτικούς ...αηδίασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα την καταργηση των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, και ΑΙΓΑΙΟΥ (φαινεται εμποδιζαν την …πρασινη αναπτυξη..) μετα την καταργηση του ‘ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ’ σε ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (και εδώ το ‘εθνικης’ μαλλον εμποδιζε τα πρασινα αλογα…) ερχεται τωρα το ‘WWW.OLYMPIA.GR’ … να μας ανησυχησει ετι περαιτερω..

    Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 20:25 :

    Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του…..αναφέρει ……
    "He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
    Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"

    Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο?

    Εδώ τι λινκ…

    http://www.ft.com/cms/s/0/0d097e00-b1de-11de-a271-00144feab49a.html

    Καποιοι τα ΞΕΡΑΜΕ… καποιοι ΤΩΡΑ θα τα ΜΑΘΟΥΝ…

    Το σκοταδι απλωνεται στην χωρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η από σήμερα Πρώτη Κυρία τής Ελλάδος, ονομάζεται Χάιδω , είναι « Αρσακειάδα » και ο Ανδρέας την είχε διαγράψει το '76 από το ΠΑΣΟΚ ως ακροαριστερή !!
    Κάτι που ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν, είναι ότι η από σήμερα Πρώτη Κυρία της Ελλάδος, ονομάζεται Χάιδω και είναι ακροαριστερή! Ο λόγος φυσικά, για την Πατρινιά σύζυγο του Τζέφρυ Παπανδρέου, κυρία Αντα Παπαπάνου, που το βαφτιστικό της όνομα είναι Χάϊδω και το 1976 την διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ως ακροαριστερή ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου!!.. Όπως μάς πληροφορεί η "Ελευθεροτυπία" της 14ης Ιανουαρίου 2004, το βαφτιστικό της συζύγου του Τζέφρυ... «είναι Χάιδω, αλλά μία θεία της από την Αμερική τής το αλλάζει σε Χάιντι και μετά Άντα. Ο πατέρας της είναι γνωστός δικηγόρος των Πατρών και ξεχωριστό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης. Ηταν λογικό λοιπόν, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε οικογενειακώς από τις ΗΠΑ, το 1960, και άρχισε τις επισκέψεις στην πατρογονική γη της Αχαΐας, να περάσει και από το σπίτι του Παπαπάνου.

    Η πρώτη συνάντηση της Αντας με τον Γιώργο δεν προμήνυε ότι κάποτε οι δυο τους θα ερωτεύονταν σφοδρά και θα γίνονταν ζευγάρι. Εκείνη ήταν γύρω στα 10 και εκείνος λίγα χρόνια μεγαλύτερός της και μάλλον σοβαρός. Περισσότερο εντυπωσιάζεται από τον αέρα της Σοφίας και τού...

    ξανθού Αντρίκου, παρά από το μεγάλο αδερφό τους. Η φωτογραφία εκείνης της μοιραίας συνάντησης, πάντως, έχει ξεχωριστή θέση στα ενσταντανέ του ζεύγους.

    Εκτοτε για περίπου δύο δεκαετίες οι πορείες τους είναι παράλληλες, χωρίς να συναντηθούν. Ο Γιώργος, πολίτης του κόσμου, δίπλα σ' έναν πατέρα όπως ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, βιώνει την πολιτική μέσα από την αντίσταση στη χούντας στον Καναδά, τις ΗΠΑ. Η Αντα πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Πάτρας. Για ένα χρόνο φοιτά στο Αρσάκειο απ' όπου, όμως, η έφηβη Άντα επαναστατεί για να φύγει, ώστε να γλιτώσει από την τρυφερή πολιορκία της μαμάς της Θεανώς που στα διαλείμματα την κυνηγάει για να φάει κάτι, επειδή είναι αδύνατη. Πιο φιλελεύθερος στις απόψεις του ο πατέρας της, δέχεται και η Αντα συνεχίζει στο Γυμνάσιο πάνω από τις σκάλες του Γιογκαράκη.

    Η Άντα - Χάιδω, περνάει στο Πολυτεχνείο. Δραστηριοποιείται στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ από την οποία όμως το 1976 την διαγράφει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου για ακροαριστερή συμπεριφορά!.. Παίρνει το πτυχίο της και κάποια στιγμή φεύγει στην Οτάβα, στον Καναδά, όπου κάνει το μάστερ της στην αεροναυπηγική, στον τομέα αντοχής υλικών. Σ' ένα από τα ταξίδια της στην Ελλάδα, το '85, ενώ καθόταν στο σπίτι της παρέα με τους γονείς της, χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι η οικογενειακή φίλη Κούλα Αγγελοπούλου. Προσκαλεί την Αντα σε μια πολιτική συγκέντρωση που έχει στο σπίτι της. Εκείνη αρνείται γιατί έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των σπουδών της στον Καναδά. Τελικά, όμως, δέχεται και πηγαίνει. Το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μόλις έχει χωρίσει από τον πρώτο του γάμο. «Ημουν αρνητικά προκατειλημμένη», εξομολογήθηκε αργότερα η Αντα σε μια κοινή συνέντευξή τους που έδωσαν αρκετά χρόνια μετά στον «Ταχυδρόμο». «Ελεγα, είναι ο Ανδρέας στην πολιτική, τι θέλει να μπει και ο Γιώργος;»

    Εκείνος, μόλις αντικρίζει το ψηλό μελαχροινό κορίτσι, το ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

    Παρακινεί την οικοδέσποινα να προσκαλέσει την Αντα το βράδυ, στην κομματική συνεστίαση που γίνεται στο κέντρο του Μαραλέτου στο Ρίο, όπου και κάθονται δίπλα δίπλα. Είναι η αρχή του ειδυλλίου. Η Αντα ξαναφεύγει στον Καναδά. Ο Γιώργος εννοεί να μην την αφήσει ήσυχη. Φίλοι τους περιγράφουν μια χαρακτηριστική σκηνή. Σ' ένα ταξίδι του στη Μινεσότα αναζητεί την αδελφή της Αντας, την Μπέτι (τη βρήκε σε μία εκκλησία), η οποία σπούδασε συγκοινωνιολόγος και εργαζόταν στις ΗΠΑ.

    Ηδη, όμως, ο έρωτας για τον πολιορκητικό γιο του Ανδρέα Παπανδρέου είχε γεννηθεί και στην καρδιά της Αντας. «Στο πρώτο ραντεβού ένιωσα μια μεγάλη έλξη» έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου περιγράφοντας τα συναισθήματα του. Μια ανακάλυψη...ήταν η εξυπνάδα της, ο χαρακτήρας της, το πόσο διεισδυτικός άνθρωπος είναι. Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών της».
    ..........

    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/10/76.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα ( τού PASOK ), ανήκει στους πακιστανούς !..
    Ένα ακόμη βήμα, προς τον πλήρη αφελληνισμό της χώρας.

    Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες εκατοντάδων Πακιστανών, αφρικανών αλλά και αλβανών μεταναστών, που πανηγύριζαν στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, για την εκλογική επιτυχία του PASOK και την πρωθυπουργοποίηση του Γιώργου (Giorgos) Παπανδρέου. Εκατοντάδες ξένων, από αυτούς που έχουν οδηγήσει στην απελπισία τους Έλληνες κατοίκους του κέντρου, ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς.

    Στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου και τα περισσότερα τηλεοπτικά πλάνα, αλλά και σε μικρότερους δρόμους της Αθήνας, όπως στην συμβολή Ευρυπίδου και Αισχύλου, είχαν στηθεί «παραδοσιακοί» χοροί των χωρών προελεύσεως των λαθρομεταναστών.

    Πέραν αυτού όμως, δεν ήταν λίγοι οι...

    λαθρομετανάστες, οι οποίοι βοήθησαν και έμπρακτα το PASOK - σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ε» - κυρίως αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι στελέχωσαν περίπτερα του ... κινήματος. «Συμμετείχαν επίσης στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μεγάλων πόλεων και μοίρασαν φυλλάδια στις γειτονιές και στα διόδια.» πληροφορούμαστε.

    Όχι βέβαια ότι οι Νεοδημοκράτες πήγαν πίσω. Ίσως έχετε δει τις τελευταίες ημέρες Πακιστανούς και Αφρικανούς με μπλούζες της ΟΝΝΕΔ, που κυκλοφορούν στο Σύνταγμα. Αλλά και στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ομάδες ασιατών να λαμβάνουν οδηγίες από στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης...
    Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του PASOK, υπήρχε και οργανωμένη παρουσία βουλευτών του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο προσπάθησε να οργανώσει τους ομοεθνείς του, στο αντίστοιχο ελλαδικό κόμμα.

    Από ότι φαίνεται λοιπόν, πάμε ολοταχώς για απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες. Γιατί ίσως αυτή είναι η μοναδική λύση για την περαιτέρω ενίσχυση του δικομματισμού. Τα «κοννέ» έχουν ήδη γίνει, όπως φάνηκε ξεκάθαρα, τόσο από τους πανηγυρισμούς, όσο και την ευρύτατη παρουσία τους.

    Και μιας και μιλάμε για «εισαγόμενους» ψηφοφόρους, αξίζει να σημειωθούμε και στην περίπτωση της Θράκης, η οποία ήταν η μοναδική περιοχή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά του. Σύμφωνα με φήμες, το κέρδος προήλθε από τους «μεταφερόμενους» εκ Τουρκίας ψηφοφόρους, που εκτός του PASOK, στήριξαν και το κόμμα του Τσίπρα.

    Από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/10/pasok.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμερικανάκι , από οικογένεια Βασιλοφρόνων και παντρεμένος με Λιβανέζα ο νέος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος !..
    ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

    Ενας «αλεξιπτωτιστής» τής πολιτικής

    Τί έγραφε το "ΒΗΜΑ" τον Γενάρη τού 2006

    Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 8/1/2006

    Δύο ημέρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρατηρήθηκε πρωτοφανής κινητικότητα περί τη Χαριλάου Τρικούπη ­ για τα δεδομένα των τελευταίων δύο ετών τουλάχιστον. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠαΣοΚ διέρρευσε μια έντονη φημολογία ότι έχουν δρομολογηθεί πολύ σημαντικές αλλαγές προσώπων και τα πρόωρα συμπεράσματα στα δημοσιογραφικά γραφεία μοιραία οδηγούσαν στο ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές τομές στο κόμμα και στο επιτελείο του. Απ' ό,τι τελικώς αποδείχθηκε, οι τομές δεν ήταν και τόσο δραματικές. Πέραν του ορισμού του κ. Θ. Πάγκαλου ως υπευθύνου του κόμματος για τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης, τα όσα βαρυσήμαντα αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου αφορούσαν το πολιτικό του γραφείο, από όπου αποχώρησε ο κ. B. Βαλασόπουλος (αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες σχετικές με την τοπική αυτοδιοίκηση) και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Π. Γερουλάνος. H ανακοίνωση του ονόματος του κ. Γερουλάνου άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων στο ΠαΣοΚ, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια τα τελευταία χρόνια ­ κατά κύριο λόγο αρνητικά.

    H επιστροφή του κ. Παύλου Γερουλάνου κατά πολλούς δίνει σαφείς ενδείξεις για ένα πράγμα: το ποιοι είναι οι συνομιλητές του κ. Γ. Παπανδρέου. Εδώ και πολλούς μήνες στο ΠαΣοΚ άλλοι αναρωτιούνται και άλλοι παρουσιάζουν ως αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει επαρκή «ομάδα» να τον περιστοιχίζει. Επειτα από την τοποθέτηση του κ. Γερουλάνου στο πολιτικό γραφείο του οι περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ή να επιβεβαιώνονται στις εκτιμήσεις τους ως προς το ποια είναι η πραγματική ομάδα Παπανδρέου. Αυτό βεβαίως δεν οδηγεί αναγκαστικά σε θετικά συμπεράσματα για την πολιτική της επάρκεια.

    Ο κ. Γερουλάνος από πολλούς χαρακτηρίζεται «αλεξιπτωτιστής» της πολιτικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι γράφτηκε στο ΠαΣοΚ μόλις το 2001, έπειτα από 10ετή σχεδόν γνωριμία με τον κ. Γ. Παπανδρέου και χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το κόμμα σε οποιοδήποτε επίπεδο. H οικογένειά του είναι μία από τις γνωστότερες της Κεφαλλονιάς και των κοσμικών κύκλων των Αθηνών, ενώ οι βασιλικές πολιτικές καταβολές της οδήγησαν πολλές φορές κάποια στελέχη του ΠαΣοΚ σε σχόλια και υπαινιγμούς εναντίον του. Κάποιοι είχαν ερμηνεύσει ως σαφή αιχμή κατά (και) του κ. Γερουλάνου το σχόλιο του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος επί των ημερών του κ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ είχε αναφέρει ότι στους διαδρόμους του υπουργείου οι συνομιλίες γίνονται στα αγγλικά, με αμερικανική προφορά... Ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου είναι σήμερα 40 ετών και έχει σπουδάσει στα Williams College, MIT και Harvard των ΗΠΑ. Είναι παντρεμένος με την κυρία Λάρα Μπαραζί, γόνο εύπορης οικογένειας χριστιανών του Λιβάνου. Γνωρίστηκε με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ όταν αυτός παρέμεινε στη Βοστώνη κατά το διάστημα 1990-93. Την εποχή εκείνη ωστόσο δεν είχε διαφανεί σαφώς η πρόθεσή του να αναλάβει κάποιον πολιτικό ρόλο, κάτι που έγινε φανερό όταν ο κ. Παπανδρέου τον διόρισε ειδικό του σύμβουλο το 1999 και λίγο αργότερα γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.

    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/10/blog-post_5362.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ - ΙΚΕΤΕΥΟΝΤΑΣ - ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΟΓΓΟΛΟ - ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛ - ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ ΝΑ «ΓΛΕΙΦΕΙ» ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. !!
    Παρίσι, Γαλλία 07/10/2009 19:53 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-γαλλ πρακτ)

    Γαλλία. Στο Παρίσι έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ

    Στο Παρίσι έφτασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη και θα συναντήσει τον Νικολά Σαρκοζί για να συνομιλήσουν σχετικά με την εναντίωση του Γάλλου προέδρου στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε ο...

    Πιερ Λελούς, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ. Ο κ. Γκιουλ θα μιλήσει αύριο και ενώπιον της ΟΥΝΕΣΚΟ.

    Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας, μαζί με τον Γάλλο ομόλογο του, θα εγκαινιάσει την Παρασκευή την έκθεση στο Γραν Παλαί με τίτλο "Από το Βυζάντιο στην Κωνσταντινούπολη: ένα λιμάνι για δύο ηπείρους".

    Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ αναμένεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχουν ξεκινήσει από το 2005.

    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/10/blog-post_6534.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7/10/2009
    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ

    Θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να εξετάσουμε όλες τις επιλογές των νέων υπουργών και υφυπουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή τη στιγμή, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, θα περιοριστούμε σε μερικές πρώτες συνοπτικές σκέψεις.


    Η έμφαση των ΜΜΕ πηγαίνει στο ότι μειώθηκε ο αριθμός των υπουργών και υφυπουργών και στο ότι συμμετέχουν στη νέα Κυβέρνηση πρόσωπα που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά παρόμοια καθήκοντα και όχι πρόσωπα όπως οι Σκανδαλίδης, Παπουτσής, Ευθυμίου, Δαμανάκη, Αποστολάκη κ.α.


    Σημαντικότερα, όμως, είναι τα αρνητικά στοιχεία στις επιλογές του νέου πρωθυπουργού.
    1) Καταργήθηκαν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, δύο θεσμοί με ιδιαίτερη συμβολική σημασία σε σχέση με τα ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας έναντι των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη και των Σκοπιανών στη Μακεδονία. Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Το ξεθεμελίωμα του ελληνικού εθνικού κράτους ξεκίνησε από την πρώτη μέρα…


    2) Έφυγε η λέξη «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία, χάνει πλέον τον χαρακτήρα καλλιέργειας της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος, που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει. Το επόμενο βήμα θα είναι στη θέση της λέξης «Εθνικής» να μπει η λέξη «Πολυπολιτισμικής» ή «Διαπολιτισμικής» και η ένταξη μαθημάτων στην αλβανική, πακιστανική, νιγηριανή γλώσσα στα ελληνικά σχολεία.


    3) Νέα υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία το 2001 είχε προτείνει, έχουσα τότε την ιδιότητα της Επιτρόπου στην Ε.Ε., να θεσμοθετηθούν τα αγγλικά ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα! Επίσης, η νέα υπουργός Παιδείας είχε στηρίξει την διευθύντρια σχολείου που είχε καθιερώσει απογευματινά μαθήματα αλβανικών και άλλων γλωσσών σε ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των λαθρομεταναστών (με τα επίσημα κρατικά βιβλία των χωρών αυτών, που περιέχουν μίσος και ψεύδη κατά της Ελλάδας), χωρίς να υπάρχει καμία διμερής συμφωνία και συνεπώς κατά πλήρη παραβίαση της νομοθεσίας.


    4) Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο Δρούτσας, στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου τότε στο ΥΠΕΞ και μάλιστα εκπρόσωπός του στην ομάδα που υπό την καθοδήγηση άγγλων και αμερικανών κατήρτισε το σχέδιο Ανάν…


    5) Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Μπεγλίτης (επίσης στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), ο οποίος έχει πει ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά τη γνώμη του ήταν φασίστες τρομοκράτες που ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων.


    ..........
    http://patriotikoslogos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sub 92, δεν έχεις πιο σοβαρό τρόπο να αναδείξεις τη διαφωνία σου ?
    Η εικόνα που επέλεξες είναι ενδεικτικό στοιχείο της ανεπάρκειάς σου.
    Εάν έχεις άποψη κατεθεσέ την εγγράφως με σχόλια, εάν τολμάς βέβαια!!!
    Με την τακτική που ακολουθείται θα κάνετε καιρό να δείτε σοβαρό και τεκμηριωμένο σχόλιο στα θέματα που προβάλλετε, εκτός και εάν είναι άλλη η αποστολή της ιστοσελίδα σας.
    Είχα την άποψη ότι, ο κ. Καλεντερίδης είχε καλύτερη αντίληψη της θέσης της χώρας μας στον κόσμο και θα σε νουθετού σε ....
    Συνέλθετε και αφήστε τις ''ζεϊμπεκιές'',

    Με εκτίμηση ένας μετανάστης του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναλαμβάνω εγώ την πρωτοβουλία να απαντήσω στον φίλο μετανάστη…
    Η αισθητική άποψη αυτής της φωτογραφίας είναι γροθιά στο στομάχι φίλε από το εξωτερικό την οποία πρέπει να την δεχτής για να ξυπνήσεις. Δεν είναι μόνο ο αισθητικός συμβολισμός αυτής της φωτογραφίας αλλά οι πολιτικές πράξεις που προηγήθηκαν και οι εξαγγελίες που το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο θέλει να κάνει πράξη από εδώ και πέρα. Οι γροθιές μπορούν να προκαλέσουν ζημιά αλλά έχουν ένα πλεονέκτημα. Σε κρατούν σε εγρήγορση. Δεν σε αφήνουν να αποκοιμηθείς. Είναι δικό σου θέμα πως θα την προσλάβεις και θα αντιδράσεις. Αν θέλεις να κατηγορήσεις κάτι και κάποιον πες μας αν είναι πλαστή. Απ’ ότι ξέρω ο πρωταγωνιστής της δεν την αρνήθηκε ποτέ. Οπότε όλοι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε γι’ αυτή και για τους συμβολισμούς της.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:12 ειναι αυτουσιο το δημοσιευμα απο την Σημερινή δεν έχω αλλάξει το παραμικρό. Αν δε θέλεις εχω και μια φωτογραφία κατάθεσης στεφάνου στο μαυσωλειο του Κεμάλ (το ιδιο έπραξε και ο Κος Καραμανλής) τα υπόλοιπα αποτελούν δικές σου σκέψεις,υποθετικά σενάρια και εικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετανάστη του εξωτερικού
    θα σου πω μια ιστορία.
    Το 1998, προ της εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας, υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης συνεργασίας, από το κόμμα ΜΗΡ (Ακροδεξιό) επισκέφθηκε τη Βαγδάτη.
    Εκεί τον έβαλαν να καθήσει σε μια πολυθρόνα, πάνω από την οποία κρεμόταν ένα κάδρο του Χαφέζ αλ Άσαντ και επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν.
    Ο Τούρκος υπουργός δεν επέτρεψε τη φωτογράφησή του κάτω από τη φωτογραφία του Άσαντ, επείδή υποστήριζε το ΡΚΚ και ακολουθούσε αντιτουρκική πολιτική.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στην Τουρκία και τον έβαλαν επίτηδες να μιλήσει κάτω από ένα πανώ του σφαγέα του ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ. Το πανώ εκείνο είχε ύψος πέντε μέτρα και ο Παπανδρέου φαινόταν πολύ μικρός μπροστά του.
    Οι Τούρκοι το έκαναν επίτηδες, για να καταγραφεί στην ιστορία ο συμβολισμός.
    Έτσι έγινε και με το ζεμπέκικο.
    Με κατεχόμενη την Κύπρο και το Αιγαίο υπό απειλή, δεν χορεύεις ζεμπέκικα.
    Τί μήνυμα περνάς στον ελληνικό λαό;
    Άρα, η φωτογραφία, από τη στιγμή που δεν είναι πλαστή ή μοντάζ, απεικονίζει μια έστω και εικονική πραγματικότητα.


    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η μετονομασία του πρών Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι πράγματι απογοητευτική. Όχι γιά την αφαίρεση του "Εθνικής", αλλά γιά την παραμονή του Θρησκευμάτων! Καλώς ωρίσατε στην Ελλάδα των μουλάδων του Χομέινι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν βαριέμαι να την λέω αυτή την Ιστορία την μέρα που επεσαν οι ζεμπεκιές οστά ελληνα ελδυκάριου έφταναν στην Πάτρα.Ο ελδυκάριος δεν ήταν θύμα κάποιου τροχαίου ήταν θύμα Τουρκου Βαρβαρου Εισβολέα.Αν η λήθη είναι Αρετή η μνήμη είναι Χρέος.Ως επίσης γνωρίζουμε ποιός ήταν ο τζέμ.Οσο για την φωτογραφία φωτογράφος της ηταν ο Τουρκος Δημοσιογράφος που κατεβασε την Ελληνική Σημαία απο τα ΙΜΙΑ.Για να δείς ανωνυμε ποσο δένουν όλα και πως δένουν ολα σε σχέση με τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μετανάστη του εξωτερικού, αυτοί που σχολιάζουν το σχόλιό σου θα έπρεπε, σαν σωστοί Έλληνες να αναφερθούν στα λανθασμένα Ελληνικά σου πριν καυτηριάσουν τις ανοιχτόμυαλες απόψεις σου. Η προστακτική δεν παίρνει αύξηση (δεν είναι "κατέθεσε" αλλά κατάθεσε). Όσο γιά την αναφορά σας, Κε. Καλεντερίδη στην συμπεριφορά του υπουργού του ΜΗΡ στην επίσκεψή του στην Συρία, νομίζετε ότι πρέπει κανείς να μιμηθεί ανθρώπους του Τουρκές και του Μπαχτσελί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 8 Οκτώβριος 2009 10:45 πμ
    την αξιοπρέπειά τους δεν τη διαφυλάσσουν μόνον οι γκρίζοι λύκοι, αλλά και οι άλλοι, οι λευκοί λύκοι, όπως για παράδειγμα ο κ. Τζεμ.
    Όταν λοιπόν ο κ. Τζεμ ήλθε στην Ελλάδα, οι "υπεύθυνοι" του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών αφήρεσαν από το Ζάππειο ό,τι υπήρχε και θύμιζε την ελληνική επανάσταση.
    Εννοώ πίνακες ελλήνων ηρώων του 1821 κλπ.
    Άστα λοιπόν, μην τα σκαλίζες γιατί δεν συμφέρει κανέναν μας, ως Έλληνες εννοώ.
    Η εθνική αξιοπρέπεια έχει να κάνει και με συμβολισμούς.
    Αν δεν προστατεύεις κάποια σύμβολα, τα εθνικά σύμβολα, τα ιερά και τα όσια, τότε πώς θα στείλεις ένα ελληνόπουλο στη φωτιά, στο στόμα του λύκου, να δώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει για την πατρίδα, όταν και εάν χρειαστεί;
    Εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία σημαίνει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, αποδοχή των αρχών του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και άρση της απειλής πολέμου, αποδοχή της γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής και της συνεχιζόμενης εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, σταμάτημα της τρομοκρατίας των πομάκων και των ρομά στη Θράκη και μετά ναι, να χτίσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Τούρκους και την Τουρκία.
    Όλα τα άλλα, είναι επικίνδυνοι ατραποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο στόχος του Παπανδρέου
    Εκδοση : 5 Οκτωβρίου 2009 20:25 : Τελευταία ενημέρωση 5 Οκτωβρίου 2009, 20:25
    Δεδομένου ότι οι Ελληνες αρέσκονται στο να λένε, ότι η χώρα τους δεν μοιάζει με καμμία άλλη. .Καθώς όλος ο υπόλοιπος κόσμος βγαίνει από την ύφεση , η Ελληνική οικονομία εισέρχεται σε αυτή. Οι πρόσφατες Ευρωπαικές εκλογές έδειξαν μια κεντροδεξιά τάση οι Ελληνες ψηφοφόροι έδωσαν μια ανευ προηγουμένου νίκη στο σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ και στον αρχηγότους Γεώργιο Παπανδρέου. Μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι της διακυβέρνησης ο Κώστα Καραμανλής είναι εκτός.
    Αυτή η εκλογή ήταν πολύ Ελληνική . Δεν είναι μόνο ότι ο κος. Καραμανλής και ο κος. Παπανδρέου είναι scions των δυο κύριων πολιτκών δυναστειών της Ελλάδος (καταλαμβάνοντας την προεδρία ή αρχηγία του μεγαλυτέρου μέρους της σύγχρονης ιστορίας της δημοκρατίας).Σε έναν εσωτερικό η Ευρώπη με τα βίας αναφέρθηκε. Χωρίς εμφανή ενθουσιασμό , οι ψηφοφόροι προτήμισαν τις ασαφής υποσχέσεις της πλευράς του Παπανδρέου από τις συντηριτικές αποτυχημένες υποσχέσεις της πλευράς του κ. Καραμανλή – και αποκύρηξαν την αποτυχία της Ν. Δημοκρατίας για την πάταξη της δωροδοκίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει την αυτοδυναμία και εξουσιοδότηση απο ένξα ευμετάβλητο εκλογικό σώμα Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση.
    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης – και πριν ο κος. Παπανδρέους αποδώσει ένα ήδη υποσχόμενο φορολογικό ερέθισμα της τάξεως των 2,5 δις ευρώ – το δημοσιονομικό έλειμα είναι πάρα πολύ υψηλό . Μια καταστολή στην φορολογική διαφυγή είναι πολύ μικρή φιλοδοξία. Το γεγονός είναι ότι ο πρώτος κυβερνητικός προϋπολογισμός θα πρέπει να προχωρήσεις ακόμα περισσότερο. Ο κος. Παπανδρέου θα πρέπει να παγώσει νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα , να κοντρολάρει την διαφθορά (ειδικότερα στον τομέα υγείας και άμυνας) να σφίξει των έλεγχο των προϋπολογισμών των τμημάτων, να ενισχύση την επαλίθευση στους ελέγχους των φορολογικών επιστροφώ και να απολιτικοποιήσιε τους εθνικούς λογαριασμούς. Αλλά ενώ ο προηγούμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός , Σημίτης που πιστώθηκε με την επιλογή να συμπιέση την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ είχε μια αξιόπιστη οικονομική ομάδα , δεν είναι ακόμα σαφές ποιον θα έχει σαν υπουργό των Οικονομικών ο κος. Παπανδρέου..
    Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για αισιοδοξία σε ότι αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις. Σαν Υπουργός Εξωτερικών το 1999, ο κος. Παπανδρέου χρησιμοποίησε την κοινή τραγωδία των σεισμών στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα για να βελτιώσει της σχέσεις του με την Τουρκία. Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στην Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους δεκτούς από την Τουρκή κοινότητα (αν και η δύναμη από την μεριά της Λευκωσίας έχει μειωθεί δραστικά μιας και επετράπηκε να προσχωρήσει στην ΕΕ). Η καθετότητα της Ελλάδας στο επίσημο όνομα Μακδεονία μπορεί τώρα να μετριαστεί έχοντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα να δωθεί ένας τέλος σε μια στείρα αντιπαράθεση η οποία έχει κρυώσεις τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με της Βρυξέλλες
    Για να κερδίσει τις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ ο κος Παπανδρέου ήταν επιμελώς ασαφής .Για να κυβερνήσει όμως την Ελλάδα χρειάζεται να είναι συνολικά ακριβής και αποφασισμένος.

    H μετάφραση του συνδέσμου που παρέθεσε ο ανώνυμος 7/10 11:25
    Copyright The Financial Times Limited 2009. You may share using our article tools. Please don't cut articles from FT.com and redistribute by email or post to the web.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μεταφέρω από σχόλιο φίλου σε άλλο ιστολόγιο:

    Η αρχαία και σύγχρονη κοινή σοφία δεν σφάλλει.

    «Αρχή άνδρα δείκνυσι» και «η καλή μέρα φαίνεται απ’ το πρωί».

    Στην πρώτη του ενέργεια ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε την ισχύ της νωπής λαϊκής εντολής για να ξεριζώσει από την δημόσια διοίκηση και την διακυβέρνηση του εθνικού κράτους των Ελλήνων κάθε αναφορά σε εθνικά εδάφη, ύδατα και υπηρεσίες.

    Αντίο

    - Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

    - Υπουργείο Αιγαίου

    - Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

    Κατά σύμπτωση

    - η Μακεδονία διεκδικείται

    - η Θράκη διεκδικείται

    - το Αιγαίο διεκδικείται

    - η Οικονομία θα διοικηθεί από ξένους οικονομολόγους.

    Για τον Πολιτισμό οι ανελλήνιστοι αποφάσισαν να χρησιμοποιηθεί σαν αξεσουάρ του Τουρισμού.

    Λίγο μάρμαρο μαζί με το τζατζίκι – και τα δύο λευκά, «πάνε».

    Η αυτόνομη παρακολούθηση των πολιτισμικών διεργασιών σε όφελος της πνευματικότητας των ιθαγενών, η διαχείριση του τεράστιου πολιτισμικού κεφαλαίου που κουβαλά ο Ελληνισμός, για το οποίο τον ευγνωμονούν οι αγαθοί και τον μισούν οι επίβουλοι, παγκοσμίως, παραδίδεται στην στιχουργό του «αυτοκολλητάκι μου».

    Στόχος να απαλειφθεί από την κοινή συνείδηση ότι αυτά τα εδάφη και τα ύδατα έγιναν και έμειναν ελληνικά με το αίμα των προγόνων των ιθαγενών.

    Να δημιουργηθούν «πολίτες» που έχουν με τον τόπο σύνδεση κατοικίας και όχι πατρογονικής εστίας, αφού επιπλέον αλλοιωθεί βίαια η σύνθεση του εγχώριου πληθυσμού με κάθε καταγωγής αλλοδαπούς.

    Να «συντεθεί» μια τεχνητή κοινωνία που θα έχει συνεκτικό δεσμό μόνο την καταναλωτική επιδίωξη και ευχέρεια και πνευματικό δεσμό μια ακαθόριστη μπασταρδεμένη «τέχνη».

    Ό,τι ισχύει στην Αμερική.

    Η Καραχασάν και ο Πακιστανός στην Β’ Αθηνών είναι οι δοκιμές για εμπέδωση : Έλληνες, δεν κάνετε κουμάντο στον τόπο σας.

    Η Διαμαντοπούλου στο Παιδείας η υπενθύμιση : Έλληνες, δεν θα μιλάτε τη γλώσσα σας.

    Και οι διάφοροι Ηρακλεί(δηδε)ς του «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» με «ηθική» τεκμηρίωση έναν φαντασιακό ελληνικό «ιμπεριαλισμό» χειρουργοί στην οριστική λοβοτομή : Έλληνες, δεν σας ανήκει ο τόπος σας.

    Η διεργασία θα είναι σταδιακή, για να μην προκαλεί. Το πρώτο βήμα επετεύχθη.

    Καταχρεωμένα ανδράποδα του έδωσαν ποσοστό 44% ζητώντας σεισάχθεια για την καταναλωτική τους κραιπάλη και τον εθισμό σε ένα επίπεδο ζωής που δεν μπορούν να υποστηρίξουν.

    Γιατί ένας ελεύθερος άνθρωπος, κι αυτό σημαίνει ικανός και χωρίς χρέη, δεν ψηφίζει τον δήμιο του.


    http://www.antinews.gr/?p=17584

    Δηκτική γλώσσα μάλλον όμως "τα αληθή λέγει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι ζειμπεκιες ειναι πανω στα ματομενα χωματα της Ιωνιας...
    και το....μπιιιιιιπ.....της Χαιδως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στην Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους δεκτούς από την Τουρκή κοινότητα
    .....και εγω νομιζα οτι επρεπε να πιεσει την τουρκια...να εφαρμοσει εστω τα ψηφισματα του οηε.....
    ειμαστε πλεον στον πατο.
    δημοκρατικα θα...διαλυθουμε...
    το 74 θα ειναι λιγο μπροστα σε αυτα που ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Oσο για το κατάθετε ή κατέθετε ανώνυμε 8 Οκτώβριος 2009 10:45 πμείναι πια γραμματική χρησιμοποιείς της δημοτικής το καταθέτω ή της καθομιλουμένης γιατί δεν υπάρχουν προσαυξήσεις απλά αλλά συνερέσεις .

    Συνέλθετε και αφήστε τις ''ζεϊμπεκιές''
    8 Οκτώβριος 2009 5:12 πμ

    Συμφωνώ απόλυτα ανώνυμε η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με ήχους του ζειμπέκικου της Ευδοκίας.
    Υπάρχουν πιο σοβαροί τρόποι.
    Βέβαια φταίει αυτός που τράβηξε την φωτογραφία αυτός που την δημοσιοποίησε αυτός που την αντέγραψε και σάφώς δεν φταίει αυτός που έδωσε το δικαίωμα.
    Ειλικρινα χαίρομαι γιατί τελικά η ταινία με το Μαυρογιαλούρο ΄που την βλέπουμε αποτο 1960 μέχρι σήμερα αποδεικνύεται διαχρονική

    ''Δεν φταίει ο οδηγός αλλά η ελία που πετάχτηκε μέσα στην μέση''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σκαλ και ο καραμανλης κατεθεσε στεφανι στο μαυσωλειο του κεμαλ και ειναι και κουμπαρος του ταγιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προσωπικά μόνο μία λέξη μου έρχεται να πω σε όσους σήμερα άρχισαν να κριτικάρουν τον Παπανδρέου:κουβέντα!ούτε κουβέντα μην πείτε!εμείς τον βγάλαμε με συντριπτική διαφορά,εμείς αδιαφορήσαμε εντελώς μα εντελώς για τα εθνικά θέματα παρά την προσπάθεια Καραμανλή να τα φέρει στο τραπέζι (και για να απαντήσω σε τυχόν αντιρρήσεις σας παραπέμπω σε όλες τις ομιλίες Καραμανλή και στα σποτ της ΝΔ,τι άλλο δηλαδή θέλατε να κάνει;πόσο περισσότερο και πόσο πιο ευθέως να το πει;),ως λαός όχι απλώς δείξαμε αδιαφορία για τα εθνικά αλλά χλευάζαμε προεκλογικά όσους έκαναν μνεία,οπότε σήμερα:ούτε κουβέντα μην τολμήσει και πει κανείς για την εξωτερική πολιτική του Παπανδρέου!τουλάχιστον όχι αυτόν τον καιρό!προφανώς και ο πάνσοφος ελληνικός λαός αποφάσισε ότι αυτή η εξωτερική πολιτική είναι η σωστότερη!

    Υ.Γ.Πολύ περισσότερο πρέπει να το βουλώσουν όσοι δεξιοί δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το μαυσωλίο του Κεμάλ είναι παράλληλα και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,το πρωτόκολλο ορίζει ότι έτσι πρέπει να γίνει!όσο για την "κουμπαριά" μας τα έχετε πρίξει!μία υπογαφεί σε μία κοινωνική εκδήλωση έβαλε ο άνθρωπος,δεν σηκώθηκε να διαποπεμφεί σαν την μαϊμού για να γελάνε οι Τούρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε 8 Οκτώβριος 2009 4:37 μμ
    έχεις δίκιο, όσο ολήσθημα ήταν η κατάθεση στεφάνου και το ζεϊμπέκικο για τον Γιωργάκη, άλλο τόσο ήταν και για τον Καραμανλή.
    Υπάρχει όμως μια διαφορά.
    Ο Καραμανλής φρόντισε να μην έχει στην πλατη του Μαδρίτη, Ίμια, Οτζαλάν, ξεκάθαρο ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.
    Ξέρεις, τα ελλείματα και το δημόσιο χρέος μπορεί να διορθωθούν, οι απώλειες στα εθνικά θέματα είναι μακροχρόνιες αν δεν είναι μόνιμες.
    Μετά από χρόνια, τον Καραμανλή θα τον θυμούνται για το ΟΧΙ στα Σκόπια και για τους αγωγούς και τον Σημίτη για τη Μαδρίτη, τα Ίμια, τον Οτζαλάν και το ξεκάθαρο ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.
    Αν ο Γιωργάκης βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη και μας φορέσει καπέλο καμία λύση τύπου Ανάν στην Κύπρο και καμιά σκέτη Μακεδονία στα Σκόπια, όλοι θα τον θυμούνται για τις αποτυχίες στα θέματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ξαναείπαμε. Ο Καραμανλής δεν ήταν τέλειος. Αλλά η Κύπρος από αυτόν, δεν κινδύνευε.



    Με το Giorgakis όμως, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.


    Δεν ξεχνούμε το 2004, που ήταν έτοιμος να πουλήσει την Κύπρο στην Τουρκία, δεν ξεχνούμε το αίσχιστο "ΝΑΙ" του για να κλείσει όπως όπως το Κυπριακό και να ξεφορτωθεί την Κύπρο, για το οποίο και τελευταία ακόμα δήλωσε αμετανόητος και έδειξε να είναι και περήφανος για τις επιλογές του.
    Δεν ξεχνούμε την υπονόμευση της ένταξής μας στην Ε.Ε., που θα εντασσόμασταν ως ένα διαλυμένο υβρίδιο, αντί ως κράτος.
    Δεν ξεχνούμε τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που αλώνιζαν την Κύπρο, για να πείσουν τους "χαζούς χωρικούς" να προσυπογράψουν την καταδίκη τους.


    Δεν ξεχνούμε ότι είναι αυτός, ο Giorgakis, που συντάχθηκε με το μεγαλύτερο ιδεολογικό εχθρό του πατέρα του, τον Κ. Σημίτη, βοηθώντας στην αποδόμηση της κληρονομιάς του πατέρα του, ιδίως της πολιτικής του στα εθνικά θέματα.




    Δεν ξεχνούμε ότι ο Giοrgakis υπονόμευε τον Τάσσο Παπαδόπουλο.


    Δεν ξεχνούμε την ασέβειά του προς το Β. Λυσσαρίδη.


    Δεν ξεχνούμε την προώθηση του Ταλάτ από αυτόν στη Σοσιαλιστική Διεθνή.


    Δεν ξεχνούμε τα εξευτελιστικά ζεϊμπέκικα με τους σφαγείς της Κύπρου και τα "Bravo Yiorgos" των τουρκικών εφημερίδων.
    Δεν ξεχνούμε ότι υπήρξε η επιλογή του Κύπριου αρχινενέκου Ν.Αναστασιάδη, αλλά και διάφορων γελοιών ασλανοβαζανιών σε Κύπρο και Ελλάδα.



    Δεν ξεχνούμε το "επιτέλους, να τελειώνουμε με την Κύπρο" του πολιτικού μέντορα του Giorgakis.


    Το μόνο που ευχόμαστε, είναι να μην επιστρέψει και ο δικός μας, στις απόψεις και στις τοποθετήσεις τύπου Giorgaki. Να μην αναβιώσει η "Ευελιξία" και ο ενδοτισμός, που θελήσαμε να ελπίζουμε ότι αποχαιρετήσαμε.

    ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Κος Παπανδρέου δεν τάχθηκε απλά θετικά εναντι του Σχεδίου Αναν,άλλωστε το ίδιο έκαναν και πολλοί και δεν θεωρώ οτι και ο Κος Καραμανλής ήταν αρνητικός.Η διαφορά είναι αλλού.Ο Κος Παπανδρέου είναι απο τους εμπνευστές του σχεδίου ΑΝΑΝ ,τους βασικούς συμμετεχοντες στην εκπόνηση του και στην διαμόρφωση του.Αυτο αν και το γνωρίζουν πολλοί γιατί δεν το λένε καθαρά;;; Επαναλαμβάνω είναι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ και ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ και της ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ.Αλλά εμένα με τρώει γιατί κανείς δεν το λέει ;;;;

    Οσο για το τι θα θυμόμαστε τον Κο. Καραμανλή είναι για το ότι επι ημερών του Μπορεί να μην υπήρξαν Ιμια (γιατί είχαν φροντίσει η προηγουμενοι) αλλά εκοβαν βόλτες κάτι φρεγάτες, είχαμε κάτι αβλαβείς διελεύσεις πάνω παο το αεροδρόμιο της Σάμου, κάτι αβλαβείς διελεύσεις με σόναρ, ενα τουρκο στρατηγό στην Λάρισα, Τουρκους βουλευτές στη Θράκη, Οτζαλαν δεν είχαμε αλλά είχαμε τηλεγραφήματα συλληπήτηρια για τα θύματα των Κουρδων τρομοκρατών (Φυσικά και δεν έχει καμιά σχέση ο Κος Καραμανλής με την Κα Μπακογιάννη για αυτό και σήμερα όλο τυχαία της έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής)΄σχέδιο ΑΝΑΝ δεν είχαμε, είχαμε κάτι ΝΟΤΑΜ.ΕΙΝΑΙ ΛΆΘΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.Η Ελλάδα επι των ημερών του Κου Καραμανλή (ώς και επί των ημερών ΠΑΣΟΚ) έγινε ελλάδα και το ε δεν είναι τυχαία μικρό.Ευχαριστούμε τον ανύπαρκτο πρώην Πρωθυπουργό , ευχαριστούμε τον νέο Πρωθυπουργό για όσες εθνικές συγκινήσεις θα μας προσφέρει.
    Οσο για το μνημείο Κεμάλ αν είναι το ίδο με του Αγνωστου στρατιώτη μόνο χλευασμό αξίζει η αποψη αυτή.Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν δεν αποτελεί τότε καλα έλεγε ο Τρεμόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ζαφ και εσυ μας τα εχεις πρηξει προεκλογικα με τον δηθεν μεγαλο ηγετη.σκαλ ο Καραμανλης εκτος του βετο δεν νομιζω οτι θα τον θυμουντε για κατι αλλο, επι των ημερων του διαλυθηκαν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και τι είμαι εγώ πρασινοφρουρέ;το 100% των ΜΜΕ-νταβατζήδων που σας στηρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.