22/11/09

ΜΟΣΧΑ Έτοιμη να "χτυπήσει" με πυρηνικά

Η τρίτη και, ως φαίνεται, πιο φαρμακερή εκδοχή του ρωσικού αμυντικού δόγματος είναι πλέον γεγονός, και σύμφωνα με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, που είχε και την ευθύνη του συντονισμού της αναθεώρησής του, θα προβλέπει προειδοποιητικά πυρηνικά χτυπήματα και χρήση του ρωσικού στρατού σε επιχειρήσεις ακόμη και εκτός Ρωσίας.


ΜΟΣΧΑ
Του Γιώργου Σινανίδη (© περιοδικό “Ελλάδα” | agora@inbox.ru)

“Η ζωή αλλάζει. Κι αν, για παράδειγμα, το 1993 είχαμε ως αφετηρία την εκτίμηση ότι οι στρατιωτικές συγκρούσεις αποκλείονται, η περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης του κόσμου μας έδειξε ότι όχι απλώς είναι δυνατές, αλλά μπορεί να πάρουν και μεγάλες διαστάσεις”, δήλωσε αποκαλύπτοντας πολλές από τις μύχιες σκέψεις της ρωσικής ηγεσίας ο κ. Πάτρουσεφ.

Ο ρώσος αξιωματούχος, που υπήρξε αρχηγός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών πριν αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε στην επίσημη κυβερνητική εφημερίδα “Ροσίσκαγια Γκαζιέτα” ότι το κείμενο του νέου δόγματος έχει ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί επισήμως στον πρόεδρο Μεντβέντεφ, ώστε να γίνει η τελική έγκρισή του έως τα τέλη του χρόνου.

“Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε προς έναν αποπυρηνικοποιημένο κόσμο, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Το παράδειγμά τους πρέπει να το ακολουθήσουν και εκείνες οι πυρηνικές δυνάμεις που κρατούν σήμερα στάση αναμονής”, εκτιμά ο Πάτρουσεφ, εξηγώντας ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει σκοπό τη διασφάλιση του γεγονότος ότι η Ρωσία παραμένει πυρηνική δύναμη, ικανή να ασκεί αποτρεπτική πολιτική εναντίον οποιουδήποτε τυχόν εχθρού εποφθαλμιούσε συμφέροντα της ίδιας ή των συμμάχων της.

“Η χρήση του πυρηνικού όπλου εξαρτάται από τις συνθήκες και τις προθέσεις του πιθανού επιτιθέμενου”, σύμφωνα με τον κ. Πάτρουσεφ, που εξηγεί ότι για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια το ρωσικό δόγμα προβλέπει “σε κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια καταστάσεις πυρηνικό πλήγμα κατά του εχθρού, ακόμη και προληπτικού χαρακτήρα”.

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Σε πολυάριθμα σχόλια και δημοσιεύματα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι μετά τις εκδοχές του 1993 και του 2000 ετοιμάζεται εντατικά μία ακόμη αναθεώρηση του ρωσικού πολεμικού δόγματος, γίνεται η εκτίμηση ότι οι ρωσικές “προειδοποιήσεις” μοιάζουν να στρέφονται προς τις νέες απειλές του 21ου αιώνα, οι οποίες δεν συνδέονται απαραίτητα με μια σύγκρουση “Δύσης - Ανατολής”, αλλά ακόμη και με μια πολεμική αντιπαράθεση “Ανατολής - βαθιάς Ανατολής”.

“Η παλαιού τύπου σύγκρουση των δυνάμεων είναι από καιρό παρελθόν, όμως αν δεν αλλάξουμε την παλαιά αρχιτεκτονική, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παγκόσμια ασφάλεια” θεωρούν στο Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας με κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο την πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για αναθεώρηση του ευρωπαϊκού και διεθνούς συστήματος ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αναλύσεις, αρκετές από τις αμυντικές εκτιμήσεις του παρελθόντος έχουν ακόμη ισχύ, όμως αναπόφευκτα θα συμπληρωθούν από τις απειλές που μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον. “Η μάχη για την ενέργεια και τα καύσιμα, καθώς και για άλλες πηγές, με την προσέλκυση των ενόπλων δυνάμεων, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η διάδοση των όπλων μαζικού ολέθρου, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, η διεθνής τρομοκρατία” είναι μερικές από τις ανησυχητικές διαδικασίες που υποχρεώνουν τη ρωσική ηγεσία σε επανεκτιμήσεις και προετοιμασίες.

“Ίσως η πιο ανώδυνη πλευρά των εξελίξεων να ήταν όσα είδαμε μέχρι σήμερα στη ρωσική περιφέρεια: τη θερμή σύγκρουση Ρωσίας και Γεωργίας μετά την εισβολή των Γεωργιανών στη Νότια Οσετία και ο σχεδόν ετήσιος πόλεμος του φυσικού αερίου Ρωσίας - Ουκρανίας, που φέτος μοιάζει να αναβάλλεται λόγω των συμφωνιών Πούτιν - Τιμοσένκο και των ουκρανικών εκλογών της 17ης Ιανουαρίου”, εκτιμούν ρώσοι πολιτικοί αναλυτές, προβλέποντας αναζωπυρωμένη επιστροφή της μάχης για επιρροή στο μετασοβιετικό πεδίο.

Οι ίδιοι σχολιαστές συνδέουν τις αναθεωρημένες ρωσικές εκτιμήσεις για χρήση του πυρηνικού όπλου με την εμπειρία της θερμής σύγκρουσης στη Γεωργία και τις ανησυχίες ηγετικών κύκλων ότι η Μόσχα ενδεχομένως να μην ήταν σε θέση, όπως παλαιότερα η Σοβιετική Ένωση, να αντεπεξέλθει σε συνθήκες γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης με συμβατικές δυνάμεις ή αν τα μέτωπα στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί είναι περισσότερα του ενός. Γι’ αυτό και σε περίπτωση απειλής των εθνικών της συμφερόντων η Μόσχα δεν αποκλείει πλέον τη χρήση των πυρηνικών όπλων, ακόμη και αν δεν δεχτεί η ίδια πρώτη πυρηνικό πλήγμα και αναγκαστεί να αποτρέψει μια υπέρτερη επίθεση με συμβατικές δυνάμεις.

Η εμπειρία του πολέμου με τη Γεωργία ανέδειξε και μια σειρά αδυναμίες και υστερήσεις των ρωσικών δυνάμεων, γεγονός που έχει θέσει επί τάπητος την ανανέωση του απαρχαιωμένου, σε πολλές περιπτώσεις, εξοπλισμού του ρωσικού στρατού, την αλλαγή των τακτικών του, τη δημιουργία σύγχρονων “ευκίνητων” μονάδων. “Ο νέος εξοπλισμός είναι η υλική βάση της αμυντικής μας ισχύος”, σύμφωνα με τον κ. Πάτρουσεφ, ο οποίος δεν παραλείπει στις παρεμβάσεις του να υπογραμμίζει και τη σημασία του τραυματισμένου τα τελευταία χρόνια στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος για την οικονομία της χώρας. Ως γνωστόν, το εμπόριο όπλων προσφέρει ουκ ολίγα στον ρωσικό προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και σε μια σειρά ρωσικές περιφέρειες που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την παραγωγή τους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-makthes.gr

2 σχόλια:

  1. Άσχετο.
    Αναφέρετε σε προηγούμενα (ωραία)άρθρα περί εθνικισμού, πατριωτισμού κ.λπ.

    Προσωπική άποψη:
    Αυτό που προβάλετε διαρκώς από όλες τις μελέτες (αυτό που "βλέπουν" οι μελέτες και παρουσιάσεις) είναι διαρκώς διαφορετικές μορφές της ίδιας εικόνας του θηρίου της Αποκαλύψεως. Να το πω απλά, προβάλετε σε στιλ και τρόπο On-Off ή άσπρο-μαύρο ή ασπρόμαυρο-ασπροκόκκινο ή πράσινο-γαλάζιο κ.λπ. εν ήδη πάντα συγκρούσεως 2 και μόνο πραγμάτων, που το ένα (φαινομενικά) αντιπαλεύεται το άλλο. Ουσιαστικά όμως -δημιουργώντας κατ' αυτό το τρόπο οπαδούς- κάνει το κόσμο να προσκυνάει μια το ένα και μια το άλλο κεφάλι (φανατισμός-απογοήτευση κ.λπ.), τα οποία ανήκουν και τα δυο στο ίδιο θηρίο και το ένα κεφάλι βοηθάει το άλλο να το προσκυνάνε, ενώ βρίσκονται σε φαινομενική αντιπαλότητα (ο Μεγάλος Δικτάτορας του Τσάπλιν άγγιξε χωρίς να το καταλάβει κάτι ανάλογο).

    Βασισμένος κάποιος σε αυτή τη βάση, σε αυτόν τον ΤΟΠΟ (δώσε μου τόπο να σταθώ και θα σου κουνήσω τη γη, έλεγε ο Αρχιμήδης) καταλαβαίνει ότι δημιουργείται μηχανικό αεικίνητο που αυτοτροφοδοτείται και αυτοκινήται.
    Η τέλεια εωσφορική μηχανή παραγωγής κακού, χάους, τρομοκρατίας κ.λπ. (είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει και εγκληματολογία, και κοινωνιολογία, και τέχνη και στρατηγική και ποίηση και ιατρική κ.λπ.)

    Θα συνεχίσω (μετά την οντολογία-αιτιολογία/συμπτωματολογία κ.λπ. προς τη θεραπεία που μας ενδιαφέρει περισσότερο - παιδιά κάθε ενεσούλα πονάει λίγο και όλα τα φάρμακα είναι και λίγο πικρά, το λέει άλλωστε και η λέξη) , κάνοντας άλματα, από το τέλος (και αργότερα θα προστίθενται κομμάτια στο παζλ):
    Δηλ. γίνεται αντιληπτό ότι το αντίδοτο σε κάτι τέτοιο (σ' αυτό το δικέφαλο τέρας που είναι στραμμένο το ένα κεφάλι απέναντι στο άλλο σε σχήμα… Καρδιάς!!!- από εδώ βγαίνει από Market μέχρι Μαύρη Μαγεία, ψευτοιατρικές κ.λπ.)μπορεί να είναι μόνο

    ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ

    του Βυζαντίου (που πετάει ακριβώς μέσα σ’ αυτούς τους ίδιους μηχανισμούς του θηρίου γιατί ,λόγο της φαινομενικής ομοιότητας με το δικέφαλο τέρας , δεν γίνεται αντιληπτός ).
    Και το αντίδοτο βέβαια του θανάτου που προκαλεί το θηρίο, τίποτε άλλο εκτός από το Ελιξίριο της (αιώνιας) Ζωής, που είναι βέβαια

    ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΘΕΟΥ

    ήτοι η Θεία Κοινωνία (αλλά μέσα από το μυστήριο της μετάνοιας - εξομολογήσεως)

    Καταλαβαίνετε ρε παιδιά τι μας έδωσε ο Ιησούς; είναι να φρίττει κανείς.

    Και ποτέ κανένας δεν αναρωτήθηκε (γνήσιο ελληνικότατο χαρακτηριστικό η αμφιβολία- Ηράκλειτος - και η ερώτηση - σκεπτόμενη Αθηνά -πάντα επ' αγαθώ) τι είδους πτηνό και τι είδους μυστήριο είναι αυτός ο Δικέφαλος. Μετά θα μπορούσε να καταλάβει κανείς καλύτερα γιατί και από που βάλλεται η Ορθοδοξία, γιατί κυνηγήθηκε ο Πόντος ακόμα και γιατί η Κύπρος πρέπει να παραμένει (για τους εχθρούς μας, ορατούς και αοράτους) αλυσοδεμένη.

    Ρε παιδιά τις φορτωμένες πορτοκαλιές (τα μήλα των eσπερίδων;) πετροβολάνε.
    Αχ… α ρε Παναγιωτούνη (της Σπάρτης οι Πορτοκαλιές …. και Ελεύθεροι Πολιορκημένοι κ.λπ.). Αχ … αυτή η κλεφτουριά ….

    Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες (με το παλιό ημερολόγιο)


    Θα επανέλθω αγαπημένοι μου συμπατριώτες με το

    ΙΧΩΡ

    και το ορισμό του Μυστήριου


    (κάπως θα τους ξεπετάξουμε και πάλι τους Νέο-Άτλαντες με τα λόμπυ τους κ.λπ.)

    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθικόν και πολύ γνωστικό δίδαγμα από την ρώσικη απόφαση είναι ότι εάν θέλει μία χώρα στην επόχη που ζούμε να την σέβονται η να την φοβούνται φίλοι και εχθροί πρέπει να έχει πυρινικό οπλοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.