5/1/10

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 60 Κούρδους

Αφιερωμένη η φωτογραφία Στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο οποίος σήμερα δήλωσε:"Πριν από 10 χρόνια ορισμένοι λαϊκιστές με κατηγόρησαν ως ''προδότη'' της χώρας μου, τώρα η πολιτική αυτή δικαιώνεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον μας γιατί όταν έχεις ένα σταθερό, δημοκρατικό συνεργάτη ως γείτονα, είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 60 Κούρδους στη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν ταυτοχρόνως σε πέντε πόλεις.

Αντιτρομοκρατικές μονάδες της αστυνομίας συνέλαβαν τους υπόπτους σε επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε 22 διαφορετικά μέρη, στις επαρχίες Κωνσταντινούπολη,Μερσίνη, Γκαζιαντέπ και Χατάι , καθώς και στην επαρχία Αντιαμάν.

Οι επιχειρήσεις, έχουν σκοπό να εξαρθρώσουν τα παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχουν εισχωρήσει σε κουρδικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και συνέχιζονται ακόμα μετά την απαγόρευση του κουρδικού κόμματος DTP(Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας)Serkan Meriç

Διαμαρτυρόμενοι οπαδοί του PKK σε σύγκρουση με την αστυνομία στο Μπέιογλου

Διαμαρτυρία οπαδών PKΚ
Γύρω στους 50 οπαδούς της κουρδικής οργάνωσης PKK συγκεντρώθηκαν σήμερα και φώναξαν συνθήματα υπέρ του αρχηγού της οργάνωσης Οτσαλάν, μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και συγκρούοντας την αστυνομία στο Ντολαπντερέ.

Κατόπιν πληροφόρησης, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ήδη πάρει τα μέτρα τους . Οι διαμαρτυρόμενοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνομικοί ανταπέδιδαν τα πυρά με χρήση χημικών αερίων.

Συνελήφθησαν 10 διαμαρτυρόμενοι έχοντας υπό την κατοχή τους βόμβες μολότοφ και μέλη της οργάνωσης φρόντισαν να μην περάσουν απαρατήρητοι στα Μέσα.

Περαστικοί πολίτες ανέφεραν την ενόχλησή τους από τα δακρυγόνα που διασκορπίστηκαν στους δρόμους, ενώ μια οικογένεια εκκένωσε το σπίτι της διαμαρτυρόμενη για αυτήν την κατάσταση . Λυδία Κρόνου

http://turkishgreeknews.org/

5 σχόλια:

  1. Σωστα τα λει,γιουσουφακι ειναι τι θα πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει ο Τζέφρογλου... ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την Τουρκία στην ΕΕ; τι πίνει και δε μας δίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω ολα αυτα τα φαιδρά να ειναι απλως ενα τεχνασμα της ελληνικης διπλωματιας για να μην φαινόμαστε εμεις ως οι "κακοί" που εμποδίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της τουρκιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς σώφρων δεν θέλει τους τούρκους στην ευρώπη, μόνο οι ανθέλληνες. Ας μας μας εξηγήσει ο κύριος PM γιατί ο Σημίτης άλλαξε γνώμη για την ένταξη της τουρκίας στην ένωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι απλως σταματησε να τα πιανει κατω απο το τραπεζι.Μεχρι που τα πιανουν εμας θα κοιταξουν;το σκυλι απο κει που τρωει εκει γαυγηζει.Γιατι ειναι οΓΑΠπροεδρος τις σοτσιαλιστηκης; απλως,ειναι ο μονος που χωρις να κοκκινοιζει μιλαει για παγκοσμια διακυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.