14/1/10

Και οι Βούλγαροι μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο!


Μετά τη μεταπολίτευση και κυρίως τη δεκαετία του '80, για λόγους μικροπολιτικών σχεδιασμών των κομμάτων, εκχωρήθηκε μέρος της εξουσίας στον συνδικαλισμό, ο οποίος την εξουσία αυτή την καταχράστηκε, με αποτέλεσμα, αντί για ένα κίνημα προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και, τελικά, της ίδιας της κοινωνίας, να έχουμε μια τάξη μη εργαζομένων, συνήθως καταχρώμενη την εξουσία που της εκχωρήθηκε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοτρίωσης και της απόκλισης από τον πραγματικό σκοπό, είναι το γεγονός της συμμετοχής-συνενοχής των συνδικαλιστών στο έγκλημα των Ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι, παρότι συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών των οποίων η περιουσία κυριολεκτικά ξεπουλήθηκε, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά συνυπέγραψαν το έγκλημα, μέ βάση τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε.
Το γεγονός της αλλοτρίωσης, της ανεύθυνης και ενίοτε καταχρηστικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, είχε επιπτώσεις και στην συνδικαλιστική παιδεία του λαού, ο οποίος, εθιζόμενος στην αυθαιρεσία και τον ανορθολογισμό, για να μην πούμε παραλογισμό πολλές φορές των συνδικαλιστικών αιτημάτων, υιοθέτησε πρακτικές, που βάζουν πάνω απ' όλα το συντεχνιακό συμφέρον, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους, για άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις πρακτικές τους, για τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, αλλά και στα εθνικά συμφέροντα. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι η ποιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, καθόρισε σε ένα βαθμό και την καταστροφική πορεία του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες.
Μια από τις μορφές αυτοκαταστροφικής συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης, είναι τα τρακτέρ των αγροτών και το κλείσιμο των δρόμων επί ημέρες και εβδομάδες, με τραγικές επιπτώσεις για την ήδη χειμαζόμενη οικονομία, η οποία, στην ουσία, τρώει ακόμα μια σπρωξιά προς το γκερμό που βαδίζει ολοταχώς.
Ασφαλώς, τα προβλήματα της αγροτιάς είναι μεγάλα, η ευθύνη, όμως, του κράτους είναι η μικρότερη. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ίδιοι οι αγρότες, που διέλυσαν οι ίδιοι ή επέτρεψαν σε άθλιους αγροτοσυνδικαλιστές και πολιτικούς να διαλύσουν τους συνεταιρισμούς και τώρα είναι εντελώς απροστάτευτοι στην αγριότητα της ελεύθερης αγοράς. Και η ευθύνη τους δεν σταματά εκεί. Δεν ανέπτυξαν οι ίδιοι ένα υγιές αγροτικό κίνημα, που θα ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών, εναποθέτοντας την τύχη και την επιβίωσή τους στο κράτος. Και τώρα θερίζουν ό,τι ακριβώς έσπειραν. Και επειδή η "σοδιά" δεν είναι καλή, ζητούν από το κράτος και την κοινωνία να πληρώσει τα λάθη τους.
Και το κυριότερο, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι το "πάρτι" τελείωσε και το κλείσιμο των δρόμων, απλά θα επιταχύνει την ολική καταστροφή, στη λογική του "αποθανέτω η ψυχή μου μετά τον αλλοφύλων".
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι αλλόφυλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.
Διαβάστε παρακάτω:

Δίοδο για τους μεταφορείς της ζήτησε η Βουλγαρία από την Ελλάδα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν δίοδο για την ελεύθερη οδική μετάβαση των Βούλγαρων μεταφορέων, μέσω της ελληνικής επικράτειας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.
Σε ανακοίνωση του βουλγαρικού Υπουργείου, αναφέρεται ότι «η βουλγαρική Πολιτεία αποδέχεται το δικαίωμα των πολιτών των χωρών της ΕΕ να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, καθώς και το δικαίωμα των Ελλήνων αγροτών να διαμαρτύρονται, αλλά όχι, σε περίπτωση που η διαμαρτυρία παραβιάζει βασικά δικαιώματα και ελευθερίες άλλων πολιτών της ΕΕ».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «η Βουλγαρία θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγγυηθεί τις βασικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και τις θεμελιώδεις αρχές της ενιαίας εσωτερικής αγοράς της Κοινότητας, που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή οδηγία 2679/98, αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα εκ μέρους των αρμοδίων αρχών της Ελλάδας».
«Τυχόν αποκλεισμός όλων των συνοριακών σταθμών ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα προκαλέσει προβλήματα στους μεταφορείς από τη Βουλγαρία και από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα μεταφέροντας προϊόντα με άμεση ημερομηνία λήξεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

17 σχόλια:

  1. Ένα άρθρο που εκφράζει το λαϊκό αίσθημα περί συνδικαλισμού.

    Πραγματικά πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς κανείς δεν είπε σ’ αυτούς τους ανθρώπους (τους αγρότες) τι έρχεται. Και αυτό που έρχεται δεν είναι καθόλου ευχάριστο σε μόλις τρία χρόνια. Μαζική ανεργία λόγο αδυναμίας να ανταπεξέλθουν με τις εμπορικές τιμές στο κόστος παραγωγής. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία παραγωγικού αναπροσανατολισμού των ίδιων των αγροτών. Αυτή η αδυναμία είναι προϊών κατά ένα μέρος της νοοτροπίας αλλά κατά ένα μεγαλύτερο μέρος της ακολουθούμενης πολιτικής εξάρτησης των αγροτών από την πολιτική των επιδοτήσεων. Και επειδή η χώρα είναι υπερχρεωμένη, αν και θα ζητήσουν με αυτές τις «κινητοποιήσεις» που έχουν λάβει την διάσταση εθίμου, εθνικές ενισχύσεις. Λόγω ακριβώς της κατάστασης των δημόσιων οικονομικών της ελληνικής οικονομίας και την έλλειψης οποιασδήποτε προοπτικής παραγωγικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ούτε εθνικές ενισχύσεις πρόκειται να πάρουν… Απλά το πάρτι τελείωσε και το μόνο που μένει είναι να το πάρουν απόφαση ότι έρχεται ο θάνατος της αγροτικής παραγωγής όπως την ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια. Τώρα τι θα γίνει; Ότι και να γίνει πάντως λύση δεν είναι αυτές οι ακριβοπληρωμένες γραφικότητες. Λύση είναι η ενημέρωση και η δουλειά. Όχι το κλείσιμο των δρόμων και η ελεημοσύνη των κατά καιρούς υπουργών.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Οι αγρότες έχουν ευθύνες. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ότι άλλοι κλάδοι εργαζομενων. Με επικεφαλής τις κυβερνήσεις. Σ'ένα συγκεντρωτικό κράτος όπως το δικό μας που δεν ελεγχει τίποτα αλλά αντιθέτως υπαλληλοί του μετέχουν στην ασυδοσία είναι η εύκολη λύση να θεωρούτναι υπεύθυνοι οι παρακάτω-συνδικαλιστές κλπ. ΟΙ αγροτοσυνδικαλιστές (δηαδή οι συνεταιρισμοί) έπαιρναν λεφτά ανεξέλεγκτα. Ποιος ευθύνεται; Το ότι το άρθρο απηχεί την κοινή γνώμη δεν λέει απολύτως τίποτα. Τέλος έχουν δίκιο οι Βουλγαροι αλλά τι σημαίνει αυτό; Να καταργησουμε τις απεργίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Οι αγρότες έχουν ευθύνες. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ότι άλλοι κλάδοι εργαζομενων. Με επικεφαλής τις κυβερνήσεις. Σ'ένα συγκεντρωτικό κράτος όπως το δικό μας που δεν ελεγχει τίποτα αλλά αντιθέτως υπαλληλοί του μετέχουν στην ασυδοσία είναι η εύκολη λύση να θεωρούτναι υπεύθυνοι οι παρακάτω-συνδικαλιστές κλπ. ΟΙ αγροτοσυνδικαλιστές (δηαδή οι συνεταιρισμοί) έπαιρναν λεφτά ανεξέλεγκτα. Ποιος ευθύνεται; Το ότι το άρθρο απηχεί την κοινή γνώμη δεν λέει απολύτως τίποτα. Τέλος έχουν δίκιο οι Βουλγαροι αλλά τι σημαίνει αυτό; Να καταργησουμε τις απεργίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το προβλημα τησ αγροτιας ειναι τεχνητο

    απο τα καρτελ για τη δημιουργια τσιφλικιων

    αυτη τη στιγμη τα μηλα πουλιουνται
    10λεπτα απο αγροτεσ

    και εμεισ αγωραζουμε 1 ευρο

    και το λαδι 2ευρο το κιλο και αγωραζουμε εμεισ το κιλο οχι το λιτρο 8ευρο

    ο σκοπος ειναι το κεφαλαιο να κανει μεγαλα τσιφλικια και να πουληθεί η γη
    και ολοι η αγροτικη νομοθεσια και πολιτικη εκει σκοπευει

    στην εξαθλιωση του Ελληνα αγροτη
    απο τα καρτελ για να εχουμε τσιφλικια

    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΧΑΙ 1300 ΜΕ 1400ΔΡΧ ΤΟ 1990

    ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΕΧΕΙ 2ΕΥΡΌ
    ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΕΠΕΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟ 1990

    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΤΩ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΩΜΌΤΗ
    ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟ 1990 ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΛΟΓΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ
    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΔΡΙΣΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΛΑΔΙ, με μπλοκακι οπως παλιοτερα

    Ο ΑΓΡΟΤΗΣ δεν μπωρει να ΜΕΤΑΦΟΡΗ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
    ΜΠΟΥΡΔΕΣ,

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΑΙΡΗ ΝΟΘΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΕΣ

    ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΝ ΠΛΥΝΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΘΗΚΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ,

    ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

    ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΠΟΥ ΤΕΛΙΩΝΟΥΝ Η ΕΠΕΙΔΩΤΗΣΕΙΣ
    ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ

    και οι αγροτεσ ειναι φτωχοι ανθρωποι
    οι περισσοτεροι
    με χαμηλο δεικτη μορφωσης
    αρκετη απο αυτους ειναι χρεωμενη

    η επιδωτησεις ΔΗΛ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ κατεστρεψαν την ανθηρη αγροτικη
    οικονομια

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ
    ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΕΧΝΙΤΑ

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
    Το μεγαλο κεφαλαιο ,
    η η γειτονες

    να κανεις τη κριση ευκαιρια

    ειναι η αγαπημενη φραση των νεοφιλελευθερων

    γιατι στην κριση αγωραζεις γη και σπιτια, φτηνα και κανει το μεγαλο κεφαλαιο μεγαλη πραγματικη περιουσια,
    με τη χρηση της οικονικης
    δηλαδη το χρημα,

    το χρημα δεν τρωγεται ειναι εικονικη περιουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταφέραμε να μας αποδοκιμάζουν μέχρι και οι Βούλγαροι....σε λίγο καιρό,θα γίνουμε το χειρότερο κράτος της περιοχής....ελπίζω να μην αναγκαστούμε να γίνουμε μετανάστες προς τα κράτη των Βαλκανίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεστα ρε φιλε γιατι εδω εχουν γινει ολοι ειδικοι για υποθεσεις αλλων,δεν ξερουν οτι οι επιδοτησεις δινονται για να τρωνε φθηνα προιοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμφωνω με τον

    14 Ιανουαρίου 2010 8:23 μ.μ

    και ας πουμε οτι οι Ελληνες αγροτες εκανα λαθος επιλογες με της καλιεργειες και πρπει να τις αλλαξουν

    οι Ελληνες κτηνοτροφοι τι πρεπει να κανουν ;

    μπορουν να ανταγωνιστουν στις τιμες τους τους κτηνοτροφους των βαλκανιων ;

    ή μηπως θα πουν τα χρυσα παιδια οτι πρεπει να ξεκολησουμε απο την κτηνοτροφικη παραγωγη ;

    ειναι λαθος πολιτικων επιλογων

    δεν γινεται απο την μια να εισαγουμε αγροτοκτηνοτροφικα προϊοντα απο βαλκανια ανατολιη ευρωπη και τουρκια και απο την αλλη

    να συνταξιοδοτουμε ολες τις βουλγαρες καθαριστριες (με ενα χρονο ενσημα ) τις χηρες και τα ορφανα του ανατολικου μπλοκ και να δινουμε επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης σε ολους τους αλβανους

    γινομαστε ετσι ανταγωνιστηκοι ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο σωστά τα είπες ανώνυμε 6:37...
    και γω απο Κρητη είμαι και ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγα ρε θερειο! Θα μας βγαλεις κανα ματι! Εκτος απο την οικονομικη αναλυσαρα σου,ξεσκισες και την ορθογραφια! ωωωχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, έχω δουλέψει σκληρά επί πολλά χρόνια τη γή, μερικά χωράφια-ελαιώνες που έχω τα δουλεύω εγώ ο ίδιος, οι γονείς μου έλιωσαν στα βουνά κια στα χωράφια, ο αδελφός μου και τ' ανήψια μου δουλεύουν και σήμερα στη γη και ασχολούνται με τη γεωργία.
    Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να σκέφτομαι λογικά.
    Με ποιά λογική πρέπει να ζητάμε ευθύνη από το κράτος και να τιμωρούμε την κοινωνία, καταλαμβάνοντας τους δρόμους και τις νομαρχίες, όταν δεν μπορούμε να πουλήσουμε το λάδι μας;
    Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τη γη της Ελλάδας, τους δρόμους, τα πανεπιστήμια και τα υπυοργεία, τα κατέλαβαν κατά καιρούς οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι και οι Γερμανοί. Τη χώρα μας την καταλαβάνουν οι εχθροί, οι βάρβαροι και όχι οι ίδιοι οι Έλληνες.
    Αυτές οι λογικές που επικράτησαν στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα μιας στρεβλής, ανεύθυνης και καταστροφικής συνδικαλιστικής δράσης, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτες και φυσικά αντιπαραγωγικές.
    Η λύση είναι αυτοοργάνωση των αγροτών, εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής, δημιουργία συνεταιρισμών με απαγόρευση ανάμειξης του κράτους και των πολιτικών σ' αυτούς και προώθηση των προϊόντων στην αγορά, με δυντότητα ρύθμισης των τιμών μέσα από τις διαδικασίες της προσφοράς και της ζήτησης.
    Από κεί και πέρα, ο αγρότης θα είναι κατωχυρωμένος.
    Όταν καταλαμβάνεις τους δρόμους, δείχνεις το επίπεδό σου και ότι δεν αγαπάς την πατρίδα.
    Τέλος, όποιος καταλαβάνει δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο και εννοώ δρόμους, πανεπιστήμια, νομαρχίες, υπηρεσίες του κράτους, επιχειρήσεις, κλπ, πρέπει να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στον εισαγγελέα. Από κει και πέρα, να ισχύει ό,τι προβλέπει ο νόμος.
    Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία, μια δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν έχει το δικαίωμα να την καταλύει κανείς, για οποιοδήποτε λόγο.
    Πρέπει να μπουν τέλος στις φασιστικές πρακτικές του να επιβάλει ο καθένας το δικό του δίκιο στον άλλον, γιατί τότε από ευνομούμενη πολιτεία, θα καταλήξουμε ζούγκλα.

    φιλικά και δημοκρατικά προς όλους

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΕ κατέστρεψε τους αγρότες!

    Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ, το κράτος να αναλάβει (τουλάχιστον κατά 51%) τους βασικούς τομείς της οικονομίας (τράπεζες, βιομηχανίες, ενέργεια, μεταφορές, χονδρικό και διεθνές εμπόριο, κτλ), η καλλιέργεια της γης να γίνεται από τους μικρούς αγρότες και το κράτος να παρέχει σε όποιον θέλει γη και κατοικία στην ύπαιθρο, το κράτος να αναλάβει το χονδρικό και διεθνές εμπόριο των αγροτικών προιόντων και το λιανικό εμπόριο να ανατεθεί στα μικροκαταστήματα και τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με τον κ. Σ. Καλεντερίδη, πέρα για πέρα, όσον αφορά την παράβαση της νομιμότητας δια των καταλήψεων και αποκλεισμών και την κατάφωρη παραβίαση των Νόμων της Δημοκρατίας μας.

    Νομίζω όμως ότι , δυστυχώς , οι σύγχρονοι Έλληνες δεν μπορούν να ομονοήσουν και να συστήσουν σωστούς συνεταιρισμούς* καλούς για το καλό όλων των αγροτών και κατ' επέκταση όλων των Ελλήνων.

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    * Όταν όμως όντως καταφέρουν να ομονοήσουν, τότε κατορθώνουν πραγματικούς άθλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το να χρησιμοποιεί κάποιος συνδικαλιστικός φορέας όλους τους άλλους πολίτες σαν όμηρους για να πετύχει την ικανοποίηση των οποιωνδήποτε (ακόμα και δίκαιων) αιτημάτων του είναι εκβιασμός, περιφρόνηση προς τους άλλους και λογική ζούγκλας. Δεν έχω δει κανένα συνδικαλιστικό φορέα να αποκλείει τα σπίτια του πρωθυπουργού και των υπουργών, η πολιτική των οποίων υποτίθεται ότι τους ζημιώνει. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει και όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοι φιλοι οσοι λαμβανετε αρνητικη σταση στις διεκδικισεις των αγροτων και οσων αλλων εχουν προβλημα,προφανως εχετε λυσει τα οικονομικα σας προβληματα και κανετε κριτικη εκ του ασφαλους.Δεν σας ειδα ομως να βγαζετε αχνα περυσι οταν δοθηκαν τα 28δις στις τραπεζες κλπ.Την παροιμια που λεει "ο δικος μου φουρνος καηκε,φουρνος να μην καπνισει"την ξερετε;ευκαιρια να την μαθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 3:10 το να διεκδικείς το δίκιο σου είναι δικαίωμα και υποχρέωση για την επόμενη γενιά και για σένα το να καταδικάζεις τους συμπολίτες σου όμως με αυτό το τρόπο και να καταλύεις την ελευθερία του διπλανού δεν είναι και ό,τι καλύτερο και σίγουρα οχι δημοκρατικό.
    Μπορείς κάλιστα να σταματήσεις να προμηθεύεις τα προϊόντα σου μέσω των μεσαζόντων υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
    Οι αγροτική ζωή είναι πολύ σκληρή και πολλές φορές δεν έχει κέρδος όπως όλοι ξέρουμε αλλά αν έχουμε όλοι την λογική κάθε τι που δεν μας αρέσει να κλείνουμε τους δρόμους και να διεκδικούμε με αυτό το τρόπο το δίκιο μας τότε φτάνουμε στα όρια της αντίπερα όχθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοιταξτε κανενας δεν εχει ορεξη να δημιουργει προβληματα σε κανεναν,η αναγκη βλεπετε.Εγω καλιεργω βαμβακι και σιταρι.Περυσι πουλησα 15 τονους σιταρι,αν το κανεις αλευρι μια τετραμελης οικογενεια θα φαει ψωμι για 30 χρονια,εγω μπηκα μεσα.Αν δεν μας υποχρεωναν να αλλαζουμε τις καλιεργειες δεν θα εσπερνα.Οταν θα σταματησουμε να καλιεργουμε θα αναρωτιεστε γιατι δεν παραγουμε τιποτα.Θα εισαγετε τα παντα,δεν ξερω ομως που θα βρισκετε το συναλλαγμα να τα πληρωνετε.Αυτα προς το παρον για σημερα.
    ΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.