14/1/10

Ούτε οι δορυφόροι έριξαν φως στη βεβήλωση

FBI: Δεν είδαν τίποτε από τη σύληση του τάφου του Τ.Παπαδόπουλου
Λευκωσία: Επιστολή - απάντηση από τους Αμερικανούς πήρε η Αστυνομία σε σχέση με το αίτημά της για παροχή στοιχείων μέσω δορυφόρου σε σχέση με τους δράστες της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η επιστολή έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας μόλις χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενό της είναι αρνητικό.

Το FBI πληροφορεί ουσιαστικά την Κυπριακή Αστυνομία ότι δεν υπάρχει τίποτε καταγεγραμμένο από τους δορυφόρους στην περιοχή γι’ αυτό και δεν μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες για εντοπισμό των δραστών. Μετά την εξέλιξη αυτή, εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα των ανακριτών να βρουν κάποια άκρη που να οδηγούν στους βέβηλους και στη συνέχεια στα κίνητρά τους.

Οι έρευνες πάντως της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά τόσο με την ανάλυση πληροφοριών όσο με την αξιολόγηση κάποιων στοιχείων. Ωστόσο η ανυπαρξία οποιουδήποτε αξιόλογου στοιχείου, έχουν οδηγήσει τις έρευνες σε τέλμα. Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία σε συνεννόηση με την οικογένεια του τέως Προέδρου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος πέριξ του τάφου και του μνημείου του στο κοιμητήριο Δευτεράς.

Πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονται σε διάφορα κοιμητήρια μεταξύ και αυτού στη Δευτερά (μηχανοκίνητες περιπολίες σε ακανόνιστες ώρες το βράδυ) κρίθηκε σκόπιμο μετά και την κλοπή της ελληνικής σημαίας που βρισκόταν δίπλα από τον τάφο του εκλιπόντος, θα τοποθετηθούν και κάμερες ώστε να καταγράφουν τις όποιες κινήσεις γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης στον τάφο λήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες επιπρόσθετα μέτρα και αυτός ουσιαστικά «σφραγίστηκε» ώστε να μην είναι εύκολο το άνοιγμά του.

Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει τα μέτρα της σε διάφορα κοιμητήρια ύστερα και από τη βεβήλωση τάφων στη Λεμεσό και την κλοπή της σημαίας από αυτόν του πρώην Προέδρου Σπύρου Κυπριανού.

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη στον "Φ" της Πέμπτης

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστολή έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας μόλις χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενό της είναι αρνητικό.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ούτε οι δορυφόροι έριξαν φως στη βεβήλωση"


    σιγά μη ρίχναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παΐδια έχω δουλέψει
    οπτικές και θερμικές
    φωτογραφίες δορυφόρων

    βλακείες είναι αυτά
    δεν δείχνουν τέτοια θέματα οι δορυφόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 2:09...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ;;;!!!!ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡΥΘΡΗ;; (Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΡΑΔΥ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΝ..ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ;;ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ''ΤΡΑΒΟΥΣΕ'' ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ;;...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ..ΓΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ...ΜΑΘΑΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ) ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι βλακεία είναι αυτή?

    Περίμεναν ότι οι Αμερικάνοι θα...παραδέχονταν ότι οι δορυφόροι τους παρακολουθούν και κατασκοπεύουν μιά ξένη πόλη???

    Φαίνεται πως η κυβέρνηση της Κύπρου συναγωνίζεται την Αθήνα στην κοροιδία του κόσμου...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει. Κάτι πάνκηδες αρβανίτες, τα μαλλιά ξυρισμένα γύρω –γύρω και στην κορυφή μακριά για ν’ ανεμίζουν στη γιούργια με το γιαταγάνι, μαζί με μανιάτες κι άλλους τρελούς ρωμιούς απ’ όλα τα μέρη του Έθνους ξεκινήσανε την διάλυση του οθωμανικού «πολυπολιτισμικού» παραδείσου.

    Επί έναν αιώνα τους πηγαίναμε με το σπαθί και το ντουφέκι, τους σπρώχναμε πίσω στην Ασία. Ήμασταν τολμηροί, απρόβλεπτοι, είχαμε την πρωτοβουλία. Ακόμη κι όταν ήμασταν δυο πιθαμές κράτος, ένοπλα σώματα μπαινοβγαίνανε και ξεφτιλίζανε τον Πατισάχ και τα ταγκαλάκια του, εκστρατεύανε στην Κρήτη με σκυλοπνίχτες ή αλωνίζανε στα βάθη της Μακεδονίας. Οσμιζόμασταν την αδυναμία τους. Έτσι μια μέρα βρεθήκανε με τρόμο να πολεμάνε για να σώσουν την Άγκυρα. Ο παππούς μου στο Κάλε Γκρότο έβλεπε την πρωτεύουσα της Ανατολίας ν’ αχνοφέγγει στον ορίζοντα. Ακόμη κι όταν ο Στρατός μας κατέρρευσε αήττητος, στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Τούρκοι διατήρησαν τον αταβιστικό φόβο για τον δαιμόνιο Έλληνα.

    Για δεκαετίες κλείστηκαν στον εαυτό τους χτίζοντας το πρωτοφασιστικό κράτος τους κι ο φόβος τους βάθυνε όταν αυτοί, ως επιτήδειοι ουδέτεροι, έβλεπαν έκπληκτοι την Ελλάδα δεκαοκτώ μόλις χρόνια από την τρομερή καταστροφή να ξεφτιλίζει την Ιταλία. Έτσι το δέος τους για τον σεϊτάν Γιουνάν μεγάλωσε. Το σύμπλεγμα τους βάθυνε κι άλλο, όταν στην Κορέα οι Έλληνες διακρίνονταν, ενώ οι Τούρκοι χαρακτηρίζονταν σε αναφορές “a disgrace for the alliance” (όνειδος για τη Συμμαχία), αφού ο μεγαλύτερος άθλος τους ήταν να επιτεθούν κατά λάθος σε μια υποχωρούσα διαλυμένη νοτιοκορεατική μεραρχία και να την αποτελειώσουν. Ακόμη καμιά φορά οι καπεταναίοι τους χάνονται στα νατοϊκά γυμνάσια.

    Στην Κύπρο, αφού στην αρχή μας παρακολούθησαν αμήχανοι να αγωνιζόμαστε για την Ένωση, μετά γίνανε οι ρουφιάνοι των Άγγλων. Στον ανταγωνισμό τους μαζί μας βρέθηκαν πάλι περιδεείς, όταν ο Γέρος είχε τα κότσια να στείλει την Μεραρχία κι ο συλληφθείς Ντενκτάς, που κάποιος ανόητος του χάρισε τη ζωή αντί να τον στείλει να τρώει πιλάφια στον Παράδεισο, καταπτοημένος θεωρούσε την Ένωση ζήτημα ημερών. Αν δεν υπήρχε η αχαλίνωτη φιλοδοξία του Μακαρίου κι ο τυχοδιωκτισμός του Ανδρέα, όλα θα ‘χαν τελειώσει τότε. Μετά χρειάστηκε να γίνει Χούντα για ν’ απογυμνώσουν οι επίορκοι την Κύπρο και ν’ ανοίξουν δρόμο στον «Αττίλα» με το οπερετικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    Ακόμη και τότε οι Τούρκοι βγήκαν στο γυαλό τρέμοντας, διστακτικά, παρά τις αγγλοαμερικανικές πλάτες. Δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ απέναντι τους. ..............


    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
    http://www.antinews.gr/?p=30954

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλες και φίλοι ας μην αυταπατόμεθα, κανένα τεχνολογικό μέσο όσο προηγμένο και άν είναι δε δύναται να αποκαλύπτει τα πάντα. Επιπλέον δε και στην απίθανη περίπτωση να γνωρίζουν δε θα μας το απεκάλυπταν για ευνόητους λόγους... Κατά τη γνώμη μου το σκήνωμα του αείμνηστου προέδρου βρίσκεται στα κατεχόμενα όχι τόσο για λόγους εκφοβισμού της ελληνοκυπριακής κοινωνίας όσο για εκδικητικούς. Όσο οι Τούρκοι θα διαισθάνονται ότι απομακρύνεται η προοπτική λύσης σύμφωνα με τα μέτρα τους, γεγονός κατά εμέ βέβαιο, τόσο θα εκδικούνται για την τιμή των όπλων.
    Υ.Γ. Μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν ικανοποιούνται πλέον ούτε με τη λύση των δύο ανεξάρτητων κρατών, γι'αυτό και μας απευθύνουν το ερώτημα "πώς θα σώσετε εσείς οι Έλληνες τον Νότο;"
    Όσο λοιπόν οι ίδιοι δε θα βρίσκουν ικανοποιητική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα - λόγω δικής μας αταλάντευτης στάσης - τόσο θα εκδικούνται.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.