17/1/10

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το προπαγανδιστικό υλικό της άσκησης, όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Η σημειολογία της φωτογραφίας είναι αποκαλυπτική.Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο της άσκησης που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική με Αμερικάνους εκπαιδευτές και υπό την επίβλεψη του ΓΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην εφεδρεία για το χτύπημα του εχθρού λαού
Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο της άσκησης που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική με Αμερικάνους εκπαιδευτές και υπό την επίβλεψη του ΓΕΣ

Κάθε άλλο παρά αθώα υπόθεση είναι η ύπαρξη στην Ελλάδα παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες μάλιστα εκπαιδεύονται από Αμερικάνους «ειδικούς», υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την «άσκηση» που έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7 - 10 Γενάρη 2010, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην άσκηση συμμετείχαν «μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων, εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί».

Στο διάστημα αυτών των ημερών, έγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT», με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών», όπου το ρόλο των εκπαιδευτών είχαν «εν ενεργεία εκπαιδευτές από αστυνομικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ». SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) αποκαλούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούν στις ΗΠΑ και είναι πλήρως ενσωματωμένες στους εκεί κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Οι SWAΤ έχουν ως επίσημη αποστολή τη διάσωση ομήρων, την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τη συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις και έρευνες, την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγκληματιών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονται κάτω από τέτοιους όρους και «αποστολές».

Με διεθνείς διασυνδέσεις
Το ίδιο το γεγονός της άσκησης και το περιεχόμενό της φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας στην Ελλάδα παραστρατιωτικών - παρακρατικών οργανώσεων με διεθνείς διασυνδέσεις. Η συγκρότησή τους παραπέμπει στους ιδιωτικούς στρατούς, που ήδη δρουν στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα.

Το συγκεκριμένο «σχολείο» που οργανώθηκε στη Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα, «απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιωτικούς, όπως επίσης και σε εφέδρους στην εφεδρεία των ενόπλων δυνάμεων». Το ότι η δραστηριότητα αυτή τελεί υπό την κάλυψη των ελληνικών κρατικών αρχών επιβεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές: «Καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».

Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση πήραν μέρος 30 εθελοντές με τιμή συμμετοχής ανά άτομο 400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται η φιλοξενία και τα πυρομαχικά, καθώς βέβαια και ο εξοπλισμός που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι (στολή πλήρους μάχης, άρβυλα, κάλυμμα κεφαλής - κράνος κλπ.). Μάλιστα, στη διάρκεια της άσκησης, έγινε χρήση και των εγκαταστάσεων του Τεχνικού Λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένα δημόσιο δηλαδή κτίριο, για τη χρήση του οποίου απαιτείται άδεια από τις υπηρεσίες του κράτους.

Τα αντικείμενα της εκπαίδευσης, όπως, άλλωστε, επίσημα προβάλλονται από σχετική ιστοσελίδα, παραπέμπουν κατευθείαν σε εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων. Προσανατολίζουν σε αποστολές καθαρά εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης κατά του λαϊκού κινήματος, που, εκτός των άλλων, μπορεί άμεσα να ενσωματωθεί στους ιδιωτικούς ή και στους κρατικούς στρατούς που δρουν στα πλαίσια των κάθε είδους ιμπεριαλιστικών αποστολών, είτε υπό τη μορφή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είτε υπό τη μορφή εταιρείας παροχής πολεμικών υπηρεσιών.

Η εμπειρία, εξάλλου, από το Ιράκ και το Αφγανιστάν φωτίζει ακόμα καλύτερα την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός εκπαιδευτής στην άσκηση προέρχεται από το FBI και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «έχει εφαρμόσει την εκπαίδευση αυτή σε δεκάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία». Δεν κρύβουν, λοιπόν, ότι απευθύνονται σε όσους έχουν φιλοδοξίες να γίνουν «ράμπο» σε βάρος των λαών, με την ενθάρρυνση πάντα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα νεοταξικά δόγματα
Η ύπαρξη αυτών των ομάδων, αλλά και η εκπαίδευσή τους σε τέτοιου είδους αποστολές, υπό την κάλυψη των κρατικών αρχών, συνδέεται άμεσα με τα νεοταξικά δόγματα και το όλο πλέγμα καταστολής που εγκαθιδρύεται, με τον εχθρό λαό να μπαίνει ολοένα και πιο δραστικά στο στόχαστρο.

Αποτελεί αντανάκλαση του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών», όπου μαζί με την «τρομοκρατία» - σύμφωνα με τους ιμπεριαλιστικούς ορισμούς - περιλαμβάνουν και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή για το σύστημα, ακόμα και δραστηριότητες προερχόμενες από τις οργανωμένες δυνάμεις του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Χαρακτηριστικό του ρόλου και του χαρακτήρα αυτού του είδους των παρακρατικών ομάδων είναι ότι το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που έγινε στον Πολύγυρο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα: «Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη χρήση όπλων και πιστολιών και κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση - επιχειρήσεις σε αυτοκίνητα η λεωφορεία με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Ομαδικές επιχειρήσεις. Μάχη - τακτική σε αστικό περιβάλλον, κτίρια - (CQB). Τακτική σκόπευση - χρήση οπλισμού και γρήγορες ενέργειες προσωπικού. Εφοδοι σε κτίρια και οχήματα».

Αυτός ο προσανατολισμός δεν είναι ξένος και από την ίδια την εκπαίδευση που παρέχεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς ο Ελληνικός Στρατός έχει ήδη πραγματοποιήσει και ασκήσεις για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Η απειλή είναι συγκεκριμένη και αποτελεί μέρος της γενικευμένης επίθεσης που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Το πλαίσιο στο οποίο κινούνται τώρα οι διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες είναι το επίσημο δόγμα του Ελληνικού Στρατού. Στις 29 Ιούλη 2008 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Αττικής άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων για αποστολές εντός των πόλεων, που παραπέμπει σε ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης. Τις αποστολές αυτές τις ονομάζουν «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ) και σύμφωνα με το ΓΕΣ «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».

Ενίσχυση των κατασταλτικών δομών
Η στρατιωτικοποίηση των σύγχρονων κοινωνιών και των διεθνών σχέσεων, από τη μια, και η ανοιχτή εμπλοκή των στρατιωτικών δομών στην πολιτική ζωή, από την άλλη, με αποτέλεσμα και απώτερο στόχο την ενίσχυση των κατασταλτικών δομών σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, αποτελούν τη στρατηγική στόχευση των νέων ιμπεριαλιστικών δογμάτων, στα οποία με εντεινόμενους ρυθμούς ενσωματώνεται η Ελλάδα.

Πρόσφατα (τέλη Νοέμβρη 2009), η Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη διημερίδα με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας». Αξίζει να συγκρίνει κανείς τον ορισμό, που παρουσιάστηκε από τον επίσημο εισηγητή του ΓΕΕΘΑ, περί σύγχρονων «απειλών κατά της ασφάλειας», απέναντι στις οποίες καλούνται να σχεδιάζουν τη στρατηγική και την τακτική τους οι στρατιωτικές δομές, με τις «απειλές» που ασκούνται να αντιμετωπίσουν και οι παραστρατιωτικές ομάδες:

«Δημιουργήθηκε μια τάση ένταξης κάθε είδους και μορφής απειλής στην έννοια της σύγχρονης ασφάλειας, η οποία, πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατία), οικονομικές απειλές (διεθνής οικονομική κρίση), περιβαλλοντικές απειλές (υπερθέρμανση του πλανήτη, έλλειψη πόσιμου νερού), απειλές υγείας (πανδημία γρίπης), φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, τσουνάμι) κ.ά.», έλεγε στην εισήγησή του ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω λογίζονται σαν επαρκείς λόγοι για να σχεδιάσει το ΝΑΤΟ ή άλλοι στρατιωτικοί οργανισμοί μια επέμβαση σε οποιαδήποτε χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσει δήθεν την «ασφάλεια» των πολιτών της. Δηλαδή, οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε κρατικό και υπερκρατικό επίπεδο, έχουν λόγο και προετοιμάζονται να δράσουν στα πλαίσια ενός φάσματος θεμάτων που καλύπτουν πλήρως την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Από κοντά σπεύδουν οι διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις. Χαρακτηριστικά, η «Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω» αναφέρει στους σκοπούς της ότι «δραστηριοποιείται σε οργάνωση των εθελοντών με σκοπό την παροχή βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό σε περιπτώσεις θεομηνιών, καταστροφών από φυσικά ή ανθρώπινα αίτια και μεγάλων ατυχημάτων, καθώς επίσης και σε θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος». Προφανώς, όταν κάνουν λόγο για «ανθρώπινα αίτια», αναφέρονται και στην «τρομοκρατία», όπως αυτή περιγράφεται στα νεοταξικά δόγματα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

*Η αναδημοσίευση ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και υιοθέτηση του περιεχομένου του.

44 σχόλια:

  1. Δεν θα σταθώ στη κομουνιστική φρασεολογία του άρθρου ούτε στις δευτερευούσης αξίας απόψεις (πχ "η SWAT είναι παραστρατιωτική οργάνωση" - μήπως και η ΕΚΑΜ είναι λέσχη παρανόμων, πας καλά;), θα σταθώ όμως στην ουσία του άρθρου η οποία είναι ότι ιδιώτες εκπαιδεύονται απο μέλη της SWAT και ταυτόχρονα υπάρχει συμμετοχή των αρχών (έστω σε κάτι εθιμοτυπικό όπως η κοπή της πίτας της "λέσχης")!
    Αντί να γίνονται αυτά τα σχολεία στην αστυνομία και στο στρατό, πραγματοποιούνται σε συλλόγους ιδιωτών που, στο κάτω κάτω, μπορούν κάλλιστα να είναι παραστρατιωτικές οργανώσεις; Ή δεν σκέφτηκε κανείς ότι κάποιος από τους συμμετέχοντες "εθελοντές" μπορεί πέρα από παραστρατιωτικός να είναι μέλος (ψευτο)τρομοκρατικής οργάνωσης από αυτές που αλωνίζουν την Αθήνα;
    Η λογική του παραλόγου για άλλη μια φορά στην Ελλάδα.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ!
    ΜΗ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ!
    ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ!
    ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ!
    ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ (ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΛΠ) ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΡΩΜΑΛΕΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι το κακό ?
    Και από πού προκύπτει ότι μπορεί να επέμβουν εναντίον του λαϊκού κινήματος?
    Ο κατασταλτικός μηχανισμός εντάσσετε στην ασφάλεια των χώρων της Ευρώπης .
    Και δει όλων των ημετέρων χορών που έχουν μεταλάβει την ευρωπαϊκή κουλτούρα από την Ρωσία μέχρι και την Αμερική .
    Οι δυνάμεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια καταστολής ειδικών αναγκών όπως περιπτώσεις τρομοκρατίας στην Τσετσενια .

    Για παράδειγμα αν σου απαγάγουν τα παιδιά η τα κρατήσουν όμηρους στην Ελλάδα να μπορεί, Να υπάρχει μια τέτοια δύναμη που να μπορεί να λάβει μέρος στην καταστολή τέτοιου σεναρίου αν τους ζητηθεί.

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ατελές το άρθρο.
    Ο συντάκτης του χρησιμοποιεί τον βαρύγδουπο τίτλο παραστρατιωτικός και αντί να μεταφέρει την είδηση απλώς πλάθει ένα πιθανό μελλοντικό σενάριο εκπαίδευσης για την καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων.
    Και είναι σενάριο κύριοι γιατί ενώ δεν έχει συμβεί καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο κείμενο.
    Και να πάμε στον αντίλογο τώρα.
    Κακές οι παραστρατιωτικές οργανώσεις δεν λέω. Αλλά εδώ υπό την κρατική επίβλεψη και μέριμνα έγινε η άσκηση. Που στέκει το παραστρατιωτικός; Αμφισβητεί δηλαδή ο συγγραφέας το δικαίωμα του κράτους την εκπαίδευση των εφέδρων ενός από τα καλύτερα σώματα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων όπως οι καταδρομείς και μάλιστα σε καιρούς με έντονο δημογραφικό πρόβλημα;
    Εάν δεν εκπαιδεύσει αυτούς πρώτους σε ποιους τότε θα απευθυνθεί;
    Κλείνοντας να τονίσω ότι ο συντάκτης, σαν κλασσικό όργανο του κόμματος (ένα είναι το κόμμα και έχει πάντα δίκιο) αποφεύγει να αναφέρει έναντι της πιθανής μελλοντικής βίας που υπονοεί ότι έκρυβε η άσκηση την σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής ζωής.
    Όπου διάφορα γκρουπούσκουλα αριστερών ιδεών και προκαταλήψεων χωρίς να σέβονται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια μοιράζουν τον θάνατο σε εργαζόμενους συμπολίτες τους έχοντας σκοπό να καταστρέψουν την κοινωνία που τους έφερε μέχρι εδώ.
    Και οι έφεδροι κύριοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτή την κατάσταση.
    Να θυμόμαστε όλοι μας ότι δεν έχει ανοίξει μύτη απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επικίνδυνες οργανώσεις,μια βόμβα που μπορεί να πυροδοτηθεί σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα.Δεν αποτελούνται αυτες οι οργανώσεις αποκλειστικά απο μπάτσους. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κατά πόσον δεν θα στραφούν εναντίον της ιδιας της Ελλάδας,με μια εντολή που θα ερθει απ'έξω.
    Να θυμήσω πως ενώ η τσαρική Ρωσία κέρδιζε στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και ήταν έτοιμη να καταλάβει τον Πόντο την Κωνσταντινούπολη και να βγει στο Αιγαίο,να διαλύσει την Τουρκία με λιγα λόγια,οι μπολσεβίκοι ένα κίνημα εκ των έσω,διευθυνόμενο και χρηματοδοτούμενο απο εβραϊκά οικονομικά κέντρα της Ευρώπης και Αμερικής,ξεκίνησαν εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία και με σαμποταζ δημιουργία ταραχών τόσο στο εσωτερικό της Ρωσίας όσο και στα μέτωπα του πολέμου καταφεραν να ανακόψουν την νικηφόρα πορεία της Ρωσίας,και άλλαξαν την ιστορία του κόσμου ολοκληρου.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς ο Ριζοσπάστης και οι ιδέες του έχουν μείνει πολλά πολλά χρόνια πίσω.Η ύπαρξη και η συνεχής εκπαίδευση εφέδρων καταδρομέων που σε δεδομένη στιγμή θα κληθούν να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, δεν εμπλέκεται με τους κομμουνιστές με τους οποίου δεν έχει λόγο να ασχοληθεί κανείς πλέον και πολύ περισσότερο να τους απειλήσει.Στόχος των εφέδρων είναι εκτός της συμπαράστασης στην Πολιτεία για φυσικές καταστροφές, η ύπαρξη εκπαιδευμένων εφέδρων ικανών να πλαισιώσουν τον ΕΣ σε περίπτωση επιστρατεύσεως.Με τους εχθρούς που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα έπρεπε να μη χρειάζονται οι σύλλογοι αυτοί- που δεν είναι παραστρατιωτικές οργανώσεις- με την έννοια που τους αποδίδει ο Ριζοσπάστης,αλλά οι έφεδροι να ευρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και εκπαίδευση, στο πρότυπο του Ισραήλ.
    EFENPRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν περίμενα να δω αυτή την ανάρτηση και μάλιστα απο την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Κατηγορεί συλλήβδην όλες τις εθελοντικές ομάδες παρέμβασης ως "νεοταξικές" και ποδηγετούμενες απο ξένες δυνάμεις (αμερικανικές). Δεν στέκεται στις δράσεις που είναι το ουσιαστικό, δηλαδή η επικουρική βοήθεια σε θεομηνίες, καταστροφές απο ακραία φυσικά φαινόμενα κ.λ.π Ξεκινά απο την κοινή άσκηση στην Χαλκιδική με σκοπό συνειρμικά να αποδομήσει τις κινήσεις παρέμβασης ελεύθερων πολιτών ευαισθητοποιημένων, οι οποίοι λειτουργούν με καταστατικό ως νόμιμοι Σύλλογοι, όπως τόσοι άλλοι. Φυσικό επίσης είναι να συμμετέχουν σε ασκήσεις, ώστε η ετοιμότητά τους και η φυσική τους κατάσταση να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για να προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Το άρθρο είναι στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η λέξη "παραστρατιωτικές ομάδες" είναι εκ του πονηρού. Παραπέμπει στην εποχή της επταετίας. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει απο τις εθελοντικές αυτές ομάδες. Αν συμβαίνει αυτό τότε να το καταγγείλουν δημόσια αν έχουν τα κότσια με αποδεικτικά στοιχεία, άλλως γίνονται καταγέλαστοι. Όσο για την νεοιδρυθείσα Λέσχη της Κω, όλα είναι πεντακάθαρα και έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Η φράση "ανθρώπινα αίτια" που την εξηγούν με όρους τρομοκρατίας είναι αυθαίρετη επιδιώκοντας οι ίδιοι να τρομοκρατήσουν. Τα ανθρώπινα αίτια έχουν πολλές ερμηνείες π.χ μια άστοχη καύση αγρότη στο χωράφι του που μπορεί σε άκαιρη εποχή να εξελιχθεί σε πυρκαϊά. Φίλε Καυκάσιε, έκανες πολύ καλά που έκανες την ανάρτηση. Ας είμαστε υποψιασμένοι σε άλλα που αφορούν την πολιτική και τις πολιτικές και όχι επιφυλακτικοί σε εθελοντικές δράσεις.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κάνουν και εκπαιδεύονται!Αφού το Ελληνικό κράτος δε φροντίζει για την εκπαιδευσή τους!Καλά κάνουν!Μας τα έχουν πρίξει οι αριστεροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ***Η αναδημοσίευση ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και υιοθέτηση του περιεχομένου του.**Σας ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
    Και μια και ο ριζοσπάστης θέλει να ονομάζει νεοταξικά δόγματα ,ότι δεν το καθοδηγεί, λοιπόν είναι νεοταξικό....,όπως επίσης και όλες οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις ΕΙΝΑΙ,πως να το κάνουμε αφου η ρημάδα η Ελληνική έτσι λέει,ΠΑΡΑ ΤΩ ΣΤΡΑΤΩ.Λοιπόν, το αυτί μου δεν ιδρώνει από αγγράμματους. Ομως το θέμα είναικαι σοβαρό. Το Εφεδρο Δυναμικό μας είναι μια συνιστώσα της αποτρεπτικής μας δύναμης.Και δυστυχώς κανένας χαρτογιακάς δεν το καταλαβαίνει.Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν έφεδροι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που εξ'ιδίων πληρώνουν συμμετοχές.....Η συγκεκριμμένη εκπαίδευση προβάλλεται υπερβολικά από τους ριζοσπάστες δημοσιογράφους, μάλλον χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι και πως έγινε.Αλλά απο τον ριζοσπάστη και τους πιθανόν αστράτευτους γραφιάδες του τι άλλο θα περίμενε ο καθένας μας;;;;Και σιγά να μην βοήθησαν οι υπηρεσίες...Οι μισές αλήθειες είναι και μισά ψέματα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_2536.html#ixzz0crD6B3uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tα S.W.A.T. παραστρατιωτική και παρακρατική οργάνωση;;;;!!! Ωραίο ανέκδοτο....

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TO KOMΠΛΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ..

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΨΑΝΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ!!!! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ,ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ,ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ,ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
    2,3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ Χ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ.

    ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΗΝΙΤΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΟΧΟΜΕΝΑ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο....εννοείται κατάλαβα αμέσως οτι μυρίζει Ριζοσπάστηεδώ..!!!Ύμαρτον...τέτοια σταλινικού τύπου μηχανή παραπληροφόρησης είναι ο ριζοσπάστης με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς που καταδέχονται να τη διαβάζουν..!!!Η διαστρέβλωση των λέξεων και των γεγονότων σε όλο της το μεγαλείο..!!Το ξεκινάει με τον όο παραστρατιωτικές ομάδες και το εξελίσει σε παρακρατικές..!!μάλλον τους έχει μείνει απο το αντάρτικο..!!!Δηλαδή έχουν αποδείξεις οτι τα SWAT κάνουν μυστικές αποστολές κατά του Λαικού κινήματος στην Αμερική???Α..ναι ξέχασα, εκεί δεν έχουν λαικό κίνημα..!!!χαχαχαχα!!!Μα καλά παντού εχθρούς βλέπουν αυτοί???Οι άνθρωποι που το έγραψαν έχουν πρόβλημα ψυχολογικό και είναι ενσυνείδητα όργανα προπαγάνδας...ΜΠΡΑΒΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Einai poli sigkinitiko otan vlepoume ton Rizospasti na koptetai gia ta atomika dikaoimata! Anariotemai edeixn to idio endiaferon otan oi Sovietikoi katesteilan AIMATIRA tis "antepanastaseis" stin Voudapsti kai tin Praga kai otan kirisan stratiotiko nomostin Varsovia? Apo tin alli kalo na eimaste etoimoi gia fainomena tipou peiratias kai giati oxi as mathoume kai kati parapano gia na stamatisoume tin eisroi latheometanaston
    Christos Voulgris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλα ρε σεις δεν προσέχετε τι δημοσιεύετε?

    τι παει να πει "δεν εκφράζει το ιστολόγιο"? Τοτε τι το δημοσιεύεις χωρίς κανένα σχόλιο ρε φίλε, το ξέρεις ότι ο απρόσεκτος αναγνώστης που δεν θα κοιτάξει τα σχόλια θα μείνει με την εντύπωση ότι η Blackwater εχει ανοίξει παραρτήματα στην Ελλάδα;

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε
    το ιστολόγιο δημοσιεύει άρθρα και κείμενα που ούτως ή άλλως ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη.
    Το άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ εκτέθηκε σε 'κοινή διαβούλευση', για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του συρμού.
    Όποιος έχει να σχολιάσει επί του κειμένου το κάνει, ενημερωνόμαστε όλοι για τις απόψεις διαφόρων σχολιάστών και ο ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗΣ για τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας.
    Νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα.
    Επί της ουσίας, ο "Ρ" θα μπορούσε να αναφέρει κάποιες ενστάσεις ή φοβίες, είναι όμως υπερβολικό να τουβαλιάζει έτσι που να θεωρεί ότι ο Σύλλογος Καταδορμέων της Κω είναι παραστρατιωτική οργάνωση.
    Ειδικά αυτά τα παιδιά, έπρεπε να τα επαινέσει.
    Άστοχο και υπερβολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Παρακράτος ιστορικά είναι μια καρικατούρα που υποκαθιστά κατά το χειρότερο τρόπο το κρατικό έλλειμμα οπουδήποτε αυτό υπάρχει.
    Π.Χ.: Αν το κράτος δε φροντίζει για την παιδεία όπως υποχρεούται τότε το κενό καλύπτει η παραπαιδεία με τα γνωστά αποτελέσματα …
    Έτσι έχουμε παραοικονομία (την οποία υπάρχουν και πολιτικοί που θεωρούν για τη χώρα μας αναγκαίο κακό), (παρα)υγεία>> κλπ
    Η χειρότερη μορφή παρακράτους είναι η έχουσα σχέση με την ασφάλεια( στρατό ή αστυνομία).
    Εκεί το κράτος επιβάλλεται να έχει τον ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο και την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη.
    Αλίμονο αν έστω και κατ ελάχιστο γιαυτά τα θέματα εξουσιοδοτηθούν <>.
    Ή ανατεθούν σε ΜΚΟ…
    Ανεξάρτητα από τις προθέσεις κάθε Ελληνοψυχου δεξιού ή αριστερού.
    Τότε έχουμε κράτος παντελώς αναξιόπιστο.
    Ή ύποπτο.
    Οποιοδήποτε στρατιωτικό (ή παραστρατιωτικό) ον ελπίζω να αντιλαμβάνεται τι εννοώ …
    Τα λόγια του Κ. Καραμανλή <> δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αδυνατώ να συλλάβω την απίστευτη κομματική παρέμβαση:

    Πώς ένας κομματικός μηχανισμός και μάλιστα της εξουσίας, όπως ο "Ριζοσπάστης"

    δικαιούται να χαρακτηρίζει ως "παραστρατιωτική οργάνωση" "ενδεικτικά" τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω;

    Αυτό δεν αποτελεί ευθεία στοχοποίηση και μια έμμεση μορφή "τρομοκράτησης";

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι SWAT ομάδες υπάρχουν σε κάθε αστυνομικό τμήμα στην Αμερική με μόνιμη παρουσία ομάδων κρούσης σε Αεροδρόμια, Δικαστήρια, (δημόσια κτίρια γενικώς) Γήπεδα, Εκδηλώσεις ανοιχτού χώρου κ.λ.π. κ.λ.π.
    Δεν τους βλέπεις αλλά βρίσκονται εκεί, σε υπόγεια κτιρίων σε επιβατηγά πούλμαν με φιμε τζάμια κλπ.
    Είναι ειδικά φτιαγμένες για την αντιμετωπίσει πρωταρχικά ενός διαμαρτυρόμενου "γκρουπ" η και ενός μεμονωμένου περιστατικού και κατά δεύτερο λόγο για την άμεση αντιμετώπιση "τρομοκρατίας".
    Αυτό όμως που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι ότι οι εν λόγω ομάδες είναι "ισραηλινή εφεύρεση" και οι Αμερικανοί αστυνομικοί εκπαιδεύονται από εβραίους στρατιωτικο/ αστυνομικούς (επί αδράς πληρωμής φυσικά) καθ΄ ότι οι εβραίοι έχουν "περισσή" εμπειρία με τους "τρομοκράτες" Παλαιστίνιους.

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε αυτό το άρθρο με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό του πολίτη και την παραπέρα διάβρωση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Ελληνικού Λαού.

    Επίσης, οι σχεδιάζοντας από μακρού την Υποδούλωση των Λαών (μερικοί το ονομάζουν ΝΕΑ ΤΑΞΗ) παίρνουν και τα μέτρα τους εκ των προτέρων.
    Στην Αμερική επίσης (και αφού στην Αμερική γιατί όχι σε άλλα κράτη όπως το δικό μας) έχουν δημιουργήσει Στρατόπεδα Συγκεντρώσεων που θα τους χρησιμεύσουν στο "σχέδιο Β'".
    Αν δηλαδή αποτύχει η Διεθνής προπαγάνδα τους για την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και ξεχυθούν οι Λαοί στους δρόμους τότε θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα στρατόπεδα, (ίδια με εκείνα του Χίτλερ μόνο που οι δημιουργοί τους εβραίοι, θα είναι στην απέξω τούτη τη φορά) τις SWAT ομάδες και άλλες παραστρατιωτικές οργανώσεις για την επιβολή της τάξης όπως την βλέπουν "αυτοί".
    Όπως βλέπουμε λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι νομίζουμε και ήταν μια ευκαιρία για συλλογισμό και επαγρύπνηση, η ανάρτηση αυτή.

    Ο Αμερικάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν δεν κάνω λάθος, πέρυσι, με αφορμή μία επίδειξη των ειδικών δυνάμεων στον αρχηγό στρατού, πάλι ο Ριζοσπάστης και η Αυγή, ανέπτυσσαν φανταστικά σενάρια με κεντρικό μήνυμα ότι ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται για την καταστολή του... λαϊκού κινήματος. Και αυτό, επειδή το δελτίο τύπου του ΓΕΣ ανέφερε ότι η επίδειξη αφορούσε αντικείμενα αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών.
    Είναι προφανές ότι πρόκειται για καθαρή προπαγάνδα των αριστερών που οι άνθρωποι, νομίζουν ότι κρατούν συσπειρωμένο τον κόσμο τους, εκφοβίζοντάς τον. Ουσιαστικά ο ίδιος ο Ριζοσπάστης και οι συντάκτες του, διαδραματίζουν ρόλο τρομοκράτη της κοινής γνώμης με τέτοια γελοία δημοσιεύματα.
    Ωστόσο, διαπράττουν πραγματική ιεροσυλία, αφού στην ουσία λασπώνουν τον ίδιο τον ελληνικό λαό, μέσω του Ελληνικού Στρατού και των εφέδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προτείνω στον κο αρθρογράφο του Ριζοσπάστη την επόμενη φορά που θα επιθυμήσει να γράψει για ένα θέμα στο οποίο, πιθανόν, δεν έχει επαρκής γνώσεις, να μεριμνήσει πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευσή του κάνει μία μικρή έρευνα (λέξεις και ετυμολογία αυτών που θα χρησιμοποιήσει, αποστολή κρατικών μηχανισμών πχ SWAT, κτλ).
    Εάν ακολουθήσει την συμβουλή μου τότε δεν θα πέσει στα παρακάτω κατ'εμένα "λάθη":

    Χρησιμοποιηθείσα έκφραση:
    ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Β΄Έκδοση, Γ.
    Μπαμπινιώτης σελ 1337: παραστρατιωτικός,ή,ό αυτός που σχετίζεται με οργανώσεις (ανεπίσημες ή παράνομες) στρατιωτικής δομής και χαρακτήρα οι
    οποίες αναπτύσσουν στρατιωτική δράση (με ανορθόδοξο ή παράνομο τρόπο),σε περιπτώσεις στις οποίες κατά τη γνώμη τους έπρεπε να επεμβαίνει ο τακτικός στρατός.

    Χρησιμοποιηθείσα έκφραση:
    Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο της άσκησης που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική με Αμερικάνους εκπαιδευτές και υπό την επίβλεψη του ΓΕΣ
    Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Β΄Έκδοση, Γ.
    Μπαμπινιώτης σελ 645:επίβλεψη ο έλεγχος, η παρακολούθηση για τη σωστή εκτέλεση (έργου,δραστηριότητας κλπ)

    Χρησιμοποιηθείσα έκφραση:
    μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων
    Ακόμα το ψάχνω... γιατί μάλλον δεν έχω φοιτήσει σε σχολές που υπόκεινταιστην αριστερή ιδεολογία

    Χρησιμοποιηθέντας όρος και ανάλυσή του:
    SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) αποκαλούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούν στις ΗΠΑ και είναι πλήρως ενσωματωμένες στους εκεί κατασταλτικούς μηχανισμούς.
    Σύμφωνα με το [Επίσημο site LAPD,5η παράγραφος της διεύθυνσης..www.lapdonline.org/inside_the_lapd/content_basic_view/848]
    The first Special Weapons and Tactics (SWAT) Unit consisted of 15 four-man teams. Members of each team, who volunteered from the ranks of patrol and other police assignments, had specialized experience and prior military service .. και συνεχίζει.

    Στην περίπτωση που όλα τα ανωτέρω τα γνώριζε τότε όπως λέει και ο λαός "είναι άλλου παπά ευαγγέλιο"! Μιλάμε δηλαδή για δημιουργία εντυπώσεων,παραπληροφόρηση,προπαγάνδα [μία έκφραση που χρησιμοποίησε εάν θυμάμαι καλά και η κα ΓΓ ΚΚΕ στο πρόσφατο debate των πολιτικών αρχηγών,(όσοι το κατάλαβαν έχει καλώς)] ... Με σκοπό την αποδυνάμωση των αξιών του
    Ελληνικού Λαού. Ακούγεται "τραβηγμένο" τη παρούσα φάση, αλλά συνδυασμένο με όλα όσα διαδραματίζονται, λέγονται κτλ δεν είναι καθόλου.Ένα γεγονός-πληροφορία-αντίδραση ίσον με τίποτα, πολλά μαζί και συνεξεταζόμενα οδηγούν στο σωστό αποτέλεσμα. Ο νοών νοείτω!
    Εάν έκανα και εγώ λάθη σε λέξεις,όρους κτλ παρακαλώ να με συγχωρέσετε γιατί δεν δημιουργώ-χαλιναγωγώ γνώμες, έχω τελειώσει μόνο το λύκειο, και είμαι, όπως είπε και ένας συνθέτης-τραγουδιστής του τόπου μας: φασίστας στο κόμμα που ιδρυτής του είμαι εγώ και μοναδικός ψηφοφόρος του.
    Μοναχικός Λύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδη, κατα τον Ριζοσπαστη, δεν πρεπει το κρατος να ειναι ικανο να αντιμετωπισει π.χ. μια εξεγερση χιλιαδων λαθρομεταναστων μεσα στην Αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Οι SWAΤ έχουν ως επίσημη αποστολή τη διάσωση ομήρων, την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τη συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις και έρευνες, την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγκληματιών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονται κάτω από τέτοιους όρους και «αποστολές»."

    Μονος σου κερνας και μονος σου πινεις.
    Αριστεριστικες ανυπαρκτες λογικες και ψευδοπροβληματισμοι εκ του μη οντος.
    Αλλοιωνοντας και παραποιωντας τον πραγματικο αντικειμενικο σκοπο μιας εκδηλωσης με ψευτοδιλημματα, βγαζεις συμπερασματα εκ των ων ουκ ανευ.
    Τι φοβασαι αραγε?
    Μηπως μπορεσει καποιος να σταματησει αποτελεσματικα,αυτους τους "δημοκρατες" που καινε συχνα-πυκνα Αθηνα και Θεσσαλονικη?
    Μηπως μπορεσει καποιος και βαλει φρενο στην εγκληματικοτητα που εχει ξεπερασει προ πολλου το κοκκινο εξ αιτιας των εγχρωμων πολυ-πολιτισμικων ευαισθησιων και αριστερων καταβολων που μπολιαζουν μεθοδικα τον Ελληνικο κορμο της κοινωνιας?
    Η μηπως χαλανε τα σχεδια εκεινων που φροντιζουν μονιμως να κρατουν σε αχρηστια χρυσες εφεδρειες, με εκπαιδευση και στρατιωτικη πειρα, που αποτελουν τη λυση σε πεμπτοφαλαγγιτες που γλεντοκοπουν, καλυμμενοι πισω απο τη μασκα του προσφυγα και του εξεγερμενου?
    Αν δηλαδη κατεβαινε ο τακτικος στρατος για τη λυση τετοιων προβληματων, δεν θα φωναζες για χουντες και ολα αυτα τα γραφικα?
    Κανε μας τη χαρη και σταματα αυτο το παραμυθι και την παραφιλολογια, γιατι βλεπω οτι σε τραβαει σαν μαγνητης οποιαδηποτε λεξη με το συνθετικο "παρα".
    Και αν εχεις τοσα τρομερα παραπονα και υποψιες, πηγαινε στον Χρυσοχοιδη και ζητα του τον λογο, γιατι δημιουργει ειδικα σωματα κρυφων αστυνομικων για να αντιμετωπισει την εγκληματικοτητα.
    Εκεινος θα σε βαλει δεοντως στη θεση σου.
    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ε;
    ΧΜ!
    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:
    1. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ - ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ.
    2. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ - ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΩΣΟΥΝΑ ΚΑΤΩ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΡΣΕΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΔΟΞΗΣ" Ε.Β.ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ:" ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣ ΕΙΣΑΙ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ".
    ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΧΑΡ. ΑΣΠΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ "ΤΙΓΡΗ" ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.
    ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
    3. ΓΙΟΣΜΑΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ Γ! ΡΑΙΧ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΥ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1962, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.
    ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    4. ΜΗΤΣΟΥ - ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ: ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ 150 ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. " ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΡΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ". ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΒΑΛΤΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΤΣΙ;
    ΟΙ 1 ΚΑΙ 2 ΑΜΝΗΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :"ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;" Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    Η ΦΡΑΣΗ - ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠ ΤΟΤΕ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΑΤΣΙΝΑ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ε;
    ΧΜ!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά, αυτοί είναι εκτός τόπου και χρόνου...
    Κρίμα...

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ θα ήθελα να υήρχε μια μηχανή του χρόνου και να μπορούσε να φέρει πίσω προσωπικότητες όπως ο Κολοκοτρώνης,ο Μακρυγιάννης ή ακόμα και ο Βελουχιώτης για να σχολιάσουν άρθρα όπως αυτό του Ριζοσπάστη αλλά και παρόμοιες συμπεριφόρες.Τελικά επιτελεί τεράστιο λειτούργημα ο εν λόγω κονδυλοφόρος,γιατί αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι ορισμένοι και πόσο τους ενόχλεί να βλέπουν ανθρώπους να νοιάζοντε για την πατρίδα τους και τον συνάνθρωπο τους,αφαιρώντας κάθε αμφιβολία που ίσως να είχαμε για τον ρόλο τους.Εκτός από αυτό βέβαια,αν θέλει να λέγεται δημοσιογράφος έχει ιερή υποχρέωση να δώσει στοιχεία και να τεκμηριώσει τις απόψεις του γιατί με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν...!Αν συμβαίνει κάτι που αποτελεί εν δυνάμει απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ασφάλεια της χώρας πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και ενδελεχώς.Εκτός πάλι αν πρόκειται για κυνήγι μαγισσών που εντάσσεται στην γενικότερη και ανέξοδη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και προπαγάνδας.Τα στρογγυλεύουμε όλα και πέταμε πυροτεχνήματα δεξιά και αριστερά χώρις να έχουμε καμία συνέπεια.Τζάμπα πράμα δηλαδή...Πάντως αν τα άτομα στην Κω και οπουδήποτε αλλού κάνουν ότι κάνουν για να βοηθήσουν την πατρίδα και τον συνάνθρωπο μπράβο τους.Έχουμε ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες.Όσον αφορά την εκπαίδευση των εφεδρειών είμαι απόλυτα σύμφωνος και το θεωρώ πρωταρχική ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μήπως συμμετείχαν και υπάλληλοι καθαριότητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To κρίμα δεν είναι στον Ριζοσπάστη που κάθεται και γράφει βλακείες. Το κρίμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα χάφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε [17 Ιανουαρίου 2010 9:28 μ.μ.] μια και μιλάμε για παραστρατιωτικά θέματα, με κακό παράδειγμα εφέδρους υπό κρατική εποπτεία, και επειδή μάλλον μαλακά σε πήγαμε έως τώρα ρίξε και μια ματιά στο βιβλίο του μακαρίτη του Βλαντά στο Γιατί με βασανίζεις σύντροφε
    έτσι για αν έρθεις στα ίσια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργο Να σαι Δίκαιος με την Ιστορία εδώ ένας Λουντέμης καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα μην γυρίζεις πίσω αδερφέ να χαρείς, βρίθει η αριστερά απο εγκλήματα είς βάρος συντρόφων αγωνιστών.

    Το άρθρο του Ριζοσπάστη είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης της Αριστεράς σήμερα στην Ελλάδα και για μένα είναι κατάπτυστο.

    Δέν είναι τυχαία όμως η σύμπλευση Ριζοσπάστη και Αυγής σε τέτοια θέματα.

    Οσο για τα ειρωνικά σχόλια απαντώ ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να ξέρει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ" ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΦΙΛ ΕΘΝΙΚΟΣΤΡΤΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.ΛΕΜΕ ΙΣΩΣ, ΕΤΣΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΙΛΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΩΝ ΛΑΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.
    ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ", ΑΛΛΑ Η "ΔΥΝΑΤΗ ΡΩΣΙΑ"
    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ;.
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΝΑΣΤΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ.
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΜΕ ΚΟΡΕΑ ΚΛΠ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ;ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΥΤΟΙ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ MIG 15 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ SABRE;
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΩ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΟΛΕΜΑΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ" ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ -ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- ΕΚΛΑΣΑΝ Τ' @@@@ ΤΟΥ ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελα ρε συ Γιώργο απο Πάτρα.... αυτοίπου αναφέρεις είναι οι παρακρατικοί και όχι παραστρατιωτικοί.Αφού ξέρεις ως παληό κομμάντο οτι οι καταδρομείς έχουν μια διαφορετική συνοχή μεταξύ μας και γιαυτό είμαστε και οι μόνοι που έχουμε συλλογους και λέσχες περίπου σε όλη την Ελλάδα.Και είμαι βέβαιος οτι γνωρίζεις ο΄τι όποια αναμνηστική εκπαίδευση κάνουμε είναι για την πατρίδα και μόνον.Ελα το φεβρουάριο στην Ρεντίνα, στην άσκηση της ΛΕΦΕΔ να καταλάβεις.Οι έφεδροι των ειδ.Δυνάμεων έχουν διαστρωματική εκπροσώπιση και να μην φοβάσαι δεν πρόκειται να βγάλουμε άρματα στους δρόμους !!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εντελώς τυχαία (;) το ίδιο θέμα απασχολεί ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και INDYMEDIA, ή INDYMEDIA και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1121052

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δυστυχως στην 'κολημενη' χωρα μας απο τα συμπτωματα δεν ξεφευγει κανεις...
    Η πραγματικη αριστερα του ΚΚΕ (και οχι γιαλαντζη τυπου ΣΥΡΙΖΑ) παρα την καταρευση του ονειρου που εκπροσωπουσε, επειδη αδυνατει να παραξει πολιτικη και να ερμηνευση τις συγχρονες αντιθεσεις οχυρωνεται στο να 'παιζει' παλιες χαλασμενες κασσετες που εχουν μονο ιστορικη αξια.
    Επισης δεν μπορει να απαλλαγει απο την παλια κακη συνηθεια της προσπαθειας μονοπωλησης οποιουδηποτε αγωνα και αντιστασης... που στο παρελθον απεδωσε τραγωδιες και εδωσε επιχειρηματα στους αντιπαλους της. Δεν μπορουν οι 'συντροφοι' να ανεχθουν οτι καποια κοινωνικη ομαδα η ταση, αναπτυσει αντιστασεις που αυτοι δεν ελεγχουν. Θεωρουν οποιαδηποτε κινηση που εμφανιζεται εξω απο τα δικα τους οργανωτικα πλαισια 'υποπτη' κλπ και την καταγγελουν σαν τετοια, ασκωντας πραγματικα ψυχολογικη τρομοκρατια σε βαρος οποιου θα τολμουσε να αγωνιστει για κατι χωρις αυτους.
    Δυστυχως αυτη η σεχταριστικη νοοτροπια τους κατατρεχει ακομα. 'Κολλησαν' με λιγα λογια και ακραια αποδειξη -εκτος απο το δημοσιευμα- ειναι η συσχετιση που τραγικα προσπαθει να κανει ο κατα τα αλλα αξιολογος σχολιαστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, καθαρματων τυπου Κοτζαμανη, Εμανουηλιδη και Γιοσμα με εξαιρετικους νεους και αλλους πολιτες ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ, που συμμετεχουν στις εφεδρικες οργανωσεις οπλιτων, καταδρομεων κ.α.
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ...ΙΜΠΕΡΙΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Αγαπητε ΓΙΩΡΓΟ για να συνεχισω να σε διαβαζω με προσοχη οφειλης μια συγνωμη.

    Ενας Χανιωτης
    γιος μαχητη της Μαχης της Κρητης, θανοντα προωρα απο τα τραυματα που απεκτησε στη Μαχη αυτη και την Εθνικη Αντισταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΦΙΛΕ ΧΑΝΙΩΤΗ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΚΑΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΒΚ ΤΟ 1987 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ.
    ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ. ΕΓΩ ΛΕΩ, ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ή ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΑΝΤΟ. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ (ΠΒ) ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΓΥΡΙΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΘΕΣ/ΚΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΠΒ ΚΡΗΤΗΣ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑΟΛΟΙ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΠΙΛΑΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΙΟΝΙΟΥ.
    Ο ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΡΕ ΣΕΙΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ανθελληνισμός του ριζοσπάστη . Το κακό είναι ότι γίνονται και ρεζίλι μαυτα που γράφουν , μιλάμε για πλήρη αγνοία . Ο τυπάκος που έγραψε αυτά είναι για να τον κλαίνε οι ρέγκες !!! Μη μασάτε εκεί στα ακριτικά νησιά ξέρουμε ότι φυλάτε Θερμοπύλες και σας ευχαριστούμε . Αλλά μια απορία , στη Κω ρε παιδιά δεν είχε λέσχη καταδρομών ….. τώρα έγινε ?

    ΑΙΑΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ

    ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ.

    ΑΒΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΑΒΓ

    Ευχαριστώ φίλε να είσαι καλά και από τι κατάλαβα μάλλον είσαι από Κω εσύ αφού ξέρεις και λεπτομέρειες . Και επειδή τα έχω πάρει στο κρανίο θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ και γω να γραφτώ και να ενισχύσω τη λέσχη μιας και είναι καινούργια !!! και μάλλον αυτό θα έπρεπε να το κάνουν αρκετοί από το μπλοκ . ( χωρίς παρεξήγηση )!! Από ότι γνωρίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα …. που είμαι αρκετά μακριά από τη Κω . Τι στήριξη μου στα παλικάρια και την αγάπη μου …. και ας μη τους ξέρω !

    ΑΙΑΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Την τεχνική του καλού και του κακού εσαντζή βασανιστή, την εφαρμόζουν οι δολαριανοί με όλες τις μεθόδους κυριολεκτικά παντού…
    Ιδίως στη βόρειο Ελλάδα που λόγω των αγωγών πετρελαίου είναι ΤΩΩΩ προτεκτοράτο, κάπου στραβώνει η δουλειά όμως για αυτό και η τόση επίδειξη φασισμού μπας και τρομάξει ο σημερινός Έλληνας.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητε ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ,

    η αμηχανια που αιωρειται στην απαντηση σου προς απαντηση μου....
    Μειναμε λιγοι και δεν αντεχωμε πια την πολυτελεια της αλληλοκτονιας ωστε να γελαν καποιοι μαζι μας στο Λονδινο.
    Ας ξεκολησουμε απο τις παλιες διαιρεσεις που μονο ερειπια -υλικα και ψυχικα- αφησαν στη χωρα.
    Ειλικρινα προτιμω ο γιος μου να ασχολειται με την εφεδρεια και την πολεμικη ετοιμοτητα απο το να σαπιζει σε καποια καφετερια μεσ' τον καφε και το τσιγαρο...
    Το πολυ πολυ γραψου και συ, ωστε οταν ερχοντε οι 'σκοτεινοι' να τους χαλας τα σχεδια!!

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι οι παραπληροφορητές του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ φροντίζουν να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, αφού κανείς τους που, εν γνώση του, γράφει τέτοια λιβελογραφήματα, δεν έχει τα μπαλάκια να βάλει υπογραφή.
    Σε αντίθεση με τις "σκοτεινές δυνάμεις" των εφέδρων, που ό,τι κάνουν το κάνουν φανερά και φροντίζουν να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των Αρχών. Άλλωστε αυτό το νόημα είχε και η πρόσκληση και παρουσία "παρατηρήτών" από Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία.
    Η παιδική χαρά του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ θα πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε στο 2010 και όχι στο 1949. Ο κόσμος πάει μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο σύλλογος της Κω και οι ανά την Ελλάδα σύλλογοι εφέδρων ας επιδείξουν τις ικανότητές του στην "αποκατάσταση επικοινωνιών" Ας συντονίσουν τη δράση τους με έναν καλό δικηγόρο και ας υποβάλουν μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οφείλουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Τα απολιθωμένα κόκκινα μυαλά του ριζοσπάστη εκτός από την επιστήμη της γεωλογίας ας απασχολήσουν κάποια στιγμή και αυτήν της νομικής. Δε μπορεί να λοιδωρείται και να διασύρεται από θρασύδειλες κοκκινόκωλες μαϊμούδες όποιος επιμένει να αγαπάει αυτή την αχάριστη πατρίδα, ούτε να σπιλώνονται υπολήψεις ατιμωρητή.
    Υ.Γ. Συντρόφια, το ΚΚΕ πάτωσε στα Δωδεκάνησα. Αναρωτηθήκατε γιατί; Για αρχή λοιπόν άστε τους ιδεολογικούς τραμπουκισμούς σας και μαζέψτε τα αρθρογραφούντα μαντρόσκυλα σας εκεί στον Ριζοσπάστη.
    Πριν φάνε καμιά φόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.