23/1/10

Κίνηση αβρότητας στον Μπορίσοφ από τους αγρότες του Προμαχώνα

Σκληρό παιχνίδι εντυπώσεων παίζεται στα αγροτικά μπλόκα, καθώς χθες τα τρακτέρ άνοιξαν τον Προμαχώνα μετά την συνάντηση που είχαν σε βουλγαρικό έδαφος με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ. Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τους αγρότες από του βήματος της Βουλής, συνιστώντας τους να λύσουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον διάλογο της Δευτέρας.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΟΡΙΣΟΦ ΣΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Βούλγαρο ομόλογό του ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να μιλήσει με Βούλγαρους μεταφορείς που είναι αποκλεισμένοι επί ημέρες στα σύνορα αλλά και με Ελληνες αγρότες. «Δεν βλέπω πρόβλημα. Να πας και να δεις τους Ελληνες αγρότες», φέρεται να απάντησε ο κ. Παπανδρέου, με τη σαφή υπόμνηση ότι οι συναντήσεις πρέπει να γίνουν επί βουλγαρικού εδάφους.

Η κίνηση του κ. Μπορίσοφ προφανώς υπαγορεύτηκε από την πίεση που νιώθει στο εσωτερικό της χώρας του από την παράλυση των συγκοινωνιών και την αδυναμία μεταφοράς αγαθών. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το «Κ», είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Νωρίς χθες το πρωί ο Βούλγαρος πρέσβης στην Ελλάδα τηλεφώνησε στον υφυπουργό Οικονομίας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών, Ανταγωνισμού και Τουρισμού της χώρας του να συγκαλέσει σήμερα το πρωί σύσκεψη στα σύνορα και ότι είχε καλέσει τον νομάρχη Σερρών, τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Ο κ. Μπόλαρης αιφνιδιάστηκε και μόλις διασταύρωσε από της Σέρρες ότι οι τρεις προαναφερθέντες είχαν ήδη λάβει πρόσκληση, επικοινώνησε με το μέγαρο Μαξίμου ζητώντας οδηγίες. Ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός και λίγο αργότερα επικοινώνησε μαζί του ο κ. Μπορίσοφ. Κατά τη συνομιλία αυτή, που είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών, ο Ελληνας Πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύσκεψης και αντ’ αυτής προκρίθηκε η λύση να πάει στα σύνορα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου «συμφώνησε με την πρόθεση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και τον προέτρεψε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, επί βουλγαρικού εδάφους, για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Στο κυβερνών κόμμα αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης «αγροτικά μπλόκα» αλλά και για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «ατυχή». Μάλιστα, υπουργός, που είναι πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου, όταν ερωτήθη από το «Κ» απέφυγε να σχολιάσει τον επικοινωνιακό αντίκτυπο, λέγοντας με νόημα: «Ρωτήστε το Μαξίμου γι’ αυτά...».


Ρεπορτάζ: Αγγελος Μόσχοβας
Κέρδος 23/1/2010 07:15

14 σχόλια:

  1. ****Κίνηση αβρότητας*** το λέτε εσείς;;; Ξεπούλημα και προδοσία το καταλαβαίνω εγώ. Συμφωνήσανε με τον βούλγαρο(βέβαια καλά κάνανε γιατί αν αποσύρει τους βούλγαρους εργάτες γής,ποιός θα δουλεύει;;;)και όχι με τον ΓΑΠ. Αυτά δεν τα χάφτουμε ,όσες αγροτικές ρίζες και να έχουμε. Ντροπή τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Borissov με τους γεωργούς και την υποκρυπτομένη απειλη εκ μέρους του (covert-body language).

    Η υποχώρηση τους είναι δειλία (ψυχολογική επιχείρηση επιτυχής εκ μέρους των Βουλγάρων). Φαίνεται ότι έχει πλεον ξαναγίνει ραγιάς ο Ελληνας, οπότε η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων είναι προφανής. Οι προσπάθεις των διαφόρων think tanks προφανώς τελεσφορησαν.

    ΔΩΣΑΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΕ κατέστρεψε τους Έλληνες αγρότες και την Ελληνική παραγωγή, και έκανε την Ελλάδα χώρα που μόνο καταναλώνει από την Δύση. Τώρα η ΕΕ κάνει το ίδιο στην Βουλγαρία.

    Οι Έλληνες αγρότες μαζί με τους Βούλγαρους αγρότες να ξεσηκωθούνε μαζί, και να τους πάρει και να τους σηκώσει όλους τους πολιτικούς που μας ξεπουλάνε στην Δύση!

    Και η Ορθόδοξη Ελλάδα, η Ορθόδοξη Βουλγαρία, και η Ορθόδοξη Ρουμανία, να αποχωρήσουν από ΕΕ-ΝΑΤΟ, και να ενωθούμε με την Ρωσία, και όλοι οι Ορθόδοξοι να ενωθούμε!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω Θεέ μου ρόμπα γίναμε! Αντί να πάει ο δικός μας Πρωθυπουργός πήγε ο βούλγαρος να δει τους αγρότες.... Πόσο πιο κάτω θα πέσουμε άραγε.... πόσο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε μας τον δανειζουν πενε εξη χρονια μηπως και δουλεψει λιγο το συστημα εδω γιατι με τους ''παραδοσιακους ''πολιτικους αμαν πια μας ρημαξανε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική από ό,τι φοβόμουν. Τώρα εκτός των άλλων μπαίνουν και οι Βούλγαροι στο παιχνίδι. Μας πήραν χαμπάρι όλοι. Σημειολογικά και μόνο να το δει κανείς, πρόκειται για ωμή πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και δείγμα απώλειας εθνικής κυριαρχίας.
    Το χειρότερο από όλα, είναι πως οι αγρότες άνοιξαν τα μπλόκα επειδή τους το ζήτησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και όχι ο Έλληνας, αφού, πριν από αυτό,, τον είχαν γράψει όταν τους απήγγειλε έκκληση να ανοίξουν τα μπλόκα.
    Έμεινα άναυδος, όταν είδα αυτόν τον "αρχοντόβλαχο" τον επικεφαλή των Ελλήνων αγροτών, να δίνει φάκελο στον Μπορίσωφ με τα "δίκαια" αιτήματα των αγροτών για να τα μελετήσει!!! Ήμαρτον θεέ μου, μωραίνει Κύριος όν θέλει απωλέσει. Τί γίνεται πια; Παντού έχουν διεισδύσει πράκτορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σα δεν ντρεπόμαστε λεώ εγώ...Εμφανίζεται ο Μπούτας με περιουσία εκατομυρίων ευρώ στη ΛΑΡΙΣΑ(ελάτε μια βόλτα να το διαπιστώσετε) και κλαίει και οδύρεται για την φτωχή αγροτιά.
    Οι εισαγγελείς γιατί δεν επεμβαίνουν για το αδίκημα που διαχρονικά συντελείται;Το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί ποινικό αδίκημα....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ που έρχεται ποιός;...ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ παιδιά να ανοίξει τους δρόμους.....Α ΡΕ@#@#%#^#@~!@!#$@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή μας! Ο Γιώργος κοιμάται και τον πρόλαβε ο Βούλγαρος!Τα ίδια έκανε και ο Λουδοβίκος ο παχύς!Κατάντια..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συνάντηση του κ.Μπορίσοφ με τους "Έλληνες αγρότες" στον προμαχώνα αναδεικνύει τον πλήρη αποπροσανατολισμό του "Ελληνικού Έθνους" από αξίες που χαρακτηρίζουν ένα έθνος υπέυθυνο και σοβαρό. Η ηγεσία του έληνικού έθνους έδωσε ένα ρεσιτάλ απλοϊκής διπλωματίας , αντίστοιχο του επιπέδου των "Ελλήνων Αγροτών" που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το δικό τους κράτος , και το υποκατέστησαν κατά τελείως αυθαίρετο τρόπο. Τόσο τα επί μέρους μπλόκα όσο και το συντονιστικό τους όργανο ή όργανα ,αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τέτοιου είδους "επαναστατικές γυμναστικές" οφείλουν να πάρουν θέση για την συνάντηση αυτή! Πολύ φοβάμαι πως με το να το ξεπεράσομε έτσι απλά ως μιά "ατυχή" περίπτωση ενισχύομε την ανοησία κάποιων που η πολιτική τους μυωπία είναι πρόδηλη στη παραπάνω ενέργεια. Είναι καιρος να καταλάβομε πως κάθε "λούμπεν" στοιχείο δεν μπορεί να γίνεται "μπροστάρης" αγώνων λαϊκών. Άν αυτός που συναντήθηκε με τον κ.Μπορίσοφ και μάλιστα συμφώνησε μαζί του ό,τι συμφώνησε, παραμένει "μπροστάρης " των αγροτικών αγώνων και μάλιστα "λαοπρόβλητος", τότε σημαίνει οτι ο λαός μας έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο πρόβλημα ! Για φανταστείτε τον κύριο αυτό να συναντηθεί και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό !!!
    Μη μας φταίνε λοιπόν οι Σλάβοι ! Αρκετές φορές και την εποχή του Βυζαντίου , τοπικοί αξιωματούχοι καλούσανε ΄Βούλγαρους , Σέρβους , Τούρκους σε συμμαχίες κατά των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου ! Μήπως και σήμερα η εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών προς την διεφθαρμένη κεντρική εξουσία προσομοιάζει με την εκτίμηση των εξαθλιομένων επαρχιών του Βυζαντίου προς τους Αυτοκράτορες και τα Πατριαρχεία της Πόλης ! Κοινό στοιχείο η εκτεταμένη διαφθορά . Γνωστό αποτέλεσμα η εθελουσία προσχώρηση σε επιρροές , θρησκευτικές ή μή , άλλων λαών. Υπερβολές θα πεί κάποιος..! Μακάρι! 'Αλήθεια ποιός ήταν ο συνομιλητής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάστε για το θέμα εδώ: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/01/blog-post_8319.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γηπεδικό σύνθημα «Βούλγαροι» αναβιώνει! Γιατί πως αλλιώς θα πρέπει να χαρακτηριστούν οι υποτιθέμενοι βορειοελλαδίτες αγρότες του νομού Σερρών, οι οποίοι επιδεικνύουν ανυπακοή στον έλληνα πρωθυπουργό (όσο ανίκανος κι αν είναι) και «προσκυνούν» τον βούλγαρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οὐκ ἂν λἀβης παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος.
    Κάποτε πρέπει ὅλοι νὰ δουλέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μια άλλη λεπτομέρεια:

    Ο Borisov φέρει το όνομα πόλεως εγγύς του Minsk της Λευκορρωσίας. Οταν ήταν δήμαρχος της Σόφιας στήριξε την διαμαρτυρία του Ισραήλγια να μην ονομασθει δρόμος της Σόφιας με το όνομα του Filov (που προσεχώρησε στον άξονα). Αν κυττάξτε στο διαδίκτυο θα δείτε που φόρεσε και το "κιπάχ" και πήγε να κλάψει στον τοίχο του ναου του Σολομώντος. Γι' αυτό μόλις βγήκε πρωθυπουργός (ποιός να τον βοήθησε ρε γαμώτο? το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να αρχίσει τα παιχνίδια με τον αγωγό. Ακολούθησε η εκλογή του μεγάλου ποδηλάτη στην Ελλάδα (ημίαιμος-ρε τι σύμπτωση!) και πρόσφατα τα φιλιά για το άνοιγμα του δρόμου επικοινωνίας με τη Βουλγαρία.

    Ακολούθησε η προβοκάτσια της συναγωγής στην Κρήτη (by the book κε Σάββα). Αν δεν σοβαρευτούμε δε μας βλέπω πολύ καλά. Σύντομα θα έχουμε ντράβαλα. Πολύ μας παθητικοποίησαν με τη συνεχ΄ή επίθεση στο νευρικό μας σύστημα (φόβος-ανασφάλεια οικονομική κυρίως κλπ). ¨Εχω την εντύπωση κι αυτό είνα ι από το εγχειρίδιο αποσταθεροποίησης κρατών.

    Εχουμε γίνει ρε παιδιά book case!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.