23/1/10

Η Αλβανική σχιζοφρένεια και η… απόκλιση!

«σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες»!!! Οι Αλβανοί, με άλλα λόγια, μας φτύνουν και εμείς νομίζουμε ότι ψιχαλίζει (ενώ παλιότερα… έβρεχε). Μήπως πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, που δεν ζητάνε και την Ακρόπολη;

Όταν έγραφε η Ελεύθερη Ωρα, στις 15 Ιανουαρίου, για «αλβανική μεγαλοϊδεατική σχιζοφρένεια», σχετικά με το απερίγραπτο πόνημα της Ακαδημίας Επιστημών των Τιράνων, δεν φανταζόμασταν τη… συνέχεια. Σε ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Ιωάννη Κοραντή προς τον υπουργό εξωτερικών (και Πρωθυπουργό βεβαίως) Γιώργο Παπανδρέου για το γεγονός ότι το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό επιχειρεί παραχάραξη και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου, έλαβε την εξής… καταπληκτική απάντηση: «σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες»!!! Οι Αλβανοί, με άλλα λόγια, μας φτύνουν και εμείς νομίζουμε ότι ψιχαλίζει (ενώ παλιότερα… έβρεχε). Μήπως πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, που δεν ζητάνε και την Ακρόπολη;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΡΑΝΤΗ
Στις 23 Οκτωβρίου 2009 ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνει ερώτημα προς «τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου» με θέμα: «Το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό επιχειρεί παραχάραξη και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου».

Γράφει στην ερώτησή του ο κ. Κοραντής:
«Το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό που προ ολίγων ημερών εξέδωσε η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας, επισημαίνοντας στην εισαγωγή του ότι είναι «εθνικού χαρακτήρα», επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς περί διαχρονικής αλβανικής ταυτότητας της Αρτας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας. Μεγάλα αποσπάσματά του υπηρετούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και καλλιεργούν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Τσάμηδων.
Παράλληλα, υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας στις περιοχές που αποτελούν τις πατρογονικές εστίες της, ενώ εξαφανίζεται η ελληνική ταυτότητα περιοχών όπως η Χειμάρρα.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι ενήμερο το Υπουργείο Εξωτερικών για το νέο αυτό πόνημα της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι κρατικός φορέας;
Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς την Αλβανική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθείτε και να ζητήσετε την αφαίρεση όλων των επίμαχων στοιχείων;
Εχετε κινητοποιήσει την Ακαδημία Αθηνών και άλλους πνευματικούς φορείς προκειμένου να προβούν και αυτοί στις απαραίτητες ενέργειες;
Προτίθεσθε να εγείρετε το θέμα αυτό και σε διεθνή fora, όπως το Συμβούλιο Ευρώπης και ο Ο.Α.Σ.Ε., ειδικότερα ως προς τον τελευταίο, όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία αυτού;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Απολαύστε τώρα την απάντηση του κ. Παπανδρέου:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2009
Α.Π.: 21/10/ΑΣ3672δις

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων
ΚΟΙΝ.: Διπλ. Γρ., κ. Πρωθυπουργού
Διπλ. Γρ. ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουβέλη
Γραφ. Κ. Γεν. Γραμματέως
Γραφ. Κ. Α΄ Γεν. Δ/ντή
Γραφ. κ. Εκπροσώπου Τύπου
Βουλευτή κ. Ιωάννη Κοραντή
Ε.Δ.: Α3, Ε1, Task Force ΟΑΣΕ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην υπ’ αριθμ. 202 από 23/10/2009 Ερώτηση του Βουλευτού κ. Ιωάννη Κοραντή»
Η έκδοση που αναφέρεται στην ερώτησή σας είναι αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής μας.
Εχουμε προβεί σε δέουσες ενέργειες αρμοδίως
Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως πως, σύμφωνα με την αξιολόγηση των υπηρεσιών, σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες.
Η πλευρά μας συνεχίζει και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα, εξακολουθώντας να παρεμβαίνουμε ώστε να αποκαθίσταται η απροκατάληπτη παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

Να… θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου τις λιγοστές… αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις που περιέχονται στη «βελτιωμένη» επανέκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επί καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα και κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση.

Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή.

Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν… Αλβανίδα, αφού τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.α) χαρακτηρίζονται ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό. Ακόμη και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, κορυφαία μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται ως … «Marko Boçari». Αλβανός μισθοφόρος, που απλά … πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων. Ως «αλβανική» προσωπικότητα, υπάρχει καταχωρημένος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική καταγωγή του.

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να… εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο πρώτοι τόμοι του επίμαχου Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, τυπώθηκαν το 2008 στα Τίρανα, κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα στα αλβανικά βιβλιοπωλεία. Οι υπόλοιποι τόμοι, αναμένεται να εκδοθούν, μέχρι το τέλος του 2010… Καλή ανάγνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

18 σχόλια:

  1. Άμα μίλαγε το εγκυκλοπαιδικό λεξικό για Καστρί, Εκάλη, και Μύκονο, τότε ναι, θα ήταν μεγάλες οι αποκλίσεις και θα βάζαμε κόκκινη γραμμή. Τώρα εντάξει, δεν τρέχει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνει και ρωτάει ο Κοραντής. Όμως δε θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μας έλεγε που και πότε υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία; Και αν τυχόν δεν εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, όπως λένε κάποιοι, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς λέγεται το Bravo Υοrgo στα αλβανικά;

    Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει μέλλον. Το μέλλον που της επιφυλάσσεται από τους πολιτικούς είναι ο εθνομηδενισμός και αργότερα μοιραία θα ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Αλβανοί ήταν Ορθόδοξος λαός που εξισλαμίστηκε βίαια λόγω των Οθωμανών. Η Αλβανία πρέπει να ξαναγίνει Ορθόδοξη! Ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχουν γίνει Ορθόδοξοι.

    Η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος, και να παρέχει υπηκοότητα στους Ορθόδοξους και Ελληνόφωνους Αλβανούς, και να στηρίξει τους Ορθόδοξους και Ελληνόφωνους Αλβανούς, και να δημιουργήσει σχολεία στην Αλβανία για την Ορθοδοξία και την Ελληνική γλώσσα (και τα Αρχαία Ελληνικά).

    Όταν η πλειοψηφία των Αλβανών γίνουν Ορθόδοξοι και Ελληνόφωνοι, η Ελλάδα μπορεί σταδιακά να αναλάβει τις υποδομές και την άμυνα της Αλβανίας, και σταδιακά να ενσωατωθεί η Αλβανία στην Ελλάδα.

    Όμοια πολιτική πρέπει να κάνει η Ελλάδα απέναντι στα Σκόπια.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είναι το περίεργο? Τα ίδια λένε και οι δικοί μας της παντείου και διάφοροι άλλοι φορείς ότι όλοι οι επαναστάτες του 21 ήταν Αρβανίτες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι ρωμιοί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η πλευρά μας συνεχίζει και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα, εξακολουθώντας να παρεμβαίνουμε ώστε να αποκαθίσταται η απροκατάληπτη παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητος.
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»."

    Ποιά άλλη απάντηση περίμενε ο αρθρογράφος; casus belli?

    Ας διεκρινήσει επιτέλους η Ακαδημία Επιστήμων Αθηνών τις θέσεις της και που να βρούμε το αντίστοιχο ελληνικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό.
    Εμένα με πειράζει περισσότερο το "Ε.Δ.: Α3, Ε1, Task Force ΟΑΣΕ" της απάντησης, για ενημέρωση των 450 ασθενών του "Συνδρόμου Δραγώνα-Ρεπούση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν τω μεταξυ, δεν απανταει στο ΠΟΙΕΣ ενεργειες υποτιθεται εκανε το υπουργειο για να διαμαρτυρηθει. Πρεπει να το δεχτουμε, δηλαδη, καλη τη πιστη.
    Αλλωστε, η τραγικη ειρωνια του πραγματος ειναι να διαβαζεις το "παρεμβαίνουμε ώστε να αποκαθίσταται η απροκατάληπτη παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητος", προερχομενο απο ολον αυτον τον εσμο του αποδομισμου που μας φορτωθηκε για κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η ερώτηση που έγινε στον παπανδρέου ήταν στα ελληνικά η στα αγγλικά,μπορεί να μπερδεύτηκε ο άνθρωπος.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντυπωση μου κανει που δεν εχω ακουσει τιποτα για την "ταμπακιερα" ακομη.

    Μινω, εσυ που 'σαι ποιο κοντα στα πραγματα τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη, Αλβανοί δεν έχουν γεμίσει τους αρχαιοκάπηλους με Ελληνικά αρχαία που βγάζουν εδώ και δεκαετίες από την γη της Αλβανίας; Συστηματικά δεν κατάστρεφε το Χοτζικό κράτος περιοχές όπου βρίσκονταν ελληνικές αρχαιότητες; Πότε θα μάθουν επιτέλους οι Αλβανοί ότι οι περισσότεροί τους έχουν Ελληνικό αίμα;
    Μάνθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oi Arvanites einai san tous Karamanlides Ellines pou se anipopto xrono anangastikan na milane tourkika ki alvanika andistixa.Afto pou paraksenevi einai oti den ekanan grapti diamartiria koinopiondas tin sto koinovoulio tis EE me tin dikaiologia oti exoun pei ki grapsi xeirotera kanoun proodo opos ki meis opou den tous stilame synxaritiria gia tin proodo tous paleoteron mbori na to kaname.Oi xristanoi alvanoi einai diaforetikoi apo tous mousoulmanous eksou ki tourkalvanoi oi perisoteroi einai kosobaroi.Aftoi ekanan ki tis megaliteres eksolothrefsis stous ragiades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σημείωση: ότι αρκετοί ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ήταν Αρβανίτες, ας μην το αμφισβητούμε. Ούτως ή άλλως αποτελεί τεκμήριο κοινής εθνικής συνείδησης με τους υπόλοιπους Έλληνες. Ο νεο-αλβανισμός είναι εφεύρεση του 20ου αιώνα.
    Επίσης το ότι είμαστε Ρωμιοί δεν είναι κακό. Το ότι μας απαγόρευσαν οι δυτικοί να αυτοαποκαλούμαστε Ρωμιοί, επειδή δεν τους συνέφερε μια παμβαλκανική Ρωμανία (βλέπε Θούριο Ρήγα Φεραίου), είναι το κακό. Μάλιστα τους προγόνους μας τους ονόμασαν Βυζαντινο-Γραικούς (Byzantine-Greeks) (ανύπαρκτη εθνικότητα) και μεις χάφτουμε ότι μας πασάρουν. Aμφισβητούν μάλιστα και τη γενετική μας καθαρότητα λέγοντας μας ότι δεν είμαστε 100% Γραικοί. Ασφαλώς και δεν είμαστε. Είμαστε 100% Ρωμιοί (καλώς ή κακώς απευθείας γενετικοί και πολιστικοί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και των τελευταίων πραγματικών Ρωμαίων πολιτών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι αλβανοι δεν εξισλαμισθησαν βιαίως αλλα εθελοντικα για να κρατισουν τις περιουσιες τους και να πληρωνουν λιγοτερους φορους (οπως και οι βοσνιοι) Οι τουρκοι δεν εκαναν εξισλαμισμους (παρα σποραδικα και τοπικα) διοτι δεν τους συμφερε να χανουν φορους. Επισης πολλοι αλβανοι περεμειναν ορθοδοξοι. Την εποχη της επαναστασης ο Ρωμιος ηταν ο ορθοδοξος (ρουμ μιλλιετ) και πολλοι αλβανοι χριστιανοι πολεμησαν με τους ελληνες. Οι σουλιωτες ελαχιστα ελληνικα μιλαγαν ο δε Μαρκος Μποτσαρης εμαθε ελληνικα οταν υπηρετησε στο γαλλικο στρατο στην κερκυρα οπου και συνεταξε και προχειρο αλβανο-ελληνικο λεξικο. Αυτα δεν σημαινουν οτι η Αλβανικη Ακαδημια εχει δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βότσαρης είναι στην πραγματικότητα … Επιστολή του Αλή Πασά όπως την αναφέρει ο Χριστόφορος Περραιβός …….…Φίλοι μου , Καπετάν Βότζαρη , και Καπετάν Ττσαβέλα ,εγώ ο Αλή Πασάς σας χαιρετώ, και σας φιλώ τα μάτια , επειδή και εγώ ξεύρω πολλά καλά την ανδραγαθίαν σας , και παλλικαρίαν σας , μου φαίνεται να έχω μεγάλην χρείαν από λόγου σας ,λοιπόν μη κάμητε αλλέως ,παρακαλώ ,αλλ΄ ευθύς όπου λάβετε την γραφήν μου να μαζώξητε όλα σας τα παλλικάρια ,και να έλθητε να με εύρητε δια να πάγω να πολεμήσω τους εχθρούς μου τούτη είναι η ώρα, και ο καιρός ,όπου έχω χρείαν από λόγου σας , και μένω να ιδώ την φιλίαν σας και την αγάπην όπου έχετε δια λόγου μου ,ο λουφές σας θέλει είναι διπλούς απ’ όσον δίδω εις τους Αρβανίτας , διατί και η παλλικαρία σας ξέρω πως είναι πολλά μεγαλήτερη από την εδικήν τους , λοιπόν εγώ δεν πηγαίνω να πολεμήσω πρίν να έλθετε εσείς ,και σας καρτερώ ογλήγορα να έλθητε ταύτα ,και σας χαιρετώ ………….. Η επιστολή αύτη ήτον απατηλή, και ολεθρία διά τους Σουλλιώτας, επειδή καθ’ολην την διάρκειαν της στρατολογίας εκήρυττεν ότι ,κατά των αργυροκαστριτών εσκόπευε να κινιθή ,τους δε Σουλλιώτας επολιτέυετο ευνοικώς , εφιλοδώρει δαψιλώς ,και εκολάκευε χαμερπώς καλών αυτούς παιδία του…..Νομίζω ότι η επιστολή απαντά στους ισχυρισμούς περί της εθνικότητας του Μπότσαρη, και των σουλιωτών, (τα ιδία λένε και η σκοπιανοί για την καταγωγή τους ) καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτή η οικειοποίηση εθνικών συμβόλων,για την εξύψωση του ηθικού ορισμένων φυλών της ελληνικής επικράτειας. Δεν πρόκειται να σαλαμοποιηθούμε όσο και αν επιδιώκεται αυτό σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 6:22 μ.μ.
    ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "(οπως και οι βοσνιοι)"


    Οι Βόσνιοι(οι κατοικοι δηλαδη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που εθνογενετικά ειναι Σερβοι ενω η περιοχη τους αποτελουσε αναποσπαστο κομματι του βασιλειου της Σερβίας και ο διαχωρισμός τους απο τους υπολοιπους Σερβους εγινε με βαση την θρησκεια)ασπάστηκαν σωρηδόν το Ισλάμ οχι μόνο για λόγους φορολογίας,αλλα και για λόγους εκδίκησης.Επρεπε να εκδικηθούν τους ορθόδοξους Σερβους επειδή κυνηγήθηκαν απηνώς απο αυτούς, εξ αιτιας του γεγονοτος οτι ειχαν προσχωρήσει στην αιρεση του ΒΟΓΟΜΙΛΙΣΜΟΥ.Ως αιρετικοί-ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ υπέστησαν διωγμούς απο την επίσημη Σερβική Ορθόδοξη εκκλησία και με την ελευση του Ισλαμ στην περιοχή, τους δόθηκε η ευκαιρία "να πάρουν το αιμα τους πίσω".Οπερ και εγενετο!Κατι παρόμοιο συνέβη και με τους δικούς μας "Παυλικιανούς" στην Μ.Ασία. "Τούρκεψαν" σούμπιτοι επειδή κυνηγήθηκαν ως αιρετικοί απο την επίσημη εκκλησία.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οἱ Ἀλβανοί ἀπέκτησαν κρατικό λεξικό
    Ἐμεῖς πότε;Ἡ ἱδρυθεῖσα ὑπό Παγκάλου
    Ἀκαδημία Ἐπιστημῶν εἶχε ὡς κυριον
    ἔργον τή σύνταξη Ἐθνικοῦ Λεξικοῦ.
    Πέρασαν 85 χρόνια καί΄μηδέν εἰς τό
    πηλίκιον!! ὅπως εἶπε καί τό...κολο-
    κύθι!!! Ἔτσι βρίσκουν ἐλεύθερον πε-
    δίον καί δροῦν ποικιλοτρόπως οἱ μπαμπινιώτιδες.Στό Ὑπ.Παιδείας(τῆς
    ἀστείας μάθησης!)κυκλοφοροῦν ρεπού-
    σειες καί δραγώνειες ἀντιλήψεις καταστροφῆς τῆς Ἑλληνικῆς ταυτότη-
    τος.Δηλαδή ἀνοίγουν θέατρον πάλης
    τῶν ἐθνικιστῶν κατά τῶν ρουφιάνων.\
    Ἠ νίκη,φυσικόν,ἀνήκει στούς πρώ-
    τους.Λέγω ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ,μέ τήν Ἑλλη-
    νική σημασία τῆς λέξεως,τήν ἱερή,
    τή δυναμική,ὅπως τήν ἐννοοῦν ὁ Ἴων
    Δραγούμης καί ὁ Ἀλέξ.Παπαναστασίου
    (ὁ μέγας!δημοκράτης),καί ὄχι μέ τήν διεστραμένη μαρξιστική σημασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποκλίσεις στον εγκέφαλο μερικών ναι, στην ιστορία που γράψανε οι πατεράδες μας με αίμα οχι.
    Αναλήθειες τόσο δυσανάλογες άλλωστε δεν χαρακτηρίζουν την επιστήμη στην Κονωνιολογία του Πρωθυπουργού μας.

    -Άμεση διόρθωση πριν τυπωθεί η δεύτερη έκδοση

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.