9/1/10

Τρομοκρατικό κτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό στον Αγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8 το βράδυ, δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε κάδο, πάνω σε παρτέρι, στην συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην απογευματινή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και είπαν ότι σε 10 λεπτά θα γίνει έκρηξη στο Σύνταγμα χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές σημείο. Η αστυνομία πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία καθώς επίσης είχαν απομακρύνει τους ευζώνους από το μνημείο αλλά και τον αστυνομικό φρουρό από το φυλάκιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αρκετά τζάμια από το κτίριο της Βουλής έσπασαν.

Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε, ενώ Εύζωνοι και διερχόμενοι πολίτες απομακρύνθηκαν άρον - άρον.Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. Η οδική πρόσβαση στο Σύνταγμα είναι αυτή τη στιγμή αδύνατη καθώς η περιοχή έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών.Τοπολογικά, είναι ίσως το πλέον προκλητικό τρομοκρατικό χτύπημα των τελευταίων ετών καθώς σημειώθηκε σε ώρα αιχμής κυριολεκτικά στην καρδιά της ΑΘήνας.Εντύπωση πάντως προκαλεί πώς οι τρομοκράτες κατάφεραν να "χτυπήσουν" στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και μάλιστα σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, στον περίβολο του ελληνικού κοινοβουλίου.MEGA,ΕΘΝΟΣ,Troktiko

ΝΕΑ.Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 7.59 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:45.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) ήταν μικρής ισχύος και είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή. Επιτόπου βρέθηκαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Χρ.Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού τονίζεται: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.»

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό.»

Newsroom ΔΟΛ

25 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ...ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους ΕΥΖΩΝΟΥΣ μας που δεν εγκατέλειψαν την θέση τους παρά τις οδηγίες της Αστυνομίας,σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
    Αυτή είναι η παράδοση του Ελληνικού Στρατού!!!
    Η Βεβήλωση του Ιερού χώρου του Αγνώστου Στρατιώτη πρέπει να τιμωρηθεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορω για την ιδεολογικη ταυτοτητα των βομβιστων.
    Σιγουρα ειναι ακροδεξιοι, φασιστες, ναζι, ρατσιστες, εθνικιστες.
    Ω ναι ειμαι απολυτως βεβαιος.
    ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ορισμενοι ισχυριζονται οτι ειναι αριστεριστες... αν ειναι δυνατον βρε παιδια ...α πα πα πα... συκοφαντιες των φασιστων.
    Η αριστερα ποτε δεν κανει τετοια πραγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να δουμε μεχρι που θα φτασει η ανοχη αυτου του κρατους σε ολα τα επιπεδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα ξέρουν οι "τρομοκράτες" ότι και τα τζάμια της Βουλής είναι τα απλά και όχι ασφαλείας ή αλεξίσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχωρέστε με για το άσχετο που θα γράψω. Ελπίζω να μη βρεθούν κάτι Κοστακούτες, El Κarnicero Rojo ή κάποιοι πρώτοι ανώνυμοι στην περί Παπαδοπούλου τελευταία ανάρτηση, οι οποίοι να γράψουν ότι αξίζει ένας ΑΤΤΙΛΑΣ ή μια κατοχή στην Ελλάδα ή ότι είναι ηλίθιοι οι Έλληνες. Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι ανθέλληνες έδρασαν χωρίς να μπορέσει το κράτος να τους αντιμετωπίσει.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ.1 Ρε παιδιά, τώρα που θυμάμαι, ξέρετε τι απέγιναν κάτι τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί προ δύο - τριών μηνών, κάτι παιδάκια βουλευτού μεγάλου κόμματος; Μήπως κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας ετοιμάζοντας το επόμενο χτύπημα;
    Υ.Γ.2 El Κarnicero Rojo, έχεις απάντηση στην περί Παπαδοπούλου τελευταία ανάρτηση. Αν δεν σου κάνει κόπο, διάβασέ την και τα ξαναλέμε στον οικείο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα γιατι δειχνει "λιγάκι" ύποπτη η φωτογραφια της Roketsan;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Der Baader Meinhof Komplex

    deite ayth thn tainia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απειρη ανοχη της δημοκρατιας μας !
    Και στους αριστεριστες και στους δεξιστες και σε ολα τα λαμογια που αυτον το τοπο τον κατασπαραζουν !!!
    Που παμε ωραι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ομόφωνα εθνομηδενιστικη η αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης στο πολύ πετυχημένο επικοινωνιακά αυτό χτύπημα. Ολοι είδαν χτύπημα κατά της δημοκρατίας κανείς δεν είδε το συμβολισμό του μνημείου του άγνωστου στρατιώτη. Ολοι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ που μίλησε για χώρο επί τούτου αφύλαχτο που θα παραμείνει δημοκρατικά αφύλαχτος (προφανώς για να σκάσουν απ' το κακό τους οι τρομοκράτες !..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΝΕΙ ΛΑΒΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΛΗΡΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΣΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΤΑΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΝΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
    ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΥΧΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτε, αλλά μιά χαρά έκατσε το γεγονός για την Κυβέρνηση. Πάνω που περιμέναμε να θαυμάσουμε τις παλινωδίες τις Κυβέρνησης (για μία ακόμα φορά) στο θέμα των φορολογικών της αρπακολατζίδικων μέτρων και πάνω που ο μόνος αξιοπρεπής ΥΠΕΘΑ θα άρχισε να διαχωρίζει τη θέση του μετά και τα χθεσινά αίσχη των ελεγκτών αλλά και για τις γενικότερες (μη) πράξεις της κυβέρνησης, έσκασε η βόμβα. Μικρής ισχύος η έκρηξη, άμεση ενεργοποίηση εντός δεκαλέπτου της Αστυνομίας και ιαχές για συμβολισμούς ενάντια στη Δημοκρατία. Όλα τα άλλα δεύτερες ειδήσεις. Εδώ κυνδινεύει η εθνική μας κυριαρχία και η δημοκρατία. Για 5 (δισ) ευρώ θα μιλάμε τώρα?

    Και η τρομοκρατική οργάνωση? Τι θα ήθελε να πετύχει άραγε με μία τέτοια κίνηση που θα εξόργιζε το σύνολο του πανελληνίου?

    Δεν ξέρω τι να πω. Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρυσοχοϊδη πες αλεύρι...... μιά βόμβα σε γυρεύει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οπου και να πας παντου κάμερες βλέπεις.Εκεί κάμερες δεν υπήρχαν;!Α ξέχασα υπάρχει το c4i αλλά ...
    Υ.Γ μ'αυτον τον Χρηστοφοράκο τι εγίνε, τη γλίτωσε;και μαζι του και οι υπουργοι που τα πήραν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προτείνω οι 300 βουλευτές να πάρουν επιτέλους το επίδομα ανθυγιεινής και επικύνδινης εργασίας και οι 1500 υπάλληλοι της βουλής 17ο μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θελω να δηλωσω οτι δεν εχω καμια σχεση με την αριστερα, και ουτε εχω σκοπο να την υποστηριξω, απλα να υπενθυμησω σε μερικους αναγνωστες και τις πλεον γνωστες περιπτωσεις της GLADIO με τις False flag operations τους.

    http://www.youtube.com/watch?v=WvwFwqxLINU

    κοιταχτε στο 3.55. Ειμαι υπερ μιας δυνατης εθνικης μυστικης υπηρεσιας αλλα οχι εις βαρος του εθνους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aχ μωρέ γιαυτό λέω...αυτή η ράτσα δεν πεθαίνει...Αχ μωρέ ΕΥΖΩΝΕΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρσκεύαζε πόλεμο αν θες ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποιος έπαθε παράκρουση με τους ευζώνους που είχαν οπτική επαφή με τον (ν)τενεκέ όπου είχε τοποθετηθεί το εκρηκτικό μηχάνημα... ΠΟΛΥ πλάκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. OI TOYRKOI POY TO KSERANE KI BALANE KI FOTO???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτή η μπούρδα που ακούγεται κάθε φορά "...απο τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας- ή της χώρας" ας σταματήσει επιτέλους. Που υπάρχει φύλαξη; και πως; Οι τσολιάδες φυλάνε την περιοχή ή μήπως οι αργόσχολοι αστυνομικοί που είναι εκεί για να αποτρέπουν τους τουρίστες απο το να τους παρενοχλούν; (τους τσολιάδες εννοώ).
    Έχετε πάει ποτέ σε κάποιο υπουργείο, υπηρεσία, τμήμα, στρατόπεδο που να μην μπορούσε κάποιος -ένας τρομοκράτης- να περάσει το οτιδήποτε; Σας έψαξε κανείς; Υπήρξε κανένας έλεγχος;
    Όποιος θέλει βάζει μια παραλλαγή πηδάει τα σύρματα και αλωνίζει ως δήθεν φαντάρος σε όποιο στρατόπεδο της χώρας θέλει, τι να λέμε τώρα;

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ! ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ''ΣΤΡΑΤΟΣ'' ΗΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ...
    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...
    CN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ο κύκλος στην φωτογραφία υποτίθεται ότι υποδηλώνει το σημείο που έγινε η έκρηξη, είναι λάθος. Ο κύκλος δείχνει την είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής στα δεξιά όπως κοιτάμε τον Άγνωστο Στρατιώ, ενώ η έκρηξη έγινε στα αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα ,
    Συγχαρητήρια στους Ευζώνους που παρέμειναν στο μνημείο αλλά θα πω και κάτι που άκουσα απο πολλά στόματα έτσι σιγά και άλλες φορές δυνατά
    ''χάθηκε ο κόσμος να ήταν μέσα στην Βουλή να ξεβρώμιζε ο τόπος''?
    Αυτό πρέπει να λέει πολλά.
    Τώρα για το αστυνομοκρατούμενο κράτος που θέλουν να κάνουν, δεν μπορώ να κάταλάβω πως γίνεται ένας λαός να μιλάει στο πλείστον του για το πόσο κάλά λειτουργεί η αστυνομία στο εξωτερικό που είναι 10 φορές πιο σκληρή απο ότι εδώ και να κατηγορεί την εδώ αστυνομία μόλις κάνει κιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.