18/1/10

Τοποπαρατηρητή στην Αθήνα θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Τοποπαρατηρητή στην Αθήνα και συγκεκριμένα μέσα στο κτίριο της ΕΣΥΕ, φέρεται να ζήτησε να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε σήμερα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων, καθώς εμπιστεύεται μόνο τα δικά της μάτια για την επεξεργασία των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών.

Το μήνυμα αυτό περνάνε αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινοτικοί παράγοντες στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς ο νέος Επίτροπος Αρμόδιος για τα δημοσιονομικά της Ε.Ε., Olli Rehn, δεν είναι...Almunia. Είναι Φινλανδός και σκληρός και θέλει τον άνθρωπό του να τα μαθαίνει από πρώτο χέρι και όχι από το φίλτρο πολιτικών και υπουργών. Να δούμε πως θα αντιδράσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

1 σχόλιο:

  1. Why No ?

    Λυπάμαι που δε θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει νομοθετικές ρυθμίσεις, για τον κώδικα των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε να εξευρωπαϊστούν, τα ''αλάνια'' μας.
    Εάν δεν κάνω λάθος, το χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμα, είναι αποτελέσματα κακής διαχείρισης του κράτους. Όσοι λοιπόν ζούνε από το κράτος ας επωμισθούν το χρέος που τους αναλογεί. Δεν αποτελεί δημοκρατική λύση για παράδειγμα μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, διότι προσθέτει οικονομικά βάρη και σε κοινωνικές ομάδες (πχ. οικοδόμοι, σερβιτόροι) που δεν έχουν μερίδιο εθύνης στα χρέη της πατρίδας μας.
    Απορώ γιατί σε αυτήν την χώρα ο επιχειρηματίας είναι ο κακός και ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος που προκαλεί τη φοροκλοπή δεν πάει σπίτι του. Βέβαια πιό νέος πίστευα στο σοσιαλιστικό όραμα.
    Είναι μεγάλη η αδικία, μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων
    και απορώ γιατί οι πολιτικοί μας δεν το ομολογούν δημόσια.
    Αυτή η νομεκλατούρα πρέπει κάποτε να ανατραπεί γιατί είναι ανίκανη να παράξει παραγωγικό έργο και να σταματήσει να ζεί εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

    Κάποιος παπούς ελληνοαμερικάνος μου είπε στον καφέ μετά την εκκλησία, αυτός ο δημοκρατικός Παπαδόπουλος μ΄αρέσει κάτι μπορεί να κάνει.
    Με λύπησε η σύγκριση που έκανε, όμως το συμπέρασμα είναι άλλο.
    Γιώργο γερά και πιό σκληρά
    Όχι βάρη στους ιδιωτικούς, βάρη στους πλούσιους και στους κρατικούς.
    Στείλε και κανέναν σπίτι, θα σε δοξάσουνε πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.