5/1/10

Εικονικός Πόλεμος πάνω απο τα Ιμια

Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο, ξέσπασε όταν μια ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στις νησίδες Ιμια (Kardak τα αναγράφει η Χουρριέτ), στο λογισμικό Google Earth.

hurriyetdailynews.com
Δύο μικρά νησάκια του Αιγαίου που έχουν φέρει την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου πριν από 14 χρόνια έχουν γίνει πλέον το πεδίο μάχης για ένα εικονικό πόλεμο.

Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο, ξέσπασε όταν μια ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στις νησίδες Ιμια (Kardak τα αναγράφει η Χουρριέτ), στο λογισμικό Google Earth.

Η ένταση αυξήθηκε όταν Τουρκοι τοποθέτησαν μια φωτογραφία με τουρκική σημαία και τουρκους καταδρομείς με σκάφος zodiac στα νησάκια, που βρίσκονται περίπου επτά χιλιόμετρα από την Αλικαρνασσό (Bodrum) και 10 χιλιόμετρα από το Ελληνικό νησί της Καλύμνου.Ενώ η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε πριν από δύο μήνες οι φωτογραφίες των Τουρκων αφαιρέθηκαν απο το σύστημα του Google Earth, μετά απο καταγγελίες.

Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει απο την εφημερίδα Vatan

Υπάρχει αναφορά τέλος στο Ιστορικό της Κρίσης των Ιμίων με την προσάραξη του Τουρκικού πλοίου, την τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας απο τον δήμαρχο Καλύμνου και έναν Ιερέα, την υποστολή της και την τοποθέτηση Τουρκικής Σημαίας απο Τουρκους Δημοσιογράφους,την εμπλοκή του Τουρκικών και Ελληνικών Δυνάμεων, την ανταλλαγή δηλώσεων Τανσού Τσιλέρ και Κώστα Σημίτη και την μεσολάβηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα. Απουσιάζει η όποια αναφορά στην πτώση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες αξιωματικοί (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός)

O Τουρκικός τύπος σχεδόν καθημερινά αναφέρεται στα Ιμια και στην αλιεία της Τσιπούρας απο Ελληνες και Τουρκους Αλιείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.