19/1/10

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, ΟΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Ανακοίνωσε ότι μας έρχεται ο Ερντογάν, πριν προσκληθεί!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε ατύπως στο Αμπού Ντάμπι, ότι θα επισκεφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα την Αθήνα για συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου.

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι σκοπεύει να στείλει την απαντητική επιστολή του στον κ. Ερντογάν και με την ευκαιρία να τον προσκαλέσει για συνομιλίες στην Αθήνα.

Ετσι, επιβεβαιώθηκε η ανακοίνωση του κ. Ερντογάν (ως προσκεκλημένου) προτού καν λάβει την επιστολή του κ. Παπανδρέου (ως προσκαλούντος).

Αναλυτικότερα:

Η άτυπη συνάντηση Παπούλια - Ερντογάν, ύστερα από αίτηση του τελευταίου, πραγματοποιήθηκε χθες για 45 λεπτά στο Αμπού Ντάμπι, με τις δύο πλευρές να αναφέρονται στις πάγιες θέσεις των χωρών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις και στα προβλήματα που δημιουργεί η Αγκυρα, καθώς και στο Κυπριακό, που παρουσιάζει στασιμότητα, παρά τις εντατικές συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προέβη σε καμιά επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση.

Λαλίστατος
Αντιθέτως, ο κ. Ερντογάν αποδείχθηκε λαλίστατος, προετοιμάζοντας προφανώς και το πλαίσιο για την επίσκεψή του στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε σε δύο θέματα: την εμπλοκή Ελλάδας και Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού και τη λύση των προβλημάτων «της τουρκικής μειονότητας στη Δ. Θράκη» στη βάση της αμοιβαιότητας με τα προβλήματα της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό μπορεί να υπάρξει αν η Ελλάδα και η Τουρκία, ως εγγυήτριες δυνάμεις, αυξήσουν την υποστήριξή τους.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αναμένει να συζητήσει με λεπτομέρειες τα θέματα αυτά κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου στην Αθήνα, διότι... «δεν είναι σωστό να έχουμε προβληματικές διαδικασίες με την Ελλάδα στην περιοχή. Είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε αυτά τα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 130.000 συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη. Αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 3.000 Ελληνες πολίτες ανάμεσα στις μειονότητες στην Τουρκία, που και αυτοί έχουν κάποια προβλήματα. Και έχουμε πει ότι θα έπρεπε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με αμοιβαιότητα». *

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

17 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατι ο Γ.Παπανδρέου αργεί να απαντήσει στον Ερντογάν.
    Αφού ήδη διεύρυναν τον κατάλογο των προβλημάτων που αφορούν τις δύο χώρες,θα θέσουμε και εμείς τα δικά μας. Τέτοια θα μπορούσαν να είναι
    1. Η Διεύρυνση των χωρικών μας υδάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
    2.Το καθεστώς της Ιμβρου και της Τενέδου
    3.Διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στους ελληνόφωνους πληθυσμούς του Πόντου.
    4.Διαφύλαξη των ελληνικών χριστιανικών και αρχαίων μνημείων
    5.Ο καθορισμός της ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
    6 Όλα τα θέματα που αφορούν στον ελληνισμό της Κων/πολης Ιμβρου και Τενέδου(περιουσίες ανθρώπινα δικαιώματα)
    7.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΜΗ ΟΜΟΓΕΝΏΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
    Δεν καταλαβα τον πανικό μόλις μας είπαν να μιλήσουμε για τους μουσουλμάνους
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΨΟΦΟΔΕΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ
    Ε Π Ι Θ Ε Τ Ι Κ Α
    Τότε να δούμε πως παθαίνει εγκεφαλικό ο Νταβούτογλου
    Δραμινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι άλλο, τί ενοούν οι Τούρκοι με την "αμοιβαιότητα";
    Μήπως πρέπει να επιφυλάξουμε την ίδια μεταχείρηση στους μουσουλμάνους με τα γεγονότα που συγκλόνησαν τον ελληνισμό της Κων/πολης; 'Οχι φυσικά!! Αυτή είναι άλλοστε η διαφορά της Ελλάδας απο την Τουρκία.
    Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια περι αμοιβαιότητας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους .
    Όσο για την Ελλάδα όποιος νομίζει ότι αδικείται, υπάρχει και το ευρωπαικό δικαστήριο.
    Άλλοστε ότι κέρδισαν οι Έλληνες της Πόλης τα τελευταία χρόνια,το κέρδισαν στο ευρωπαικό δικαστήριο, τίποτα δεν τους χαρίστηκε.
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερχεται στο σπίτι του ο ανθρωπος να συνομιλήσει με τον διαχειριστή του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει προσκληση απο τοτε απο το μουσειο της Ακποπολης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυρισε το ψοφιμι στον αερα ο Ερντογαν και σκεφθηκε πως καλυτερη στιγμη να πιεσει την ετοιμορροπη Ελλαδα απο τωρα, δεν υπαρχει για τα επομενα 10 χρονια.

    Οποτε γιατι να μην ερθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπα χαρά οι ραγιάδες!!
    Έλα έλα έρχεται ο σουλτάνος σας!!
    Μη δω και δε του κάνετε τιμητικά αγήματα κλπ...ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΕΝΤΙ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To πρώτο σχόλιο, αυτό που κάνει ο Δραμινος είναι το πιο σωστό απ' όλα. Τη μέρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις θα αντιληφθούν ότι πρέπει να απαλλαγούμε απο την ηλίθια θέση που έλεγε ότι "η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα απο κανέναν"(!!!) θα είναι μέρα εθνικης γιορτής.
    Πρέπει να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν και να τα διεκδικουμε σε βάθος χρόνου ανεξαρτήτως ποιο κόμμα κυβερνά.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 19 Ιανουαρίου 2010 2:18 μ.μ.

    Και σείς οι Εβραίοι πρέπει να χαίρεστε κύριε Κωστακουτα μας!
    Θα σας αναθέσουν οι Τούρκοι να συλλέγετε το χαράτσι όπως παλιά.
    Τα "αργύρια" είναι ειδικότητα σας, όπως καί κανα κιλό "ψαχνό" εδώ κι εκεί.
    Όχι δηλαδή πως τώρα δεν τα συλλέγετε.
    Απλώς το κάνετε ποιο διακριτικά για να αποφεύγετε τον "αντισημιτισμό". (Ότι δήποτε) σημαίνει αυτό.


    Τέρμιναλ 119

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τον βάλουν να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη
    εο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο σουλτάνος αποφάσισε να έρθει στο κρατίδιο του Ελλαδιστάν απο την ISTANBUL 2010, «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Θέλει να προλάβει τους τοποπαρατηρητές των Βρυξελλών και να δώσει εντολές στη νέο-οθωμανική του κυβέρνηση.
    Άχ φιέστα που θα γίνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 19 Ιανουαρίου 2010 2:58 μ.μ.

    Με τις μαλακίες για τους Εβραίους, που τις βρήκατε περίπου σαν παιχνίδι ορισμένοι ανεγκέφαλοι, πήγαμε στον διπλό εμπρησμό εντός δέκα ημερών στην Εβραϊκή Συναγωγή Χανίων.

    Και τώρα... Διπλωματική νότα από το Ισραήλ για την Συναγωγή.

    Μας περίσσεψαν φαίνεται οι φίλοι και οι σύμμαχοι και είπαμε να κάνουμε και κανέναν εχθρό, για να βάλουμε ακόμη κανένα-δυο μπελάδες στο κεφάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Πέραν της επιθυμίας του καθενός να χαράξει εξωτερική πολιτική ή να πει τι περιμένει ότι θα κάνει η κυβέρνηση (λες και δεν μπορούμε να καταλαβουμε τι πράγματι κάνει)ας προσέξουμε μια "λεπτομέρεια": Ο κ. Παπούλιας προσκάλεσε τον Ερντογάν που του απα΄ντησε ότι θα έρθει, ότι είναι ήδη προσκαλεσμένος. Μήπως Τούτο σημαίνει ότι είχε ήδη συνεννοηθεί με τον κ. Παπανδρέου ο οποίος όμως δεν ειχε συνεννοηθεί με τον κ. Παπουλια;Αν είναι έτσι (όπως φαίνεται)τι σημαίνει; Τογραφείο του κ. Παπανδρέου ξέχασε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ή το θεώρησε μη αναγκαίο να τον ενημερώσει; Το πράγμα αποκτα΄ίσως κάποια σημασία ενόψει εκλογής (επανεκλογής;)Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτα γενοκτονία ή διωγμοί...
    Τώρα για τους εναπομείναντες αμοιβαιότητα;
    Ο πρωτογονισμός του Θηρίου δεν έχει σταματημό.
    Αν δεν γίνει και η Ελλάδα Θηρίο "αποχαιρέτα την". Δυστυχώς μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν.
    Πρέπει να γίνουν τεράστιες Τομές στην Χώρα μας.
    Παιδεία
    Πολιτισμός
    Οικονομία
    Πολιτική

    Η Ελλάδα πρέπει να εισχωρήσει στους βαλκάνιους λαούς σε όλα τα παραπάνω. Οσό μπορούμε και με Αίγυπτο και τον Αραβικό κόσμο.

    ...Πω ρε παιδια από το Κακό στο Χειρότερο πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστά τα λέει ο Δραμινός αλλά να προσθέσω στην τελευταία (7η) πρότασή του, η συζήτηση με την Τουρκία να μην αφορά μόνο τους χριστιανικούς πληθυσμούς της, αλλά ΟΛΟΥΣ τους κατοικούντες σε αυτή άλλους λαούς ανεξάρτητα από θρήσκευμα.
    Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε γιά παράδειγμα ούτε τους Κούρδους ούτε βεβαίως τους εκατοντάδες χιλιάδες κρυπτοχριστιανούς Έλληνες τη καταγωγή στον Πόντο και αλλού που με το ζόρι κάποτε ασπάσθηκαν το ισλάμ.
    Ούτε βέβαια τους Έλληνες Κρητικούς
    που κάναμε το σφάλμα να βαφτίσουμε τούρκους επειδή είχαν αναγκαστεί κι αυτοί να γίνουν μουσουλμάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε τι να προσκληθεί!. Το αφεντικό είναι, όποτε θέλει έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος
    Α οχι κύριε,εμείς οι Εβραίοι ακόμα και τότε μπίζνες κάναμε,το χαράτσι το μάζευε ο παπάς(πως λέμε ο μπάτσος)της γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.