18/1/10

Το τέλος της Πορτοκαλί Επανάστασης;


O Γιούσενκο φέυγει, ο Γιανούκοβιτς έρχεται;

Ουκρανία: Πάνω από 10 μονάδες προβάδισμα για τον Γιανούκοβιτς
Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιανούκοβιτς είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας με ποσοστό 35,42%, ενώ δεύτερη είναι η πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο με 24,95%, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική εκλογική επιτροπή.
Σύμφωνα πάντως με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθη στην Ουκρανία χωρίς παρατυπίες.
«Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία ήταν καλής ποιότητας» και μπορεί να θεωρηθεί «σύμφωνος με τους περισσότερους κανόνες του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης», δήλωσε ο ΟΑΣΕ σε ανακοίνωσή του.
«Οι εκλογές έδειξαν ότι υπάρχει σεβασμός των πολιτικών δικαιώματων και πρόσφεραν στους πολίτες μία πραγματική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Οι υποψήφιοι μπόρεσαν να κάνουν ελεύθερα την προεκλογική τους εκστρατεία», προσθέτει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Nαυτεμπορική

13 σχόλια:

  1. Τον απατεωνα Γιανούκοβιτς, που δεν μιλαει Ουκρανικα, τον ψηφισαν ολοι οι Ρωσοι της Ουκρανιας, δηλ. το ενα τριτο του πληθυσμου της χωρας (15 απο τα 46 εκατομμυρια). Αν οι Ουκρανοι δεν βαλουν μυαλο στον β΄ γυρο, τη χωρα τους θα την κυβερνησει το Κρεμλινο. Αντε να βγαλουμε κι εμεις εναν Τουρκο πρωθυπουργο χωρις γνωση της ελληνικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ουκρανοί να λες δεν ειναι Ρωσσοι ή οι Ρωσσοι δεν ειναι Ουκρανοί είναι σαν να λές οι Κυπριοι δεν ειναι Ελληνες ή οι Ελληνες δεν ειναι Κύπριοι!

    Και τι σχεεεση εχει με την Τουρκια η συγκριση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαιως κι οι Ουκρανοι δεν ειναι Ρωσοι, αλλη γλωσσα (κοντινοτερη στην Παλαιοσλαβικη απ'οτι τα Ρωσικα) αλλο εθνος. Αν οι Ουκρανοι ειναι Ρωσοι. τοτε Ρωσοι ειναι κι οι Πολωνοι, Τσεχοι. Καμια σχεση με Ελληνες Ελλαδας κι Ελληνες Κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχολιο για τους Τουρκους ειναι απλο. Η Ελλαδα οπως κι αλλες χωρες (ευρωπαικες η μη) ηταν κομματια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας, οπως κι οι Ουκρανια μαζι μ'αλλες χωρες τμηματα της Σοβιετικης αυτοκρατοριας. Οπως και σε μας δεν νοειται να γινει πρωθυπουργος της Ελλαδας Τουρκομουσουλμανος απο την Θρακη χωρις γνωση της Ελληνικης γλωσσας αλλο τοσο αυτο θα επρεπε να ειναι αυτονοητο για την Ουκρανια αναφορικα με τον Γιανουκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά στους Δυτικόφιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to proto kastro epese to deutero evlithi...tora sira pias erhete se anatoli kai disi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ.
    Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΙ.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και τα τσιράκια του στην Ουκρανία (της πορτοκαλί επανάστασης...) δεν ξεδοντιάζεται από τη μιά μέρα στην άλλη. Ας δούμε πρώτα και το δεύτερο γύρο. Ούτε είναι άσχετο ότι η Τιμοσένκο εσχάτως το γύρισε το παραμύθι. Απλά προσπαθεί να λειτουργήσει σαν ανάχωμα και να κρατήσει όσες περισσότερες αντιδυτικές ψήφους μπορεί. Έχει ακόμα ψωμί η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Perastika episis kai stous aRosoligourides!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΑ 48 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1/3 ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2/3 ΟΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...ΜΟΝΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΗ ΔΑΝΙΑ ΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ....Ο ΓΙΟΥΣΕΝΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ....ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΙ.

    Ε και? Αν δεν τους αρεσει στην Ουκρανια να πανε στη Ρωσια. Αλλοιως καποιος θα μπορουσε να ισχυριστει οτι η οποιαδηποτε μειονοτητα μπορει να κανει οτι θελει σε οποιαδηποτε χωρα αυτη διαμενει, μουσουλμανοι στην Ελλαδα ας πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περαστικά στους Δυτικόφιλους!

    Γιατι? Επειδη η Δυση εχει επιπεδο ζωης που δεν θα εχει η Ρωσια ουτε σε 100 χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ρωσία ενίσχυσε προεκλογικά και τους δύο κύριους υποψήφιους, η Π/Θ τα βρήκε με τον Πούτιν πριν τις εκλογές και το παράδειγμα της Γεωργίας ήταν αρκετό για την Ουκρανία.Ο νοών νοείτο.Φιλικά Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.