15/1/10

Επιλύθηκε η διαφωνία με το Ισραήλ για την αγορά δέκα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πριν από την επίσκεψη Μπαράκ στην 'Αγκυρα


Η διαφωνία με το Ισραήλ που αφορά την αγορά δέκα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Heron από τον τουρκικό στρατό επιλύθηκε, πριν από την επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ την Κυριακή στην 'Αγκυρα, ανακοινώθηκε σήμερα από επίσημη τουρκική πηγή.
"Τούρκοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο Ισραήλ για να ελέγξουν τα αεροσκάφη, τα οποία οι Ισραηλινοί σκοπεύουν να παραδώσουν" στην τουρκική πολεμική αεροπορία, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου 'Αμυνας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αν το αυτόματο σύστημα περάσει χωρίς πρόβλημα τα τεστ, τα έξι πρώτα αεροσκάφη θα παραδοθούν στους Τούρκους για μια δεύτερη σειρά τεχνικών εξετάσεων στη Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τα τέσσερα αεροσκάφη που απομένουν θα παραδοθούν έως τον Ιούνιο του 2010. Η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη αυτά για κατασκοπευτικές αποστολές στο βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχουν κρησφύγετα των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Οι αντάρτες αυτοί εισέρχονται στην Τουρκία για να πραγματοποιούν επιθέσεις.
Η συμφωνία της αγοραπωλησίας αυτής, ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων (128 εκατομμύρια ευρώ), υπογράφηκε το 2005, αλλά τους τελευταίους μήνες η Τουρκία απείλησε να την ακυρώσει, λόγω μιας καθυστέρησης στην παράδοση.
Η κατασκευή των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή κατασκευαστική εταιρία Elbit Systems και την τουρκική εταιρία Aselsan.
Η Τουρκία, χώρα μουσουλμανική με κοσμικό χαρακτήρα, είναι σύμμαχος στο Ισραήλ στην περιοχή μετά την υπογραφή το 1996 μιας στρατηγικής συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.
Ωστόσο οι σχέσεις των δύο χωρών γνώρισαν κρίση μετά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χειμώνα.

express.gr

4 σχόλια:

  1. Μα με τους εβραιους θα ασχολουμεθα ολη την ωρα;
    Ξερουμε την ατζεντα τους και το ποιον τους. Μας το δειχνουν καθημερινως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε ο σχολιαστής:

    >Μα με τους εβραιους θα ασχολουμεθα ολη την ωρα;<

    Γιατί όχι; Αφού ξέρουμε τήν ατζέντα μερικών!

    Ανοίξτε καί διαβάστε να μαθαίνετε!

    http://avragioz.blogspot.com/2010/01/jean-jose-cohen.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άπαξ και δεν ήλθαν σε πραγματική σύγκρουση (θα ήθελα να δω τι στάση θα τηρήσει η Αμερική), όλα τα άλλα μου είναι αδιάφορα.
    Έχω την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται περισσότερο την Τουρκία από το Ισραήλ, ή, για να ακριβολογώ, χρειάζονται μόνο την Τουρκία. Μα και το ίδιο το Ισραήλ την χρειάζεται. Είναι η μεσολαβήτρια δύναμη μεταξύ Ισλάμ και Δύσης και Παλαιστινίων και Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμον 15 Ιανουαρίου 2010 5:18 μ.μ.

    Όταν λετε "Αμερική" τι εννοείτε; Την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ή τον Αμερικανικό Λαό;

    Γιατί είναι δυο (2) τελείως διαφορετικά πράγματα.
    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρεται και φέρεται από τους εβραίους, ενώ η πλειοψηφία του Αμερικανικού λαού είναι όπως όλοι οι άλλοι λαοί. Φιλειρηνικοί και κοιτάν τις δουλειές τους.
    Δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά με αυτούς που ψηφίζουν γιατί οι εβραίοι έχουν φτιάξει έτσι το εκλογικό σύστημα που εφαρμόζουν το "κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω".
    Οπωσδήποτε υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αργυρώνητοι προδότες υπάρχουν σε κάθε χώρα από την εποχή του Ιούδα και ποιο πριν.
    Ακόμα και στην Ελλάδα μας.
    Και μάλιστα προδότες με κυβερνητικά αξιώματα ακόμα και εκλεγμένοι από τον Λαό.
    Να μην μπερδεύουμε λοιπόν δυο διαφορετικά πράγματα.


    ΥΓ.
    Λέγω αυτά γιατί έζησα 40 χρόνια (σε τρεις διαφορετικές Πολιτείες-εργαζόμουν δε σε κυβερνητικά πόστα) στην Αμερική και τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια.


    Ιωαννης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.