19/1/10

ΚΚΕ: Στη Βουλή το θέμα των παραστρατιωτικών οργανώσεων

Από παλιότερη άσκηση απόστρατων των ειδικών δυνάμεων μέσα σε κατοικημένη περιοχή

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής.Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την άσκηση εφέδρων των ειδικών δυνάμεων στη Χαλκιδική κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:
«Ανησυχία και ερωτηματικά προκάλεσε η τηλεοπτική προβολή σε δελτία ειδήσεων στις 10/1/2010, σύμφωνα με την οποία έφεδροι ειδικών δυνάμεων, πραγματοποιούσαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7-10 Γενάρη 2010, άσκηση με σύγχρονα όπλα και πιστόλια διαφόρων τύπων και ανάλογες στολές, με την καθοδήγηση ειδικών από τις ΗΠΑ. Προβλήθηκαν ακόμη δηλώσεις εφέδρων αλλά και ενός δημάρχου που φαινόταν να είναι γνώστης και σύμφωνος με αυτές τις ενέργειες ή διαδικασίες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από σχετική ιστοσελίδα της "Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής", η οποία παραθέτει πρόσθετα στοιχεία όπως: ότι η συγκεκριμένη άσκηση έγινε σε συνεργασία με το "Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών" με αντικείμενο "Ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών" καθώς και ότι το σχολείο SWAT (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) θα παρακολουθούν αξιωματικοί από το ΓΕΣ και την Ελληνική Αστυνομία.

Το όλο σκηνικό μάς γυρνά δεκαετίες πίσω, σε μια περίοδο παραστρατιωτικών και ημιστρατιωτικών οργανώσεων τύπου "κόκκινη προβιά" και άλλων, που είχαν διεθνείς διασυνδέσεις, έδρασαν ενάντια στο λαϊκό κίνημα και αξιοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967 και πριν απ' αυτήν.

Την περίοδο που διανύουμε πέρα από τη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε μισθοφορικά σώματα κυρίως στις χώρες του ΝΑΤΟ, αναπτύσσονται και ιδιωτικοί μισθοφορικοί στρατοί. Τέτοιες δυνάμεις λειτουργούν στις ΗΠΑ είναι ενσωματωμένες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, συμμετέχουν και σαν στρατός κατοχής στο Ιράκ».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:

α) Με βάση ποιο νομικό πλαίσιο συγκροτούνται και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας δυνάμεις όπως αυτή της λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής, στην αρμοδιότητα τίνος υπουργείου ανήκουν, πόσες και ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις σήμερα, ποια η προοπτική αύξησής τους, ποια η συγκεκριμένη αποστολή τους και ποιος πληρώνει για όλα αυτά;

β) Ποια η σχέση και η σύνδεσή τους με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ;

20 σχόλια:

  1. Τι ζόρι τραβάει το ΚΚΕ δε κατάλαβα; Από πότε η επανεκπαίδευση κληρωτών είναι δημιουργία παραστρατιωτικής ομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια είναι στον κόσμο του με τις γνωστές βλακείες και αποπροσανατολιστικές τιτοβουλγοροσοβιετικού τύπου.
    Πρίν ανοίξουμε το στοματάκι μας βουράμε την γλώσσα στο μυαλό μας και ειδικότερα διασταυρώνουμε τις πληροφορίες περι τίνος πρόκειται. Και για όσους γνωρίζουν το θέμα είναι πολύ απλά νόμιμα πράγματα που δεν απείλουν απολύτως κανένα ενα είδος εκπαίδευσης και τίποτε άλλο και με κανένα ύποπτο σενάριο.
    Το ΚΚΕ να αφήσει την μπουρδολόγία και να αναλογιστεί τον ρόλο του στην εμφύλιο διχασμό την βρωμερή συμμετοχή του στο δήθεν μακεδονικό πρόβλημα και τις επικίνδυνες ανακοινώσεις του ΣΕΚΕ + Ζαχαριάδη περι ανεξάρτητης μακεδονίας και θράκης δηλαδη δορυφόροι του τίτο έτσι απλά για να λουστουν τα πρωτοπαλίκαρα τους με την εξουσία.

    MANTZIKERT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ .

    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ...

    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΠΕΔΕΥΤΕΣ....

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΔΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ!

    ΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΒΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί τόσο απέχθεια στον Έλληνα πολίτη - οπλίτη από το ΚΚΕ; Και κάποια ψίχουλα συμπάθειας να υπήρχαν προς αυτούς εκλείπουν και αυτά. Οι δε ερωτήσεις τους είναι απλά σαχλοπαιδαριώδεις. Ελπίζω να τους βάλει στη θέση τους όποιος υπουργός αναλάβει να τους απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην κόκκινη προβιά έχετε μείνει...και καλά θα κάνετε να μείνετε εκεί γιατί η θέση σας είναι στο παρελθόν και στον καιάδα...
    Γιατί όταν καμιά φορά στη ζωή σας σας καλούν σε καμία άσκηση εφέδρων κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε και την ελάχιστη εκπαίδευση και παρακινείτε και τους υπόλοιπους. Όταν όμως βλέπετε κάποιους έφεδρους να θέλουν να είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν στην πατρίδα αν ποτέ χρειαστεί με τα όπλα σας χαλάει και όλοι ξέρουμε γιατί...
    Βρε ουστ στο Βλαδιβοστόκ όλοι σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε ΡΕ χαλβατζή ΧΑΛΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την επόμενη φορά που θα κάνετε άσκηση παιδιά βάλτε και ένα σφυροδρέπανο κάτω από τα αρχίδια σας για να είστε συμβατοί με τις λαϊκές δυνάμεις.

    Καμεραμανατζή, δεν ξέρω εάν με κόψεις αλλά την απλή λαϊκή γλώσσα του Κολοκοτρώνη μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αντί για εθνόσημο, οι εκπαιδευόμενοι φορούσαν σφυροδρέπανο, το ΚΚΕ θα τους έδινε και επιδότηση.

    Οι ίδιοι αυτοί που έχουν ως αρχή "να καταργούνται οι νόμοι στον δρόμο", παθαίνουν αναφυλαξία στην ιδέα ότι και κάποιοι άλλοι μπορεί εκτός από αυτούς μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμοι.

    Σημείωση: Σε κάθε σοβαρή χώρα, οι ασκήσεις εφέδρων είναι "μάστ", εδώ τρέμουν τα λαμόγια μην χάσουν την κουτάλα από κανένα πραξικόπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι καλά... ο χαλβατζής δεν ξεχνάει την 29 Αυγούστου 1949.Τότε οι κατσαπλιάδες "είχαν δικαίωμα και υποχρέωση" να σκοτώσουν 80 000 Ελληνες......και δεν μας συγχωρεί επειδή νικήσαμε. Τίποτε παράνομο δεν διαπραττουμε. Αντίθετα η πολιτεία-οχι του χαλβατζή και των λοιπών αστράτευτων χαλβάδων- εχει ελαχίστη υποχρέωση να στηρίξει το Εφεδρο Δυναμικό,γιατί εμείς θα σώσουμε την πατρίδα μας,ναι την πατριδα μας και οχι οι χαλβατζήδε οι ρεπούσες οι δραγώνες και οι λοιποί αργόμισθοι.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πότε θα υπάρξει αληθινά στρατιωτική ΠΑΙΔΕΙΑ σε αυτή την χώρα;

    Πόσο λίγοι είναι αυτοί του ΚΚΕ και κατώτεροι των περιστάσεων. Ποια ζ**
    τους ψηφίζουν;;

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιοι ακόμα βλέπουν φαντάσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ζόρι τραβάνε με την επανεκπαίδευση εφέδρων ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; Επειδή γίνεται σε αστικό περιβάλλον; Κανονικά όλος ο στρατός ξηράς έπρεπε να κάνει γυμνάσια σε αστικό περιβάλλον, αφού όλοι οι πόλεμοι γίνονται σε αστικά περιβάλλοντα πλέον (ως επί το πλείστον). Τι να κάνουμε, δεν υπάρχουν γραμμές Μαζινό πια ή πολιορκίες τύπου Μόσχας το '41. Το γεγονός ότι οι έφεδροι πλήρωσαν €400 από την τσέπη τους επειδή δεν χορηγούνται από το κράτος τέτοια προγράμματα διατήρησης του αξιόμαχου δεν αναφέρεται. Ίδια είναι και η απάντηση για τους Αμερικανούς της SWAT. Αν υπήρχε πρόγραμμα, θα έβαζαν ΕΚΑΜίτες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα.

    Αλλά έτσι γίνεται στην Ελλάδα, τα πασιφανή δεν αναφέρονται καν, πόσο μάλλον να θεωρούνται δεδομένα.

    Δημήτρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πρακτική του ΚΚΕ είναι γνωστή πρώτα δημοσίευμα στο Ριζοσπάστη και μετά επερώτηση στη Βουλή.Πάγια θέση της Αριστεράς είναι η αποστρατικοποίηση.

    Η αποστρατικοποίηση όμως ποιούς βολεύει;

    Ποιούς συμφέρει;

    Συνειδητά η μή γίνεται όργανο ξένων πολιτικών και συμφερόντων;

    Συντάσσεται με όσους θέτουν υπο αμφισβήτηση εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα;

    Γίνεται αυτό που κατηγορεί 5 φάλαγγα;

    Ας αφήσουμε τον Εμφύλιο δεν πρέπει κανείς Ελληνας να νοιώθει υπερήφανος για τα όσα συνέβησαν τότε. Προτιμώ να αναλύω την πραγματικότητα με όρους του σήμερα , άσχετα αν υπάρχει ιστορική συνέχεια σε πολλές πρακτικές και πολιτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα μπεί κάποιος στον κόπο να αναλύσει αυτήν την 2ήμερη εκπαίδευση στον Πολύγυρο;;;Και όλες τις ανακρίβιες που αναφέρει ο δημοσιογράφος(;;;)του κκε;;;; Προσωπικά δεν έχω τον χρόνο ή για να το πώ ακριβώς :δεν αντέχω να ασχολούμαι με κουραμπιέδες, φλώρους και λούγκρες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωχου μωρέ τα ίδια και τα ίδια!Δε βαρέθηκαν?Αυτοί που νοσταλγούν κάθε μέρα το κόψιμο κεφαλιών με κονσερβοκούτια όπως έκαναν και οι συντροφοί τους στον Εμφύλιο!Αντε πια τους βαρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ΚΚΕ και οι μούμιες που το διοικούν, δεν λένε να καταλάβουν πως πρέπει να εκπαιδευτούν έφεδροι σε θέματα που έχουν σχέση με επιχειρήσεις μέσα σε αστικό περιβάλλον. Σε περίπτωση πολέμου με γειτονικές χώρες, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε ένοπλες συγκρούσεις σε πόλεις τις Ελλάδας με παραστρατιωτικές οργανώσεις των γειτονικών χωρών. Αλλά ξέχασα, είναι ρατσιστικό (κατά το ΚΚΕ) να εξαρθρώνει κανείς παραστρατιωτικές οργανώσεις Τούρκων, Αλβανών και Σκοπιανών στην Ελλάδα (θυμάται κανένας τον δήθεν λαθρέμπορο σκοπιανό Μίσα, αλλά στην ουσία τρομοκράτη;)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απο λοβοτομημενα όντα δεν περίμενα κάτι άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΗΠΑ ΝΑΤΟ & Ε.Ε.
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

    ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΊΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού αμύνης Π.Μπεγλίτη ήταν χειρότερη από την ίδια την ερώτηση. Ομολογώ δεν την περίμενα. Περιληπτικά: Κατακρίνει τις ενέργειες αυτών των οργανώσεων και οι αξιωματικοί του στρατού που συμμετείχαν ως παρατηρητές θα τιμωρηθούν. Είχε πλήρη σύμπνοια άποψης. Το μόνο που μας μένει είναι η αποστολή ερωτηματολογίωνιν στους δύο αυτούς πολιτικούς "άνδρες" με μία μόνο ερώτηση για να δούμε τελικώς και πόσο ειλικρινείς είναι: "Με κλίμακα από το ένα ως το 10, πόσο ηλίθιος είστε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.