14/1/10

Το Ισραήλ χαράζει νέα πορεία

Οι Εβραίοι θεωρούνται καταξιωμένη φυλή. Αποτελούν μόλις το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά το 54% των παγκόσμιων πρωταθλητών στο σκάκι, το 27% των βραβευμένων με Νομπέλ Φυσικής και το 31% με το αντίστοιχο έπαθλο για την Ιατρική. Οι Εβραίοι αποτελούν, επίσης, μόνο το 2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά το 26% των βραβευμένων από το Ιδρυμα Κένεντι, το 37% των τιμημένων με το Οσκαρ σκηνοθεσίας, το 38% του καταλόγου με τους φιλάνθρωπους επιχειρηματίες της χώρας, το 51% των βραβευμένων με Πούλιτζερ για μη μυθιστορηματικά έργα.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Η Χρυσή Εποχή των Eβραϊκών Επιτευγμάτων», ο Στίβεν Πιζ παραθέτει ορισμένες από τις εξηγήσεις για την πρωτοφανή καταξίωση των Εβραίων στην επιστήμη και στις τέχνες. Οι περισσότεροι Εβραίοι εγκατέλειψαν ή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγροτικό βίο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Εκτοτε, οι απόγονοί τους επιβιώνουν με το μυαλό τους. Εν τέλει καμιά εξήγηση δεν επαρκεί από μόνη της. Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι οι Εβραίοι του Ισραήλ δεν μπορούσαν μέχρι πρότινος να συγκριθούν με τους Εβραίους της Διασποράς στους τομείς των επιστημών και των τεχνών. Οι Ισραηλινοί υποχρεώθηκαν να επικεντρωθούν στην πολιτική και τον πόλεμο αντί για την έρευνα και το εμπόριο. Ο Μίλτον Φρίντμαν αστειευόταν κάποτε ότι το Ισραήλ κατέρριπτε κάθε στερεότυπο για τους Εβραίους. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι Εβραίοι ήταν καλοί μάγειρες, καλοί οικονομικοί διευθυντές και κακοί στρατιώτες. Το Ισραήλ τους διέψευσε.

Η κατάσταση έχει, ωστόσο, αλλάξει. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου, η άφιξη εκατομμυρίων μεταναστών από τη Ρωσία και τα αδιέξοδα της ειρηνευτικής διαδικασίας προκάλεσαν μια ιστορική μεταβολή. Οι πλέον επινοητικοί Ισραηλινοί στρέφονται σήμερα στις νέες τεχνολογίες και στο εμπόριο, όχι στην πολιτική. Η εξέλιξη αυτή έχει ένα σπασμωδικό αντίκτυπο στη δημόσια ζωή του έθνους, αλλά έχει τονώσει την οικονομία του. Το Τελ Αβίβ αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά κέντρα του πλανήτη. Το Ισραήλ έχει πλέον τις περισσότερες ενάρξεις εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο. Διαθέτει τις περισσότερες εισηγμένες στον Νasdaq εταιρείες μετά τις ΗΠΑ.

Η τεχνολογική επιτυχία του Ισραήλ αποτελεί προϊόν του σιωνιστικού ονείρου. Η χώρα δεν δημιουργήθηκε προκειμένου οι Εβραίοι έποικοι να περιφέρονται ανάμεσα στους εξαγριωμένους Παλαιστινίους. Ιδρύθηκε για να αποκτήσουν οι Εβραίοι ένα ασφαλές καταφύγιο και να δημιουργήσουν πράγματα για τον κόσμο.

Η αλλαγή ταυτότητας του Ισραήλ θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Ο Νετανιάχου πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα Χονγκ Κονγκ, με τους Αραβες να απολαμβάνουν και εκείνοι οικονομικά οφέλη. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Δυτική Οχθη και την Ιορδανία. Εντούτοις, το πιθανότερο είναι ότι το οικονομικό χάσμα μεταξύ των Ισραηλινών και των γειτόνων τους θα διευρυνθεί, καθώς τα αραβικά κράτη δεν διαθέτουν την παράδοση της ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και της τεχνικής δημιουργικότητας.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, είναι γεγονός ότι οι νεωτεριστές είναι οι πλέον ευμετακίνητοι άνθρωποι. Αν το Ιράν θέλει να καταστρέψει την οικονομία του Ισραήλ, δεν χρειάζεται πυρηνικά, αρκεί να δημιουργήσει αρκετή αστάθεια προκειμένου να υποχρεώσει τους νέους επιχειρηματίες να μετακομίσουν στο Πάλο Αλτο.

The New York Times
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

42 σχόλια:

  1. Οση προσπαθεια και να καταβαλουν διαφορα Ισραηλινα ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΩΣ και το ΕΒΡΑΙΟΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ η ανθρωποτητα βλεπει στους εβραιους ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ , μια ματια στα ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (με κορυφωση ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ βρεφων και αμαχων στην Γαζα ενα χρονο πισω) και μια ματια σε ποιους ανηκουν ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ που στιβουν και ρουφανε το αιμα ΤΩΝ ΛΑΩΝ αυτης της Γης (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ... τα αλλα ειναι χορνδροειδη παραμμυθια..

    Αν θελουν να αλλαξουν αυτη την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΜΗ πρεπει να γινουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και με πραξεις τους να το ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ στην παγκοσμιο κοινοτητα - οχι με 'δημοσιευματα' του ΚΩΛΟΥ σε δικα τους εντυπα απο δικους τους κονδυλοφορους... ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΛΑΟΙ , πολλοι ΗΔΗ ξυπνησαν... και δεν τρωνε πια εβραιοχορτο της πλακας..

    Ακομη δεν εχουν λειωσει τα κορμακια των βρεφων στους ταφους των ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ... οπου διεπραξαν εγκληματα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, και νομιζουν οτι ξεχασαμε ?

    Αν νομιζουν (ελεγχοντας σημερα τον ΟΗΕ και τους τζουτζεδες που διοριζουνε γραμματεις) οτι την γλυτωσαν ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ ...

    Ο Θεος ΚΑΙ η ανθρωποτητα ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα δεν μας είπατε ότι τα βραβεία που δίνονται στους εβραίους, είναι από τους εβραίους!
    Είναι αυτό που λέμε "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Εβραίοι έχουν όντως βγάλει 2 αξιόλογες προσωπικότητες. Τον Φρόυντ και τον Αινσταιν. Ο πρώτος αποκήρυξε τον Εβραισμό και δήλωσε άθεος αλλά και οι δύο υιοθέτησαν τη Δυτική και κατα συνέπεια ελληνική σκέψη(Παιδεία και επιστήμη)
    Ο Αινσταιν μάλιστα είχε και Έλληνα καθηγητή, τον Καραθεοδωρή.
    Απλά αναρωτιέμαι πόσο πετυχημένο μπορεί να είναι ένα έθνος που εδώ και χιλιάδες χρόνια ταλαιπωρείται και ακόμα δεν μπορεί να ηρεμήσει στο κράτος του.
    Απο το οποίο κράτος οι περισσότεροι νέοι του μεταναστεύουν στην Αμερική και στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μερικες διαφορετικες αποψεις, συγγραμματα ή γνωμες για τους Εβραιους, εκτος του Αλαφουζου ή τουλαχιστον αυτων που εδωσαν στον Αλαφουζο το κειμενο για δημοσιευμα.

    1) Ο Βιολογικος εβραιος. Του Eusrace Mullings
    http://www.rebelnews.org/downloads/The_Biological_Jew.pdf

    2) "Ο Διεθνης Εβραιος. Το κυριωτερο προβλημα της Ανθρωπωτητας" του Αμερικανου αυτοκινητο-βιομηχανου, Χενρυ Φορντ
    http://www.amazon.com/International-Jew-Vol-Foremost-Problem/dp/1593640188

    3) Απο την ομιλια του πρωην προεδρου της Μαλαισιας (16 Οκτ 2003)Μοχαμετ Μαχατιρ:
    "Οι Μουσουλμανοι παντα καταπιεζοντο και διακυβερνωντο απο Ευρωπαιους και Εβραιους. Δεν δικαιολογειται οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος. 1,3 δισεκατομυρια Μουσουλαμνοι δεν μπορει να νικηθουν απο μερικα εκατομυρια Εβραιους. Πρεπει να υπαρχει καποιος τροπος. Στην πραγματικοτητα ειμεθα πολυ δυνατοι. 1,3 δισεκατομυρια ανθρωποι απλα δεν μπορει να εγαφανιστουμε. Οι Ευρωπαιοι σκοτωσαν 6 εκ. εβραιους απο τα 12 εκατομυρια (που υπηρχαν). Αλλα σημερα οι εβραιοι κυβερνουν τον κοσμο με Πληρεξουσιο. Βαζουν ΑΛΛΟΥΣ να πολεμησουν και να πεθανουν γι' αυτους".

    4) "Οι Εβραιοι: Ολη η Αληθεια"
    Κ. Πλευρης. Εκδοσεις Ηλεκτρον
    ISBN 960-8358-17-5

    5) Μικης Θεοδωρακης, για τους εβραιους:
    "Ειναι η Ριζα του Κακου".

    6) "Το Υπουλο Σχεδιο εναντιον του Χριστιανισμου" της
    Elizabeth Dilling
    http://www.amazon.com/Plot-Against-Christianity-Elizabeth-Dilling/dp/0939482452

    7) Και η δικη μου αποψη.
    Οι τοκογλυφοι εβραιοι δεν ειναι ουτε φυλη ουτε θρησκευτικο συνολο. Διοτι ανηκουν στην λευκη φυλη και διοτι υπαρχει τεραστιος αριθμος αθεων εβραιων.
    Και εχουν παρει τοσα πολλα βραβεια ε; Και λοιπον; Και ο Ομπαμα πηρε το Νομπελ Ειρηνης χωρις να κλεισει ουτε 2 εβδομαδες στον Λευκο Οικο και συνεχιζει τους πολεμους και τις γεννοκτονιες καταπιεζομενος απ' τους εβραιους. (Εδω τα λογια του Μοχαμετ Μαχατιρ βγαινουν περα ως περα αληθινα).
    Και ριξτε και μια ματια στα "Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων"
    Αυθεντικο αντιγραφο του βιβλιου αυτου βρισκεται στο Μουσειο του Λονδινου.



    Παναγιωτης Κουτουμανος
    Μαρουσι, Αττικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε βέβαια ο στραβός,κοιτάει να στραβώσει και τους άλλους...Άμα δεν εισασταν τοσο κώλοραγιάδες και εισασταν Ελληνες δεν θα λέγατε όλες αυτές τις κοτσάνες που λέτε εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @@RIA MANTOLES....

    Ε ΚΑΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΩ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΙΑ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ΚostaKoutas αφού είμαστε κωλοραγιάδες και δεν είμαστε όσο Ελληνες θα έπρεπε να είμαστε και λέμε και κοτσάνες εσύ γιατι μολύνεσε απο εμάς και αφενός καταδέχεσαι και μπαίνεις σε αυτό το ιστολόγιο αφετέρου χάνεις πολίτιμο χρόνο για να σχολιάσεις τα σχόλια των άλλων;

    Πάντως νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο και θετικό να πεις την άποψη σου μετα τις προσβολές που μας έλουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολες οι αποψεις και γνωμες δεκτες.
    Σεβωμεθα και την γνωμη ορισμενων ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΕΝΩΝ, προπαγανδιστων και ηθικων αυτουργων δολοφονων (ΤΗς ΜΟΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) γιαγιαδων και μικρων παιδιων.
    Αυτοι οι ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ εχουν καταπιει δολωμα, πετονια και αγκιστρι χωρις καμια ελπιδα σωτηριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αυτοί κυριαρχούν στο δυτικό πολιτισμό τότε ας αναρωτηθούμε για την ποιότητα του "δυτικού πολιτισμού".
    Προτιμώ να είμαι "ραγιάς" απο το να είμαι πρώην τοκογλύφος που το παίζει επιτυχημένος τραπεζίτης ας πούμε.
    Ή να βραβεύομαι ως σκηνοθέτης απο τους συμπατριώτες μου και να προβάλλω σαβούρες πρότυπα.
    Ή να είμαι επιστήμονας-κατάσκοπος (πχ Εβραίοι Ρόζενμπεργκ) και να παραδίδω ατομικές βόμβες. Αυτά γενικά και όχι για τους Εβραίους μόνο.
    Πάντως συμπαθέστατη ήταν (και κυριολεκτώ) η Μαλβίνα Κάραλη που είχε τέτοιες ρίζες αν δεν κάνω λάθος.
    Και ταλαντούχα ήταν και αγαπούσε την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα δεν φαντάζεσαι πόσο διασκεδαστικό είναι να διαβάζει και να σχολιάζει κανείς τις αρλούμπες ορισμένων πειραγμένων(αλλιώς δεν εξηγείται)μυαλών.

    @Ανώνυμος
    Αφου προτιμας να είσαι....Ραγιάς,τότε όμως μην αισθάνεσαι μειονεκτικά,μην προσπαθείς κι εσύ να βρεις έναν Ελληνα πίσω από κάθε επινόηση κλπ κλπ κλπ που κάνετε εσείς οι Ραγιάδες..Επίσης να εχεις κατά νου πάντα,οτι οσο είσαι ραγιάς,δεν θα σου φταίνε ούτε οι Εβραίοι,ουτε οι νεφελιμ,ούτε κανείς άλλος,ο ραγιάς,είναι ραγιάς,ένα πλάσμα που ένας Ελληνας μάλλον θα το έβλεπε ως μίασμα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα με ενοχλεί σε όλους εσάς τους αντισημίτες: Ότι αντί να κοιτάξετε τα εφτά κακά της μοίρας μας, προτιμάτε να τα ξεφορτώνετε στους άλλους και εσχάτως (καμιά 40αριά χρόνια) στους Εβραίους. Oι Έλληνες πρέπει να έχομε πάντα εξιλαστήρια θύματα και ακριβώς αυτό μας εμποδίζει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να προκόψουμε. Αντί να διδάσκουμε στα παιδιά μας να κάνουν την αυτοκριτική τους και να είναι αυστηροί κριτές του εαυτού τους, τους λέμε ότι φταίνε οι Μασώνοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, ότι αυτοί διορίζουν τις κυβερνήσεις μας (τίνι τρόπω άραγε, αφού ελεύθερες εκλογές κάνομε;) και άλλα φαιδρά, για να μεταδίδεται το χούι από γενιά σε γενιά και ιδού τα χάλια μας.

    Οι Έλληνες δεν ήμασταν αντισημίτες, ΓΙΝΑΜΕ. Το πώς είναι μία άλλη ιστορία.

    Αρχίσαμε σαν αντιτιθέμενοι στην πολιτική του ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ και καταλήξαμε να βλέπουμε πίσω από κάθε τι κακό τον Εβραίο, να ΜΙΣΟΥΜΕ τους Εβραίους όπου κι αν βρίσκονται. Έχει διαφορά το πράγμα.

    Καμμία βέβαια από τις παραπάνω "απαντήσεις" δεν απαντά ουσιαστικά στο άρθρο. ΚΑΜΜΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Εβραϊκή φυλή";Για ποια "Εβραίκή φυλή" κανει λόγο το παραπάνω άρθρο;Για την ανύπαρκτη;Ας δουμε όμως-σε συνέχειες-τι λεει ενας ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ για αυτην την ανυπαρκτη φυλή.Διοτι η γνωση ειναι δυναμη.
    ...........................

    Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός λαός; Αποδόμηση μιας μυθικής ιστορίας

    Συγγραφέας:
    Σλόμο Ζαντ

    Άρδην τ. 71

    Οι Ιουδαίοι αποτελούν έναν λαό; Σε αυτό το πανάρχαιο ερώτημα, ένας Ισραηλινός ιστορικός παρουσιάζει μια καινούργια απάντηση: Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, η διασπορά δεν γεννήθηκε με την εκδίωξη των Εβραίων από την Παλαιστίνη, αλλά από αλλεπάλληλους προσηλυτισμούς στη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, γεγονός που κλονίζει ένα από τα θεμέλια της σιωνιστικής σκέψης, αυτής που ήθελε τους Εβραίους, απόγονους του βασιλείου του Δαυίδ και όχι –δεν αρέσει στον Θεό!– κληρονόμους των Βέρβερων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιππέων.

    Κ άθε Ισραηλίτης γνωρίζει, χωρίς καμιά σκιά αμφιβολίας, ότι ο ιουδαϊκός λαός υπάρχει από τότε που έλαβε την Τορά (Πεντάτευχο)2 στο Σινά, και ότι είναι ο άμεσος και αποκλειστικός του απόγονος. Ο καθείς είναι πεισμένος ότι αυτός ο λαός, φεύγοντας από την Αίγυπτο, εγκαταστάθηκε στη «Γη της Επαγγελίας», όπου συγκροτήθηκε το ένδοξο βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα, το οποίο χωρίστηκε κατόπιν στα βασίλεια του Ιούδα και του Ισραήλ.

    Επίσης, ουδείς αγνοεί ότι γνώρισε την εξορία δύο φορές: μετά την καταστροφή του πρώτου ναού, τον 6ο π.Χ. αιώνα, και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού, το 70 μ.Χ. Ακολούθησε γι’ αυτόν μια περιπλάνηση περίπου δύο χιλιάδων χρόνων: Οι δοκιμασίες του τον οδήγησαν στην Υεμένη, το Μαρόκο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πολωνία και ως τα βάθη της Ρωσίας, αλλά κατόρθωσε πάντοτε να διατηρήσει τους δεσμούς αίματος ανάμεσα στις απομακρυσμένες κοινότητες. Έτσι, η ενότητά του δεν διαταράχθηκε. Στο τέλος του 19ου αιώνα, ωρίμασαν οι συνθήκες για την επιστροφή του στην αρχαία πατρίδα. Χωρίς τη ναζιστική γενοκτονία, εκατομμύρια Εβραίοι θα είχαν φυσιολογικά επανεποικίσει την Ερέτζ Ισραέλ («τη γη του Ισραήλ»), γι’ αυτούς ένα όνειρο είκοσι αιώνων.

    Παρθένος, η Παλαιστίνη περίμενε τον προπατορικό της λαό για να ξανανθίσει. Διότι του ανήκε, σ’ αυτόν και όχι σ’ εκείνη την αραβική μειονότητα, τη δίχως ιστορία, που έφτασε εκεί κατά τύχη. Δίκαιοι ήταν λοιπόν οι πόλεμοι που δόθηκαν από τον περιπλανώμενο λαό για να επανακαταλάβει τη χώρα του. Και εγκληματική η βίαιη αντίθεση του τοπικού πληθυσμού.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συνεχεια

    Από πού προέρχεται αυτή η ερμηνεία της ιουδαϊκής ιστορίας; Είναι το έργο, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ταλαντούχων ανακατασκευαστών του παρελθόντος, η γόνιμη φαντασία των οποίων επινόησε, πάνω στη βάση θραυσμάτων θρησκευτικής μνήμης, ιουδαϊκής και χριστιανικής, μια αδιάσπαστη γενεαλογική αλληλουχία για τον εβραϊκό λαό. Η πλούσια ιστοριογραφία του ιουδαϊσμού περιέχει, βεβαίως, μια πληθώρα προσεγγίσεων. Όμως, οι πολεμικές στους κόλπους της ουδέποτε έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ουσιοκρατικές ιδέες που εκπονήθηκαν κατά κύριο λόγο στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου. Όποτε εμφανίζονταν ανακαλύψεις ικανές να διαψεύσουν την εικόνα του γραμμικού και αδιάσπαστου παρελθόντος, δεν έβρισκαν σχεδόν καμία απήχηση. Η εθνική επιταγή, σαν μια μασέλα γερά κλεισμένη, εμπόδιζε κάθε είδους αντίρρηση και παρέκκλιση από την κυρίαρχη αφήγηση.

    Οι ειδικές αρχές παραγωγής της γνώσης πάνω στο ιουδαϊκό παρελθόν –τα τμήματα τα αφιερωμένα κατ’ αποκλειστικότητα στην «ιστορία του ιουδαϊκού λαού», χωρισμένα από τα τμήματα της ιστορίας (που στο Ισραήλ ονομάζεται «γενική ιστορία»)– συνεισέφεραν τα μέγιστα σε αυτή την περίεργη ημιπληγία. Ακόμη και η συζήτηση, νομικού χαρακτήρα, για το «ποιος είναι Εβραίος;» δεν απασχόλησε εκείνους τους ιστορικούς. Κατ’ αυτούς, Εβραίος είναι κάθε απόγονος του λαού που εξαναγκάστηκε σε εξορία πριν δύο χιλιάδες χρόνια.

    Αυτοί βεβαίως οι «διαπιστευμένοι» ερευνητές του παρελθόντος δεν παίρνουν μέρος ούτε και στη διαμάχη των «νέων ιστορικών», που ξεκίνησε στα τέλη του ’80. Στην πλειονότητά τους, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δημόσια συζήτηση, ευάριθμοι φυσικά, προέρχονταν από άλλους κλάδους, ή μάλλον από ορίζοντες εξω-πανεπιστημιακούς: κοινωνιολόγοι, ανατολιστές, γλωσσολόγοι, γεωγράφοι, ειδικοί στις πολιτικές επιστήμες, ερευνητές στη λογοτεχνία, αρχαιολόγοι, διατύπωσαν καινούργιες σκέψεις πάνω στο ιουδαϊκό και σιωνιστικό παρελθόν. Στις γραμμές τους περιλαμβάνονταν επίσης και πτυχιούχοι σχολών του εξωτερικού. Όσο για τα «τμήματα ιουδαϊκής ιστορίας», δεν κατόρθωσαν να έχουν άλλη αντίδραση πέρα από απαντήσεις φοβισμένες και συντηρητικές, τυλιγμένες με μια απολογητική ρητορική στη βάση των καθιερωμένων ιδεών.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συνεχεια

    Ο ιουδαϊσμός είναι θρησκεία προσηλυτιστική

    Εν ολίγοις, σε εξήντα χρόνια η εθνική ιστορία ελάχιστα ωρίμασε, ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται, ούτε στο άμεσο μέλλον, να εξελιχθεί. Παρ’ όλα αυτά, τα γεγονότα που έρχονται στο φως από τις έρευνες θέτουν σε κάθε έντιμο ιστορικό ερωτήματα εκπληκτικά εκ πρώτης όψεως, αλλά θεμελιώδη και ουσιαστικά.

    Η Βίβλος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βιβλίο ιστορίας; Οι πρώτοι σύγχρονοι Εβραίοι ιστορικοί, όπως ο Ισαάκ Μάρκους Γιοστ ή ο Λεοπόλντ Ζουντζ, στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, δεν την έβλεπαν έτσι. Στα μάτια τους, η Παλαιά Διαθήκη παρουσιαζόταν ως ένα βιβλίο συστατικής θεολογίας των εβραϊκών θρησκευτικών κοινοτήτων μετά την καταστροφή του πρώτου ναού. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό του ίδιου αιώνα για να βρεθούν ιστορικοί, κατά πρώτο λόγο ο Χάινριχ Γκρατς, φορείς μιας «εθνικής» οπτικής της Βίβλου: Μετέτρεψαν την αναχώρηση του Αβραάμ για τη Χαναάν, την έξοδο από την Αίγυπτο, ή ακόμα και το ενωμένο βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα, σε αφηγήσεις ενός παρελθόντος γνήσια εθνικού. Οι σιωνιστές ιστορικοί δεν έπαψαν, έκτοτε, να επαναλαμβάνουν αυτές τις «βιβλικές αλήθειες», κάνοντάς τες καθημερινή τροφή της εθνικής εκπαίδευσης.

    Όμως, να που κατά τη δεκαετία του ’80 η γη σείεται, κλονίζοντας τους ιδρυτικούς μύθους. Οι ανακαλύψεις της «νέας αρχαιολογίας» διαψεύδουν την πιθανότητα μιας μεγάλης εξόδου τον 13ο αιώνα π.Χ. Επίσης, ο Μωυσής δεν ήταν δυνατόν να βγάλει τους Εβραίους από την Αίγυπτο και να τους οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας», για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή εκείνη την εποχή… βρισκόταν στα χέρια των Αιγυπτίων! Δεν έχει βρεθεί εξάλλου κανένα ίχνος μιας εξέγερσης σκλάβων στην αυτοκρατορία των Φαραώ, ούτε μια γρήγορη κατάκτηση της Γης Χαναάν από ένα ξένο στοιχείο. Ούτε βέβαια υπάρχει κάποιο σημάδι ή ανάμνηση από το λαμπρό βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα. Οι ανακαλύψεις του περασμένης δεκαετίας δείχνουν την ύπαρξη, εκείνη την εποχή, δύο μικρών βασιλείων: του Ισραήλ, του πιο ισχυρού, και του Ιούδα, τη μετέπειτα Ιουδαία. Οι κάτοικοι αυτής της τελευταίας δεν υπέστησαν βέβαια καμία εξορία τον 6ο π.Χ. αιώνα: Μόνο οι ελίτ των πολιτικών και των διανοουμένων αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Βαβυλώνα. Από αυτή την αποφασιστική συνάντηση με τις περσικές θρησκείες θα γεννηθεί ο ιουδαϊκός μονοθεϊσμός.

    Τελικά, έλαβε πράγματι χώρα η εξορία του έτους 70 μ.Χ.; Παραδόξως, αυτό το «θεμελιώδες γεγονός» στην ιστορία των Ιουδαίων, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της η διασπορά, δεν έγινε η αφορμή για κανένα απολύτως ερευνητικό έργο. Για έναν λόγο εντελώς πεζό: Οι Ρωμαίοι ουδέποτε εξόρισαν κάποιον λαό, σε ολόκληρη τη ανατολική πλευρά της Μεσογείου! Με εξαίρεση τους αιχμαλώτους που κατέληγαν δούλοι, οι κάτοικοι της Ιουδαίας συνέχισαν να ζουν στα εδάφη τους, ακόμη και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συνεχεια

    Οι περισσότεροι από τους σιωνιστές στοχαστές δεν το αγνοούσαν, βέβαια. Έτσι, ο Γιντζάκ Μπεν Ζβι, μελλοντικός πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ, όπως επίσης και ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του κράτους, το έγραφαν μέχρι το 1929, έτος της μεγάλης παλαιστινιακής εξέγερσης. Και οι δύο αναφέρουν σε πολλές περιπτώσεις ότι οι χωρικοί της Παλαιστίνης είναι οι απόγονοι των κατοίκων της αρχαίας Ιουδαίας3. Ελλείψει λοιπόν μιας εξορίας από την εκρωμαϊσμένη Παλαιστίνη, ποια είναι η προέλευση των πολυάριθμων Εβραίων που κατοικούν γύρω από τη Μεσόγειο ήδη από την αρχαιότητα; Πίσω από το παραπέτασμα της εθνικής ιστοριογραφίας, κρύβεται μια εκπληκτική ιστορική πραγματικότητα.

    Από την εξέγερση των Μακκαβαίων, τον 2ο π.Χ. αιώνα, μέχρι εκείνη του Μπαρ-Κοχμπά4, τον 2ο μ.Χ. αιώνα, ο ιουδαϊσμός υπήρξε η πρώτη προσηλυτιστική θρησκεία. Οι Ασμοναίοι είχαν ήδη προσηλυτίσει διά της βίας τους Ιδουμαίους στον νότο της Ιουδαίας και τους Ιτουραίους της Γαλιλαίας, προσαρτημένους στον «λαό του Ισραήλ». Ξεκινώντας από εκείνο το ιουδαϊκο-ελληνικό βασίλειο, ο ιουδαϊσμός εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Εγγύς Ανατολή και στα παράλια της Μεσογείου. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα εμφανίστηκε, στο σημερινό Κουρδιστάν, το ιουδαϊκό βασίλειο της Αδιαβηνής, που δεν θα είναι το τελευταίο που θα «εξιουδαϊστεί»∙ και άλλα θα το κάνουν στη συνέχεια.

    Τα γραπτά του Ιώσηπου Φλαβίου δεν συνιστούν τη μοναδική μαρτυρία του προσηλυτιστικού ζήλου των Εβραίων. Από τον Οράτιο ως τον Σενέκα, από τον Ιουβενάλιο ως τον Τάκιτο, αρκετοί Λατίνοι συγγραφείς δεν έκρυψαν τον φόβο τους. Η Μισνά και το Ταλμούδ5 επιτρέπουν την τακτική του προσηλυτισμού –αν και, μπροστά στην αυξανόμενη πίεση του χριστιανισμού, οι σοφοί της ταλμουδικής παράδοσης θα εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά.

    Η νίκη της θρησκείας του Ιησού, στις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα, δεν βάζει τέλος στην εξάπλωση του ιουδαϊσμού, αλλά απωθεί τον ιουδαϊκό προσηλυτισμό στα περιθώρια του πολιτισμένου χριστιανικού κόσμου. Τον 5ο αιώνα εμφανίζεται λοιπόν, στον χώρο της σημερινής Υεμένης, ένα ακμαίο ιουδαϊκό βασίλειο, των Χιμιαριτών (ή Ομηριτών), οι απόγονοι του οποίου θα διατηρήσουν την πίστη τους μετά τη νίκη του Ισλάμ και μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης, οι Άραβες χρονικογράφοι μάς μαθαίνουν την ύπαρξη, τον 7ο αιώνα, εξιουδαϊσμένων βερβερικών φυλών. Αντιμέτωπη με την αραβική πίεση, που πλήττει τη Βόρεια Αφρική στα τέλη του ίδιου αιώνα, εμφανίζεται η θρυλική φιγούρα της Εβραίας βασίλισσας Ντίχια ελ-Καχίνα, που θα αποπειραθεί να την αναχαιτίσει. Οι εξιουδαϊσμένοι Βέρβεροι θα πάρουν μέρος στην κατάκτηση της ιβηρικής χερσονήσου και θα θέσουν τα θεμέλια της ιδιαίτερης συμβίωσης μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων, χαρακτηριστική της ισπανο-αραβικής κουλτούρας.

    Ο πιο χαρακτηριστικός μαζικός προσηλυτισμός σημειώνεται μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας∙ αφορά το απέραντο βασίλειο των Χαζάρων, τον 8ο αιώνα. Η εξάπλωση του ιουδαϊσμού από τον Καύκασο έως τη σημερινή Ουκρανία γεννά πολλαπλές κοινότητες, που οι μογγολικές επιδρομές του 8ου αιώνα απωθούν μαζικά προς την Ανατολική Ευρώπη. Εκεί, μαζί με τους Ιουδαίους που έρχονται από τις σλαβικές περιοχές του Νότου και τα τωρινά γερμανικά εδάφη, θα θέσουν τις βάσεις της μεγάλης γίντις κουλτούρας6.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συνεχεια

    Αυτές οι αφηγήσεις για την πολλαπλή καταγωγή των Εβραίων εμφανίζονται, με τρόπο λίγο- πολύ διστακτικό, στη σιωνιστική ιστοριογραφία μέχρι περίπου τη δεκαετία του ’60. Στη συνέχεια θα περιθωριοποιηθούν προοδευτικά, μέχρι να σβήσουν από τη δημόσια μνήμη του Ισραήλ. Οι κατακτητές της πόλης του Δαυίδ, το 1967, όφειλαν να είναι οι απευθείας απόγονοι του μυθικού του βασιλείου και όχι –προς Θεού– οι κληρονόμοι των Βέρβερων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιππέων. Οι Εβραίοι διατείνονται λοιπόν ότι πρόκειται για «έθνος» ιδιάζον, το οποίο, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας και περιπλάνησης, κατέληξε να επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσά του.

    Οι θιασώτες αυτής της γραμμικής και αδιάσπαστης αφήγησης δεν επιστρατεύουν μονάχα τη διδασκαλία της Ιστορίας, αλλά επικαλούνται επίσης και τη Βιολογία. Ήδη από τη δεκαετία του ’70, στο Ισραήλ, μια σειρά από «επιστημονικές» έρευνες πασχίζει να αποδείξει, με όλα τα μέσα, τη γενετική γειτνίαση των Εβραίων όλου του κόσμου. Η «έρευνα περί της καταγωγής των πληθυσμών» αποτελεί έκτοτε ένα πεδίο αναγνωρισμένο και δημοφιλές της Μοριακής Βιολογίας, ενώ το χρωμόσωμα Υ αρσενικό έχει καταλάβει τιμητική θέση στο πλευρό της Εβραίας Κλειούς7, σε μια φρενήρη εκστρατεία αναζήτησης της μοναδικότητας της προέλευσης του «περιούσιου λαού». Αυτή η ιστορική σύλληψη συνιστά τη βάση της ταυτοτικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, και είναι ακριβώς εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα. Διότι, πράγματι, σύμφωνα με αυτήν, ο ιουδαϊσμός ορίζεται με κριτήρια αποκλειστικώς εθνοκεντρικά και ουσιοκρατικά, δίνοντας τροφή σε φυλετικές διακρίσεις που κρατούν σε απόσταση τους Εβραίους από τους μη Εβραίους - Άραβες, όπως και Ρώσους μετανάστες ή οικονομικούς μετανάστες.

    Το Ισραήλ, εξήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του, αρνείται να θεωρήσει τον εαυτό του ως μια δημοκρατία που υπάρχει για τους πολίτες της. Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του δεν θεωρούνται Εβραίοι και, σύμφωνα με το πνεύμα των νόμων του, αυτό το κράτος δεν είναι το δικό τους. Από την άλλη όμως, το Ισραήλ εμφανίζεται πάντοτε ως το κράτος των Εβραίων όλου του κόσμου, παρ’ όλο που δεν πρόκειται πλέον για καταδιωγμένους και πρόσφυγες, αλλά για πολίτες με πλήρη δικαιώματα, που ζουν σε απόλυτη ισότητα στις χώρες όπου διαμένουν. Με άλλα λόγια, μια εθνοκρατία δίχως σύνορα δικαιολογεί τις αυστηρές διακρίσεις που εφαρμόζει απέναντι σε ένα τμήμα των πολιτών του, επικαλούμενο τον μύθο του αιώνιου έθνους, που επανασυστήθηκε για να συγκεντρωθεί στη «γη των προγόνων του».

    Το να γραφτεί λοιπόν μια καινούργια εβραϊκή ιστορία, πέρα από το σιωνιστικό πρίσμα, δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Το φως που διαθλάται αποκτά έντονα εθνοκεντρικά χρώματα. Διότι οι Εβραίοι πάντοτε σχημάτιζαν θρησκευτικές κοινότητες, συγκροτημένες ως επί το πλείστον διά του προσηλυτισμού, σε διάφορα μέρη του κόσμου, άρα δεν αποτελούν ένα «έθνος» φορέα μιας ίδιας και μοναδικής καταγωγής, που μετακινείτο στα πλαίσια μιας περιπλάνησης είκοσι αιώνων.

    Η ανάπτυξη κάθε ιστοριογραφίας, όπως, γενικότερα, και η διαδικασία του εκσυγχρονισμού, περνούν κάποτε, ως γνωστόν, από την επινόηση του έθνους. Αυτό απασχόλησε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον 19ο αιώνα και ένα μέρος του 20ού. Το τέλος αυτού του τελευταίου είδε τα όνειρά τους ν’ αρχίζουν να διαλύονται. Όλο και πιο πολλοί ερευνητές αναλύουν, ανατέμνουν και αποδομούν τις μεγάλες εθνικές αφηγήσεις και ιδιαίτερα τους μύθους της κοινής καταγωγής, τόσο αγαπητούς στα χρονικά του παρελθόντος. Οι ταυτοτικοί εφιάλτες του χθες θα δώσουν τη θέση τους, αύριο, σε άλλα όνειρα ταυτότητας. Όπως κάθε προσωπικότητα φτιαγμένη από ρευστές και ποικίλες ταυτότητες, έτσι και η Ιστορία είναι, και αυτή μια ταυτότητα σε κίνηση.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμενα μονο τα φασολια με ενοχλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συνεχεια

    Μετάφραση από τα Γαλλικά: Ελένη Ζαχαροπούλου

    Σημειώσεις:
    1. Ιστορικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ, συγγραφέας του Πώς επινοήθηκε ο εβραϊκός λαός, που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία και θα εκδοθεί στην Ελλάδα από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις, ο Σλόμο Σαντ γεννήθηκε το 1946 στο Λιντς της Αυστρίας και έζησε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του στα στρατόπεδα Εβραίων. προσφύγων της Γερμανίας. Το 1948, οι γονείς του μεταναστεύουν στο Ισραήλ, όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ και συνέχισε με κοινωνικές επιστήμες στο Παρίσι. Από το 1985, διδάσκει Ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ. Στα γαλλικά, κυκλοφορούν επίσης τα έργα του: L’illusion du politique. Georges Sorel et le débat intellectuel 1900 (La Découverte, 1984), Georges Sorel en son temps, (Seuil, 1985), Le XXe siécle a l’ écran (Seuil, 2004), Les mots et la terre. Les intellectuels en Israël (Fayard, 2006). (σ.τ.μ.)
    2. Ιδρυτικό κείμενο του ιουδαϊσμού, η Τορά ή Πεντάτευχος –η εβραϊκή ρίζα yara σημαίνει διδάσκω– συντίθεται από τα πέντε πρώτα βιβλία της Βίβλου: Γένεσις, Έξοδος, Λευιτικόν, Αριθμοί και Δευτερονόμιον.
    3. Δαυίδ Μπεν Γκουριόν και Ισαάκ Μπεν Ζβι, Eretz Israel στο παρελθόν και στο παρόν (1918, στα γίντις), Ιερουσαλήμ, 1980 (στα εβραϊκά), και Μπεν Ζβι, Ο πληθυσμός μας στη χώρα (στα εβραϊκά), Βαρσοβία, Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Νεολαίας και του Εθνικού Ιουδαϊκού Ταμείου, 1929.
    4. Δεύτερη μεγάλη εξέγερση των Εβραίων εναντίον των Ρωμαίων υπό τον Σίμωνα Μπαρ Κοχμπά (132-135 μ.Χ.), η οποία, μετά από ταπεινωτικές ήττες των Ρωμαίων, κατέληξε σε ήττα και σφαγή των επαναστατών στο κάστρο Μπετάρ. Οι Εβραίοι θεωρούσαν τον Μπαρ-Κοχμπά ως τον αυθεντικό Μεσσία. (σ.τ.ε.)

    5. Η Μισνά, θεωρούμενη ως το πρώτο έργο της ραβινικής φιλολογίας, ολοκληρώθηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Το Ταλμούδ αποτελεί τη σύνθεση του συνόλου των ραβινικών συζητήσεων σχετικά με τον νόμο, τα έθιμα και την ιστορία των Εβραίων. Υπάρχουν δύο Ταλμούδ: της Παλαιστίνης, γραμμένο μεταξύ του 3ου και του 5ου αιώνα, και της Βαβυλώνας, που ολοκληρώθηκε κατά τα τέλη του 5ου αιώνα.

    6. Ομιλούμενα από τους Εβραίους της Ανατολικής Ευρώπης, τα γίντις είναι μια γλώσσα σλαβογερμανική, που περιέχει επίσης λέξεις προερχόμενες από τα εβραϊκά.

    7. Ως γνωστόν, στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η μούσα της Ιστορίας.
    • Άρδην τ. 71
    • Αναδημοσιεύσεις
    • Μεταφράσεις
    • Διεθνή
    • 2008
    • Σλόμο Ζαντ

    http://www.ardin.gr/node/198

    .................................

    Οπότε αυτα τα περι "λαού" και περι "εθνους" να τα πουν αλλου!Και αναφερομαι στα Σιωνιστικά γενοκτόνα γουρούνια του Ισραήλ αλλα και ολόκληρου του πλανήτη.Τους πηρε χαμπάρι ακόμα και η δική τους διανόηση!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Πολύ πριν από τον κ. Πιζ εξήγησε ο Μαρξ το θέμα των Εβραίων. Τους είχε απαγορευθεί να κατέχουν γη. Στράφηκαν λοιπον στηνοικονομία, έγιναν τραπεζίτες. Δεν ήταν οι μόνοι.Πχ και οι Ναϊτες ιππο΄τες το ίδιο έκαναν, χωρίς να είναι Εβραίοι αλλά ένθερμοι χριστιανοί. Και είχαν την ίδια τύχη με τους Εβραίους για τους ίδιους ακριβ΄ς λόγους. Εξοντώθηκαν όταν ο Φίλιππος ο Ωραιος προτίμησε αντι να επιστρέψει τα όσα τον είχαν δανείσει, να τους εκκαθαρίσει για να αρπάξει τηνεπριουσία τους. Εκεί οφείλονται κατα αντιεβραικά πογκρόμ.
    Οι Εβραίοι κάνουν ένα είδος λαθροχειρίας. Καθώς ζούσαν στη Διασπορά οικειοποιουνται τον καθένα που είχε εβραϊκή ρίζα (και ήταν όντως πάρα πολλοί)και τον παρουσιάζουν ως Εβραίο. Ενώ ήταν στην πραγματικότητα τέκνα της χώρας και της κουλτούρας όπου ζούσαν, άσχετοι με τα εβραϊκά γκέτο και την ειδική κουλτούρα τους, πχ ο Μαρξ είχε όντως εβραϊκή ρίζα αλλά οι γονείς του είχαν αποκηρύξει τον εβραισμό.
    Το Ισραηλ άρπαξε τη γη άλλων και συνεχίζει.Μπήκε ως εχθρός και συνεχίζει. Τα περί επιστροφής στη γη των προγόνων είναι εφεύρημα. Αναζητούσαν γη και αλλού, ως και στη Ν. Αφρική.
    Πάντως κατόρθωσαν να αναπτύξουν αλληλεγγύη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Διασπορά ενώ εμείς όχι. Και αυτό είναιυπερ τους και εναντίον μας. Εχουμε ομοιότητες, είναι πχ ανάδελφος λαός. Εχουμε καιαντιπαλότητες.Αλλά αυτοί ε΄χουν στρατηγική. Εμείς όχι. Το να τους βρίζουμε δεν (μας) αποκομίζει κέρδος.Παλεύουν για την επιβίωσή τους-εις βάρος άλλων. Εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε τουλάχιστον όσα με αίμα κερδίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λεει ο/η αλλος:

    "Οι Έλληνες δεν ήμασταν αντισημίτες, ΓΙΝΑΜΕ. Το πώς είναι μία άλλη ιστορία".

    "Χρυσο μου" για "Gelia"
    @ 14 Ιανουαρίου 2010 6:29 μ.μ.

    Αυτη την ΙΣΤΟΡΙΑ θελουμε να μας πεις. Εκτος και ειναι γραμμενη στα "Πρωτοκολλα των Γηραιων της Σιων".
    Οποτε μη μας λες τιποτα.
    Γελαει ο κοσμος ολακερος με τα καμωματα των εβραιων απλουστατα, γιατι οι ιδιοι χτιζουν το πεπρωμενο τους.
    Ανυπερβλητος νομος της Φυσικης: Δρασις και Αντιδρασις.
    "Ανεμους σπερνουν Θυελλες θα θερισουν" που λεει και ο σοφωτατος Ελληνικος Λαος.

    Γιατι ας πουμε, δεν κατηγορει κανεις τους Αυστραλους; ή τους Νεο-Ζηλανδους; ή τους Κινεζους; ή τους Ιαπωνες; ή στο κατω-κατω της γραφης τους Μαο-Μαο; Υπαρχει λογικη απαντησις στο ερωτημα;
    Να την ακουσω.


    Απορια: Τι παει να πη αντισημιτης;
    Αυτουνου που δεν τ' αρεσουν τα κουλουρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι Χαρτες πολυ περιεργοι σ' αυτη την αναρτηση.
    Εμφανιζονται πρωτα σαν Παλαιστινη μετα σαν "τιποτα" μετα εμφανιζεται κατι που ονομαζεται ισραηλ και κατοπιν οι "χαρτογραφοι" βαφτισαν τα υπολειματα της Παλαιστινης σε Υπεριορδανια.
    Που βρεθηκε αυτο το συμπλεγμα; Μπορει να εχη και κολλεκτικη αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ 7.08.Το σχολιο σου απηχει ακριβως,στο ευρος της αναλυσης σου,και την δικη μου γνωμη για το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυριε Μινωα μην εκνευριζεσαι.

    Οπως θα παρατηρησες στο κατω μερος του "αρθρου", προερχεται απο τους Εβραιοπληκτους και Εβραιο-ιδιοκτητες των Νιου Γιορκ Ταϊμς.
    Παραμυθια για Αμερικανακια δηλαδη.

    Αλλα γατονι ο Αλαφουζος σου λεει ας βαλω ενα λαμογιο/μεταφραστη/δημοσιογραφο να το μεταφρασει για "μοστρα καλης διαγωγης" στους τοπικους Οβριους αλλα να γινεται και η πρεπουσα προπαγανδα.
    Γιατι βγηκε καποιος Αντιεξουσιαστης πριν απο λιγο και μας τα 'πε αλλοιωτικα. Οτι δηλαδη, για το τι γινεται στη Πατριδα μας μην ψαχνετε μαγγισες και κεραμυδια αλλα τηρατε προς Τουρκια και Ισραηλ μερια. Αντε τωρα να βγει κανας αλλος η και ιδιος και να πει οτι τις φωτιες τα περασμενα καλοκαιρια δεν τις εβαλε η "γρια" αλλα τις εβαλαν οι Τουρκαλαδες με τη βοηθεια βεβαιως-βεβαιως των Οβριομοσσαντηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά θυμίζουν 'Ιστορία του (ψευδο)ελληνικού Έθνους", όπως θα την έγραφε π.χ. η Ρεπούση, ο Λιάκος, η Κουλούρη, ο Γιαννουλόπουλος, ο Ηρακελίδης, ή η Δραγώνα, αν και αυτή λέει ότι δεν γράφει Ιστορία.

    Ο Δρ. Νακρατζάς και ο Δ. Λιθοξόου, επίσης, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες απόψεις για την "Σφαγή" των Ποντίων, ο πρώτος και τον Μακεδονικό "αγώνα", ο δεύτερος. Και είναι τεκμηριωμένα τα γραπτά τους σε πλούσια βιβλιογραφία, επιστολές του Παύλου Μελά προς την γυναίκα του, η οποία τις εξέδωσε κλπ.

    Όταν, όμως, ψάξεις λίγο την βιβλιογραφία, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για κείμενα κομμένα και ραμμένα έτσι, ώστε να δίδουν το νόημα που αυτοί θέλουν.

    Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχουν και ανάλογοι "Εβραίοι" ιστορικοί; Μονοπώλιο θα τους έχουμε εμείς;

    Το ζήτημα είναι πώς εξετάζονται οι πηγές τους (ποιες είναι κατ' αρχάς) και ποιοι είναι αυτοί οι ίδιοι;

    Μήπως ο David Irving δεν παρουσιάζει πληθώρα ντοκουμέντων για να αποδείξει ότι το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα (Shoah) δεν έγινε ποτέ;

    Είμαι βέβαιος ότι και για άλλα ιστορικά γεγονότα υπάρχουν αντικρουόμενες γνώμες. Το θέμα είναι αν οι γνώμες είναι τεκμηριωμένες και χωρίς υστεροβουλία, ή εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς.

    The Invention of the Jewish People

    Kριτικές για το βιβλίο του Sand υπάρχουν και μπορείς να τις ψάξεις.

    "Δεν τα πιστεύουμε όλα, αλλά πρέπει να τα ερευνούμε όλα!". Ποιος το είχε πει αυτό; Δεν θυμάμαι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πριν λίγο διάβασα κάτι για <>, τουτέστιν νέο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ ανάλογο της 11ης Σεπτεμβρίου, ελπίζω να ξέρετε ότι όπως ήταν φτιαγμένο της 11ης έτσι? Αν κάποιος έχει αμφιβολίες ας μου στείλει στο andreas_tsaknopoylos@hotmail.com να του στείλω ένα κείμενο για να καταλάβει γιατί το λέω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Οι Χαρτες πολυ περιεργοι σ' αυτη την αναρτηση.
    Εμφανιζονται πρωτα σαν Παλαιστινη μετα σαν "τιποτα" μετα εμφανιζεται κατι που ονομαζεται ισραηλ και κατοπιν οι "χαρτογραφοι" βαφτισαν τα υπολειματα της Παλαιστινης σε Υπεριορδανια.
    Που βρεθηκε αυτο το συμπλεγμα; Μπορει να εχη και κολλεκτικη αξια."


    Παλι καλα που δεν εβαλαν τον χαρτη του μεγαλου Ισραήλ όπως το ειχε ονειρευτεί ο Μπεν Γκουριόν, δηλαδη ενα Ισραήλ που θα εκτεινεται απο τον Νείλο έως τον Εφράτη.Εντελώς συμπτωματικά τα εδαφη που θα απαρτίζουν αυτο το μελλοντικό κρατος, βρισκονται αυτην την στιγμή υπο τον έλεγχο του Ισραήλ και των ΗΠΑ(του ετερου δηλαδή πόλου του Σιωνισμού).Ριξτε μια ματια στον χαρτη της περιοχής για να το διαπιστώσετε.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Οι Ναΐτες επιτρέπετο να έχουν περιουσία και μάλιστα είχαν ένα πολύ πολύ μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης δικό τους(ανάμεσα τους και η (αργότερα βέβαια παραχωρήθηκαν στους Ιωαννίτες)Κύπρος,Ρόδος).Καμιά σχέση λοιπόν αυτοί οι 2 και φυσικά οι Εβραίοι είχαν Γη και περιουσία σε πολλές πολλές περιοχές της Ευρώπης(βλέπε Ισπανία).
    Τέλος όσον αφορά τα περί Ν.Αφρικής μάλλον αναφέρεστε στο κράτος που ο Χίτλερ τους πρότεινε να κάνουν στην Μαδαγασκάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξέχασαν να πουν ότι είναι και πρώτοι στην προπαγάνδα... μην ξεχνάμε ότι αυτοί επινόησαν και το ολοκαύτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι μαγκες Ισραηλινοι κρατανε τα εδαφη τους μια χαρα απεναντις του επεκτακτικου death-cult .

    Αντιθετος, οχι μονο χαθηκανε τα χιλιετης πατροπαραδοτα εδαφοι μας (πρωσορινα, υπο κατοχη ειναι ...) στους γενοκτονους Τουρκους, αλλα κινδυνευουν να ακρωτηριαστουν και αλλο - φτασαμε στο σημειο να κανουμε “... σαφές ότι εφέτος στο "κυνήγι της τσιπούρας" η ελληνική πλευρά θα τηρήσει λιγότερο ανεκτική στάση απέναντι στους Τούρκους λαθραίους αλιείς γύρω από τα εν λόγω ελληνικά νησιά ...” !

    Με την δυσαρεστη οικονομικη, στρατιωτικη και πολιτιστικη ανικανοτητα και ανεπαρκεια μας, βγαζουμε τα ματια μεταξι μας αντι να προοδευουμε .

    Αληθεια, ποτε θα αποκτησουμε και εμεις την “βομβα” ;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. >Μήπως ο David Irving δεν παρουσιάζει πληθώρα ντοκουμέντων για να αποδείξει ότι το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα (Shoah) δεν έγινε ποτέ;<

    Μην πιανεις τον Ιρβινγκ στο στομα σου και μαγαριζεται ο ανθρωπος. Τον βαλατε και τρια χριονια φυλακη στην Αυστρια γιατι σας εθιξε το ...να μην σας πω. Κι αν μπορουσατε θα βαζατε και εμας φυλακη οταν δεν πιστευουμε τα αισχρα ψεμματα σας.
    Ο Ιρβινγκ ειναι ανεγνωρισμενος Ιστορικος με ειδικοτητα στον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο. Το γεγονος που αναφερεις σαν "ολοκαυτωμα" εχει αποδειχθει και επιστημονικα και με αριθμους οτι ειναι ψεμμα. Μαλιστα κερδοφορο ψεμμα. Η Γερμαναραδες ακομα πληρωνουν το Ισραηλ, το οποιον παρεπιπτωντως δεν υπηρχε το '45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ παραδέχομαι τους Εβραίους.
    Από το ολοκαύτωμα και μετά μας δείνουν το παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει ένας λαός ώστε να μην επαναληφθεί μια παρόμοια τραγωδία.
    Είναι παγκοσμίως πρώτοι (βάση πλυθισμού)στις τέχνες, στα γράμματα, στις επιστήμες και στην τεχνολογία.
    Μια χούφτα Εβραίοι παίζει την Γη ολόκληρη στην παγκόσμια σκακιέρα. Κάνουν ότι θέλουν όπως το θέλουν και λογαριασμό δεν δίνουν.
    Τους παραδέχομαι και μακάρι η Ελλάδα μας να τους έμοιαζε λιγάκι.
    Στην Ελλάδα δεν λέιπουν ούτε τα μυαλά ούτε το φοβερό ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί υπό προυποθέσεις να κάνει θαύματα.
    Λείπει η βούληση και τα κότσια των πολιτικών.
    Λείπει η μνήμη, δεν θυμώμαστε τα δικά μας ολοκαυτώματα τα οποία δεν είναι και λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: προς Kostakoutas: ειλικρινά δεν ξέρω αν οι Εβραίοι είχαν δικαίωμα κατοχής γης στην Ισπανία. Θα το ψάξω. Όμως ξέρουμε όλοι ότι ένα από τα μεγαλύτερα πογκρόμ έγινε στην Ισπανία και οι λόγοι ήταν 1)η Προσπαθεια της Ισαβέλας να καταστήσει ομοιογενή τον πληθυσμό εθνικά και θρησκευτικά(σ' αυτό συνέβαλε η ιερά εξεταση)και 2)να συντρίψει τηνοικονομική δύναμη των Εβραίων.
    Ναϊτες και Εβραίοι είχαν (μοναδίκό) κοινό παρονομαστή ότι ΄΄ηταν οι τραπεζίτες του καιρού τους. Και είχαν την ίδια τύχη, εξοντώθηκαν, ακριβώς γι' αυτό, επειδή ήταν πλούσιοι και ασκούσαν επιρροή, ασυγχώρητη, στηνεξουσία. Οι Εβραίοι παρουσίαζουν τους διωγμούς (πογκρόμ)ως αντισημτισμό ενώ τα αίτια ήταν οικονομικά με αντίκτυπο στην εξουσία από αλλογενείς. Η προσπα΄θεια "ξένου σώματος" να εισδύσει στον πυρήνα της εξουσίας τιμωρείται όταν υπάρχει πολιτική βούληση, πιθανόν η περίπτωση της Νταϊάνα (που ήθελε να νυμφευθεί Αιγύπτιο)να είναι το πιο πρόσφατο παραδειγμα-αν δεν ήταν ατύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 2:01 π.μ.

    >Μην πιανεις τον Ιρβινγκ στο στομα σου και μαγαριζεται ο ανθρωπος. <

    Άντε μαμήσου, όρνιο.

    @ 8:58 π.μ. & Δημοκριτε

    Συμφωνώ με την γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. >@ 2:01 π.μ.

    >Μην πιανεις τον Ιρβινγκ στο στομα σου και μαγαριζεται ο ανθρωπος. <

    Άντε μαμήσου, όρνιο.

    @ 8:58 π.μ. & Δημοκριτε

    Συμφωνώ με την γνώμη σας.<

    Κυριε Καλεντεριδη πως αναρτεις τετοιες ευγενικες εβραϊκες αθλιοτητες απο εξαθλιωμενους αλλα ευγενεις τρογλωδητες;
    Γιατι οταν τους βαζει κανεις στη γωνια με αποδεδειγμενα στοιχεια απαντουν μονο με βρισιες. Αυτα ειναι τα "επιχειρηματα" των παρασιτων της ανθρωπωτητας.

    Τα "Άντε μαμήσου, όρνιο".

    ΥΓ.
    Η αντιστροφη μετρηση του ισραηλ σας εχει αρχισει, λερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς τον περιτετμημενο αμφισβητία με το "ωραιο" λεξιλόγιο:

    Ανοιξε το παρακατω link για να δεις τον καθηγητή Σαντ να "συνεντευξιάζεται"

    http://www.youtube.com/watch?v=cq6EPYLfcM0

    Επιπροσθέτως προτεινω να διαβάσεις τα βιβλία "Η δέκατη τριτη φυλή" του Αρθουρ Κεσλερ απο τις εκδόσεις "Χατζηνικολή" και "Το μυστήριο του Μωυσή" και "Οι 101 μύθοι της Βίβλου" του Γκαρι Γκρίνμπεργκ απο τις εκδόσεις "Ενάλιος".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και που να ανοιξουν οι περιτεμημενοι ή και Ξεκουτιαμενοι και τα φερεφωνα τους το κατωθι "λινκ" Μινω.

    http://bloodpassover.com/

    Να διαβαζουν και να εφραινεται η ψυχουλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν διαγραφετε σχολια, τουλαχιστον ανακοινωνετε το με το στερεοτυπο:

    "Αυτο το σχολιο λογοκριθηκε απο τον διαχειριστη του ιστολογιου"

    Εννοω εκεινο το σχολιο μου με τα "ονοματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ 14 Ιανουαρίου 2010 8:55 μ.μ.

    Η εγγραφή σου είναι τουλάχιστον περίεργη. Τι συνέβη δηλαδή στην Αμερική, που δεν μπορείς να το γράψεις, παρά μόνο σε e-mail; Προσωπικά ούτε διάβασα, ούτε άκουσα τίποτε. Στείλε την είδηση με e-mail σε κάποιον από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Αν είναι κάτι σοβαρό, ασφαλώς θα το αναρτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Pros kurio Koutomanou i koutoumanou tou sinisto tin epomeni ora pou tha paei se opoiodipote peroptero sto kentro ton Athinon na min parei tin Xrisi augi alla etsi gia allgi ton 4o tomo apo ta ainigmata tis Istorias kai na diavasei PROSEXTIKA tis selides 68-77 opouapodikneietai pera pasis amfivolias I PLASTOTITA "TON PROTOKOLON TON SOFON TIS SION".Oso gia ton "Proedro" tis Malaisias mipos milame gia ton idio anthropo me auton pou dimokratikotata kuvernaei pano apo 20 xronia xoris ekloges kai eno o loas peina autos perna zoi kai kota? An einai autos tote na xaro tin aksipistia ton pigon sou! Ektos fisika kai na ton anafereis epeidi endomixa tha itheles na eisai stin thesi tou, opote o Theos na lipithei tin xoramas apo sotires san kai tou logou sou!Oso gia ton anonimo 12.42. mporo na potiso pio panepistimio teleiose o "egkiros" David Irving i einai kratiko aporito?Mallon to idio me ton episis "egkrito" k. Pleuri! Exo varethei na vlepo srin Ellada ton kathe asxeto ekaterothen na plasaretai os istorikos apo tin mia Pepousi kai Dragona kai apo tin alli o Pleuris! Glikia mousa tis Istorias pos se kakopoun etsi!Zito i ELLADA i ALITHEIA kai i DIKAIOSINI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρήστε Βούλγαρη απο Λονδίνο και ετσι να ειναι όπως τα γραφεις(και αναφερομαι στα "πρωτοκολλα των σοφων της Σιών"),εντελώς συμπτωματικά ολα οσα αναφέρονται σ'αυτα εχουν επιβεβαιωθει απο την ιστορία.Σύμπτωση;Μπορεί!Στην ιστορία όμως οι συμπτώσεις συμβαίνουν άπαξ.Οι επαναλαμβανόμενες "συμπτώσεις" παυουν να ειναι τέτοιες και τοτε μοιραία το μυαλό μας "παει στο πονηρό"!Κατι παρόμοιο συνέβη πριν απο 13 χρονια στην Ελλάδα, τοτε δηλαδή που ειχε διαρευσει το περίφημο non paper που ειχε υπογραψει ο Σημίτης με τους Αμερικάνους, οταν επισκεφτηκε την Αμερική μόλις παρέλαβε το "δαχτυλίδι" της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ απο τον θνήσκοντα Ανδρέα.Και τοτε οι κύκλοι του Σημίτη ειχαν πει οτι το εν λογω non paper ήταν πλαστό, αλλα όμως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.Για όσους ενδιαφέρονται το εχω στο αρχειο μου και πολυ ευχαρίστως να τους ταχυδρομησω ενα φωτοαντίγραφο.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ 15 Ιανουαρίου 2010 8:07 μ.μ.

    Η σωστη απαντηση για το κυριο της 14 Ιανουαρίου 2010 8:55 μ.μ. θα ηταν:
    " Μασαει η κατσικα ταραμα;"

    Αλλα μαλλον βουνισιος θα 'ναι γιατι απο "πετονιες" δεν εχει ιδεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κε Μινωα,

    Γιατι ασχολεισθε με αδαεις ανθρωπους ή και προπαγανδιστες που προσποιουνται τους αδαεις.
    Απαντωντας σ' αυτους οχι μονο χανεται πολυτιμος χρονος αλλα κατακρημνιζεται και η σοβαροτης του ιστολογιου.


    Χαιρετισμους,
    Παναγιωτης Κουτουμανος
    Μαρουσι, Αττικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.