6/1/10

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια*

O φασισμός των προοδευτικών στην Ελλάδα, προσπαθεί να φιμώσει το διαδίκτυο

*Λαϊκή παροιμία, από αυτές που λέει επί αιώνες ο λαός, ο απλός κόσμος, αυτός που δεν πρέπει να ρωτά η κάθε κυβέρνηση, για να μην παίρνει απαντήσεις που δεν αρέσουν στην κυρία Δαμιανίδου, η οποία εντελώς αυθαίρετα τσουβαλιάζει όλους εκείνους που εκφράζουν την άποψή τους, σε διαφορετικό τόνο από τον δικό της, χαρακτηρίζοντάς τους "σούπερ εθνικόφρονες, φυλετιστές και φανατικούς".
Διαβάστε το κείμενό της και δείτε αν σ' αυτό κρύβεται ο ιδιότυπος φασισμός των λεγόμενων προοδευτικών, που με φανατισμό πολεμούν το διαδίκτυο που δίνει φωνή σε όλον τον κόσμο και επιμένουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη βούληση του απλού λαού.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού....


Πυρετός στο Διαδίκτυο
Της Άννας Δαμιανίδη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ την 4 Ιανουαρίου 2010

Τι μας βάζεις και κάνουμε κύριε Πρωθυπουργέ χρονιάρες μέρες, λες κι άλλη δουλειά δεν έχουμε... Μας περιμένουν στην πόρτα με δώρα και κάλαντα, με παλτά φορεμένα να φύγουμε, κι εμείς πρέπει να είμαστε χωμένοι στο Διαδίκτυο, να εξαντλούμε τις αντοχές μας για να απαντάμε στα σχόλια των σούπερ εθνικοφρόνων, φυλετιστών και άλλων φανατικών στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, μη τυχόν και δεν καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλος ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι σαν αυτούς. Μα σαν αυτούς δεν είναι άλλοι, δεν έχουμε όλοι τη μανία να καθόμαστε ώρες ολόκληρες να γράφουμε τέτοια, ούτε την επιμονή. Κι αν την είχαμε, αυτό μετράει; Να μπει μετρητής φρονημάτων στο Διαδίκτυο κι όταν οι προοδευτικοί περάσουν μπροστά, τότε να εφαρμοστούν τα νομοσχέδια; Είχαμε τον άλλον με τα γκάλοπ, τώρα θα έχουμε διαδικτυακή σφυγμομέτρηση; Οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να ρωτάνε τον λαό για τα πάντα, σε μερικά πράγματα πρέπει να τραβάνε μπροστά, να τον εκπαιδεύουν. Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η χάρτα του ΟΗΕ, οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.
Δεν είμαστε στην Ε.Ε. μόνο για να παίρνουμε λεφτά, είμαστε επειδή συμφωνούμε σε μίνιμουμ αυτονόητες ανθρώπινες κατακτήσεις. Κι αν το σχολείο δεν είναι αρκετό να τα μάθουν όλα αυτά οι Έλληνες, αν τους περνάει πιο πολύ απ΄ όλα την ιδέα ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή, ας αναλάβει η κυβέρνηση να τους εκπαιδεύσει με πράξεις.
Καλές οι διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ένα σωρό κόσμος που δεν έχει καν υποπτευτεί ότι στο Διαδίκτυο μπαίνει θέμα για τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και νομίζει ότι μπορεί να κάνει γιορτές...

34 σχόλια:

  1. Απλα ενημερωτικα. Δημοψηφισμα μπορει να ειναι :

    - Συμβουλευτικο. (Το αποτελεσμα ειναι μη δεσμευτικο για την κυβερνηση).
    - Ακυρωτικο. (Το αποτελεσμα μπορει να ακυρωσει ισχυοντα νομο).
    - Επιβεβαιωτικο (το αποτελεσμα επιβεβαιωνει την εγκριση νομοσχεδιου , ωστε αυτο να μπει σε ισχυ).

    Στην Ιταλια, μονο ακυρωτικα, εχουν γινει 62 απο το 1974.

    http://it.wikipedia.org/wiki/Elenco_delle_consultazioni_referendarie_in_Italia

    Απο τεχνητη γονιμοποιηση, χρηματοδοτηση κομματων και εργασιακα , μεχρι εκλογικο νομο.

    Ναι, ακομη και ο Μπερλουσκονι, που στην Ελλαδα τον εχουμε για γελοια, κανει δημοψηφισμα για την αλλαγη του εκλογικου νομου και το κοινο ερωταται αν επιθυμει αναλογικοτερο ή πλειοψηφικοτερο μοντελο.


    Στην Ελλαδα, η κυβερνησεις διαχρονικα, κρυβονται πισω απο το γνωστο τροπαρι του "απαξ και μας ψηφισατε, σημαινει οτι μας δωσατε λευκη επιταγη να κανουμε ο,τι θελουμε και νομιμοποιουμαστε να κανουμε ο,τι θελουμε".

    Στην υπολοιπη "οπισθοδρομικη" Ευρωπη, οι πολιτικοι λενε "μας ψηφισατε μεν, αλλα σας δινουμε το δικαιωμα να μας δειξετε πως οταν μας ψηφιζατε, δε μας δινατε λευκη επιταγη".

    Πισω στην περιπτωση της Ιταλιας, ο λαος, δεν ειναι ΖΗΤΙΑΝΟΣ, να εκλιπαρει τον καθε Μπερλουσκονι να κανει δημοψηφισμα.

    Ακυρωτικο δημοψηφισμα, γινεται και με λαικη πρωτοβουλια, υποχρεωτικα, απαξ και συγκεντρωθουν 500.000 υπογραφες.

    L'articolo 75 della Costituzione riserva l'iniziativa referendaria al popolo (500.000 elettori) e alle Regioni (5 Consigli regionali), questi possono proporre all'elettorato "l'abrogazione, totale o parziale, di una legge o di un atto avente valore di legge",

    http://it.wikipedia.org/wiki/Referendum

    Εξαιρουνται απο δημοψηφισμα, μονο νομοι που εχουν να κανουν με τον προυπολογισμο και δημοσια εσοδα, αμνηστια, κυρωσεις διεθνων συνθηκων και συνταγματικες διαταξεις.

    "La disposizione costituzionale cita espressamente "le leggi tributarie e di bilancio, di amnistia e di indulto, di autorizzazione a ratificare trattati internazionali". In più non è possibile abrogare mediante referendum disposizioni costituzionali, gerarchicamente sovraordinate alla legge ordinaria".


    Στην Ελλαδα, οχι μονο δεν κανουν ΠΟΤΕ ακυρωτικα δημοψηφισματα, οχι μονο δε δινουν ,οπως στην υπολοιπη Ε.Ε. την ευχερεια στο λαο να φερει δημοψηφισμα, αλλα δεν κανουν ΚΑΝ συμβουλευτικα - μη δεσμευτικα δημοψηφισματα.

    Εν προκειμενω, η κυβερνηση για λογους ανθρωπινων δικαιωματων, δε θελει να φερει το θεμα της αποδοσης ή μη ιθαγενειας στους μεταναστες σε δημοψηφισμα. Γιατι προφανως φοβαται πως θα χασει και τοτε δε θα μπορει να το χειριστει πολιτικα και μεσω των ΜΜΕ οπως γινεται τωρα.

    Αν ειχε αγαθες ή αν μη τι αλλο δημοκρατιες προθεσεις, η κυβερνηση θα μπορουσε να κανει συμβουλευτικο δημοψηφισμα τουλαχιστον, για τους ορους με τους οποιους θα δινεται η ιθαγενεια. Πχ. "θεωρειτε ορθο το οριο 5 ετων, 10 ετων, κλπ". Το ιδιο για τα υπολοιπα αρθρα του νομοσχεδιου.


    Δεν ξερω αν προβλεπεται το συμβουλευτικο δημοψηφισμα στην Ελλαδα, αλλα κι αν δεν προβλεπεται , θα επρεπει πρωτα να αλλαξουν αυτο ωστε να προβλεπεται και μετα τα αλλα. Εδω και χρονια.

    Αλλα δυστυχως, η Ελλαδα, ειναι παντα ερμαιο των εκαστοτε κυβερνησεων που απαξ και αρπαξουν την εξουσια αποφασιζουν και διαταζουν...

    Δηλαδη, εκει οπου στην υπολοιπη Ευρωπη, η δημοσια διαβουλευση γινεται μεσω δημοψηφισματων, στην Ελλαδα γινεται μεσω ... opengov.gr... Με την οποια αξια μπορει να εχει αυτο...

    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνεχεια)

    Ειναι μετα για να γελας με το Μπερλουσκονι ή μηπως να κλαις με την Ελλαδα?
    Οι σοβαρες χωρες, απο τη μια , ναι μεν δινουν ιθαγενεια, αλλα με αυστηρους ορους και παντως ειδικα αυτες που ειναι στα συνορα της Ε.Ε. , οχι στα 5 χρονια, αλλα απο την αλλη, φροντιζουν ωστε να αναχαιτιστει οσο γινεται η ροη νεων λαθρομεταναστων. Και αυτο, γινεται και με απελασεις. Στην Ελλαδα, ακομα και να πιαστεις, σου δινουν 30 ημερες προθεσμιας να αφησεις τη χωρα αφου πρωτα σε πανε στην Αθηνα. Φυσικα κανεις δε φευγει, απλα περιμενει το επομενο κυμα μαζικης νομιμοποιησης. Τωρα θα περιμενει και 5 χρονια και θα παιρνει και ιθαγενεια. Πιστευει κανεις πως θα κοπει ετσι η ορεξη για νεους μεταναστες?
    Οι αλλες χωρες προτιμουν λιγοτερους αλλα νομιμους και με καλες συνθηκες διαβιωσης, παρα το "οσοι πιστοι προσελθετε" που στην πραξη εφαρμοζει η Ελλαδα, με αποτελεσμα, η προσφορα να ειναι τεραστια, η εκμεταλλευση των μεταναστων κατα συνεπεια μεγαλη και η πτωση του μεροκαματου επισης μεγαλη, με αποτελεσμα διαβιωση σε αθλιες συνθηκες.
    Επισης, στην Ιταλια για παραδειγμα, αν θες για τη γεωργικη συγκομιδη εργατικα χερια και σου λειπουν, το δηλωνεις στη νομαρχια και το κρατος εχει την ευχερεια να συναψει συμφωνιες με κρατος της αρεσκειας του, για νομιμους προσωρινους μεταναστες που θα εργαστουν για συγκεκριμενη περιοδο. Ουτε εκμεταλλευση, ουτε παρανομια. Και ουτε ιταλικη ιθαγενεια βεβαια, γιατι δε μενουν μονιμα στη χωρα. Σαν κινητρο δε, οσοι συμπεριφερονται καλα, προτιμωνται και για το επομενο ετος.
    Αντιστοιχα προγραμματα υπαρχουν και για αλλους τομεις. Στην Ελλαδα εχουμε απλα την καραμελα "δε θα παει ο Ελληνας να δουλεψει εκει που θα παει ο μεταναστης".
    Στην Ιταλια αντιθετα, αφηνουν τις γενικολογιες, και κανουν καθε χρονο καταγραφη αναγκων με δηλωσεις επιδοξων εργοδοτων. Αυτο δινει νομιμοτητα και καλυπτει συγκεκριμενες αναγκες. Γιατι οι γενικολογιες ειναι κακες. Πχ, στην Ελλαδα, πολλες δουλειες,τυπου σιδηρουργου, ξυλουργου, ελαιοχρωματιστη, τις κανουν και μεταναστες, ανεπισημα βεβαια. Δεν ειναι πως δεν τις κανουν και Ελληνες. Απλα, οταν ο αλλος δεν υπαρχει πουθενα στην εφορια και το ΙΚΑ, κανει προσφορα που ο Ελληνας δε μπορει να ανταγωνισθει.


    Αντιστοιχα, στην Ιταλια, δεν περιμενουν απλα τη χωρα απ οπου ο λαθρομεταναστης εφυγε να τον ξαναπαρει, οπως η Ελλαδα με την Τουρκια. Υπαρχουν και διμερεις συμφωνιες επαναπροωθησης, οχι στη Ρωμη με χαρτι απελασης 30 ημερων που δεν πραγματοποιειται ποτε, αλλα στη χωρα καταγωγης του μεταναστη.
    Στις αλλες χωρες εχουν αρχισει να επικεντρωνονται στο να παιρνει ο μεταναστης μαθηματα της τοπικης γλωσσας και πολιτισμου πριν του δοθει ιθαγενεια. Στην Ελλαδα, δεν υπαρχει τιποτα, ποια ενταξη? Ενταξη με 5 χρονια, σε τι? Τι ξερει για την Ελλαδα? Το μονο που ξερει ειναι πως δεν υπαρχουν νομοι και αυτοι που υπαρχουν δεν εφαρμοζονται και πως ζει αθλια.

    Βλεποντας την Ελλαδα απο το εξωτερικο, με πιανει πραγματικα κατι αναμεσα σε αγαναχτηση, απελπισια και οργη. Οχι γιατι δε θελω να δινεται ιθαγενεια. Ολοι δινουν. Αλλα γιατι δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ απο τα αλλα μετρα που παιρνουν οι αλλες χωρες, ωστε και οι ιθαγενεις να νιωθουν ασφαλεις και οι μεταναστες να ζουν πιο δικαια και ανθρωπινα. Και επειδη στην Ελλαδα, δεν υπαρχει κανενα ΟΡΙΟ. Και αναρωτιεμαι. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , να μην το βλεπει κανεις σε μια κυβερνηση οτι αυτο το νομοσχεδιο ειναι 1) πολυ χαλαρο και 2) ξεκρεμαστο σε σχεση με τα αλλα μετρα που δεν υπαρχουν και μια μεταναστευτικη πολιτικη ανυπαρκτη? Και με το μεταναστευτικη πολιτικη δεν εννοω το "εμεις θα σωσουμε ολους τους δυστυχεις του πλανητη".

    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ. Ηρεμήστε κ. Δαμιανίδου. Δεν είναι δυνα΄τον να σας πάρει κανείς στα σοβαρά μ' αυτά που γράφετε. Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ καιεφαρμόζονται κατά γράμμα στην Κϋπρο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ, κλπ. Δεν αξίζει να ειχειρηματολογέι κανείς μαζί σας. Είστε ταγμένη, ενταγμένη,τέλος. Είστε και σε κάποια ΜΚΟ; Όσο για τηνκυβέρνηση θα μας εκπαιδεύσει αρχής γενομένης από τα οικονομικά-αν προλάβει να τα μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: (Συνέχεια του προηγούμενου)Ας διαβάσει η κ. Δαμιανίδου το κείμενο του κ.Καστριώτη που ακολουθεί. Θα εκπαιδευτεί (ακολουθώντας την προτροπή του κ. Παπανδρέου περί δια βίου μαθήσεως)για το τί είναι δημοσιογραφικό ήθος, πολιτική λογική (και όχι εμπάθεια ηθελημένη ή όχι)και επιθυμία να λυθεί ένα προβλημα και όχι να επιβληθεί με το ζόρι η δική της άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπατριώτες,
    Η Ελλάδα δεν έχει καθόλου μεταναστευτική πολιτική.Όλοι μετανάστες (πλήν των περιπτώσεων που έχουν παντρευτεί με Έλληνες/δες είναι παράνομοι).Σε καμμία χώρα της υφηλίου λαθρομετανάστες δεν αποκτούν ιθαγένεια.Αποκτούν αυτοί που τους κάλεσε επίσημα η χώρα υποδοχής να δουλέψουν και μετά απο προυποθέσεις και αν θέλουν αποκτούν υπηκόοτητα.Εδώ κανείς δεν κάλεσε κανένα, αλλά έχουν εισέλθει παραβιάζοντας τα σύνορα.
    Πουθενά στην Ευρώπη αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα δεν αναγνωρίζονται.
    Εάν η Ελλάδα θέλει να δώσει χαρτιά πρέπει να απελάσει όλους τους παράνομους,να καλέσει όσους χρειάζεται και στην συνέχεια αφού εκπληρώσουν κάποιες προυποθέσεις (όπως γνώση της γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδας) να δώσει υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια σε όσους το θέλουν και όχι υποχρεωτικά σε όλους.
    Χρήστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ προοδευτικό νομοσχέδιο.
    Σε λίγα χρόνια θα γίνουμε πιο μελαμψοί, πιο κοντοί και θα εφαρμόζουμε τον νόμο του κορανίου.
    Θα είμαστε όμως προοδευτικοί, όχι εθνικιστές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλώνω πραγματικά εξοργισμένος από αυτό το άρθρο.
    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;
    Είναι δημοκρατία αυτό;
    MHΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠEΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
    Με ποιο δικαιωμα χωρίζεις τους συμπολίτες σου σε προοδευτικούς και "λοιπούς" φανατικούς.
    Με αυτά που γράφεις είσαι δημοκράτισσα και εγώ που ζητώ να έχω λόγο σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, όπως οι όροι και οι προυποθέσεις με τους οποίους θα δίνεται Ελληνική ιθαγένεια ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, είμαι .....φασίστας, ρατσιστής ή ότι άλλη ταμπέλα κατεβάζετε από το πενιχρό σας λεξιλόγιο;ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
    Στην ΕΕ που επικαλείστε και η οποία μας........ταίζει, όπως λέτε, δεν έχουν δημοψηφίσματα;
    Aπό που φύτρωσες κυρία μου;
    Ντρέπομαι πραγματικά και για εσάς και για την δικτατορία των ΜΜΕ στην οποία ζούμε.
    Ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για οσους ειναι περιεργοι, οι αφιξεις στις ιταλικες ακτες, λαθρομεταναστων, ειχε διπλασιαστει απο το 2004 στο 2005. Απο το 2005 και μετα, ηταν γυρω στις 20.000 αφιξεις το χρονο.

    Με το νεο νομο Μπερλουσκονι, επεσαν κατα 92% το 2008.

    La maggior parte degli sbarchi è avvenuta sulle coste siciliane dove nel 2006 sono arrivati 21.400 extracomunitari (22.824 nel 2005) mentre in Puglia sono stati solo 243 (19 nel 2005) e in Calabria 282 (88 nel 2005). Di questi 8.146 sono di nazionalità marocchina, 4.200 egiziana, 2.859 eritrea e 2.288 tunisina. La diminuzione, seppur lieve, segnava un'importante inversione di tendenza fino al 2008: nel 2005 gli sbarchi erano quasi raddoppiati rispetto al 2004.

    Nel 2008 invece, grazie all'azione combinata di nuove politiche e dell'accordo con la Libia, nonché dell'inasprimento della tutela penale dei fenomeni legati all'immigrazione clandestina, è stata registrata una fortissima flessione del numero degli sbarchi di clandestini, pari al 92%.[5]

    http://it.wikipedia.org/wiki/Immigrazione_clandestina


    ΜΑΝΤΕΨΤΕ που πηγαν αυτοι που πρωτα θα πηγαιναν Ιταλια? Μα στην Ελλαδα! Και τωρα ακομη περισσοτερο! Στην Ιταλια, παιρνεις υπηκοοτητα στα 10 χρονια νομιμης παραμονης (αν δε σε απελασουν πρωτα αν σε πιασουν χωρις χαρτια). Στην Ελλαδα, θα παιρνουν σε 5 και νομοι ελεγχου δεν υπαρχουν.

    Να θυμισω οτι στην Ελλαδα εφτασαν 150.000 περισυ. Οταν ακομη και η Ιταλια επι σοσιαλιστικων κυβερνησεων, ειχαν 20.000 το χρονο.

    Παρεμπιπτοντως, στην Ιταλια οι μεταναστες νομιμοι και μη υπολογιζονται σε 5-6 εκ. σε συνολο πληθυσμου 58 εκ. Η μεγαλυτερη δε μεριδα αυτων, ειναι οι Ρουμανοι με 600.000 περιπου και δευτεροι οι Αλβανοι με 400.000.


    Βγαλτε συμπερασμα μονοι σας. Στην Ιταλια δινουν μεν υπηκοοτητα, αλλα δεν την χαριζουν στα 5 χρονια και παντως δεν ειναι μπατε σκυλοι κι αλεστε , ουτε σε αφηνουν ευκολα να ζεις παρανομα.

    Στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια ερχονται και βορειοαφρικανοι που πρωτα περνουσαν Ιταλια, γιατι στην Ιταλια τα πραγματα εχουν σφιξει, ενω η Ελλαδα ειναι παιδικη χαρα.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Η Ελλάδα δεν έχει καθόλου μεταναστευτική πολιτική.Όλοι μετανάστες (πλήν των περιπτώσεων που έχουν παντρευτεί με Έλληνες/δες είναι παράνομοι).Σε καμμία χώρα της υφηλίου λαθρομετανάστες δεν αποκτούν ιθαγένεια.Αποκτούν αυτοί που τους κάλεσε επίσημα η χώρα υποδοχής να δουλέψουν και μετά απο προυποθέσεις και αν θέλουν αποκτούν υπηκόοτητα.Εδώ κανείς δεν κάλεσε κανένα, αλλά έχουν εισέλθει παραβιάζοντας τα σύνορα.<<

    Δινουν, αλλα δε χαριζουν. Και η Ιταλια στην αρχη, οταν αιφνιδιαστηκε, εκανε μαζικες νομιμοποιησεις. Αλλα απο το 1997 εχει κανει νομο ελεγχου μεταναστευτικης ροης, για να μη συνεχιζεται το τροπαρι εσαει οπως στην Ελλαδα.

    Την τελευταια 3ετια αριστερης κυβερνησης πριν το Μπερλουσκονι, η Ιταλια εδωσε υπηκοοτητα σε 38000.

    In tre anni, sono raddoppiati i casi di cittadinanza di stranieri: nel 2007 ad acquisire la cittadinanza italiana sono stati 38.466 stranieri. Il dato italiano è comunque uno fra i più bassi nell'Ue dove sono 700 mila i casi di cittadinanza registrati in Europa, quasi 2 mila al giorno.

    http://www.repubblica.it/2008/10/sezioni/cronaca/immigrati/immigrati/immigrati.html

    Δηλαδη λιγο πολυ 13000 ανα χρονο. Και λεει πως ειναι απο τους χαμηλοτερους ρυθμους στην Ευρωπη οπου συνολικα δοθηκαν 700.000 υπηκοοτητες.

    Δεν ξερω αν βλεπετε το τραγικο της υποθεσης. Εμεις θα δωσουμε 250.000 μαζεμενες, οταν οι Ιταλοι δινουν 12.000 το χρονο επι σοσιαλιστων και ΚΚΕ στην κυβερνηση.

    Καταλαβατε γιατι στην Ελλαδα φτανουν 150.000 και στην Ιταλια επεσαν κατα 90%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;"


    Παει να πει, πως εισαι ωριμος μονο οταν προκειται να τους στειλεις στην κουταλα. Συγγωνμη, στην κυβερνηση ηθελα να πω. Οταν βγουν στην κυβερνηση, σε θεωρουν πια ως ανωριμο για να ερωτηθεις για τη γνωμη σου.

    Αλλωστε, κοτζαμ opengov.gr σου εστησαν για να λες τη γνωμη σου, αφελη ιθαγενη, ποιος νομιζει οτι εισαι? Κανενας Ιταλος που εχει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατωχυρωμενο δικαιωμα να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ δημοψηφισμα απο το 1974?

    Αλλωστε στην Ελλαδα, οι ψηφοφοροι ειναι και αφελεις και ανεγκεφαλοι. Περισσοτερο ενδιαφερονται για το αν νικαει το κομμα τους (νικησε ο Ολυμπιακος!!!) , παρα αν εχει πραγματικη δημοκρατια. Του Ελληνα του λεει ο πολιτικος "σας εφερα τη συμμετοχικη δημοκρατια! Μπειτε στο opengov" και νομιζει πως του χαρισαν τον ουρανο με τ αστρα. Νιωθει οτι ζει στην πιο δημοκρατικη χωρα του κοσμου! Και μετα, ευχαριστημενος, αναβει την τηλεοραση και γελαει με τα χαλια των Ιταλων που εχουν το Μπερλουσκονι.

    Αυτος ειναι ο Ελληνας. Γι αυτο δεν εχει μελλον η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιττο να υπενθυμισω, πως στην Ελλαδα, οταν εξυπηρετει κομματικα συμφεροντα, τα ΜΜΕ, ειναι πρωτα στο να λενε τι κανουν οι πολιτισμενες ευρωπαικες χωρες.

    Ακουσατε ποτε ελληνικο ΜΜΕ ή δημοσιογραφο, να λεει πως ειναι απαραδεκτο στην Ελλαδα να μη μπορει ο λαος να φερει δημοψηφισμα υστερα απο συλλογη υπογραφων? ΟΧΙ βεβαια! Στην δημοκρατια made in Greece, αυτα δεν τα λενε οι προοδευτικοι!

    Οπως και δε λενε τι νομοθεσιες ελεγχου μεταναστευτικης ροης και προυποθεσεις ιθαγενειας εχουν οι αλλες ευρωπαικες χωρες και ειδικα αυτες που δεχονται τα πρωτα κυματα.

    Λενε μονο οσα τους συμφερουν για τις μικροπολιτικες σκοπιμοτητες τους.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτη αντιθετα ειναι η Ελληνικη "σκληρη" μεταναστευτικη πολιτικη.

    http://www.youtube.com/watch?v=tq1JVofrxdM

    1) πιανουμε οσους πιανουμε στα νησια.

    2) Κρατωνται ενα μηνα σε στρατοπεδο φυλαξης χωρις λεφτα και τσιγαρα, οπως παραπονιεται ενας απο αυτους.

    3) Τους πληρωνουμε το εισιτηριο μεχρι Αθηνα, οπου υποτιθεται οτι εχουν 30 ημερες καιρο να φυγουν μονοι τους.

    4) Φυσικα κανεις δε φευγει και οπως λεει ο συμπαθης μεταναστης, ελπιζει εκει να βρει δουλεια...

    5) Μαζευονται, μαζευονται, ζουν αθλια, αφου υπαρχει ανεργια και υπερπροσφορα εργασιας, πολλοι σπρωχνονται στο εγκλημα.

    6) Τωρα σε 5 χρονια θα παιρνουν ιθαγενεια και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι.

    Πιστευει κανεις πως θα σταματηθει η ροη ή θα αυξηθει?

    Φυσικα πολλα συγχαρητηρια αξιζουν στο σημερινο πρωθυπουργο που το 2003 υπεγραψε τη Συνθηκη του Δουβλινου, οπου ολοι μας τους στελνουν πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν θελετε, δημοσιευστε κι αυτο.

    http://www.youtube.com/watch?v=BkcTrx1KlL8

    Φτασαμε στο σημειο, ο ΙΡΑΝΟΣ λαθρομεταναστης, να λεει πως προτιμα να γυρισει στην Τεχερανη οπου γινεται χαμος , παρα να μεινει στην Αθηνα, γιατι εχουν μαζευτει τοσοι Αφγανοι που εχει γινει Καμπουλ.

    Τα λεει αυτος, οχι εγω. Αυτη ειναι η ελληνικη μεταναστευτικη (ο Θεος να την κανει) πολιτικη.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν προχωρήσει αυτό με τους μετανάστες να ξερετε θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα ακόμα και από τάξεις που μέχρι τώρα κάθοταν φρόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολα καλα και αγια που γραφετε αλλα...
    Ατυχης η εικονα εξωφυλλου εγχειριδιου (στο πανω μερος της αναρτησης) γραμμενο απο ενα τρισαθλιο αμερικανο-εβραιο φασιστα ο οποιος θεωρειται στην Αμερικη σαν ενας απο την οπισθοφυλακη (προσπαθει να σβηνη τα εγκληματικα τους ιχνη)της εβραιϊκιας "νεοσυντηρητικης-νεοφασιστικης" στρατιας που υποκινησαν σκευωρουν και υποκινουν τους πολεμους που εχουν εμπλεξει την Αμερικη μετα την 11η Σεπ 2001. (Αλλα και στο Β'ΠΠ)

    Για αγγλοδιαβαζοντες περισσοτερες πληροφοριες για το θεμα εδω: http://www.antiwar.com/justin/j052303.html
    (Ανοιξτε τον πρωτο συνδεσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί ο Ιρανός που αναφέρει ο Απόδημος 3:10 μ.μ. να είναι σούπερ εθνικόφρονας φυλετιστής (σύμφωνα με τη Δαμιανίδη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 06 Ιανουαρίου 2010 3:33 μ.μ.
    δεν ήξερα την ιστορία του εξωφύλλου.
    Απλά, το σκίτσο το θεώρησα αντιπροσωπευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχει χαθεί κάθε έννοια λογικής σε αυτή την χώρα? Θα τρελαθούμε τελείως? Αυτα που πρίν λίγα χρόνια ήταν αυτόνοητα για τον οποιοδήποτε Έλληνα ερχεται σήμερα το προοδευτικό φασισταριό να μας πεί ότι όλοι εσείς που ζείτε εδώ και λέγεστε Έλληνες είστε φασιστες επειδή θέλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ταυτότητα και το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο και όχι σαν εξαθλιομένοι τριτοκοσμικοί? Ευχαρίστως να βοηθήσουμε κοβοντας απο το υστερημα μας αυτους που πεινάνε και είναι στο περιθώριο της ζωής αλλά όχι να καταλήξουμε και εμείς έτσι επειδή κάτι βλαμμένα ανθωποειδή θέλουν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους περί πολυ-πολιτισμικότηατς και ανρωπίνων δικαίωμάτων. Αι σιχτιρ πια... Επιτέλους για να εχουν παρει τα πανω τους ολοι αυτοι σημαίνει ότι ολοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε επαναπαυθεί και αμπελοφιλοσοφούμε για τα διακαιώματα των Ελλήνων απο τον καναπέ μας. Μήπως χρειάζεται πιο ριζοσπαστική αντιμετώπιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Μπορεί ο Ιρανός που αναφέρει ο Απόδημος 3:10 μ.μ. να είναι σούπερ εθνικόφρονας φυλετιστής (σύμφωνα με τη Δαμιανίδη)..."

    Ναι, ειναι ρατσιστης ξενοφοβος Ιρανος, που δεν αντεχει να βλεπει τον σκουροχρωμο Αφγανο στην Αθηνα και φοβαται μηπως το αγνο Ιρανικο αιμα του μολυνθει απο τον Αφγανο.

    Στο βιντεο (το λεω για οσους δεν ειναι τοσο καλοι στα αγγλικα), λεει επισης, πως μια στιγμη αφησε τη βαλιτσα του στην Αθηνα και την εκλεψαν.


    Οπως και στο 1ο βιντεο, μιλα ενας Κουρδος, που απο Πατρα περασε Ιταλια, οι Ιταλοι ομως τον συνελαβαν υστερα απο 8 μηνες και τον απελασαν στην Ελλαδα επειδη ειναι δακτυλικα αποτυπωμαντα στην Ελλαδα αρνουμενοι να του δωσουν ασυλο, λεγοντας του "Στην Ελλαδα να πας, εκει θα σου δωσουν πολιτικο ασυλο, γιατι εκει σε χρειαζονται".


    Δηλαδη, κι οι Ιταλοι αστυνομικοι, εχουν μαθει τι ξεφραγο αμπελι ειναι η Ελλαδα και αστειευονται κιολας.

    Η δε ιστορια του ασυλου, οπως σωστα εγραψε ο Σταυρος Λυγερος, κρυβει αλλη μια βομβα που πιθανοτατα θα εκραγει στα χερια της Ελλαδας. Μολις μαθευτει σε Β. Αφρικη και Ασια, πως η Ελλαδα χαλαρωσε τους ορους για πολιτικο ασυλο και πως δινει ευκολα ιθαγενεια, θα ερχονται ορδες.

    >>Μήπως χρειάζεται πιο ριζοσπαστική αντιμετώπιση?<<

    Μονο αν κατεβειτε στους δρομους χωρις κομματικες σημαιες και ρατσιστικα συνθηματα και αν αρχισετε να βομβαρδιζετε με εμαιλ και επιστολες τους βουλευτες των 2 μεγαλων κομματων , ισως να κανετε κατι.

    Συλλογες για υπογραφες θα πανε στο καλαθι των αχρηστων και πορειες με φωτογραφιες μεταναστη με τη σημαια και αλλα τετοια, δε θα τραβηξουν κοσμο, γιατι θα χαρακτηρισθουν γρηγορα ακροδεξιες απο τα ΜΜΕ.

    Πρεπει να αποσυνδεσετε το θεμα απο σημαιες, ποιος τις κρατα κλπ και να καταλαβει ο κοσμος οτι ειναι προβλημα που ειναι διεθνες, που ολες οι χωρες το εχουν αντιμετωπισει εδω και ΧΡΟΝΙΑ και προσπαθουν να το αναχαιτισουν ακομη περισσοτερο (η Δουβλινο ΙΙ ειναι απλα ο τροπος με τον οποιο οι Βορειοι εδεσαν το γαιδαρο τους εις βαρος των νοτιων, που θα ειναι οι χωματερες των ψυχων). Δεν εχει να κανει ουτε με γονιδια , ουτε με χρωμα δερματος , ουτε με τιποτα.

    Στην Ιταλια καθε χρονο, ξερουν πως ο νομός Αττικης , με δηλωσεις εργοδοτων εχει αναγκη τοσα χερια. Ποσα εχουμε? Ποσα μας λειπουν? Τα καλυπτουμε ειτε με νομιμα εισαγμενους μεταναστες, μονιμους ή εποχικους ειτε και με αριθμο παρανομων. Οι υπολοιποι απελαυνονται και μαζικα αν χρειαστει. Πλεον η Ιταλια τους βορειοαφρικανους δε θα τους αφηνει καν να κατεβαινουν σε ιταλικο εδαφος. Θα μενουν σε πλοιο, μεχρι να αποφασιζεται η τυχη τους ή στα στρατοπεδα στη Λιβυη. Η Ιταλια εχει μεχρι και απελασει ατομα που δεν ειχαν χαρτια επιτηδες, αλλα στην ανακριση διαπιστωσαν τη χωρα προελευσης. Τους εστειλαν με το στανιο.

    Οι δε ποινες ειτε για λαθρεμπορους ειτε για ιδιοκτητες σπιτιων και εργοδοτες που στεγαζουν ή δινουν δουλεια σε παρανομους ειναι πολυ βαριες (προστιμο και φυλακιση). Επιπλεον και η παρανομη εισοδος εχει ανεβει σαν αδικημα και δεν ειναι οπως στην Ελλαδα, που δε θεωρειται σοβαρο ωστε να σου στερησει την υπηκοοτητα.

    Προσωπικα, δυστυχως, ειμαι σιγουρος πως η Ελλαδα δε θα κανει τιποτα.

    Και να βγουν μερικοι στο δρομο, θα βγουν με τιποτα πλακατ σαν αυτο,

    http://2.bp.blogspot.com/_PtkXMNyCIJs/SvGBY9yvaCI/AAAAAAAAKzY/j_-DkHFjJDI/s320/ΠΑΣΟΚ_ΠΑΚΙΣΤΑΝ.jpg

    που το ειδα τις προαλλες με μια σφραγιδα "Δημοψηφισμα" πανω, δε θα ζυγωσει κανενας, γιατι ο μετριοπαθης πολιτης, θα σκεφθει "α, ειναι οι ρατσιστες και ακροδεξιοι που μου λενε τα ΝΕΑ και η τηλεοραση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (συνεχεια)

    Με ελληνικες σημαιες και σημαιες ολων των κομματων θα επρεπε να κατεβειτε και να ενημερωσετε τα αλλα ζωντανα πως εχουν τα πραγματα σε σχεση με τις αλλες χωρες.

    Αλλα δυστυχως δεν το βλεπω, στην Ελλαδα δεν υπαρχει οργανωση, αυτοι που προσπαθουν να διαμαρτυρηθουν ειτε ειναι οντως ακροδεξιοι ειτε δεν ειναι αλλα καταφευγουν εκει , ειτε δε μπορουν να διαχειριστουν το θεμα και δεν ξερουν τι να κανουν και παντως να οργανωθουν, ειτε στην προσπαθεια τους να "ξυπνησουν" τους αλλους, χρησιμοποιουν εικονες που δινουν ευκολα οπλο στους "προοδευτικους" να τους κατηγορησουν ως ρατσιστες, ξενοφοβικους και τις λοιπες, γνωστες καραμελες, που πωλωνται σε τιμη ευκαιριας, παντα και μονο στην Ελλαδα. Γιατι στις αλλες χωρες, ακομα και αριστερες κυβερνησεις ειναι ετη φωτος μπροστα σε πολιτικες ελεγχου ροης σε σχεση με την Ελλαδα.

    Απλα στις αλλες χωρες, υπαρχει η κοινη λογικη και απουσιαζει το κλασικο ελληνικο ευρω-κομπλεξ, που λογω του οτι η Ελλαδα μια ζωη κυνηγα τους Ευρωπαιους και πασχιζει να τους φτασει, εχει οδηγησει μια ελιτ ψευτοκουλτουριαρηδων και κατ επαγγελμα ανθρωπιστων , σε στρεβλωμενες , υπερβολικες , αποσπασμαρικες και μονοπλευρες πολιτικες. Ωστε να νιωσουν κι αυτοι "ευρωπαιοι". Μονο που οι Ευρωπαιοι δεν κανουν το ενα , αφηνοντας το αλλο. Ακολουθουν μια λογικη. Που στην Ελλαδα, ειναι πολυτελεια να περιμενει κανεις να βρει.

    Η Ελλαδα ειναι η χωρα των τραγικων υπερβολων. Δηλαδη, οι μισοι λενε "να ανοιξουμε τα συνορα, να σωσουμε τα 5 δις απορων του πλανητη" και οι αλλοι μισοι "να τους τσακισουμε με τις κλωτσιες απο κει που ηρθαν".

    Στις αλλες χωρες, οι ανθρωποι υπολογιζουν, ποσους θελουν, ποσους σηκωνει οι οικονομια τους και σε ποιες θεσεις εργασιας και πραττουν αναλογα. Και τουλάχιστον αυτους που εχουν, τους εχουν να ζουν αξιοπρεπως. Βεβαια δε θα σωσουν το υπολοιπο 5 δις , αλλα σκεπτονται πως ρεαλιστικα δε γινεται και καλυτερα να σωσουν μερικες εκατονταδες χιλιαδες ή εκατομμυρια, παρα να προσπαθουν να ανοιξουν τα συνορα και να εχουν φθασει σε σημειο που οι λαθρομεταναστες να παραπονιουνται πως ειναι Καμπουλ οι πρωτευουσα τους και να κλεβονται ακομα και λαθρομεταναστες.

    Σε ποιον να τα πεις... Η Ελλαδα ειναι μια χωρα που χρειαζεται ευθανασια. Μαλλον θα τη βρει απο το μεταναστευτικο, αλλα μεχρι να τη βρει, θα μας σπασει το συκωτι. Εγω θα προτιμουσα να ξυπνησω αυριο και να διαβασω "Η Ελλαδα διαλυθηκε, η νεα χωρα θα λεγεται Heldistan", παρα το να πρεπει να βλεπω αυτην την καταντια και παραλογισμο καθε μερα.

    Αποδημος.


    ΥΓ. Ευχαριστω κυριε Καλεντεριδη για την ανοχη, γιατι στο συγκεκριμενο θεμα, εκ των πραγματων, καταχραστηκα τη φιλοξενια του ιστολογιου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως απόδημος έχεις περισσότερη "πίστωση" από τους άλλους.
    Οπότε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητηρια στον ΑΠΟΔΗΜΟ. Πολύ εύστοχα όσα λέει και αληθινά αν και οδυνηρά......
    Απλά,μέρα που είναι θέλω να ελπίζω και να πιστεύω.......
    Καλή φώτιση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από ότι φαίνεται όλοι αυτοί οι δήθεν προστάτες των ανθρώπινων δικαιωμάτων ζώντας στην κλειστή γυάλα τους όπου όλοι λένε ναι και όποιος λέει όχι τον τρώει η μαρμάγκα δεν έχουν αντιληφθεί τι εστί δημοκρατία.

    Η «Δημοκρατία» της Κας Δαμιανίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. PERIGRAFH είναι ο θεσμός ο οποίος αποτελεί άμεσο τρόπο συμμετοχής του λαού στην άσκηση της εξουσίας και που συνίστα ται σε γενική ψηφοφορία για την έγκριση ή την απόρριψη κάποιου σημαντικού μέτρου που προτείνει η εκτελεστική εξουσία.(Λεξικό Τριανταφυλλίδη) Στην Ελλάδα, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος προβλέπεται από το Σύνταγμα με πρόταση 180 βουλευτών και όχι μέσω υπογραφών, αλλά δυστυχώς το τελευταίο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα ήταν αυτό του 1974 για το θέμα της Βασιλευόμενης ή μη Δημοκρατίας.

    .............................

    Έτσι λοιπόν όποιος πραγματικά επιθυμεί δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό είτε είναι οργάνωση , είτε είναι κόμμα πρέπει να αρχίσει να μαζεύει υπογραφές. Η Ελλάδα πλέον δεν βαδίζει οικονομικά μόνο μέσω της Συνθήκης του Μααστριχτ αλλά και πολιτικά μέσω της Συνθήκης της Λισαβώνας. Ένα από αυτά είναι η λεγόμενη ισχυρότερη φωνή των πολιτών όπου, εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο υπήκοοι σημαντικού αριθμού κρατών μελών, μπορούν να λαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλούν την Επιτροπή να υποβάλει νέες προτάσεις πολιτικής.΄Ενα από αυτά είναι η χορήγηση 1 εκ ιθαγενειών σε βάθος τριετίας σε μη Ευρωπαίους ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ συμφωνώ με την κυρία Δαμιανίδη. Βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να τίθενται σε συζήτηση. Ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που μπορώ να σκεφτώ είναι το δικαίωμα της ελευθερίας του ατόμου που κατοχυρώνεται από μια αυτόνομη κοινότητα ατόμων που ονομάζεται κράτος. Η κρατική οντότητα που ονομάζεται «Ελληνική Δημοκρατία» τίθεται σε αμφισβήτηση για το αν θα πρέπει να μην έχει σύνορα ή σύνορα τα οποία θα υπόκεινται σε κοινωνικό έλεγχο μέσω των νόμων που είναι θεσπισμένοι σ’ αυτό το κράτος. Το ερώτημα που τίθεται από τον κύριο πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και από το ΠΑΣΟΚ είναι αν θα νομιμοποιήσει με συνοπτικές διαδικασίες κάποια άτομα που περνούν τα σύνορά της χώρας με μη νόμιμους τρόπους χωρίς να ρωτήσουν τις αρχές που είναι επιφορτισμένες με το καθήκον να τους ελέγξουν. Λοιπόν ποιος θέτει αυτονόητα θέματα σε συζήτηση; Εμείς που είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις ρυθμίσεις ή αυτοί που φέρνουν νέες ρυθμίσεις για να δικαιώσουν εκ των υστέρων παράνομες πράξεις;
    Οι άνθρωποι αυτής της γραμμής σκέψης σαν την κυρία Δαμιανίδη χρησιμοποιούν την Ευρώπη κατά το δοκούν και όπου τους συμφέρει. Λοιπόν για να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Ας μαζευτούμε αρκετοί έλληνες πολίτες να καταθέσουμε μια προσφυγή στο ευρωκοινοβούλιο για να δούμε ποια θα είναι και η γνώμη του για την επιχειρούμενη μαζική αλλοίωση του εκλογικού σώματος σε ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Επίσης κάποιες νομικές προβλέψεις θα πρέπει να διέπουν και τις εσωτερικές σχέσεις της ζώνης Σένγκεν για την απόδοση ιθαγένειας διότι η ζώνη αυτή είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης προσώπων. Αφού έχουμε λοιπόν αναλάβει δεσμεύσεις όπως πολύ ορθά επισημαίνει η κυρία Δαμιανίδη θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Κομισιόν στο θέμα της ελαστικοποίησης της απόδοσης ιθαγένειας; Τόσο ως προς το θέμα της οικονομίας όσο και ως προς το θέμα της ασφάλειας. Διότι με αυτό τον τρόπο θα είναι νομότυπη σε μερικά χρόνια η απρόσκοπτη μετακίνηση Ασιατών και Αφρικανών στην Κεντρική Ευρώπη με συνοπτικές διαδικασίες. Θυμάστε κυρία Δαμιανίδη τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του επιτρόπου Μπαρό για το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα απόδοσης ιθαγένειας; Ξέρετε αυτή η δήλωση δεν έχει ακριβώς την ανάγνωση την οποία εσείς της κάνετε. Δυστυχώς.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Ως απόδημος έχεις περισσότερη "πίστωση" από τους άλλους.
    Οπότε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Σάββας"

    Ευχαριστω για την κατανοηση. Δυστυχως κυριε Καλεντεριδη, τα ιστολογια, και μερικα μονο, ειναι τα τελευταια καστρα ελευθερης και αντικειμενικης ενημερωσης που εχουν απομεινει στη δολια Ελλαδα.

    90% των ΜΜΕ στην Ελλαδα στηριζουν ευλαβικα το ΠΑΣΟΚ. 10% στηριζουν τη ΝΔ, που φοβαται μην της πουν οτι παρασυρθηκε απο τους ακροδεξιους και επειτα και η ιδια σκεφτεται πως 250.000 μεταναστες ειναι μεγαλη πιτα για να την αφησει ολη στο ΠΑΣΟΚ.

    Οποτε το μονο που λεν τα ΜΜΕ στην Ελλαδα, ειναι "ολη η Ευρωπη δινει υπηκοοτητα". Κανεις δε λεει τι ΑΛΛΟ κανει ολη η Ευρωπη πριν δωσει υπηκοοτητα, γιατι η λεξη απελαση και μονο, στην Ελλαδα ειναι ταμπου, ρατσιστικη, κλπ.

    Οποτε τα ιστολογια και μερος μονο αυτων, ειναι το τελευταιο καστρο ελευθερης ενημερωσης που απομενει.

    Και ειλικρινα, συγκρινοντας την ελληνικη πραγματικοτητα με την ιταλικη, με πιανει οργη. Δεν μπορω να πιστεψω οτι στην Ελλαδα υπαρχει τετοιος παραλογισμος και ταυτοχρονα νιωθω ανημπορος να αλλαξω κατι. Εχω παψει να ψηφιζω τους 2 μεγαλους, περιφερομαι σαν την αδικη καταρα στο ιστολογιο σας μηπως ενημερωσω και καποιον αλλο, εχω ενημερωσει και τους γνωστους μου στην Ελλαδα , αλλα βλεπει κανεις οτι το πολιτικο συστημα κοιταζει μονο τις ψηφους και τιποτα αλλο.

    Και εξανισταμαι οταν ακουω μαλιστα να κατηγορουν για ξενοφοβο οποιον παραπονειται για την εγκληματικοτητα. Σας το λεω με το χερι στην καρδια, στην Ιταλια, νιωθεις ασυγκριτα πιο ασφαλης απ ο,τι στην Ελλαδα. Βλεπεις περιπολικα σε πλατειες να περιμενουν, ξερεις πως αν πιαστει καποιος δε θα τρεξει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκησει πολιτικη πιεση να αφεθει αμεσως. Και το ειδος του εγκληματος ακομη ειναι πιο ελαφρυ ποιοτικα στην Ιταλια. Δηλαδη, αν ειχε γινει το φαρ ουεστ της Ελλαδας στην Ιταλια, με πυροβολισμους, μαχαιρια, γιαταγανια κλπ, καθε μερα στο δελτιο ειδησεων, στην Ιταλια θα ειχαν κατεβασει το στρατο για αστυνομευση.

    Και τελος παντων, το κρατος προσπαθει να τους "ιταλοποιησει". Εχει αρχισει πειραματικα και η ποσοστωση αλλοδαπων μαθητων σε καθε σχολειο. Γιατι προφανως, αν οι αλλοδαποι ειναι 60%, δε θα αφομοιωθουν αυτοι στα ιταλακια, αλλα τα ιταλακια σε αυτα. Αυτα που να τα πεις στην Ελλαδα?

    Εδω επειδη μια Ρουμανα τρυπησε το ματι Ιταλιδας στο μετρο με ομπρελα και τη σκοτωσε, εγινε μαζικη απελαση Ρουμανων την επομενη μερα κι ας φωναζε η Ε.Ε. Αυτο ηταν ενα μηνυμα της ιταλικης κυβερνησης οτι "εδω δεν ειναι Τεξας".

    Οι Ελληνες, εχουν δειξει ΦΟΒΕΡΗ ανεκτικοτητα. Και το λεω, εχοντας και ο ιδιος πεσει θυμα απροκλητου ρατσισμου.

    Φοβαμαι, πως στην Ελλαδα, καποια στιγμη, θα εχουμε εκτροπα και απο τα δεξια, ως αντιδραση. Εννοω πως στην Ελλαδα θα δημιουργηθει πραγματικη ακροδεξια, σαν της Ιταλιας και ο νοων νοειτω.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελευθεριε Β,

    Τι περιμενεις να πει η Κομισιον? Μη δινετε ιθαγενεια? Αφου ολη η Ευρωπη δινει. Θα αλλαξουν οι 25 για χαρη της Ελλαδας? Δε γινονται αυτα.

    Και η χορηγηση ιθαγενειας ειναι εθνικη υποθεση της καθε χωρας.


    @ Ακριτας.

    Αυτο που λες, προυποθετει 1.000.000 υπογραφες, απο "σημαντικο αριθμο χωρων-μελων". Συμφωνα με την πρασινη βιβλο (συγγνωμη το εχω μονο στα ιταλικα)

    Libro verde - Diritto d'iniziativa dei cittadini europei

    http://europa.eu/documentation/official-docs/green-papers/index_it.htm

    ο "σημαντικος αριθμος χωρων", εχει ερμηνευθει απο την κομισιον ως 33% των χωρων της Ε.Ε.

    Δηλαδη και 10.000.000 να μαζεψετε στην Ελλαδα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤ ΤΙΠΟΤΑ.


    Επισης, 0.2% του πληθυσμου της καθε χωρας απαιτειται.


    Οποτε ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ ελπιζοντας στην Ε.Ε. Αυτα τα λεει το ΛΑΟΣ ξεροντας οτι θα αποτυχει, αλλα πουλαει πολιτικα.

    Αν θελετε να κανετε κατι που να πιασει τοπο, κατεβειτε στο δρομο χωρις ρατσιστικα συνθηματα και πλακατ, απο ολα τα κομματα και στειλτε επιστολες στους βουλευτες σας. Και ενημερωστε τους συμπολιτες σας για το τι κανουν οι αλλες χωρες.


    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απόδημε με την κατάλληλη ενημέρωση μπορούν να μαζευτούν υπογραφές και από άλλες χώρες όπως η Γερμανία (200.000 περίπου ΈΛληνες ζουν εκεί) αλλά και από Ευρωπαίους σε άλλα κράτη μέλη που σίγουρα όταν τους εξηγήσουμε τι πάει να γίνει με αυτόν τον νόμο θα αντιδράσουν ανάλογα. Δυστυχώς οι άμεσες επιλογές που υπάρχουν είναι είναι λίγες. Ειδικά το Ελληνικό Σύνταγμα δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Akritas.

    Αγαπητε φιλε, 33% του 27 ειναι 9 χωρες. Πρεπει να μαζευτουν 0.2% του πληθυσμου σε 9 χωρες. Με το τουφεκι να τουφεκας καθε Ελληνα που εχει ξενη υπηκοοτητα , δεν τους μαζευεις. Αντε πηρες τη Γερμανια. Σου μενουν αλλες 7. Ποιες ειναι?

    Νομιζεις πως οι αλλοι Ευρωπαιοι θα ενδιαφερθουν? Αυτοι εχουν μεταναστευτικη πολιτικη εδω και χρονια, ειναι μαθημενοι. Τον Ιταλο δεν τον νοιαζει να δινει 11.000 υπηκοοτητες ανα χρονο.

    Εγω που μιλησα με Ιταλους φιλους και τους εξηγησα την κατασταση, μου ειπαν απλα πως ειναι δικο μας το προβλημα, γιατι μας επιασαν κοροιδα στο Δουβλινο.

    Στην Ελλαδα, υπαρχει δε η παρανοηση, πως απαξ και εισαι Ευρωπαιος, πας οπου θες. Πας οπου θες, αλλα διαμενεις μεχρι 3μηνο (τουλαχιστον στην Ιταλια). Μετα το τριμηνο, πρεπει να γραφεις στο δημο, προσκομιζοντας πιστοποιητικο εργασιας, σπουδων ή μονιμης πηγης εσοδων που σου επιτρεπουν τη διαβιωση σου νομιμα. Αν δεν τα εχεις αυτα και σε σταματησουν διοτι "Ελληνας μελαμψος" (Aφγανος ελληνοποιημενος απο το ΓΑΠ), σε στελνουν πισω Ελλαδα.

    Το αλλο που μου ειπε ενας Ιταλος φιλος μου , ηταν "καλυτερα, τωρα σε μας θα ερχονται ακομα λιγοτεροι".

    Πεισε εσυ τωρα το 02% αλλων 7 χωρων, να υπογραψει, οταν με το Δουβλινο ΙΙ, εχουν βρει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ γι αυτους.

    Εμας μπορει να μη μας αρεσει. Ομως μπες στη θεση ενος Αυστριακου για παραδειγμα. Τωρα, ο ελληνοποιημενος μεταναστης στην Ελλαδα, ΙΣΩΣ, θα μπορει να παει στην Αυστρια, οπου ομως η Αυστρια θα εχει το δικαιωμα να τον στειλει πισω και παντως ΔΕ θα εχει αυστριακη υπηκοοτητα, δε θα ψηφιζει στην Αυστρια.

    Χωρις το Δουβλινο, ο ιδιος, θα παει κατευθεια στην Αυστρια και αν καταφερει να μεινει νομιμα 5 χρονια, θα παρει αυστριακη υπηκοοτητα. Ποιο απο τα 2 συμφερει τον αυστριακο περισσοτερο?

    Αφηνω πως πολλοι νομιζουν πως ολοι οι δικοι μας μολις ελληνοποιηθουν, θα φυγουν για Ευρωπη. Δε λογαριαζουν, οτι στο μεταξυ, ο αλλος μενοντας 2-3 χρονια στην παρανομια περιμενοντας το επομενο κυμα νομιμοποιησης και αλλα 5 για υπηκοοτητα, θα εχει περασει καπου 8 , ισως και παραπανω χρονια στην Ελλαδα. Κατα πασα πιθανοτητα, θα εχει κανει οικογενεια, θα στελνει παιδια στο σχολειο. Ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να τα αφησεις αυτα, και να φυγεις για Αυστρια, ξεροντας οτι εκει, ΔΕ θα εχεις αυστριακη υπηκοοτητα και αν πιαστεις περαν του 3μηνου χωρις νομιμο σκοπο, θα σε στειλουν πισω.


    ΔΕ συμφερει τους Ευρωπαιους να μας υποστηριξουν. Αυτοι θα λενε να υπηρχε και 2η Ελλαδα.

    Το πολυ πολυ, αν δουν κι αποειδουν, να παρουν ειδικα μετρα περιορισμου μετακινησης Ελληνων σε αλλες ευρωπαικες χωρες.

    Ο δε συντονισμος, απο ιδιωτες, για να μαζευτουν τοσες υπογραφες σε 9 ευρωπαικες χωρες, απο ΥΠΗΚΟΟΥΣ αυτων των χωρων (πχ εγω δεν μετρω ως Ιταλος, γιατι διατηρω την ελληνικη υπηκοοτητα,αρα η υπογραφη μου δεν πιανεται ως ιταλικη), ειναι σχεδον αδυνατος.

    Αφηνω πως πιστευω πως και να κατεληγε στην Κομισιον, μαλλον θα το απερριπταν με καποιο σκεπτικο νομικιστικο.


    Οπως ειπα, ειναι πιο ρεαλιστικο, να επικεντρωθει κανεις στο ποσο ευκολα θα δινεται και οχι στο αν θα δινεται. Ολοι δινουν.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατι μετα λεω πως αυτη η χωρα δεν εχει μελλον...

    Αν ο Ελληνας ειχε διεκδικησει δικαιωμα δημοψηφισματος μετα απο συλλογη υπογραφων, εδω και χρονια, τωρα δε θα τρεχαν ολοι ασθμαινοντας να παρακαλουν το ΓΑΠ.


    Αν ο Ελληνας ειχε αποφασισει να φωναξει για την αναξελεγκτη μεταναστευση πριν το 2000, δε θα ειχαμε φτασει τωρα σε τεραστιο κυμα μαζικων αποδοσεων ιθαγενειας σε μια νυχτα.


    Τωρα αναζητωνται λυσεις-θαυματα. Δηλαδη εγω πρεπει να βρω 116.000 ιταλους υπηκοους να υπογραψουν για να μην παιρνουν οι αλλοι ιθαγενεια στην Ελλαδα... Καποιος στη Γερμανια να βρει καμια 150.000 Γερμανους και μενουν μετα αλλες 6 χωρες.

    Και διαφημιση στην τηλεοραση να βαλω, δεν προκειται να τους βρω.


    Στερνη μου γνωση , να σ ειχα πρωτα. Αυτο ταιριαζει στην Ελλαδα. Γι αυτο οι Ιταλοι εχουν μεταναστευτικο νομο απο το 1997. Για να μην πρεπει να κανουν τωρα τους σαλτιμπαγκους που ζητουν λυσεις απελπισιας στο παρα 5.


    Εγω το ξαναλεω. Ο,τι μπορει να γινει, θα γινει με πιεση στα κομματα εντος Ελλαδας. Πιεση στους πολιτικους. Οι Ελληνες πολιτικοι για το τομαρι τους κανουν τα παντα. Ματαιοπονειτε ελπιζοντας στην Ε.Ε. Σε ολη την Ευρωπη θεωρειται φυσικο να δινεται υπηκοοτητα. Απλα οι ανθρωποι εχει το κανουν σιγα σιγα, με προγραμμα, ωστε να μπορουν να ενσωματωνουν καλυτερα οσο γινεται. Πηγαινε μετα εσυ στην Κομισιον και πες πως δε θες να δινεται ιθαγενεια στην Ελλαδα. Και με υπογραφες να πας, κατα πασα πιθανοτητα θα σου πουν πως ειναι αυτονοητο δικαιωμα.


    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλε Ακριτα, το βρηκα στα αγγλικα.

    Ειναι τοσες οι προυποθεσεις και ειναι επισης ασαφη τα ορια του αποδεκτου αιτηματος, που αυτα δε γινονται με 3 και κουκος.

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0622:FIN:EN:PDF

    Το αστειο ειναι πως η καθε τοπικη κυβερνηση θα πρεπει να βεβαιωσει οτι οι υπογραφες και τα στοιχεια ειναι αληθινα. Το φανταζεσαι το ΓΑΠ?

    Ο,τι κανετε θα το κανετε μεσα στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ετος 2025. Υστερα απο μια τυχερη συμπτωση σοσιαλιστικων κυβερνησεων σε Γαλλια και Γερμανια, η Τουρκια μπαινει στην Ε.Ε. κατα τα ονειρα του Νταβουτογλου.

    Με την Ελλαδα, στο μεταξυ, δεν εχει λυθει τιποτα.

    Εξ αιφνης, ο Ελληνας , ανακαλυπτει πως ο Τουρκος θα μπει με ευρωπαικο διαβατηριο και αν βρει μια εργασια σε 5 χρονια θα παρει ελληνικη ιθαγενεια. Οι νησιωτες εντρομοι ανακαλυπτουν πως σε λιγο θα πολυπολιτισμισθουν με τους Τουρκους.

    Καποιοι τρεχουν και ζητουν δημοψηφισμα. Ομως, ανακαλυπτουν παλι, πως δεν ειχαν διεκδικησει κατι τετοιο νωριτερα και η ελληνικη κυβερνηση απαντα πως δεν πρεπει να ειναι ρατσιστες, μιας που τωρα θα ειμαστε ολοι μια οικογενεια.

    Παλι θα τρεχουμε να βρουμε 116000 Ιταλους, 150.000 Γερμανους και αλλους τοσους σε αλλες 7 χωρες για να κανουμε δημοψηφισμα πριν η Βουλη κυρωσει την ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε...

    Ελλαδα αθανατη!

    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. προσωπικά προβλέπω σε 20 χρόνια να μας διώχνουν οι νεοέλληνες απο το κράτος μας....

    και πως θα γινει αυτο
    όπως γίνεται τώρα στην Αθήνα σε πάρα πολες γειτονιές....

    οι ντόπιοι Ελληνες θα προτιμήσουν να αποδημήσουν στο εξωτερικό

    παρά να μενουν σε μια Ελλάδα όπου θα εχει 20 εκατομμύρια πληθυσμό με 8 εκατομυρια ντοπιους ελληνες (βάση δημογραφικού) και τα υπολειπα εξελληνισμενος.....

    η θα αφομειωθουν

    αλλά με τον μουσουλμανικό πολιτισμό

    σε περιπτώσει που υπάρχει μια αντιδρασει ποιο σοβαρή θα μπούνε πέντε, εξι μπόμπες

    θα γίνει ενα θερμό επεισόδιο

    θα στηθει η ητα της Ελλαδας
    οπως ((Κυπρος))

    και θα γίνει το μελοντικο σχέδιο περι διασπασεις της Ελλάδας στα 4....

    (τους νεοφερμένους δεν τους νοιάζει η συνοχή του εδάφους)

    και παλι φυσικά οι Ελληνες με καταγωγή θα αποδημησουν πέρα από λίγους (τραπεζιτες) και κάποιους στην επαρχεία που θα αφομειωθουν....

    αυτό θα είναι το τελος της Ελληνικής Ιστορίας και κάποια στιγμή σε 200 χρόνια θα μιλάνε για εμάς όπως μιλάνε για τους Ινδιάνους στη βόρεια Αμερική....

    ξερεται ο Ιθαγενής αμερικανος είναι
    ο Απατσι και άλλες ινδιάνικες φυλές

    η υπόλοιπη ειναι λαθρομετανάστες που κατέλαβαν και κατάσφαξαν τις φυλές των ανθρώπων που προϋπήρχαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.