12/1/10

«Αντεθνικές ειδήσεις»

Το τουρκικό δημοκρατικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο. Αφιερωμένη η φωτογραφία στον
Κο. Σωμερίτη, ελπίζοντας να καταλάβει τι σημαίνει σεβασμός των δικαιωμάτων
του ανθρώπου και φίμωση της φωνής ενός λαού .
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ - ΒΗΜΑΤουρκικές δημοκρατικές οργανώσεις οργάνωσαν χωρίς πρόβλημα, το περασμένο Σάββατο, στο Φανάρι, εκδήλωση αλληλεγγύης με όλες τις μειονότητες που επιβιώνουν στην Τουρκία και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

Τόνισαν μάλιστα ειδικά τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το Πατριαρχείο. Οι οργανωτές σχεδιάζουν τώρα, για τις 23 του Γενάρη, μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ.

Καμία ελληνική δημοκρατική οργάνωση ή σύλλογος πολιτών δεν αντέδρασε εδώ σε μια πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που ζήτησε από μειονοτικό ραδιοσταθμό της Θράκης να εκπέμπει και στα ελληνικά, δηλαδή εν μέρει και να φιμωθεί, ερμηνεύοντας μάλλον αυθαίρετα τους σχετικούς νόμους. Προσθέτοντας δε ότι αυτό επιβάλλεται και για λόγους ευγένειας προς το (ελληνόφωνο) κοινό που δεν καταλαβαίνει την τουρκική γλώσσα. Το ΕΡΣ μάλλον δεν έχει εκδώσει οδηγία προς τους ελληνόφωνους τοπικούς ραδιοσταθμούς να περιλάβουν ευγενικά στο πρόγραμμά τους και τουρκόφωνες εκπομπές.

Και οι δύο αυτές ειδήσεις πέρασαν περίπου απαρατήρητες, σε αντίθεση με άλλες. Ο καθένας, αν τις πρόσεχε, θα μπορούσε να τις ερμηνεύσει όπως θέλει: δύσκολο όμως φαίνεται αυτό γιατί δεν προβλήθηκαν.

Αντίθετα, προβάλλονται συστηματικά δημοσιεύματα και δηλώσεις που δεν αναφέρονται σε γεγονότα αλλά σε κατασκευασμένες «απόψεις» αρκεί να είναι «εθνικά ορθές». Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δημιουργούν καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει τώρα και με το σχέδιο νόμου για την πολιτογράφηση ορισμένων μεταναστών: ο «σχολιασμός» του (αυτός προβάλλεται) δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του. Μια συμβουλή και προς συναδέλφους: διαβάστε το σχέδιο νόμου!

Ετσι έχουμε και την «υπόθεση Δραγώνα». Η αξιόλογη αυτή καθηγήτρια και πρώην βουλευτής τοποθετήθηκε σε μία από τις Ειδικές Γραμματείες του υπουργείου Παιδείας. Η συντεχνία των ελληναράδων τής προσάπτει αντεθνικές απόψεις και για να τις αποδείξει παραθέτει αποσπάσματα από ένα (συλλογικό) επιστημονικό έργο της. Ολα τα παραθέματα όμως είναι είτε κατασκευασμένα είτε παραποιημένα. Στην πατρίδα μας μπορείς ψευδόμενος να οργανώνεις λιντσαρίσματα χωρίς συνέπειες αν το θύμα δεν πάει στα δικαστήρια (αλλά το μπορεί αυτό εύκολα ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός;).

Η τρομοκρατία έχει πολλά χρώματα και πολλούς τρόπους. Αλλά είναι τρομοκρατία. Ιδεών και σε βάρος ανθρώπων. Ισως μάλιστα αυτή η μέθοδος να εξηγεί ως ένα σημείο και την ας την πούμε «σκληρή» τρομοκρατία των διαφόρων «επαναστατικών» ομάδων που βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη. Ενα από τα μόνιμα «ιδεολογικά» χαρακτηριστικά της είναι οι εθνικιστικές αναφορές της και η υστερική καταγγελία των «ελίτ» για προδοσίες και υποτέλειες.

Συνεπώς τα «λουλούδια» των διαφόρων «αγώνων» και «πυρήνων» ανθίζουν (και) πάνω σε εθνοπρεπή κοπριά. Οπως το είχε πει (συνοπτικό το παράθεμα) ένας δικαστής στη δίκη της 17Ν: δεν διαφωνούμε με τις διακηρύξεις σας αλλά με τις δολοφονίες. Μόνο που υπάρχουν και ηθικές δολοφονίες.

8 σχόλια:

  1. "...Μόνο που υπάρχουν και ηθικές δολοφονίες".

    Όπως ακριβώς κάνει συστηματικά ο Σωμερίτης και η συνωμοταξία του κάθε φορά που ο λαός αντιδρά στις εντολές της 'νέας τάξης πραγμάτων'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διερωτώμαι ποίοι είναι ρατσιστές;
    Οι Έλληνες που δεν αντιδρούν στην άλωση κι μετατροπή της χώρας τους σε τριτοκοσμικό μουσουλμανικό εφιάλτη, η ο κ. Richard Somers και η παρέα του, που μισούν κάθε τι Ελληνικό και έχουν ενορχηστρώσει το συστηματικό πογκρόμ (με τα χρήματα των παρακρατικών ΜΚΟ) εναντίον των Ελλήνων στην ίδια τους την πατρίδα αλλά «Τούρκα»;

    ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αδιανόητο κανείς να θεωρήσει αν δε το δει με τα ίδια του τα μάτια ότι υπάρχουν ακόμα ανόητα ελληνόφωνα ανθρωποειδή που τολμούν να μιλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αποτελούν τον «πολιτικό σκέλος» αυτών που σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, αυτών που καίνε τις σημαίες σε Ελλάδα και Κύπρο αυτών που πληρώνουν τους ανόητους κουκουλοφόρους και τους λογιών, λογιών μεγαλόσχημους κονδηλοφόρους που θέλουν να μας «αλλάξουν» και όχι να μας «αλλοιώσουν», αυτών που δολοφονούν όποιου η άποψη δεν τους αρέσει! Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πλέον το παραμύθι της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και του «ευρωπαϊσμού» δεν πιάνει για να καλύψει τα σώματα των νεκρών που αντιστέκονται πνευματικά και τα πτώματα της νεολαίας που περιφέρονται σαν ζωντανοί νεκροί χωρίς ιδέες και χωρίς όραμα από τις ιδέες που αφειδώς μας σερβίρισαν για σαράντα ολόκληρα χρόνια; Περιμένουν τις ίδιες ιδεοληψίες να τις περνούν όπως τότε με ύφος χιλίων καρδιναλίων στους «ανόητους ιθαγενείς» και χωρίς καμιά ιδεολογική αντιπαράθεση εξ’ αιτίας των χουντικών ενοχικών συνδρόμων μας αυτά τα πνευματικά σκύβαλα; Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν το «θεάρεστο» και «αποδοτικότατο» βεβαίως, βεβαίως για την τσέπη έργου τους, κάνουν λάθος. Κάθε κουβέντα κάθε ανοησία κάθε προσπάθεια να χύσουν το δηλητήριο τους δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα περάσουν οι προδότες. Μας έχουν πρήξει το συκώτι με το καημένο το ΠΑΣΟΚΙΚΟ μεγαλοστέλεχος που το παρεξηγήσαμε και το «στοχοποιούμε». Δηλαδή το ότι δολοφονούνται πρόσωπα που στύλωσαν τα πόδια απέναντι στο σχέδιο Ανάν το οποίο είναι γνωστό ότι στήριξαν εκατοντάδες προδοτικές μουστόγριες στην Ελλάδα δεν είναι στοχοποίηση; Η ιδεολογική αντιπαράθεση στις μπαρούφες που εκστομίζουν πρόσωπα που έχουν εμφανώς ανεπαρκέστατα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και που βρίσκονται σε καίριες θέσεις χάριν των απόψεων και όχι των σπουδών τους και εκφέρουν επιστημονική άποψη χωρίς να είναι επιστήμονες είναι θέμα «στοχοποίησης»; Οι σφαίρες δεν είναι; Ή θα ακολουθήσουν τα εγχώρια σκύβαλα για άλλη μια φορά τον δρόμο της ηθικής απαξίωσης απλά εκδηλώνοντας με τον ποιο προφανή τρόπο τον ενδόμυχο φασισμό τους που περικλείεται από ωραίο «δημοκρατικό» περιτύλιγμα; Να χαρώ εγώ «δημοκράτες» να χαρώ και «δημοκρατία». Μετά απ’ αυτό που έγινε χθες το βράδυ και αν κάποιοι είχαν έστω και την παραμικρή τσίπα το μόνο που θα έκαναν θα ήταν να βρουν κανένα μοναστήρι και να μονάσουν απ’ το να ξεφτιλίζονται τώρα στα γεράματα παίζοντας τον ρόλο του «πολιτικού σκέλους» του τουρκικού φασισμού.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε πές το Ριχάρδε(ΟΧΙ λεοντόκαρδος) μου οτι θα κατέληγες στη Δραγώνα..!!Αδυνατώ να κατανοήσω τον ψυχισμό και την θεώριση των πραγμάτων που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που λέει τέτοια "καραγκιοζιλίκια"..!!!Αλλά βεβαίως πώς θα έκαναν δουλειά οι πέραν του Ατλαντικού και πέραν του Αιγαίου φίλοι μας αν δεν υπήρχαν και οι πληρωμένες γραφίδες..??
    Ξεχνάει ο Ριχάρδος οτι βρίσκεται στο Ελληνικό κράτος και όχι στο Τουρκικό (άσχετα άν απο εκεί λαμβάνει τσέκ??)..οπότε, θα ήταν μάλλον ατυχές το σχόλιο περι τουρκικών εκπομπών στα ΜΜΕ...!!!Ας πάει στις χώρες που θεωρεί απαυγάσματα της δημοκρατίας για να ζήσει...π.χ Τουρκία κλπ...να δώ πότε θα γυρίσει έρποντας ζητώντας συγνώμη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ..

    ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΚΟ ΑΝΗΚΕΙ?? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ,ΔΡΑΓΩΝΑ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ??

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ακούσαμε κι αυτό. Η Τουρκία υπόδειγμα δημοκρατίας! Αν δεν άκουγα να τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων νεκρών θαμένων σε ασημάδευτους τάφους ίσως και να το έβρισκα αστείο. Έλεος πια.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά έχετε δει τη φάτσα του Σωμερίτη πως είναι; Όσοι έχουν διαβάσει τα "Φυσιογνωμικά" του Αριστοτέλη θα καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι θα γίνει τώρα αδέρφια μου;
    Όλοι εμείς που μιλάμε για πατρίδα,
    έθνος,Ελληνισμό κλπ,πρέπει, κατά τα λεγόμενα αυτού του φαιδρού ατόμου, να πάρουμε φόρα και να χυτπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο;
    Προσωπικά δεν πιστεύω πως, ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ αυτός, πληρώνεται από κάποια ξένη δύναμη. Αυτά που γράφει, δυστυχώς, τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ και τα εννοεί πράγμα που τον κάνει πολύ πιό επικίνδυνο.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.