22/1/10

Έκοψαν τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις - Θέλουν "φτηνές" Ενοπλες Δυνάμεις...

Στην ικανοποίηση των δυνάμεων που από το 1974 επιδιώκουν την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων ή τουλάχιστον των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων δυνάμεων, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές. Για το ζήτημα είχαν την ευκαιρία την τιμή να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.» Γιατί αυτό; Υποτίθεται για λόγους «οικονομίας». Kαι μάλιστα εμπλέκεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να φανεί ότι υπήρξε "θεσμική κάλυψη"...

Η δήλωση δεν αντέχει σε κριτική, ειδικά ως προς το δεύτερο μέρος της: «Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές» Δηλαδή, τι; Θα πηγαίνουν οι πολίτες στις επιθεωρήσεις; Κάποιος δεν τον ενημέρωσε τον υπουργό για το τι ακριβώς είναι οι «επιθεωρήσεις». Επιθεωρήσεις δεν κάνουν οι πολίτες. Κάνει η ανώτερη στρατιωτική ηγεσία για να ελέγξει το αξιόμαχο και την ετοιμότητα των μονάδων.

Οι παρελάσεις αποσκοπούν να φέρουν κοντά ΕΔ και λαό, με αφορμή κάποια εθνική επέτειο που ενώνει και τους δύο, ως ένα άρρηκτα συνδετικός κρίκος. Εμπνέουν τους νέους. Πόσοι Έλληνες αξιωματικοί δεν αποφάσισαν να αφιερωθούν στην πατρίδα, όταν παρέλαυναν μπροστά του τα «σιδερένια τείχη» της χώρας; Για «πέντε τάλιρα»-υποτίθεται ότι- σπάνε αυτό τον κρίκο; Νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο, όπως αναφέρουμε και στην αρχή τους σημειώματός μας…

Αν θέλουν οικονομίες υπάρχουν πολλές πηγές: Το δυσθεώρητο κόστος της λειτουργίας της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της Βουλής (το οποίο δεν εκπέμπει ακόμα) που φτάνει στα 4,1 εκατ. ευρώ το χρόνο και υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για τις δημόσιες σχέσεις του εκάστοτε προέδρου της Βουλής. Για την αντιολισθητική βελτίωση των μαρμάρινων πατωμάτων της Βουλής είχε προβλεφτεί κονδύλι 2,2 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι νέες προσφορές για το ίδιο έργο είναι κάτω από τις 200.000 ευρώ !

Όπως προαναφέραμε οι λόγοι κατάργησης των μηχανοκίνητων από τις παρελάσεις είναι βαθύτεροι και εντάσσονται στα πλαίσια της τάσης αποκοπής οτιδήποτε συνδέει τον Έλληνα με το ένδοξο παρελθόν του. Οι εθνικές παρελάσεις που ουσιαστικά απονευρώνονται με την ανακοίνωση του υπουργού είναι «καρφί στο μάτι» για όλη την δήθεν «προοδευτική» διεθνιστικών αντιλήψεων ελληνική διανόηση. Με τελικό ζητούμενο την δημιουργία ενός λαού που θα ξεχάσει σε βάθος χρόνου την καταγωγή του, τους αγώνες του και τους νεκρούς του.

Οι παρελάσεις δεν είναι μία απλή στρατιωτική επίδειξη όπως πολλοί ισχυρίζονται. Είναι η ένδειξη σεβασμού και τιμής όλων εμάς προς αυτούς που πέθαναν για μας, για να μπορούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι από τυραννίες και δεσποτισμούς να καταστρέφουμε τελικά και να προσβάλλουμε ότι αυτοί δημιούργησαν και πέτυχαν με τις θυσίες τους.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στο υποσυνείδητο του Έλληνα η απόφαση αυτή θα έχει την ίδια βαρύτητα με το μοιραίο λάθος της υπουργού Παιδείας της ΝΔ η οποία αγνοώντας τις παρακλήσεις του λαού υποστήριζε το σύγγραμμα της ομάδας Ρεπούση. Ο λαός πηγαίνει στις παρελάσεις για να δει και να χειροκροτήσει τα παιδιά του.

Η παρέλαση είναι μία από τις λίγες φορές το χρόνο που ο λαός έρχεται σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιτυγχάνοντας την αρμονική διασύνδεση λαού και Στρατού σε ένα πανεθνικό εορταστικό κλίμα. Η παρέλαση είναι το επιστέγασμα της απόδοσης τιμής σε αυτούς που μας επιτρέπουν να ζούμε ελεύθερα και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είμαστε Έλληνες.

Αν το πρόβλημα είναι τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζει ετησίως η συμμετοχή των μηχανοκινήτων στις παρελάσεις τότε προτείνουμε κάτι: Να ζητήσουν από τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να βλέπουν τους ελληνικού «πύρινους χάλυβες» να παρελαύνουν με την ελληνική σημαία, να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος. Να είστε βέβαιοι ότι θα συγκεντρωθούν πολλά περισσότερα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά μην στερείτε κ. υπουργέ από την Ελλάδα την περηφάνια της…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

41 σχόλια:

  1. Το επομενο βημα βεβαια στο σχεδιο του εθνομηδενισμου, θα ειναι και η τελικη καταργηση των παρελασεων.

    Σιγα σιγα, μην αντιδρασει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..>>Η παρέλαση είναι μία από τις λίγες φορές το χρόνο που ο λαός έρχεται σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιτυγχάνοντας την αρμονική διασύνδεση λαού και Στρατού....
    Εχω τήν εντύπωση οτι καί ο στρατός λαός είναι καί αυτός,απλά φοράει στολή.
    Πιστεύω οτι είναι καλύτερα νά κόψουν τούς...επίσημους... από μιά παρέλαση παρά τά μηχανοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μετράει το τι φαίνεται, αλλά το τι είναι στην ουσία.

    Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο στρατό -αναλογικά-, και ξοδεύει τα περισσότερα -αναλογικά- από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα δεν διαθέτει κανενώς είδους ασφάλεια!

    Σήμερα οι πόλεμοι δεν γίνονται με τις ξιφολόγχες, και η στρατιωτική ισχύς δεν έχει σχέση με τον αριθμό των στρατιωτών ή του πληθυσμού!

    Ούτε η Ελλάδα βρίσκεται στην εποχή της δημιουργίας κράτους-έθνους, ούτε θέλει να δικαιολογήσει την ξεχωριστή υπαρξή της σαν κράτος, ούτε θέλει να ενσωματώσει μη-ελληνικούς πληθυσμούς, ούτε διαθέτει Τσετσενίες και Κουρδιστάν, ούτε κατέχει ξένα εδάφη στα οποία κατοικούν καμικάζι έτοιμοι για επιθέσεις αυτοκτονίας οπουδήποτε.

    Η Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτεί!

    Χρειαζόμαστε την ουσία και όχι το τι φαίνεται!

    Η Ελλάδα χρειάζεται 3 πράγματα:

    1.Μικρό-ευέλικτο-σοβαρό-αξιόμαχο-εξειδικευμένο στρατό ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, επένδυση στην κρατική αμυντική βιομηχανία και στους σύγχρονους εξοπλισμούς.

    2.Επανεξέταση διεθνών συμμαχιών. Η περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στην Δύση είναι πρόβλημα. Από κάθε άποψη. Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από ΕΕ-ΝΑΤΟ, το κράτος να έχει τον έλεγχο της οικονομίας, και να διαμορφώσει μακροπρόθεσμες ισχυρές συμμαχίες με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες, καθώς και με Κίνα-Ινδία-Βραζιλία κτλ

    3.Πολιτιστική αλλαγή-μακροπρόθεσμος στόχος: Η Ελλάδα, σαν Μητέρα της Ορθοδοξίας, πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος και να πρωτοστατήσει στην ένωση των Ορθοδόξων κρατών και την διάδοση της Ορθοδοξίας.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά μην λέτε τέτοια και συγκηνηθούν και μετά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ(ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ) τώραμας βάζουν σε δίαιτα και περιορισμούς ...ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΝ...λοιπόν το υιοθετούμε φερτε ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με κληρωση μεσα απο τους υπολογιστες του υπουργειου οικονομικων να χρεωνονται 2-3 ευρω σε ενα εκατομμυριο φορολογουμενους και να προστιθεται στο φορο εισοδηματος τους. Να δω μετα ποιος θα βγει και θα πει οτι δεν θελει να πληρωσει 2 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.5 με τρία εκατομμύρια ευρώ θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το να κόψει τις πτήσεις για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, το βράδυ της Ανάστασης σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας...



    ...Στο στόχαστρο του υπουργείου και τα "καραβάνια" στρατιωτικών απ' όλη την Ελλάδα που έρχονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να εξεταστούν, με κόστος τα έξοδα μεταφοράς τους για το δημόσιο...


    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_5510.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ να κάνω την αφελή ερώτηση: Πόσο
    κόστιζαν ; Γιατί δεν λένε τίποτα;
    Και για να προλάβω κάποιους φίλους απ' εδώ και πέρα αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνουμε συχνά.
    Γιατί ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    Αν είναι να πάνε τα λεφτα σε κάτι άλλο πιο χρήσιμο ( εκπαίδευση ) χαλάλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρηματα βρισκουν ομως για

    καρναβαλια

    γιορτες δημων (κυριως για λαθρομεταναστες)

    επιμορφωσεις λαθρομεταναστων οπως αυτο το τελευταιο του δημου αθηνων ια ECDl

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.

    Συγκράτησε, Θεέ μου, το στόμα μου,

    Συγκρατούμαι να μην ξεστομίσω κάτι, ενώ υφίσταμαι πρόκληση για το αντίθετο.

    Τα σχόλια δικά σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο άγγελος Γαβριήλ μας δίδαξε σήμερα τι είναι μια μαλακία....

    Μας είπε:

    -Όταν ο Θεός είπε για τον διάβολος να φύγει από παράδεισο, αυτός....άρχισε να κλαίει. Μετά ήρθε το μίσος και για εκδίκηση..... είπε ότι θα δημιουργήσει όλα τα δεινά της ανθρωπότητας......

    Και άρχισε:

    -Η Σοσιαλιστές επινόησε τον όρο “αριστερά και δεξιά”.....πριν, ποτέ δεν υπήρχαν!

    -Ο σοσιαλισμός δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα για την ανθρωπότητα. Αυτό που κατάφεραν να δημιουργήσουν είναι να χωρίζουν οι άνθρωποι, έτσι ώστε να καταστεί η διακυβέρνηση. Γι 'αυτούς, οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένα αγκάθι στα σχέδιά τους. Οι Σοσιαλιστές γνωρίζουν ότι ο στρατός θα είναι πάντα με το λαό του. Ο καπιταλισμός χρειάζεται την στρατιωτική να διατηρήσουν τον πλούτο του έθνους. Πολύ διαφορετικό από το σοσιαλισμό, που χρειάζονται τον πλούτο του έθνους να καταπιούν και να χαθεί στις τσέπες τους......

    - Οι Σοσιαλιστές έχουν τα χέρια τους δεμένα.....λόγω του καπιταλισμού!

    - Μια χώρα όπου μπορείτε να πείτε: “Η χώρα αυτή είναι άνευ αξίας” ή “Ντρέπομαι για τη χώρα μου”......Λοιπόν, μια τέτοια χώρα έχει κάτι πολύτιμο: την ελευθερία!

    -Δεν βλέπετε ένας πολίτης της αριστεράς να λέει ότι: “Οι ΗΠΑ είναι μια μαλακία για αυτό θα προχωρήσω στην Κούβα”.

    -Είναι αυτές τις μαλακίες, αλλά δεν θέλουν να πηγαίνουν εκεί, όπου θεωρούν ότι είναι παράδεισος....

    -Δεν υπάρχει καλύτερη δόγμα από ότι ένα.....καλό παράδειγμα. Τίποτα δεν πείθει περισσότερο από την πραγματικότητα.

    -Λόγια, λόγια, λόγια, αλλά μόνο ο καπιταλισμός εκπληρώνει......αυτό που υπόσχεται το σοσιαλισμό.

    -Η σκλάβα ζει βυθισμένη στον “κόσμο” τους σοσιαλιστικές. Λένε ότι η Αφρική είναι φτωχή...... Αντίθετα!........είναι πολύ πλούσια! Αυτό που λείπει είναι ο καπιταλισμός.

    -Η Ελλάδα για 400 χρόνια ζούσαν υπό την Οθωμανική σκλαβιά, αλλά διαφορετικά από την Αφρική, κατάφερε να βγει από τον “βαρύ” σοσιαλισμό, επειδή έκανε μια “μικρή” ένεση του καπιταλισμού.

    -Η Ελλάδα κέρδισε τεράστια εμπόδια!!!.......Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά οι άνθρωποι παραμένουν....τα ίδια....

    -Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια “πραγματική καπιταλιστική” χώρα..... κάνουν λάθος!

    -Ένα καλό σύνθημα για μια εκστρατεία για την αύξηση του καπιταλισμού στην Ελλάδα είναι: “Οι Έλληνες Κάνουν την Ελλάδα”!

    -Βιομηχανία του τουρισμού, φέτα και το ελαιόλαδο είναι σοσιαλιστικές βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έχει μόνο μια καπιταλιστική βιομηχανία και αυτό είναι το ναυτικό......αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία....

    -Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικό από τη ΝΔ. Οι δύο είναι σοσιαλιστής.......ένα περισσότερο και το άλλο λιγότερο.

    -Ο καθένας θέλει να πιπιλίζουν τα “βυζιά” της διακυβέρνηση. Mε αυτό τον τρόπο ο καθένας θέλει να φάει το χοιρινό, αλλά κανείς δεν τολμά να θέσει το μαχαίρι στο γουρούνι.

    -Ο καπιταλισμός έχει επεκτείνει τα νύχια του για τις τεχνολογίες: Τεχνολογίες “κλασικά” - Τεχνολογίες προηγμένες - Τεχνολογίες της επικοινωνίας - Τεχνολογία ηλεκτρική των θεμελιωδών - Τεχνολογίες Πετρέλαιο και τα παράγωγά της.

    -Η Ελλάδα έχει μόνο μία τεχνολογία κατηγορία: Η “κλασική” τεχνολογία. Αυτή η τεχνολογία “κλασική” είναι του εικοστού αιώνα!

    -Τι πρέπει να γίνει στον XXI;

    -Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο και τη φαντασία, έτσι η αλήθεια θα νικήσει τον ψέμα!

    -Μια αλλαγή στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση απευθύνονται της άλλες τεχνολογίες! Για μια χώρα να μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια για τις μελλοντικές τους ανάγκες........χρειάζονται περισσότερο τον καπιταλισμό και λιγότερο σοσιαλισμό!

    -Τότε......είστε έτοιμη και τα παιδιά σας;

    -Οι κυβερνήσεις αυτές χρησιμεύουν μόνο για ένα πράγμα: “θέλει να λάβει τα χρήματά σας”! Αυτό είναι η μεγάλη μαλακία......

    -Μην περιμένετε τίποτα από την κυβέρνηση, κάνει ό, τι πρέπει να γίνει!

    Έτσι.....ο άγγελο Γαβριήλ μας είπε να διδάξουμε στον κόσμο της πραγματικότητας..... αλλά πώς μπορώ να του πω ότι ο Παπανδρέου θέλει να φέρει πιο πολύ το σοσιαλισμό;....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aστοχη ενέργεια εντυπωσιασμού.
    Αποδυναμώνει άλλα θετικά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά υπάρχει και η αντίθετη άποψη, το έκαναν κυρίως για την εξοικονόμηση περίπου 7 εκ. ευρώ από τα καύσιμα και ουδέν κακόν αμοιγές καλού, δλδ οι μονάδες εκείνη την περίοδο θα είναι επανδρωμένες και όχι με προσωπικό ασφαλείας
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αισθανομαι ριγη και περιφανεια να βλεπω το leopard τα Φ16 KAi ολα αυτα που εγω συντηρω και πληρωνω τοσα χρονια στη παρελαση. Νιωθω δεος και πιστη οτι ενα χρειαστει να δωσουμε και τη ζωη μας θα το κανουμε και θα ειμαστε ετοιμοι !

    Μην στερειται απο τα παιδια μας το δικαιωμα να νιβθουν και ασφαλης και οτι απο εδω το λαο βγαινουν αντρε σκαι πολεμιστες με μεγαλες ψυχες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να πω...ΑΙΔΩΣ!!! Όλο και περισσότερο οι στρατιωτικοί υφίστανται απανωτά χτυπήματα - μισθολογικές μειώσεις, "παγωμένα" φύλλα πορείας εδώ και χρόνια, απειλές για τις συντάξεις τους, για τα επιδόματα επικινδυνότητας (πτητικά), το χλευασμό από τους δημοσιογράφους για ανύπαρκτα επιδόματα για "χρυσές στολές"- και όμως συνεχίζουν να παράγουν, με κόστος πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή, το υπέρτατο αγαθό για ένα εθνος:ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Δυστυχώς τα στελέχη των ΕΔ συνέχίζουν να πληρώνουν ακόμα και σήμερα - 36 χρόνια μετά - το τίμημα της δικτατορίας και συγκεκριμένα του εξευτελισμού και της υποτέλειας στους πολιτικούς που καθιερώθηκε από το 1974 και μετά. Μόνη σανίδα σωτηρίας η αναγνώριση του έργου τους από τους απλούς πολίτες (όχι τους προοδευτικούς "πολίτες του κόσμου" που θεωρούν ότι ο στρατός είναι άχρηστος) που κατατάσσουν τις ένοπλες δυνάμεις ανάμεσα στους θεσμούς που εμπιστεύονται περισσότερο. Αυτή τη σχέση μεταξύ λαού και στρατού προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να διαρρρήξουν οργανωμένα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Ένα από αυτά είναι και η κατάργηση των παρελάσεων μηχανοκίνητων τμημάτων. Θα ήταν καλύτερα να σπαταλούσατε αλλού το πολύτιμο δυναμικό σας κύριοι. Μη φοβάστε. Οι ΕΔ δεν επιθυμούν κανενός είδους εξουσία με την έννοια που εσείς της έχετε προσδώσει... Μη γελιέστε όμως νομίζοντας ότι θα μπορέσετε με μικροπολιτικές να πλήξετε το κύρος των ΕΔ. Γιατί τα στελέχη τους προέρχονται μέσα από τα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας και μάλιστα από τα πιο υγιή της κομμάτια. Από ανθρώπους που δεν θεωρούν τη σημαία ένα παλιόπανο και ελπίζουν να φυσήξει και να πέσει κάτω...Το μόνο που καταφέρνετε είναι να χαλυβδώνετε ακόμα περισσότερο τη θέληση του προσωπικού των ΕΔ και να προκαλείτε ακόμα μεγαλύτερη αηδία και απέχθεια σε όλους μας ό,τι χρώματος ταμπέλα κι αν φέρετε (πράσινη, μπλε, κόκκινη κλπ). ΑΙΔΩΣ!!!

    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ντροπή! Ανοησίες! Κόβουνε από εκεί που δεν χρειάζεται και δεν αγγίζουνε εκεί που πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστηχώς ντροπή και στο ΠΑΣΟΚ.

    Δέν το λέω για το εσεις και οι άλλοι καλλίτεροι ή χειρότεροι....

    Όλοι μας ξεπουλάνε!!!

    Κάθένας απο το κόμα που είναι ας πόλεμίσει ενάντια στον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του έθνους μας.

    Πασοκατζίδες τρέχτε στους Βουλευτές
    σας.

    ΝΔκράτες και εσείς το ίδιο πίεση και σε αυτούς να κάνουν αντιπολίτευση.

    Αριστεροί πατριώτες ολοι χρειάζονται για τον καλό αγώνα.

    Λαός συγκεντρωθείτε ουσιαστικότερα στην ουσία και στο αποτέλεσμα.

    Οικολόγοι και συνασπιστές.

    Εάν χρηματίζεσται γι αυτά που κάνετε σας συχαίνομαι!!
    Εάν τα κάνετε απο αμέλεια και ανοησία σας λυπάμαι!!

    Ο Εχθρός είναι κοντά και οπως θα έλεγε ο Κίμων¨(Ηγέτης των ενωμένων Ελλήνων κατα τα περσικά)
    Ο εχθρός είναι ο άλλος οχι μεταξύ μας.

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενέργεια εντυπωσιασμού ή αλλο ένα βήμα πιο κοντά στην κατάλυση όλων των αξιών που περιγράφονται ή αν θέλετε υπάρχουν στην Ελλάδα.
    Οι παρελάσεις είχαν κάποιο λόγο που γινόντουσαν με τον τρόπο αυτό και κάποια ουσία. Κάποιοι πολέμιοι χρόνια για την κατάργησή τους κατάφεραν μερικώς να της σταματήσουν έστω και με αυτόν τον τρόπο.
    Τελικά κίνηση ή ενέργεια πίσω από την οποία κρύβονται συμφέροντα ;
    Και ας μη βιαστεί κάποιος να πει τι θα κερδίσουν δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα αλλά ας σκεφτούν ότι το ηθικό ενός λαού ενός στρατεύματος μιας ή δυο γενεών μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος από πολλά ευρώ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''2.Επανεξέταση διεθνών συμμαχιών. Η περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στην Δύση είναι πρόβλημα. Από κάθε άποψη. Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από ΕΕ-ΝΑΤΟ, το κράτος να έχει τον έλεγχο της οικονομίας, και να διαμορφώσει μακροπρόθεσμες ισχυρές συμμαχίες με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες, καθώς και με Κίνα-Ινδία-Βραζιλία κτλ

    3.Πολιτιστική αλλαγή-μακροπρόθεσμος στόχος: Η Ελλάδα, σαν Μητέρα της Ορθοδοξίας, πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος και να πρωτοστατήσει στην ένωση των Ορθοδόξων κρατών και την διάδοση της Ορθοδοξίας.''


    Μονο που στην Ελλαδα μενουν και ατοφιοι ΕΛΛΗΝΕΣ που δεν εχουν καμια σχεση με το παπαδαριο κι ουτε θελουν σχεση με τριτοκοσμικους υπαναπτυκτους σαπιους γιγαντες οπου φιμωνουν την ελευθερια του λογου και σκαβουν ταφους στους αντιφρονουντες. Οποτε καλη η καθημερινη ορθοδοξη λογο-διαρροια, αλλα αποτελεσμα μηδεν κι ουτε φυσικα θα υπαρξει διοτι η αποχριστιανοποιηση της Ευρωπης ξεκινησε και προχωρα ευτυχως ακαθεκτα. Υπομονη, αλλα 10 χρονια κι οι διαφοροι East θα ειναι στο μουσειο. Παρεπιπτοντως, ξεχασες την αλλη εξαιρετη δημοκρατικη χωρα, τη Λευκορωσια του Λουκασενκο.

    ''Εσσεται γαρ ημαρ''

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αμετε στον εξω αποδω αληταράδες, σκατοψυχοι. εσεις και γενεες 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας είναι τα άρματα εκεί που πρέπει να είναι...
    Άλλωστε μπορεί να βγουν πιο μπροστά τα άρματα από τις 25η Μαρτίου είτε για να σώσουν την Ελλάδα από τους τούρκους είτε από τους ...έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To 1990 με αμυντικες δαπανες 1,7 δις, ειχαμε λεφτα και για παρελασεις.

    Το 2010 με αμυντικες δαπανες 6 δις , δεν εχουμε.

    http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/images/dapanes-hellas2.jpg

    http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/images/dapanes-hellas.jpg

    Mηπως καποιοι βρηκαν ως ευκαιρη δικαιολογαι την οικονομικη κριση για να βαλουν αλλο ενα λιθαρακι στο κατασκευασμα του εθνομηδενισμου που φαινεται πως καποιοι εχουν αναλαβει εργολαβικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Άλλωστε μπορεί να βγουν πιο μπροστά τα άρματα από τις 25η Μαρτίου είτε για να σώσουν την Ελλάδα από τους τούρκους είτε από τους ...έλληνες..."



    "Σιγα μην σταξει η ουρα του λαγού"!Ποιο κομματοσκυλο, ανωτερος η ανωτατος αξιωματικός του ΕΣ, θα "σωσει την Ελλάδα απο τους Ελληνες" την στιγμή που βλέπουν πολιτικάντη και καθονται "σούζα"; Κατι τετοια εγραφε και ο "Περικλέας" στο ιστολόγιο αλλα εξηφανίσθη μυστηριωδώς!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΛΗΤΕΣ , ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΗ , ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΑΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ . ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΣΙΟΥ , ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ .
    ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΕ , ΑΠΙΣΤΕΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΛΑΕ , ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ , ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ !!!!!

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Apo ti stigmi pou kathimerina noiothoume ntropiasmenoi apo tin exoteriki politiki ton politikon mas, toulaxiston as noiothoume yperifanoi 2 fores to xrono gia tis enoples dynameis mas. Min mas karpazonete allo. Petyxete mia niki stin onomasia ton Skopion kai ton "gkrizon zonon" kai elate na to xanasyzytisoume. Me tin katargisi tis parelaseis sas epiase i agapi gia tin patrida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέρα από την προφανή εθνομηδενιστική στόχευση από την πλευρά των πρακτόρων που βρίσκονται στη διακυβέρνηση, υπάρχει κάτι άλλο πιό βαθύ... Τα πανάκριβα όπλα μπορούν πιό εύκολα χωρίς τις παρελάσεις να βρίσκονται μόνο στα χαρτιά της προμήθειάς τους. Το ίδιο ισχύει για την απόκρυψη ατασθαλιών στα φορητά μέρη και στα ανταλλακτικά τους, η προμήθεια των οποίων κάνει πλούσιους τους γυφτοπασόκους "υπεύθυνους" και τους άλλους πολιτικούς μιμητές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άλλο ένα σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από ερώτηση που έγινε στην βουλή και ο υπουργός υποδομών Δ.Ρέππας αναγκάστηκε να απαντήσει. Είπε ότι για 100... σιδεριές για την φύλαξη ποδηλάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χρειάζονται συνολικά 1,5 εκ ευρώ!
    Το καταλαβαίνετε γιατί ποσό μιλάμε και έχουν το θράσος και απαντάνε αντί να ακυρώσουν τα πάντα; Οι σιδεριές για τα...

    ποδήλατα κάνουν κοντά στα 100.000 ευρώ το πολύ και αυτοί δίνουν 1,5 εκ ευρώ για να πληρώνει πάλι κερατιάτικα ο Έλληνας;
    Όξω από την παράγκα μας...
    Την ερώτηση έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος του ΛΑΟΣ και στην δυσάρεστη θέση ήρθε ο Δημήτρης Ρέππας. Τα χρήματα είναι μια κοινωνική ...προσφορά του Ελληνικού λαού.
    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/15-100.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έτσι λειτουργεί η τακτική του σαλαμιού. Τη θυμάστε;
    Ακόμα μία ΑΣΧΗΜΙΑ του ΠΑΣΟΚ μέσα στις τόσες που έχει κατά νουν να διαπράξει.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάθένας απο το κόμα που είναι ας πόλεμίσει ενάντια στον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του έθνους μας.

    Πασοκατζίδες τρέχτε στους Βουλευτές
    σας.

    ΝΔκράτες και εσείς το ίδιο πίεση και σε αυτούς να κάνουν αντιπολίτευση.

    Αριστεροί πατριώτες ολοι χρειάζονται για τον καλό αγώνα.


    Φίλε, Επιμενίδη το προσυπογράφω. Το επόμενο βήμα θα είναι να καταργηθούν τελείως οι παρελάσεις και αυτές ακόμη οι Επέτειοι, που θα αφορούν ολοένα και πιο λίγους. Η πατρίδα που γνωρίζαμε χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι στρατιωτικές παρελάσεις στις εθνικές επετείους γίνονται γιά να θυμίζουν πώς έγιναν τα γεγονότα που γιορτάζουμε. Ότι δηλαδή κάποιοι πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών και αυτό έγινε με τα όπλα. Επί πλέον, φέρνουν πιό κοντά το λαό με το στρατό (οι στρατιώτες είναι παιδιά του λαού) και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του λαού. Ακόμα, συμβολίζουν ότι οι έννοιες ‘λαϊκό’ και ‘εθνικό’ είναι ταυτόσημες.

    Τώρα, ο Παπανδρέου που είναι αμερικανοτραφής, έχει στο νου του τις παρελάσεις που έβλεπε όταν ήταν μικρός στην πατρίδα του, με τις πολύχρωμες μπάντες, τις στολισμένες Κάντιλακ, και τις μαζορέτες με τα ωραία μπούτια (όπως πάει να γίνει κι’ εδώ με τις μαθητικές παρελάσεις με μίνι φούστες). Όμως οι Αμερικάνοι δεν απειλήθηκαν ποτέ στο έδαφός τους και δεν πολέμησαν ποτέ υπέρ βωμών και εστιών (η ορολογία αυτή δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό τους). Πάντα πολεμούσαν αλλού.

    Επειδή λοιπόν η δική μας ιστορία είναι πολύ διαφορετική απ’ την αμερικάνικη και γεμάτη από θυσίες υπέρ της πατρίδας, γι’ αυτό ακριβώς οι παρελάσεις εδώ πρέπει να γίνονται με μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης και όχι με τα μπούτια (αυτά είναι γιά άλλες φάσεις). Απλά και κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρεοκοπία και παραμύθια της Χαλιμάς. Όλο το κατεστημένο των media, διεθνών οίκων και ελλήνων πολιτικών σε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου και ασύστολη ψευδολογία.

    http://www.capital.gr/News.asp?id=890883

    http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/01/moodys.html

    Σκοπός τους ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών συνόρων όπως τον είχε προβλέψει την 8/2/2005 η τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Ψαρούδα Μπενάκη
    http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA
    και η καταστροφή/αποδυνάμωση της πολυπληθούς και ισχυρής μεσαίας δυτικής τάξης

    Το project ξεκινά από την Ελλάδα και θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες δυτικές χώρες με βάση το μοντέλο της Βραζιλίας και του Μεξικού, ήτοι 90% φτωχοί και αγράμματοι, 1 με 5% ελίτ και κάπου ενδιάμεσα τα νέα πολυεθνικά (και όχι πλέον εθνικά) σώματα ασφαλείας με 200-300 ευρώ μηνιάτικο να τη φυλάνε.

    Έλλην απόδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σιγά πια. Στις παρελάσεις θα κριθεί το αξιόμαχο των ΕΕΔ; Και τέλος πάντων, δεν μπορεί να γίνεται μια κάθε χρόνο πχ. στη Θεσ/νίκη; Εκεί θα κολλήσουμε; Ας σοβαρευτούμε λίγο, κι ας ‘ξοικονομήσουμε κάνα τάλαρο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητήρια σε όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου που κατάλαβαν ότι δεν χρειάζεται να απαντούν στον ΑΝΤΙ EAST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ti na ti kanoume tis parelasis an einai na agorasoume merika snaipers ki na arxisoume tin proti monada eleytheron skopeyton.Ta armata einai gia polemo oxi gia parelasis.Fysika afou tin ert1 ert2 ert3 ert4 ert5 se ena kanali.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και φυσικά, ανώνυμε 5:08, το αξιόμαχο των ΕΔ δεν κρίνεται στις παρελάσεις. Στις παρελάσεις γίνεται κάτι άλλο, που ασφαλώς το έχεις νοιώσει κι εσύ,κάτι άλλο που έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε ΗΘΙΚΟ του λαού.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Anonime 9.21 to proto metro pou proteineis einai sosto giati opos deiksei kai i istoria tou 20 aiona enas mikros epaggelmtikos stratos einai kaliteros kai pio APOTELESMATIKOS apo ena maziko strato oso gia ta alla signomi alla vrisko oti einai andafika
    Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Κρατερέ, δεν έχω ανάγκη από παρελάσεις και άλλου είδους παρωχημένες μορφές έκφρασης για να μου ανέβει το ηθικό. Και για να είμαι ειλικρινείς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλος αυτός ο ορυμαγδός, προς τι όλο αυτό το πάθος. Δηλ. τα «τανκ στους δρόμους» δίνουν του έλληνα πολίτη την αίσθηση της ασφάλειας; Αν κάτι τέτοιο είναι πιστευτό, τότε κάπου έχει πάει στραβά ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας!

    Ο εξ 23 Ιανουαρίου 2010 5:08 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. *Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτό που λέτε, αλλά εγώ θα πεθάνω στην μάχη για το δικαίωμά σου να πείτε τη γνώμη σας! - (7:45 μ.μ.)

    *Η λέξη “εκδημοκρατισμός” είναι ένας όρος που έχει πολλές “σημαίες”!

    *Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να δουν τις ένοπλες δυνάμεις στο πεζοδρόμιο;

    *Έτσι.....

    *Μέσα σε ένα σπίτι κάπου στην Ελλάδα:

    -Μπαμπά!......μπαμπά!......επιτρέψτε μου να δω τις ένοπλες δυνάμεις.....

    -ΟΧΙ!!!

    -Γιατί δεν μπορώ........μπαμπά;

    -Δεν έχετε ανάγκη από παρελάσεις και άλλου είδους παρωχημένες μορφές έκφρασης για να σου ανέβει το ηθικό.......έξω από δώ ρε γα......πηγαίνει κάτω από τη φούστα της μαμά σου.....

    -Μπαμπά........Θέλω να μάθω να “Είμαι” ένας καλός πολίτης.....

    -Έξω από δώ ρε......γα.......” Εγώ” Δεν Χρειάζομαι τίποτα περισσότερο να μάθω!

    -Μπαμπά.....μια εικόνα αξίζει για χίλιες λέξεις......και......

    -Έξω από δώ ρε μαλακ......

    *Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα, αλλά μια μέρα θα αλλάξει.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. φίλε ανώνυμε 23 Ιανουαρίου 2010 5:08 μ.μ ναι το τανκ με την ελληνική πολεμική σημαία, τα τεθωρακισμένα, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα εφόσον βγαίνουν σε άψογους σχηματισμούς και με το άψογο - γενναίο παράστημα, προέκταση της λεβεντιάς των πυροβολητών κλπ των μηχανοκινήτων μονάδων, μου τονώνουν το εθνικό φρόνημα.τέτοιου είδους δημοκρατία που λές δεν είναι δημοκρατία και είναι επικίνδυνη.
    πρόβλημα έχουν οι ιδέες σου.βέβαια στην ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά ολιγαρχία ή και μοναρχία αισχίστου είδους με κέλυφος δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αλήθεια, φίλε ανώνυμε (23/1,09:45), εσένα τι σου ανεβάζει το εθνικό (συγγνώμη Πατριωτικό) φρόνημα ή μήπως ουδαμώς σε αφορά το όλο θέμα;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλε Κρατερός

    Πιστεύω ότι η απάντηση είναι στο κείμενο.

    Αγκαλιές από τον ουρανό!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αξιότιμε Κρατερέ. Με κατηγορείς πως "οι ιδέες μου έχουν πρόβλημα". Γιατί; Επειδή πρότεινα, σε αυτούς τους οικονομικά δυσχερείς καιρούς, να γίνεται σε μια εθνική επέτειο στην Θεσ/νίκη, μια εθνική παρέλαση; Στο δεύτερο σου μήνυμα φτάνεις στο σημείο να θέτεις υπό αμφισβήτηση, με ελαφρά δόση ειρωνείας, το εθνικό μου φρόνημα... Να σου θυμίσω λοιπόν φίλε Κρατερέ πως η εποχή κατά την οποία οι έλληνες πολίτες υποχρεωνόταν να αποδείξουν σε φασιστόμουτρα το εθνικό τους φρόνημα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν γνωρίζω που βρίσκεις το θράσος να εκφράζεσαι με τέτοιον αήθη τρόπο αλλά η συμπεριφορά σου, όποιος δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί σου είναι εθνικός μειοδότης, αποδεικνύει το «δημοκρατικό» σου ήθος. Και κάτι τέτοιους σαν και σένα η Ελλάδα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, δεν τους έχει ή είχε ποτέ ανάγκη!

    Απευθυνόμενος στους διαχειριστές της σελίδας θα ήθελα να ρωτήσω εάν πιστεύουν πως τέτοια σχόλια συμβάλουν στη δημιουργία ενός χώρου δημοκρατικής έκφρασης, εποικοδομητικής κριτικής και ανταλλαγής απόψεων, ελεύθερων ελλήνων πολιτών.

    23.1-5:08
    23.1-9:45

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.