27/1/10

Επίσκεψη ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στο νέο κελί του Οτσαλάν


Εξαμελής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης επιθεώρησαν τις νέες ρυθμίσεις των τουρκικών αρχών.
Μια αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκέφθηκε χθες τον αρχηγό των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο καινούριο κελί του, έγινε σήμερα γνωστό από τον τουρκικό Τύπο.
Τα έξι μέλη της αποστολής «επιθεώρησαν» τις νέες ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις τουρκικές αρχές για τον αρχηγό και ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), διευκρινίζει το πρακτορείο Ανατολή.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης για πολλές ώρες με τους πέντε άλλους κρατουμένους που έχουν μεταφερθεί για να κρατούν συντροφιά στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο νησί-φυλακή Ιμραλί, στη βορειοδυτική Τουρκία, αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων.
Ο 61χρονος Οτσαλάν εξέτιε σε απομόνωση από το 1999 την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί. Ήταν ο μοναδικός κρατούμενος στη φυλακή του Ιμραλί. Όμως στα μέσα Νοεμβρίου μεταφέρθηκε σε άλλο κελί της ίδιας φυλακής, όπου μπορεί να συναναστρέφεται πολλές ώρες την εβδομάδα με τους άλλους κρατουμένους, όπως είχε συστήσει η CTP σε προηγούμενη επίσκεψή της, το 2007.
Ο Οτσαλάν διαμαρτυρήθηκε μέσω των δικηγόρων του για τις νέες συνθήκες κράτησής του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.
Για να απαντήσει στις επικρίσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε βελτιώσεις στη δομή του κελιού και δημοσίευσε φωτογραφίες της φυλακής του Οτσαλάν για να δείξει ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι όμοιες με αυτές άλλων κρατουμένων σε φυλακές υψηλής ασφαλείας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Μεταξύ άλλων ο Οτσαλάν έχει πρόβλημα και με τον ύπνο μέσα εκεί. Ο δικός μας ο μπουχέσας πως διάολο κοιμάται τα βράδυα ρε Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ έχουν καταστρέψει ό,τι χτίζαμε επί δεκαετίες, βυθίζοντας τη χώρα στη διεθνή ανυποληψία, θα στεναχωρηθούν που πρόδωσαν τον Οτζαλάν;
    Άς ελπίσουμε ότι ήλθε επιτέλους η ώρα να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ελπίδα. Το θέμα είναι μία σωστή υπερκομματική, υπερεθνική Παγκόσμια Ελληνική κίνηση. Αυτή είναι η πρότασή μου. Ο λαός δεν πρόκειται να ξυπνήσει με τα κόμματα και τους πολιτικούς που έχουμε. Τι νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To ιστολόγιό μας είναι μια τέτοια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτό και γω είμαι μαζί μας. Με κερδίσατε με τη σκληρή και σοφή εργασία σας και με το ήθος σας. Σας θαυμάζω.
    Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Skal 7:03 μ.μ.
    "υπερεθνική Παγκόσμια Ελληνική κίνηση": χαίρομαι που το ακούω.

    Πως θα μεθοδευτεί σε θεσμικό πλαίσιο; υπάρχει σχέδιο; και πώς μπορούμε να συμμετέχομε, πέρα απο την ανάγνωση και σχόλια στο ιστολόγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anonime 5.25 kali idea pos omos ginetai praksi?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδατε τα σχόλια στο παλαιότερο άρθρο "των φρονιμων τα παιδια"? Χρόνο και υπομονή. Κ. Καλεντερίδη, εφόσον υπάρχει θέληση όλα θα γίνουν, αργά ή γρήγορα. Εσείς μπορείτε να προσεγγίσετε τον Μίκη και τους πρώην προέδρους της Δημοκρατίας; Μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους; Το προεδρείο, εσείς, με την βοήθεια επιστημόνων / ακαδημαϊκών θα φτιάξει το θεσμικό πλαίσιο. Το θέμα είναι να συγκροτηθεί υπερεθνικό προεδρείο πανελληνίου αποδοχής, με άτομα σεβαστά από όλον τον Ελληνισμό, υπερκομματικά. Δεν θα επιβάλει κανένας τι θα κάνετε. Το προεδρείο θα είναι η ηγεσία, όχι ένας πρόεδρος, όχι μία μόνο κεφαλή. Ο ένας πέφτει κάτω γρήγορα, αυτό είναι το σκεπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.