8/1/10

Ερτογάν: Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να γίνει ''ελαττωματικό μέλος της ΕΕ''

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να γίνει ''ελαττωματικό μέλος της ΕΕ'', δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στο Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, κατά τη συνάντησή τους χθες στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με τον επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι επισήμως οι διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ άρχισαν πριν 46 χρόνια. Η Τουρκία, συνέχισε, δεν ήρθε για να γίνει βάρος στην ΕΕ, αλλά για να ''πάρει βάρος'', σημειώνοντας ότι μια Τουρκία μέλος της ΕΕ θα είναι η πόρτα της Ευρώπης προς την Ασία, τον Καύκασο και την Κασπία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επεσήμανε το ρόλο της χώρας του ως ενεργειακού διαδρόμου, προσθέτοντας ότι ακόμα και ως μέλος της Τελωνειακής Σύνδεσης, η υποψηφιότητα της Τουρκίας θα ανοίξει στην ΕΕ την πόρτα στον κόσμο 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι γνωρίζει τη σημασία της Τουρκίας και πως όσα του είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός τα έχει πει ήδη ο ίδιος στη χώρα του.

Ο κ. Ερντογάν προέτρεψε όπως οι Τούρκοι υπήκοοι που ζουν σε χώρες της ΕΕ ενσωματωθούν, σημειώνοντας ότι είναι ενάντια στην αφομοίωση. Είπε, επίσης, ότι στην Τουρκία υπάρχει γερμανικό λύκειο και πως πρέπει να γίνει αντίστοιχο τουρκικό λύκειο στην Γερμανία. Ανέφερε, τέλος, ότι οι εργασίας για τη δημιουργία Γερμανο-τουρκικού Πανεπιστημίου συνεχίζονται.
iKypros
08/01/2010

4 σχόλια:

  1. ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ..

    ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..

    ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΜΠΟΥΝ..

    ΟΧΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛ ΚΑΡΤ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν μπεί ποτέ η Τουρκία στην Ευρώπη είναι το οριστικό τέλος του ελληνικού έθνους...
    Χ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό με την εξαίρεση διακίνησης πληθυσμού δεν γίνεται...και αν μπεί ο όρος θα εκπέσει απο το ευρωπαικό δικαστήριο.Αν μπει η Τουρκία στην Ε.Ε είναι το τέλος της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΕ είναι αυτή που δεν θα δεχτεί να γίνει η Τουρκία ελαττωματικό μέλος της ΕΕ. Τουτέστιν, αν Τουρκία θες ΕΕ, συμμορφώσου με τους κανόνες της δημοκρατίας: αποκάλυψε στον λαό σου τα εγκλήματα σου ,κατέβασε τον κεμάλ από το βάθρο,πάρε τον στρατό κατοχής από την Κύπρο,επέστρεψε τις κλεμμένες περιουσίες των Ελλήνων και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.