10/1/10

Η Τουρκία «χτίζει» θαλάσσια σύνορα με την... Αίγυπτο

H Τουρκία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως έκανε και στη Μαύρη Θάλασσα, αγνοώντας τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, προσπαθώντας να επιφέρει ένα προηγούμενο και να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας.

Οπως φαίνεται από τον χάρτη αυτό, εμφανίζουν την Κύπρο να αποτελείται από δύο κράτη, με την αποκαλούμενη «Νότιο» Κύπρο να έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, πετυχαίνοντας έτσι να... αποκτήσουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!

Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν προσεγγίσει τους Αιγυπτίους, που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση, που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη, κι έτσι εμφανιζουν την ΑΟΖ της Αιγύπτου να συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι «καταργούνται» τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο χάρτης που δείχνει τι ισχύει σήμερα, παρουσιάζει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και τον λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στη Μεσόγειο.

Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου, όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα τραγικό λάθος όταν αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δύο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο, χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο.

Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική πλευρά.

Συνομιλίες
Τα πράγματα βέβαια έγιναν χειρότερα όταν οι Αιγύπτιοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη γείτονα χώρα! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοείτω!

Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο, στις 20 Ιουνίου του 2009, και αμέσως μετά, στις 22 Ιουνίου 2009, με την τουρκική πλευρά!

Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Με ξένα νησιά κοντά στις ακτές τους

Για να καταλάβουμε το πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Δίκαιου της Θάλασσας. Η Τουρκία και η Βενεζουέλα είναι δύο κράτη που δεν υπέγραψαν τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν σ’ αυτήν. Το πρόβλημά τους είναι παρόμοιο γιατί και τα δύο κράτη έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν. Η ύπαρξη αυτών των νησιών απέναντι από τις ακτές της Βενεζουέλα, της δίνει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της Τουρκίας γατί έχει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ στο Αιγαίο, μια και απέναντι από τις ακτές της υπάρχουν ελληνικά νησιά που διαθέτουν δική τους ΑΟΖ, όπως ορίζει το άρθρο 121 της Συνθήκης του Δίκαιου της Θάλασσας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Αμεση οριοθέτηση ζώνης μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου

Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ζητώντας δύο απλά πράγματα από του Αιγυπτίους.

Πρώτον, να μη κάνουν κάποια συμφωνία με την Τουρκία και δεύτερον, να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, που και αυτοί έχουν υπογράψει.

Πριν από μερικά χρόνια η κυπριακή πλευρά προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και της ζήτησε να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο κρατών, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που θα δημιουργούσε κι ένα προηγούμενο για το Καστελόριζο, αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας, αλλά και μεγάλης απερισκεψίας.

Εύχεται κανείς η νέα κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ, να διορθώσει σύντομα αυτό το λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) γι’ αυτή την οριοθέτηση δύο κρατών-μελών της.

Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή, γιατί μια οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία μειώνει το μέγεθος της ΑΟΖ της ΕΕ στη Μεσόγειο.

Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στη Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ
O Θ. Κ. Καρυώτης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις ΗΠΑ και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
ΕΘΝΟΣ

19 σχόλια:

  1. Και το ειπε ο Πρωθυπουργος τις προαλλες απο τη Γιουγκοσλαβια. Η πολιτικη του , τωρα δικαιωνεται!

    - Η Τουρκια απο το 2009 κανει καθημερινες υπερπτησεις κατοικημενων νησιων.

    - Παραβιαστηκε το Πρωτοκολλο Παπουλια-Γιλμαζ.

    - Η Τουρκια το 2009 εβγαλε στην περιοχη Καστελλοριζου πλοιο πετρελαικων ερευνων, κατα παραβαση της συμφωνιας Ανδρεα Παπανδρεου-Οζαλ.

    - Η Τουρκια το 2010 εγειρει θεμα ΑΟΖ.


    Η λυση? Η καταργηση των παρελασεων φυσικα.

    http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ->Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στη Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα...

    Οποιος ειναι αποφασισμενος και εχει ναυτικη ισχυ αυτος θα αλλαξει τον χαρτη.
    Το παιδι το ειπε..δεν εχουμε χρηματα και κινδυνευει η Εθνικη κυριαρχια...
    Αρα δεν εχουμε καυσιμα για τα πολεμικα πλοια.
    Τις επιλογες μας ως πολιτες θα τις πληρωσουμε πολυ ακριβα συντομα μαλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΧΑΣΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ... ΣΦΗΝΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΡΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΗ ΓΙΑ ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

    ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΑ ΝΕΑ ΗΜΙΑ??

    ΤΟ 2010 ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    (ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΗΝΤΕΡΙΔΗ O YΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ SITE.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε αλλά κόλωσε, αφού τους πούλησαν οι
    Αιγύπτιοι ισλαμιστές, δεν το έκαναν με την Κύπρο. Τώρα που οι προκλήσεις θα αναβαθμιστούν σε κυριαρχικά δικαιώματα ΑΟΖ τι θα κάνουν; Τίποτα. θα βάλουν και άλλη μια μπομπα στο σύνταγμα να μιλάμε γιαυτό για 1 μήνα ακόμα και θα τα ξεπουλήσουν όμορφα και ωραία. Οι φίλοι μας οι Αιγύπτιοι, που κάνουν και πορεία αυτή την ώρα στην μηχανιώνα μας πουλάνε για τα καλά. Να πάνε για δουλειά στην τουρκία αν δεν τους αρέσει. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν εκεί. Και οι αριστεροί τι δουλειά έχουν εκεί?
    γιατί δεν πάνε να πείσουν την Αίγυπτο να συμφωνίσει μαζί μας και όχι με τους Τούρκους, αν έχουν τα κότσια αλλά δεν τα έχουν, μιξιάρικα παιδιά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ...ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπούχτισα με τις βλακείες τον τούρκων .stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι, πολλοί, δεν έχουν το κουράγιο ίσως να αντιμετωπίσουν τους κυβερνώντες ως είναι. Δηλαδή, πράκτωρες αγγλοαμερικάνικων συμφερόντων με έργο τη διάλυση του ελληνικού κράτους, την πολιτισμική γενοκτονία με την κατάργηση της γλώσσας μας και την απορρόφηση των ελλήνων από το σόου μπιζ λουμπιναριό τους.

    Επίσης σχεδιάζεται φαίνεται κατάργηση της ελληνικής πολιτικής εξωτερικής και άμυνας κατάτμηση της χώρας και υπαγωγή στους τούρκους περιφερειάρχες απ' όπου κάναμε το σφάλμα να αποκοπούμε με την επανάσταση του 21.

    Ο γιωργάκης και οι συν αυτώ λειτουργούν σαν την αλεπού στο κοτέτσι. Δεν τους ενδιαφέρει να αποδώσουν με όποια έννοια τα όποια μέτρα αλλα να διαλύσουν ότι στοιχειωδώς ακόμη λειτουργεί από τη γονικη μεταβίβαση μέχρι την επιτήρηση στο Αιγαίο και στη Θράκη. Να μας διώξουν αμέσως απ' τον τόπο μας αν μπορούσαν θα το έκαναν.

    Σ,αυτό το έργο δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης και το αφήνουν να εννοηθεί με κάθε ευκαιρία... Οταν ανακοίνωσε τα μέτρα για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός το είπε καθαρά, πως όλοι τους συμφωνούν σ' αυτά...

    Η μαζική απόδωση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες αποτελεί διαλυτική δράση, άρα είναι αστείο να αναλώνεται κανείς περί τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του κ. Θ. Κ. Καρυώτη όπως και τις προηγούμενες σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας και τη θέση του για προσφυγή στο Δ.Δ.Χ. για ΑΟΖ και υφαλοκριπήδας ταυτόχρονα.

    «Για πάνω από τριάντα χρόνια τώρα η Ελλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Τουρκία είναι νομικής φύσης και αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Αλλά πάνω από 25 χρόνια τώρα η έννοια αυτή έχει υπερκερασθεί από αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Από τότε που δημιουργήθηκε η νέα Σύμβαση του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας το 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά πάντα ζητά και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Οι Τούρκοι βέβαια τρίβουν τα χέρια τους που ακούν για τόσα χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλάνε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και να αγνοούν εντελώς την ΑΟΖ. Ο λόγος βέβαια της μεγάλης χαράς των Τούρκων είναι ότι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει με την οριοθέτηση μιας ΑΟΖ στο Αιγαίο. Έτσι οι μεν Τούρκοι κάνουν την πάπια οι δε Έλληνες παπαγαλίζουν μονότονα το τροπάριο της υφαλοκρηπίδας!

    Οι Τούρκοι είναι τρομοκρατημένοι και μόνο στην σκέψη ότι η Ελληνοτουρκική διαφορά μπορεί να φθάσει στο Διεθνές Δικαστήριο και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ακόμα περισσότερο θα πανικοβληθούν, εάν οι Έλληνες επιμείνουν ότι πρέπει να οριοθετηθεί όχι μόνο η υφαλοκρηπίδα αλλά και η ΑΟΖ. Για πολλά χρόνια τώρα η Τουρκία συνεχώς προσθέτει νέα θέματα στο τραπέζι, όπως γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση νησιών, πλάτος αιγιαλίτιδας ζώνης, κλπ., ενώ η Ελλάδα δεν τολμά να προσθέσει την ΑΟΖ σαν ένα από το θέματα προς διευθέτηση. Η Τουρκία γνωρίζει ότι έχει μια πολύ αδύναμη θέση όσον αφορά την ΑΟΖ γι' αυτό και δεν ξεστομίζει ποτέ αυτές τις τρεις λέξεις στις συνομιλίες της με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί και η Ελλάδα αποφεύγει να αναφερθεί και να θέση αυτή, στο τραπέζι των συνομιλιών, τις τρεις αυτές λέξεις (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) που τρομάζουν τόσο την Τουρκία.

    Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι η ακόλουθη:

    Στη δεκαετία του 1980, η Ελλάδα αποτάθηκε προς την Τουρκία και σε κάποιες μυστικές συνομιλίες, της ζήτησε να φέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα της ΑΟΖ. Δυστυχώς, η Τουρκική αντιπροσωπεία αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί ποτέ να προστεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων γιατί θα θιγούν μεγάλα συμφέροντά της στο Αιγαίο και ζήτησε από τους Έλληνες να μη φέρουν αυτό το θέμα ποτέ πια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι που, εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι δέχθηκαν οι Έλληνες!».


    Εντυπωσιακ;ew πάντος οι αποτυχίες και αδράνεια της Ελληνικής διπλωματίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για τα καλά λογια του Christianos.

    Δυστυχώς από το άρθρο μου λείπουν δυο χάρτες που δείχνουν ακριβώς τις παρανομίες της Τουρκίας.
    Δεν έχω τρόπο να τους προσθέσω εδώ αλλά μπορώ να σας τους στείλω.

    Θ. Καρυώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπουχτίσατε δεν μπουχτίσατε φίλοι μου με τις βλακείες Τούρκων και Αιγυπτίων, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
    "Χάρη" στον άσχετο και άχρηστο Σημίτη χάσαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαλύσουμε την Τουρκία, να τους αναγκάσουμε να αποδεχτούν τα πάντα, να ξεχάσουν για πάρα πολλά χρόνια τις "απαιτήσεις" τους, να τους ταπεινώσουμε και να τους εξευτελίσουμε παγκόσμια, και να τους αλλάξουμε και τον πολιτικό τους χάρτη.
    Αλλά δυστυχώς έτσι γίνεται όταν είσαι ο "μεγάλος" που δεν έχει ανάγκη από συμβουλές, ο "τρανός" που δεν ακούει τους στρατιωτικούς που έχει, ο βλάκας που φοβάται και τη σκιά του εαυτού του και όλους τους βλέπει με καχυποψία.
    Δυστυχώς αυτοί οι προδότες που βρέθηκαν τότε στα ινία της χώρας, σε άλλες χώρες δύσκολα θα τους έκαναν και....σκουπιδιάρηδες (ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ) γιατί για να γίνεις και σκουπιδιάρης θα πρέπει να έχεις μυαλό και τσίπα, πράγμα που δεν διέθεταν ούτε διαθέτουν οι τότε προδότες.
    Και ακόμη χειρότερα, ο ένας εξ αυτών είναι ο .... γενικός διευθυντής της σημερινής κυβέρνησης και βέβαια αυτός που είχε δηλώσει κάπου το 2000-2002 ότι, "αν ο Γιωργάκης αναλάβει το ΠΑΣΟΚ εγώ θα φύγω την ίδια μέρα".
    Τα Ίμια ήταν μια ευκαιρία που δεν θα ξαναβρούν μπροστά τους να τσάκιζαν τους Τούρκους και να τελείωνε για αρκετά χρόνια το παραμύθι και βέβαια οι ίδιοι να παρέμεναν για πολλά χρόνια, κυβέρνηση.
    Δυστυχώς, αυτά παθαίνεις όταν σε κυβερνούν δειλεί, ανδρίκελα, προδότες, ριψάσπηδες, άχρηστοι, ανίκανοι, φελλοί, κοτούλες, κλέφτες, απατεώνες, λωποδύτες κλπ κλπ κλπ.
    Συγνώμη για τα συνεχόμενα κοσμητικά και στολιστικά επίθετα αλλά όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, τελειώνει και η γαιδουρινή υπομονή μου και δεν έχω άλλο τρόπο να εκφράσω την αγανάκτηση μου από το να εκτονωθώ με αυτό τον τρόπο και να ηρεμήσω.
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ ;
    ΘΕΕ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ...........

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 11 Ιανουαρίου 2010 6:17 π.μ.

    Αγαπητέ κ. Καρυώτη,

    Εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
    Το e-mail μου: christianos64@gmail.com .
    Πιστέυω όμως ότι θα ήταν καλύτερο να αναρτηθούν οι χάρτες αυτοί στο παρόν ιστολόγιο για δημόσια γνωστοποιήση και σχολιασμό.
    ΜΦΧ

    Christian Haccuria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για επιπλέον χάρτες δοκιμάστε να τους "ανεβάσετε" στο http://www.picpaste.com/.
    Αλλιώς σίγουρα αν μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τον Kaykasios θα τις αναρτούσε εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sub199243@gmail.com όπως έχω ξαναπεί είμαι ο παλιός sub92

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά μην χάσαμε την ευκαιρία. Επειδή η Κύπρος έκανε μια πρόταση παέι να πει ότι θα γινότανε κιόλας; Θα ξεσηκωνότανε η Τουρκία με ένα νέο casus belli, η ΕΕ θα το έπαιζε τουρίστας μιλώντας για διμερείς και τριμερείς διαφορές, η Αίγυπτος θα τα έκανε πλακάκια με την Τουρκία και εμείς θα κοιταζόμασταν μεταξύ μας σαν χάνοι.
    ΑΝ βρεθεί κάααααααποτε μια κυβέρνηση που όντως να θέλει μια κάποια λύση, θα πρέπει να απαλλαγούμε πρώτα απο τη βλακεία που λέει ότι "η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα"(!), και να πάμε με ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρωτοβουλία στα διεθνή όργανα (διεθνές δικαστήριο κλπ) και να διεκδικήσουμε τα....αυτονόητα. Και επειδή στα διεθνή δικαστήρια χέστηκαν για το τι θα χάσουμε και τι θα κερδίσουμε εμείς και επειδή η Σολομώντια λογική είναι και η ευκολότερη καλά θα κάνουμε να διεκδικούμε όταν θα πάμε της .....παναγιάς τα μάτια ώστε χάνοντας τις μισές απο αυτές τις διεκδικήσεις να καταλήξουμε με αυτά που πραγματικά μας ενδιαφέρουν.
    Άλλωστε και η Τουρκία αυτό δεν κάνει; Ξέρει ότι κάποια στιγμή θα καταλήξουμε στο διεθνές οπότε κάθε χρόνο εγείρει και νέα θέματα ώστε όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να έχει όσα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα μπορεί και μ'αυτό το τρόπο να κερδίσει και όσα περισσότερα μπορεί.
    Όλα τα άλλα που λέμε τύπου "πάμε πόλεμο", "επέκταση στα 12μίλια τώρα!" κλπ κλπ είναι παραμμυθάκια για να εκτονονώμαστε ψυχολογικά.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιανών βόμβα είναι αυτή στην πλατεία συντάγματος, στην( Βουλή των μη Ελλήνων );

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι Θουκυδίδης Θεμιστοκλής Περικλής και Μιλτιάδης είχαν μόνο!!! την υπερ αρκετή δημόσια τότε παιδεία των εννέα μουσών της Αθήνας, τώρα η ( κυβερνητική Βολή ) των Ελλήνων σκάει συνεχώς βόμβες κατά της Ελλάδας ΕΦΗΒΕ.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μας παιρνουν οτι τους δυνουμε.Αυτοι εχουν πατριωτες.Εμεις εχουμε προδοτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.