10/1/10

Ελληνες πράκτορες πίσω απο την έκρηξη εργοστασίου πυρομαχικών;

.Το παραπάνω ερώτημα θέτουν με σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Zaman και Sabah, επισημαίνοντας σχετική αναφορά της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκτός απο τις παραπάνω εφημερίδες μεγάλος αριθμός διαδικτυακών τόπων της Τουρκίας αναφέρεται στην είδηση αυτή (haber27.com,gazeteport.com,)
Yπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου 1997 σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών της τουρκικής εταιρίας ΜΚΕΚ στο Kirrikale της κεντρικής Τουρκίας με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το τραυματισμό δεκάδων. Το Πρώτο Θέμα είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη πολυετή δράση των στελεχών της ΕΥΠ Β. Γιαννόπουλο και Σ. Καλεντερίδη, για τον οποίο επισημαίνεται ότι επικηρύχθηκε από την Άγκυρα με $1 εκατ. λίγες ημέρες μετά την έκρηξη.
Αν και η έκρηξη καταχωρήθηκε αργότερα ως ατύχημα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη ΜΙΤ ο τελευταίος "βρισκόταν πίσω από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών".

strategy-geopolitics4,zaman,sabah



20 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΟΥΛΗ;ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ;ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη, πάλι γίνατε "διάσημος" στους γείτονες μέσω του Πρώτου Θέματος....

    Με ποια λογική ασχολείται μία εφημερίδα (και δη το Πρώτο Θέμα) με τις μυστικές δράσεις της ΕΥΠ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το Πρώτο Θέμα και οι δημοσιεύσεις εδώ μέσα, έδωσαν βούτυρο στο ψωμί των μογγολοτούρκων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν θυμάσαι φίλε Καυκάσιε είχα πει κάτι τότε για τις αναρτήσεις που αναπαρήγαγαν το άρθρο του Πρώτου Θέματος. Μου είχε φανεί το timing πολύ περίεργο και δεν έβρισκα το λόγο της δημοσίευσης τέτοιων ειδήσεων και ιστοριών όσο αναπτερωτικές του ηθικού κι αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δουμε τι αλλες κοτσάνες θα διαβασουμε απο τους Τούρκους...σιγά να μη βγάλαμε τόσους James Bond στην Ελλάδα με τόσα χάλια που έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Σωτήρη o Τουρκικός τύπος εχει ασχοληθεί διεξοδικά με τον πολύ καλό βαθμό συνεργασίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού και των μυστικων υπηρεσίων της Τουρκίας διαχρονικά.

    Αυτα που έγραψε το Πρώτο Θέμα ήταν παρανυχίδες στα όσα ανέφεραν Zaman,Taraf,Hurriet λ.χ. για την επίθεση στην Tokat και την επίθεση στο φυλάκιο του τουρκικού στρατού, στην περιοχή Άκτουτούν.

    Απλά θεωρώ οτι το Πρώτο θέμα απαντησε στην υποτιθέμενη κατασκοπεία των 3 Τουρκων υπερ της Ελλάδας με τα πραγματικά γεγονότα που όλοι γνωρίζουν καλά.

    Αυτη η άποψη μου, σέβομαι την δική σου και ειλικρινά σε ευχαριστώ για την κοσμιότητα και την ευπρέπεια του λόγου σου .Σε τιμά σα νάνθρωπο και σαν Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά πράγματα παιδιά...
    Οι Τούρκοι πιάσανε έναν "φούρναρη", έναν "τσαγκάρη", κι έναν μαφιόζο που κουβαλάει λαθρομετανάστες,για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας...
    Τώρα τι κατασκοπεία μπορεί να κάνουν οι "φουρνάρηδες" και οι "τσαγκάρηδες" δεν ξέρω...
    Το να βγάλεις 5-10 φωτογραφίες ενός στρατοπέδου,που έχει φωτογραφηθεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν,είναι κατασκοπεία ή βλακεία με περικεφαλαία???
    Κάποιοι...νομίζουν πως με τέτοιου είδους φωτογραφίες και υποθέσεις,γίνονται υπερπράκτορες και 007 Α΄Κλάσης...Δυστυχώς...

    Οι Τούρκοι με το δημοσίευμά τους,με τους "φουρνάρηδες" και τους "τσαγκάρηδες" θέλησαν να μας κάνουν ρεζίλι και να μας απαξιώσουν...
    Είναι δυνατόν,να στρατολογείς για πράκτορες "φουρνάρηδες" και "τσαγκάρηδες" ή 5-10 φωτογραφίες της πλάκας,να θεωρούνται επιτυχίες??? ΄Αλλωστε με 200 δολάρια,μπορεις να αγοράσεις,πολύ καλές φωτογραφίες από εμπορικό δορυφόρο..Φθηνότερα και πολύ καλύτερες για στρατιωτική χρήση,από ότι φωτογραφίες από την πύλη ενός στρατοπέδου...
    Να μας εξεφτελίσουν θέλουν...
    Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,το "έπιασε" και έκανε το δικό του δημοσίευμα,λέγοντας στους Τούρκους,πως λένε σαχλαμάρες...
    Το "έπιασαν" οι Τούρκοι και κάνουν τώρα πως "ξύνουν το κεφάλι" τους...

    Σημασία έχει πως όποτε χρειαστεί οι Υπηρεσίες μας είναι αποτελεσματικές και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σάββας Καλεντερίδης είχε κατέβει υποψήφιος-ιδρυτικό στέλεχος- με το κίνημα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη "Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση". Πήραμε τα 0,3 μας τα % και μετά διαλυθήκαμε. Ένα από τα βασικότερα συνθήματα μας ήταν "Επανίδρυση του Κράτους" που το περιγράφει ο ίδιος ο Μιχάλης στα βιβλία του μαζί με το πως μπορεί να γίνει αυτό (π.χ. η Πόλη Ρωμανία στη Θράκη, που πολεμήθηκε λυσσαλέα απο τα Σημιτόσκυλα = συνάδελφοι συμμορίας Δραγώνα). Κατόπιν το σφετερίστηκε η (Μπακογιαννο-)ΝΔούλα και επανίδρυσε το κράτος της Δεξιάς (όπως προ αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρεόυ: δείτε μόνο το σχέδιο Σουφλιά για τους δρόμους της Αττικής και θα καταλάβετε: ιδιοκατάχρηση του κράτους ….). Όποιος ενδιαφέρετε ας ζητήσει πληροφορίες και ας δηλώσει εθελοντής για την επανίδρυση της ΔΠΕ.

    H Ρόδος είναι ελληνική.

    Αν και κάπου αλλού θα πρέπει ίσως να ψάξουμε να βρούμε το συνδετικό μας κρίκο. Για να πάψουμε και να μαλώνουμε και να βρούμε το Θεό μας (δεν έχει λέει το Θεό του): θα ήταν προτιμότερο δηλ. να συνδεθούμε με την άμπελο της Ζωής που λέγεται ΙΧΘΥΣ. Και μετά να δεις που θα πάνε όλοι οι καρχαρίες. Μέσα μας και έξω μας. Τα έχουμε ξαναπεί. Έτσι ξεκίνησε το ΄21. Καθίστε στο τραπέζι σας με την οικογένεια σας και φάτε μαζί. Πείτε και μια προσευχούλα για το ψωμί (άρτο) του τραπεζιού. Και προσέλθετε και στην Αγία Τράπεζα, στον Άρτο της Ζωής. Διαβάστε και το βιβλίο “Άλωσις και Άλωσις” του πάτερ Ανανία Κουστένη από τα Εξάρχεια.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @
    Θανάσης Μ.
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΦΙΛΕ....
    ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΕ 2 ΒΙΒΛΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @
    Ευάγγελος

    (Πόσο αγαπώ τον Τρελογιάννη ...κι ας λένε οτι δεν υπήρξε. Υπάρχει η αγάπη μου γι αυτόν = άρα υπάρχει)

    Έτσι είναι Ευάγγελε, κι αυτά. Και το Ευαγγέλιο. Και
    μάλιστα καθημερινά ,αν γίνεται.
    Με την επίκληση δηλ. του ονόματος του Θεού. Όχι μόνο δεν εμποδίζουν τη πραγματική χαρά της ζωής, αλλά είναι αυτά τα ίδια η χαρά, η ζωή και η πολυπόθητη λευτεριά.
    Άλλωστε οι εχθροί μας ,πως μας νικάνε; Με το Κοράνι, τη Καμπάλα κ.λ.π. Με επίκληση δηλ. δαιμόνων...
    Άλλωστε αν ο αποκρυφισμός γινόταν με όλους του τις μορφές (σαν τη Λερναία Υδρα)αντιληπτός, τι σόϊ αποκρυφισμός θα ήτανε;

    Με το σπαθί της προσευχής και τη φωτιά της αγάπης (Αγία Αθηνά, Άγιος Τηλέμαχος -1. Ιανουαρίου ρε παιδιά- , Άγιος Οδυσσέας κ.λπ.)για τη πατρίδα και το Θεό, και με την αδιάτριτη και πραγματικά αόρατη πνευματική πανοπλία της ΠΙΣΤΕΩΣ θα αποκεφαλιστεί η Λερναία Ύδρα και θα εκδιωχθούν οι Νεοάτλαντες.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ.

    ΟΙ 5 "ΜΑΓΙΚΕΣ" ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΕΡΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.

    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ [ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ] ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑΝΑΣΗ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ME THN EYXH AYTH Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΑΕΙ ΟΛΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ....

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΕΙ...
    ΠΑΘΗ....
    ΔΑΙΜΟΝΕΣ...
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...
    ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΣ..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτα ειναι τρελα και υποπτα,ανατιναξη
    στοχου σε ειρηνικη περιοδο,φωτογραφηση
    στοχου την εποχη των ακριβεστατων και
    on line δορυφορικων συντεταγμενων και
    φωτογραφιων. ρε εσεις! πολλαπλασιαστε
    την κινηση του Λαυρεντιαδη που πληρωσε
    και εφτιαξε εδρα διπλα στον Μπραζινσκυ
    και Κισσινγκερ σε σημαντικοτατο παγκοσ
    μιο θινκ τανκ.αυτα θελει η Ελλαδα και οχι κουραφεξαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΙΔΕΣ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ευ,αγγελε" κατσε καλα και κοψε τις
    "θεοπνευστες" αηδιες. Οι "τρελλογιαννηδες" τελειωσαν και αφησε τους σε αυτους που πιστευουν στη
    Τζιχαντ και στο παραδεισο παιζοντας με
    η χωρις συνειδηση το ρολο του προβοκα
    τορα για λογαριασμο των ορατων η και αορατων (γιαυτους) αφεντικων τους.αυτοι
    οι "τρελλογιαννηδες"ειναι η ασυνειδητη
    (για τους ιδιους) δυναμη που προωθουν
    την δικη σου υποδουλωση .Αυτοι οι "τρελλογιαννηδες"οταν δρουνε σε περιοδο ειρηνης(αλλο οταν εχεις πολεμο)κατατασσονται στους συνειδητους
    η και ασυνειδους προβοκατορες ασχετα αν οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι τρελλαμενοι ναρκισοι και απλως επενδυουν το τυφλο και επικινδυνο συναισθημα τους καιτην τρελλα τους αλλοι με εστιασμο στην "ορθοδοξια"οπως το σαλεμενο τους
    μυαλο την φανταζεται,αλλοι στην "πατριδα" την ιδια στιγμη που την καταστρεφουν με τις πραξεις τους,
    αλλοι με το τρελομυαλο τους γεματο παρανοικη εσχατολογια βαθεια μεσα τους τους ενδιαφερει μονο το "αποθανετω μετα των αλλοφυλων"και οχι το να ζησωμε ειρηνικα και με αλληλοσεβασμο με αυτους.Τερμα ψευτοελληναραδες!!!Ο ελληνισμος ειναι
    τεραστια εννοια για να χωρεσει στα αρρωστα και εγωπαθη μυαλα σας.Καντε
    περα ,μονο ζημεια κανετε,εκτος και αν
    μονο αυτο σας ενδιαφερει (συνειδητα η
    ασυνειδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. στεργιο με εκπλησει το σχολιο σου.εχω πολλα επιχειρηματα για σενα υπευθυνε ελληνα πολιτη αλλα μονο σιωπη σου πρεπει.δεν θελω ρε να ζησω αρμονικα με τους γειτονες γιατι το αρμονικα αυτο σημαινει απωλεια εδαφων που για αυτα σκοτωθηκαν ελληνες,σημαινει και πολλα ακομα που δεν θα καταλαβαινες,μερικα παντως πονανε χωρις λιπαντικο
    ΗΓ μηπως το στεργιος κρυβει το θωδωρος?
    μανος κατοικος της ελληνικης προς το παρον ροδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. στεργιο με εκπλησει το σχολιο σου.εχω πολλα επιχειρηματα για σενα υπευθυνε ελληνα πολιτη αλλα μονο σιωπη σου πρεπει.δεν θελω ρε να ζησω αρμονικα με τους γειτονες γιατι το αρμονικα αυτο σημαινει απωλεια εδαφων που για αυτα σκοτωθηκαν ελληνες,σημαινει και πολλα ακομα που δεν θα καταλαβαινες,μερικα παντως πονανε χωρις λιπαντικο
    ΗΓ μηπως το στεργιος κρυβει το θωδωρος?
    μανος κατοικος της ελληνικης προς το παρον ροδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φιλε ανωνυμε της 21-2-2010 5.04 μμ.
    εγω θελω να ζησω αρμονικα με ολο τον κοσμο αν αυτο ειναι δυνατο και να ειμαι σε πληρη εγρηγορση αν αυτο ειναι αδυνατο.θα πρεπει σε καιρους χαλεπους και τρομερα γρηγορους και επικινδυνους να προσεχωμε αυτους που χρησιμοποιουν τα χερια μας για να ξεκινησουν τα σχεδια τους.μη σε εκπλησει το σχολιο μου ως γραφεις γιατι ο πατριωτισμος χωρις σωφροσυνη μονο δεινα φερνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και αυτο που γραφεις για καποιο θοδωρο ...λιγο ασυναρτητο ειναι και δεν το καταλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.