11/11/10

Αυστραλία- Ομογενής διαθέτει 1.200.000 δολάρια για τη δημιουργία Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου

Το εντυπωσιακό ποσό του ενός εκατομμυρίου, διακοσίων χιλιάδων αυστραλιανών δολαρίων θα διαθέσει ένας Έλληνας του Σίδνεϊ, για τη δημιουργία Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στη μεγαλύτερη αυστραλιανή πόλη.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι 0 7Οχρονος Αντώνης Μουστάκας, ο οποίος κάνει την προσφορά αυτή, δεν είναι από τους πιο πλούσιους ομογενείς και "ούτε καν εκατομμυριούχος", όπως δηλώνει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Είμαι ένας πονεμένος άνθρωπος.
Έχασα τη γυναίκα μου, Μαρία και τον γιο μου Σαμ και κάνω την προσφορά αυτή στη μνήμη τους", εξομολογείται και προσθέτει: "Πιστεύω ότι η πιο μεγάλη παρακαταθήκη που έχουμε να αφήσουμε στις επερχόμενες γενιές του ελληνισμού της Αυστραλίας, είναι η γλώσσα και ο πολιτισμό μας.
Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει το Πολιτιστικό Κέντρο".

Ο κ. Μουστάκας όταν έφτασε μετανάστης στην Αυστραλία, εργάστηκε αρχικά στο λιμάνι του Σίδνεϊ και στη συνέχεια έκανε δικά του καταστήματα πώλησης αθλητικών ρούχων.
Μετά το τραγικό τροχαίο του Δημήτρη Τσιγκρή στην Αθήνα (πρώην προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ και των Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Αυστραλίας -ΕΛΚΑ), κλήθηκε ο ίδιος να αναλάβει την προεδρία του πνευματικού φορέα.
"Δεν ήθελα να αναλάβω πρόεδρος της ΕΛΚΑ, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβα πρέπει να αφήσω και έργο", μας λέει και προσθέτει: "Μαζί με το συμβούλιο αποφασίσαμε να φέρουμε τους νέους κοντά μας, να εκδώσουμε ένα φιλολογικό περιοδικό και να δημιουργήσουμε το Πολιτιστικό Κέντρο".
Ο κ. Μουστάκας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως την όλη προσπάθεια θα συνδράμουν και άλλοι ομογενείς.
"Ήδη ψάχνουμε για ένα ακίνητο", αναφέρει και σημειώνει πως "το Κέντρο αυτό θα ανήκει στην ομογένεια, αν και θα υπάρχουν ως κηδεμόνες του οι κόρες μου και τα εγγόνια μου".
Φιλοδοξία του είναι το Πολιτιστικό Κέντρο να οργανώνει πνευματικές εκδηλώσεις, "να στεγάσει τον θησαυρό της παροικίας" και να έχει μεγάλη ελληνική βιβλιοθήκη.
"Με πλησιάζουν ομογενείς που θέλουν να μας προσφέρουν τις βιβλιοθήκες τους", εκμυστηρεύεται και παρατηρεί με λύπη πως "τώρα δεν έχουμε χώρο".
express

7 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ ΓΕΝΝΑΙΕ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    "ΖΕΥΣ δε τε παντων εστι θεος,παντων τε κεραστησ,πνευμασι συριζων,φωνησιν τ'ηερομικτοις.
    Η γαρ ου δηλος εστι τον αιθερα καλων ουτως:ταυτο και αρμονιη ΜΟΥΣΕΩΝ,ταις τ'οργανα παντα μνημοσυνη παντων πρωτον πορεν,ουτ'ανεφανθη,αλλα χρονος ληθη κατεχρησατο και κατεκρυψε,νυν δε τεχναι τε,λογοι τε,νομοι θ',οσα τ'εργα τετυκται,ΠΑΝΤΑ ΔΙΑ ΜΝΗΜΗΝ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι Σ Ι Ν."
    {Ο Ζευς ειναι θιος των παντων ,που αναμειγνυει τα παντα,που σφυριζει με τα πνευματα και με φωνας αναμεικτους με τον α ε ρ α .Δεν ειναι λοιπον φανερον οτι τον αιθερο τον ονομαζει με αυτο το ονομα?Το ιδιον και η αρμονια των Μουσων,εις τας οποιας εξ ολων προσεπορισεν η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ολα τα οργανα,ουτε εφανερωθη.
    Αλλα ο χρονος εκαμε κακην χρησιν της ΛΗΘΗΣ και τα εκρυψε.Τωρα ομως αι τεχναι,οι λογοι,οι νομοι και οσα ΕΡΓΑ εχουν γινει,ΟΛΑ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ (ΔΙΑΑΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ)ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ}.
    *Χαιρετισμους στην συγγενη και συμπατριωτισσα ΝΙΚΗ ,εις την ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.ΑΡΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις δύσκολες στιγμές χρειάζονται οι ευεργέτες οι οποίοι μακριά απο το κράτος θα πρέπει να βοηθήσουν το έθνος με τον τρόπο τους όπως ο εν λόγω ΕΛΛΗΝΑΣ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στον Ελληνα!Πεστε μου θα ειχε να χασει ο Ελληνισμος και η ανθρωποτητα αν στη θεση του Γερουλανου ή της υπουργου παιδειας βρισκοταν ο κ.Μουστακας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν δίνει τα λεφτά να βοηθήσει με το έλλειμα;
    -Λέμε καμιά μλκια να περνά η ώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζεται κανείς κάποιον "νεόπλουτον" Ελλαδίτη να κάνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΙΣΧΟΣ!

    Το ποσό είναι περίπου το 10% των επενδύσεων Γενικού Γραμματέα σε εταιρίες στη Βουλγαρία.

    Μα τί πέρασαν τα στελέχη του ελληνικού κράτους, τσίπηδες που θα ασχοληθούν με τέτοια γελοία ποσά;

    Εδώ η Εξαιρετική Υπηρεσία Παλαιοκομματισμού δεν ασχολήθηκε με τα δεκαπλάσια, θα ασχοληθεί με τέτοιες εθνικά σημαντικές επενδύσεις;

    Σε λίγο θα μας πουν ότι το λέει το Άρθρο 108 Παρ. 1 του Συντάγματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.