9/11/10

Ακόμη 1.300 εβραϊκά σπίτια στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

O ισραηλινός δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε την κατασκευή πάνω από 1300 νέων εβραϊκών οικιών στον ανατολικό τομέα της Ιερής πόλης , που κατοικείται στην πλειοψηφία του από Παλαιστίνιους.


Το κίνημα κατά του εποικισμού "Ειρήνη σήμερα" χαρακτηρίζει την απόφαση του ισραηλινού δήμου - απόφαση που ελήφθη ενόσω ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται στις ΗΠΑ - ως μια "μεγάλη προβοκάτσια".

Η εκπρόσωπος του κινήματος, Χαγκίτ Οφράν δήλωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των νέων οικιών θα αναγερθεί στο προάστιο Χαρ Χόμα όπου ήδη κατοικούν πάνω από επτά χιλιάδες Εβραίοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου το ισραηλινό υπουργείο Οικοδόμησης ζήτησε προσφορές για την κατασκευή 238 νέων εβραϊκών οικιών σε δύο άλλα προάστια της ανατολικής Ιερουσαλήμ στο Ραμότ και στο Πισγκάτ Ζέεφ, σύμφωνα με τα ισραηλινά MME.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι "είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις" μετά την έγκριση από την κυβέρνησή του, του σχεδίου για το εποικιστικό πρόγραμμα στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

"Ελπίζαμε ότι ο Νετανιάχου θα σταματούσε τον εποικισμό και θα επέστρεφε στις διαπραγματεύσεις αλλά είναι ξεκάθαρο σε εμάς, ότι ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις. Έχει κλείσει όλες τις πόρτες του διαλόγου και τον θεωρούμε υπεύθυνο για την καταστροφή του διαλόγου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία, με βάση ανακοίνωση του Φίλιπ Κρόουλι, εκπροσώπου της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον. "Είμαστε βαθύτατα ενοχλημένοι και ανήσυχοι από την ανακοίνωση των σχεδίων αυτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ", ανέφερε ο κ. Κρόουλι.

Η απόφαση αυτή είναι "αντιπαραγωγική όσον αφορά τις προσπάθειές μας για επανέναρξη των άμεσων συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών", πρόσθεσε.

Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί από την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνάντησή της με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου που θα γίνει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
http://www.nooz.gr/world/

19 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ
    ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ?
    ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΥΠΡΙΟΥΣ
    {400.000}ΧΙΛΙΑΔΕΣ....
    Ω...ΤΙ ΟΜΟΙΟΤΗΣ...
    "ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ"
    {Ο ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΠΑΝΤΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ}
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοιες τακτικές το Ισραήλ απλώς προβοκάρει τις διαπραγματεύσεις. Έχει κανείς την αίσθηση ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους Ισραηλινούς είναι το να κερδίζουν χρόνο, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέα εποικιστικά "τετελεσμένα" που στο μέλλον θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να αντιστραφούν.
    Η στρατηγική αυτή είναι αντικειμενικά άτιμη, ακόμη και εάν κάποιοι υποκειμενικά θεωρούν ότι δικαιολογείται μέσα στο πλαίσιο των συμφερόντων ενός Κράτους.
    Δυστυχώς η προπτική της ειρήνης συνεχώς απομακρύνεται, πιστεύω στο μεγαλύτερο ποσοστό με την ευθύνη του Ισραήλ.
    Το έχω ξαναγράψει ότι ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι να ξαναπάρουν πίσω το "Όρος της Σιών" με τον Ναό. Δίχως αυτό, ακόμη και αν οι Παλαιστίνιοι τους "χάριζαν" όλη την Παλαιστίνη, οι Ισραηλινοί δεν θα ένιωθαν ικανοποιημένοι, ούτε ο Σιωνισμός θα εκπλήρωνε το νούμερο ένα όραμα του.
    Άρα, οι καταχρηστικοί εποικισμοί θα συνεχιστούν με απρόοπτες εξελίξεις στο μέλλον σε επίπεδο ακόμη και διαθρησκειακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη χρησιμοποιουμε λεξεις και φρασεις που δεν μπορουμε να κατανοησωμε οπως ειναι για παραδειγμα η ταυτιση του "Σιωνισμου" με το...Ορος Σιων.
    Αυτη η ταυτιση ειναι για λαικα και μονο αναγνωσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 9 Νοεμβρίου 2010 1:09 μ.μ

    "που δεν μπορουμε να κατανοησωμε "

    ---------------------------------

    Μη σε στενοχωρεί που δε μπορείς να "κατανοήσεις"!
    Δεν είσαι ο μόνος αναγνώστης, υπάρχουν και άλλοι που κατανοούν.....άστο για αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος είπε...
    Μη χρησιμοποιουμε λεξεις και φρασεις που δεν μπορουμε να κατανοησωμε οπως ειναι για παραδειγμα η ταυτιση του "Σιωνισμου" με το...Ορος Σιων.
    Αυτη η ταυτιση ειναι για λαικα και μονο αναγνωσματα.

    9 Νοεμβρίου 2010 1:09 μ.μ.
    ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    @ 9 Νοεμβρίου 2010 1:09 μ.μ

    "που δεν μπορουμε να κατανοησωμε "

    ---------------------------------

    Μη σε στενοχωρεί που δε μπορείς να "κατανοήσεις"!
    Δεν είσαι ο μόνος αναγνώστης, υπάρχουν και άλλοι που κατανοούν.....άστο για αυτούς!

    9 Νοεμβρίου 2010 2:25 μ.μ.


    Μαθε ρε πρωτα τι ειναι ο Σιωνισμος
    και μετα βγαινεις στα...καναλια.
    Ρεζιλι θα γινεις αν δεν εχεις γινει
    ηδη.Καλα σου γραφει ο παραπανω αλλα ουτε που καταλαβες κακομοιρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολουθω το ιστολογιο αυτο πιο λιγο απο μια εβδομαδα και βλεπω εγκυρους σχολιαστες οπως ο κυριος Απελης και ο τζιμης να αντικρουονται απο ανωνυμους.Η τελευταια αφορα το θεμα που θα ηθελα να με κατατοπισει ο κυριος Απελης για αυτο που λενε οτι θελουνε να καταλαβουν οι εβραιοι δηλαδη το ορος Σιων.Και βλεπω εναν ανωνυμο να εχει ενστασεις για το Ορος Σιων.Επειδη εμεις οι απλοι ανθρωποι που εχωμε ενδιαφεροντα αλλα δεν εχωμε την δικη σας γνωση θα παρακαλουσα τον εγκυρο σχολιαστη σας κυριο Απελη αν θελει να μου αναλυσει τι ειναι τελος παντων αυτο το Ορος Σιων και γιατι το θελουν οι Εβραιοι τοσο πολυ και τι θα μπορουσε να εννοει ο ανωνυμος για καποια ταυτιση.Εχω μπερδευτει κυριε Απελη αν μπορειτε εξηγειστε μου αναλυτικα εστω και αν σας αφαιρω λιγο απο τον πολυτιμο χρονος σας απο αλλες σας αναλυσεις.

    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α

    Φίλε Μαρκο
    9 Νοεμβρίου 2010 5:13 μ.μ.

    Άργησα να απαντήσω γιατί έλειπα.

    Σε θεωρώ ειλικρινή και για αυτό, αφού σε ευχαριστήσω, θα επιστρέψω τα καλά σου λόγια, ως υπερβολικά, μιας και δεν είμαι κανένας σπουδαίος αναλυτής αλλά απλά λέω την γνώμη μου και μαθαίνω όπως και εσύ.

    Παρακάμπτω λοιπόν τα απαξιωτικά ανώνυμα μηνύματα που και εσύ ανέφερες.
    Τώρα σχετικά με αυτά που με ρώτησες και τα οποία έχουν άμεση σχέση με το θέμα της ανάρτησης και ας μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως, έχω να σου πω τα εξής συμπεράσματα μου.

    Εμείς και οι Εβραίοι έχουμε ένα θεμελιακό κοινό σημείο στο οποίο μοιάζουμε και εξαιτίας του οποίου συγκρουόμαστε. Είμαστε δύο λαοί που διακατέχονται από μια Μεγάλη Ιδέα.
    Θα το πω με ένα οικείο παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό από σένα και από άλλους φίλους χωρίς να σε παραπέμψω στο έτοιμο "φαγητό" της Βικιπαίδειας.
    Όπως δεν εννοείται για τους Έλληνες Κωνσταντινούπολη χωρίς τον Ναό της του Θεού Σοφίας, έτσι και για τους Εβραίους δεν εννοείται Κράτος Ισραήλ χωρίς όλη την Ιερουσαλήμ και το Άγιο Όρος της Σιών (κατ΄άλλους από το Δίων).
    Στο Όρος αυτό που στην πραγματικότητα είναι λόφος, βρίσκονται τα απομεινάρια του Β΄Ναού τους (της εποχής του Χριστού) που καταστράφηκε το 70 μΧ από τους Ρωμαίους. Ένα από τα απομεινάρια του Ναού αυτού, είναι το λεγόμενο "Τοίχος των Δακρύων" το πιο ιερό μέρος του Ιουδαϊσμού.
    Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι ότι πάνω στα ερείπια του Ιουδαϊκού Ναού, οι Άραβες έκτισαν τον 7-8 αιώνα ένα από τα πιο σημαντικά Τεμένη του Ισλαμισμού, το Αλ'ακσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. B

    Όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα για την Μεγάλη Ιδέα των σιωνιστών που αφορά την ανοικοδόμηση του Γ΄Ναού τους.
    Θα πρέπει να γκρεμιστεί το Τέμενος!!! Φυσικά για να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει αυτό, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται και ο εν λόγω Ναός θα πρέπει να πυκνοκατοικηθεί από Εβραίους εποίκους προκειμένου να απωθηθεί το Παλαιστινιακό στοιχείο που τώρα πλειοψηφεί.
    Είναι ένα παιχνίδι για δυνατούς λύτες που ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες όλη την ανθρωπότητα.

    Σχετικά με την ανοικοδόμηση του Γ΄Ναού, του σχεδιασμού του, των σκευών και αντικειμένων του και όλα όσα τον αφορούν, έχει γίνει ήδη μέριμνα από Εβραίους που εμφορούνται της Μεγάλης Ιδέας για την αποκατάσταση του Ναού και υπάρχει πλήθος στοιχείων στο διαδίκτυο, συνεντεύξεις, βίντεο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γ

    Τώρα σχετικά με το Όρος Σιών και τη σύνδεση του με τον Σιωνισμό, νομίζω ότι και ετυμολογικά γίνεται φανερό. Αυτό πάντως που πιστεύω για τον Σιωνισμό είναι ότι αποτελείται από δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το πολιτικό και εθνικό που πρεσβεύει την δημιουργία Κράτους Ισραήλ (αυτό επιτεύχθηκε) με πρωτεύουσα όλη την Ιερουσαλήμ (μέχρι στιγμής το προσπαθούν) και επίσης την επιστροφή όλων των Εβραίων που βρίσκονται στην διασπορά στην αρχαία κοιτίδα του Ισραήλ.
    Το δεύτερο σκέλος του Σιωνισμού, το πιο βαθύ, το πιο δυνατό, αυτό που επέτρεψε στους Εβραίους να μη χαθούν, είναι η Θρησκεία τους. (σύγκρινε το με την Ορθοδοξία μας που λειτούργησε το ίδιο για εμάς). Οι μεγαλύτεροι Σιωνιστές προέρχονται από τον χώρο των Ραββίνων και των θρησκευόμενων Εβραίων.
    Είναι αυτή που καθορίζει σε τρομερό βαθμό τις αποφάσεις ή τουλάχιστον τις επηρεάζει.
    Ο απώτατος λοιπόν σκοπός του θρησκευτικού σκέλους του Σιωνισμού είναι η αποκατάσταση του Γ΄Ναού του Γιαχβέ αλλά και η εκπλήρωση της προφητείας του Θεού προς τον Αβραάμ για επικράτηση των Εβραίων στα Έθνη της γης. (Πράγμα μου μυρίζει πολύ η Νέα Τάξη)
    Με βάση την Αποκάλυψη αλλά και πολλές προφορικές παραδόσεις, η ανέγερση αυτού του Ναού θα σημάνει την αντιστροφή του χρόνου.
    Αυτά είχα να σου Μάρκο και ελπίζω να απάντησα ικανοποιητικά στις απορίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..."Καλα σου γραφει ο παραπανω".
    O οποίος "παραπάνω" είναι ο ίδιος με τον "παρακάτω" !!!
    Ο ίδιος που εκτός από το τι είναι σιωνισμός, δεν ήξερε πριν καιρό και ποιός είναι ο ...Γιαχβέ.
    Διότι κάπου είχε ακούσει από την γιαγιά του ότι Γιαχβέ αποκαλούν τον θεό μόνο οι "μάρτυρες του Ιεχωβά (Γιαχβέ)" και όχι οι Εβραίοι.
    Ανώριμοι πιτσιρικάδες, αμόρφωτοι, φοβικοί, διχασμένες προσωπικότητες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To σχόλιό μου 10:46 μ.μ. αφορά τον μικρούλη που έγραψε το σχόλιο
    9 Νοεμβρίου 2010 3:53 μ.μ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο εποικισμός του Ισραήλ έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως "έγκλημα/ανθρωπιστική καταστροφή"...
    Αλλά εγώ τους δικαιολογώ τους σιωνιστές, αφού ό,τι κάνουν είναι κατ΄εντολή του ...Γιαχβέ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριο Απελη
    Ευχαριστω πολυ που σπαταλησατε τον
    πολυτιμο χρονο σας σαν σχολιαστης
    και με ενημερωσατε.Αν θα μπορουσατε
    και δεν ειμαι πλεον βαρος θα ηθελα να μου περιγραψετε τι ακριβως ειναι ο Γιαχβε και γιατι του επιτιθενται τοσο πολυ μερικοι σχολιαστες οπως ο αλλος εγκριτος σχολιαστης κυριος Τζιμης.Εχει σχεση
    με τους Ιεχωβαδες,μπορει να κανει κακο σε καποιον που πιστευει κατι αλλο και πως αντιμετωπιζεται κατα την γνωμη σας αυτος ο Θεος,μηπως απο τους δικους μας Χριστιανους η μηπως απο τους Ισλαμιστες,και μηπως
    αυτοι για αυτο αγωνιζονται και δεν τους καταλαβαινουμε.Ευχαριστω εσας
    και τον αλλο εγκριτο σχολιαστη κυριο Τζιμη.
    Μαρκος (Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Μάρκο,
    10 Νοεμβρίου 2010 10:42 π.μ.

    --------------------------------
    Δυστυχώς δε διαθέτω τον χρόνο, ούτε έχω την προθυμία να εμπλακώ σε θεολογικές αναλύσεις και ούτε είμαι ειδικός.
    Ο δικός μου Θεός είναι η Αγία Τριάδα (Πατέρας-Υιός-Άγιο Πνεύμα)και τέλος.
    Για τον Γιαχβέ που διψά για αίμα ή Ιεχωβά ή ΜΑΤΣ που είναι πιθανόν ο "μεταμορφωμένος" και ωραιοποιημένος αρχαίος σημιτικός θεός Μολλώχ, δεν έχω να προσθέσω κάτι.
    Σου συνιστώ να ρωτήσεις κάποιον από τους Εβραίους του ιστολογίου, έναν μασόνο, ή κάποιον Ιεχωβά της γειτονιάς σου..

    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυριε Απελη
    Ξαφνικα με εγκαταλειψατε στην αναζητηση και ενημερωση μου με αυτα
    που μου απαντησατε

    "Δυστυχώς δε διαθέτω τον χρόνο, ούτε έχω την προθυμία να εμπλακώ σε θεολογικές αναλύσεις και ούτε είμαι ειδικός".
    Αλλα δεν πειραζει και ευχαριστω για τα μεχρι τουδε που αναλυσατε
    θυσιαζοντας τον πολυτιμο χρονο σας
    στις αναλυσεις.Επειδη δεν γνωριζω
    ποιοι ειναι οι Εβραιοι στο ιστολογιο θα επιθυμουσα να με βοηθησετε για μου πουνε για τον θεο
    Γιαχβε για να προσανατολιστω και εγω.
    Μαρκος (Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωρε Απελλη.
    Βρηκες αυτο το ψαρι τον Μαρκο απο
    την Ροδο και εντελως ασχετο σε ολα
    και του κανεις προσυλητισμο εναντιον του Γιαχβε και του λες και ενα καρρο παραμυθια και στο τελος τον φτυνεις τον ταλαιπωρο
    γιατι "εισαι πολυασχολος" οπως του γραφεις.Καλα βρε πανασχετε δεν εχεις ιχνος ντροπης ποσο μαλλον που δεν ξερεις τι λες.Και σε αποκαλει και "σχολιαστη" γιατι ειναι ψαρι και δεν σε γνωριζει ποιος εισαι και θεωρει οτι μπορεις και να τον...διδαξεις ρε καθηγηταρα της μ.....ς.Οσο θα υπαρχουν Μαρκοι τοσο θα επιπλεουν οι Απελληδες,φελε.Στειλε τον αλλου,
    σε εμας πχ ,να του πουμε δυο λογια για τον Απελλη και την φαρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σου συνιστώ να ρωτήσεις κάποιον από τους Εβραίους του ιστολογίου, έναν μασόνο, ή κάποιον Ιεχωβά της γειτονιάς σου..

    Σε χαιρετώ
    10 Νοεμβρίου 2010 12:27 μ.μ.

    --------------------------------
    Επειδη δεν γνωριζω
    ποιοι ειναι οι Εβραιοι στο ιστολογιο θα επιθυμουσα να με βοηθησετε για μου πουνε για τον θεο
    Γιαχβε για να προσανατολιστω και εγω.
    Μαρκος (Ροδος)

    10 Νοεμβρίου 2010 1:08 μ.μ.
    -----------------------------------

    Έλα Μάρκο!
    Που είσαι;
    Να ένας Εβραίος, σου τον ξετρύπωσα!
    Ρώτησε τον τώρα ότι θες....θα σου απαντήσει...είναι καλός κύριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πραγματικα εχω μπερδευτει με τα αντιθετα που διαβαζω και με στελνει ο κυριος Απελης προκειμενου να μαθω για τον Γιαχβε
    στον ανωνυμο και αυτος μαλλον ειρωνευεται , και λουζει τον κυριο Απελη.Λοιπον δεν ξερω τι γινεται εδω,τυχαια μπηκα και αν δεν
    με καθοδηγησετε πως θα αντιμετωπισω
    τον κακο θεο θα ξαναφυγω και θα συνεχισω να ψαχνω και η αμαρτια επανω σας.Κυριε Απελη,που να αποτανθω για να μαθω για τον κακο θεο που τιμωρει αυστηρα και επιτελους δωστε μου ενα ονομα εβραιου εδω να του ζητησω να ενημερωθω.Εξ αλλου κυριε Απελη εσεις μου δωσατε να καταλαβω οτι αυτοιοι ανθρωποι κυκλοφορουν αναμεσα μας εδω και πρεπει να ειναι
    και πολλοι.Εσεις σιγουρα δεν μπορει να ειστε κρυφοεβραιος γιατι διαβασα εδω οτι και τετοιοι υπαρχουν εδω.Ευχαριστω.
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρωτωντας εμαθα και το copy-paste που χρησιμοποιειτε και εσεις με επιτυχια και ξαναδιαβαζοντας την απαντηση που μου δωσατε
    -Έλα Μάρκο!
    Που είσαι;
    Να ένας Εβραίος, σου τον ξετρύπωσα!-
    εχω μια απορια.Μηπως με βλεπετε για κυνηγο και εσας για "βοηθο" και μου ξετρυπωσατε εναν εβραιο,οπως γραφετε.Εγω ζητησα καποιον επωνυμο γνωστη του εβραισμου οπως εσεις σαν σχολιαστης
    εγκυρος που ειστε, συμφωνα με αυτα που γραφετε εδω και σας διαβαζουν
    και οχι εναν τυχαιο σχολιαστη ανωνυμο.
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.