5/11/10

Ελληνοτουρκικό «τείχος» στον Εβρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Τις πρώτες περιπολίες στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων πραγματοποίησαν χτες αλλά και το βράδυ της Τετάρτης ομάδες της FRONTEX, σε συνεργασία με Ελληνες συνοριοφύλακες. Σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων αναπτύχθηκαν ήδη μικτά κλιμάκια με οκτώ τζιπάκια, ενώ σε πιθανά «μονοπάτια» που χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα διακίνησης έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι στέλνουν σήμα για μετακινήσεις ομάδων λαθρομεταναστών στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.


Ωστόσο, δε λείπουν και τα απρόοπτα, αφού η ομίχλη των τελευταίων ημερών ανάγκασε τα αεροσκάφη που μετέφεραν τα μέλη της FRONTEX να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καβάλας αντί για της Αλεξανδρούπολης, με συνέπεια να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της δύναμης. Επίσης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποίησε χτες το πρωί περιπολίες το ελικόπτερο που έφτασε από τη Ρουμανία. Στο μεταξύ, στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μαζί με το Γάλλο υπουργό Μετανάστευσης, Eric Besson, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom, και τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Ilkka Laitinen. Θα επισκεφτούν τη Ζώνη Επιχειρήσεων στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όπου μέλη των ομάδων ταχείας επέμβασης (Rabit) θα παρουσιάσουν το επιχειρησιακό πρόγραμμά τους, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο «Φυλάκιο».

«Αψογη οργάνωση»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαρύτητα των ομάδων ταχείας επέμβασης θα δοθεί στην περιοχή των συνόρων, που βρίσκονται στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς από εκεί διέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα θα έχει φτάσει στον Εβρο το σύνολο της δύναμης της FRONTEX, από την οποία 175 άτομα θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες της Ορεστιάδας και άλλοι 45 στις υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης. «Η οργάνωσή τους είναι άψογη και ο εξοπλισμός που έχουν φέρει μαζί τους είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα συμβάλει σημαντικά στο να θωρακιστούν τα σύνορά μας. Κάποια από τα μηχανήματα αυτά τα είχαμε ζητήσει και εμείς εδώ και χρόνια, αλλά η Πολιτεία δεν το είχε κρίνει αναγκαίο να μας εφοδιάσει με αυτά», εξηγεί συνοριοφύλακας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν χτες σε κοινή περιπολία με κλιμάκιο της FRONTEX. Οπως ανέφερε ο ίδιος, μόλις μία ομάδα μελών της FRONTEX φτάνει στον Εβρο ενημερώνεται για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και αμέσως μεταφέρεται στην υπηρεσία που θα υπηρετεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Οι πρώτες περιπολίες
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στο χερσαίο τμήμα των συνόρων θα αναπτύσσονται οκτώ τζιπάκια σε κάθε βάρδια, τέσσερα από τα οποία θα «σαρώνουν» την περιοχή με θερμικές κάμερες, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στο πλαίσιο της αποτροπής. Επίσης, από σήμερα θα ξεκινήσουν περιπολίες και κατά μήκος του ποταμού Εβρου από ομάδες εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες. «Σε κάθε όχημα υπάρχουν δύο ή τρία μέλη της FRONTEX και ένας Ελληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος είναι ο σύνδεσμος. Οι περισσότεροι συνεννοούνται στα αγγλικά, ενώ όσοι συνάδελφοι μιλούν άλλες γλώσσες, όπως γερμανικά ή γαλλικά, έχουν τοποθετηθεί με άτομα από τις αντίστοιχες χώρες», εξηγεί χαρακτηριστικά. Οπως λέει ο ίδιος, κάθε ομάδα ή πλήρωμα οχήματος περιπολίας θα αποτελείται πάντα από τα ίδια άτομα και θα κινείται στην ίδια περιοχή του Εβρου. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες θα φτάσουν και τα υπόλοιπα τέσσερα ελικόπτερα που θα πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί στην περιοχή βαν μεταφοράς προσωπικού, οχήματα κρατουμένων, περιπολικά και φυσικά εξοπλισμός με θερμικές κάμερες και ραντάρ. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός της δύναμης θα απασχολείται σε υπηρεσίες γραφείου, καθώς θα συμμετέχουν στις διαδικασίες καταγραφής και δακτυλοσκόπησης, ενώ θα πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τους μετανάστες, σε μια προσπάθεια να εντοπίζουν την υπηκοότητά τους.

Περιπολίες και στην Τουρκία
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο χτες όσο και την προηγούμενη μέρα ελάχιστοι ήταν οι λαθρομετανάστες που πέρασαν από το χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, όταν ο αριθμός των συλλήψεων κυμαινόταν από 200 μέχρι και 300 σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, προχτές οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας 60 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν περάσει από το ποτάμι, ενώ χτες μέχρι το απόγευμα είχαν εντοπιστεί άλλοι 100, που επίσης πέρασαν με βάρκες από διάφορα σημεία του Εβρου. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε στους Ελληνες αξιωματικούς ότι μετά από πολύ καιρό είδαν ένοπλες περιπολίες στην τουρκική πλευρά. «Τις τελευταίες δύο μέρες κατά μήκος των τουρκικών συνόρων υπάρχει απίστευτη κινητικότητα. Στρατός και Αστυνομία περιπολούν με σκυλιά και διαπιστώσαμε ότι συνέλαβαν και ένα σημαντικό αριθμό λαθρομεταναστών. Μέχρι προχτές τα σύνορά τους ήταν εντελώς αφύλαχτα και περνούσαν καραβάνια μεταναστών και ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα δημιούργησαν ένα τείχος», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Η ομάδα που ποτέ δε δημιουργήθηκε
Ωστόσο, όπως προκύπτει από πληροφορίες, οι συνοριοφύλακες είχαν ζητήσει εδώ και πολύ καιρό τη δημιουργία μίας ομάδας ταχείας επέμβασης ανάλογη με αυτή της FRONTEX, πρόταση η οποία ποτέ δεν έγινε δεκτή λόγω... μεγάλου οικονομικού κόστους. «Είχαμε καταθέσει μία λεπτομερέστατη πρόταση στον προηγούμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επρόκειτο για μία ομάδα ταχείας επέμβασης, που θα λειτουργούσε ακριβώς όπως αυτή της ΕΕ, αλλά με το πλεονέκτημα ότι θα βρισκόταν μόνιμα στην Ελλάδα και θα μπορούσε να επεμβαίνει όπου υπήρχε ανάγκη», επισημαίνει συνοριοφύλακας. Οπως ο ίδιος τονίζει, είχαν εισηγηθεί να δημιουργηθεί μία ομάδα με δύναμη από 50 έως 100 άτομα, με συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι θα εκπαιδεύονταν και θα ενισχύονταν με σύγχρονο εξοπλισμό. «Ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να βρίσκονται όπου υπάρχει πρόβλημα. Από την Καστοριά και τη Φλώρινα, μέχρι τον Εβρο και την Πρέβεζα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

14 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω τι θα κάνουν επιπλέον οι τις Frontex εκτός από το απλά να αυξηθεί ο αριθμ΄ςο των λαθραίων που εντοπίζονται και δακτυσκοπούνται. Απλά τι ςπρώτες μέρες οι λαθραίμποροι βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και η ροή των λαθραίων θα συνεχιστεί. Οι ίδιοι θα περνάν, απλά τώρα να καταγράφουμε περισσότερους. Τις να τις κάνω τις θερμικές κάμερες όταν αυτές δεν συνοδεύονται από θερμικά σκοπευτικά σε τυφέκια που θα ξεπαστρεύουν όσους προσπαθούν να πατήσουν τα ποτισμένα με αίμα ελληνικά χώματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που θα κάνει η ΦΡΟΝΤΕΞ, εκτός από τη δράση και τη συνεισφορά της σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα αναδείξει και θα καταστήσει κοινωνό και συνυπεύθυνη (στον πολιτικό χειρισμό) την Ε.Ε. στο ζήτημα της σχεδιασμένης από πλευράς της Τουρκίας διοχέτευσης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
    Είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι το πρόβλημα της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας, με τη μορφή που είχε λάβει τους τελευταίος μήνες, θα λυθεί και θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όσους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, πρώτα στο Αιγαίο και τώρα στη Θράκη, ενέπλεξαν την Ε.Ε. και κατέστησαν το πρόβλημα από ελληνοτουρκικό ευρωτουρκικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει!

    Εάν υφίσταται ακόμη ο Ελληνικός Στρατός, τότε τι τους θέλουμε τους FRONTEX;

    Δηλαδή, δεν είναι σε θέση ο Ε.Σ. να κρατήσει κλειστά τα σύνορά μας, σε όλους που επιθυμούν να εισέλθουν ύποπτα, παράνομα και λαθραία στο Ελληνικό έδαφος;

    Το Λιμενικό Σώμα και τους Συνοριοφύλακες γιατί τους έχουμε;

    Τι είδους Κράτος είναι το Ελληνικό;

    Ειδικεύεται μόνον στις .... κατ' εφημισμόν "φορολογικές περαιώσεις" και τους φορολογικούς εκβιασμούς των έντιμων φορολογουμένων ;

    Γνωρίζει μόνον να προάγει "ηγέτες" (sic!) προερχόμενους από την .... δήθεν Διασπορά !!! (στην Ελληνική Διασπορά ανήκει π.χ. ο Πύρος Δήμας) με άλλη απ την Ελληνική υπηκοότητα;

    Νομίζω ότι όλα είναι "Μηδέν εις το πηλίκιον"!

    Για όλα φταίει το μαθητικό πηλίκιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ Skal, μπραβο για την αισιοδοξια σου. Εχοντας μερικες 100δες χιλιαδες μη αφομοιοσημους μουσουλμανους ήδη εγκατεστημενους εν ελλαδι, και στην πρωτη ενδειξη οτι υποχωρει ο ρυθμος εισοδου (και σε προεκλογική περιοδο).

    Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν βασιζεται στην διαθεση των αλλων.

    Στο χαος που αναμενεται στο μελλον, οι ευρωπαιοι ειναι δυνατον να μην θελουν να μας ξερουν. Και θα μεινουμε εσυ και γω να βλεπουμε τους εκατονταδες χιλιαδες να παιρνουν πρασινες και μπλε καρτες και να καταφθανουν και οι οικογενειες τους και μετα θαθελα να δω τον μακροπροθεσμο αγωνα ποντιου-πακιστανου. Ο πακιστανος ισως ακουσει λιγο λυρα λογω του οτι ειναι φιλοξενουμενος, αλλα ο ποντιος θα αρχισει να κατανοει την σοφια της σαριας για τον απλο λογο οτι ο πακιστανος θα εχει 8 παιδια.

    Παλι μπραβο για την αισιοδοξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι οι ήδη υπεράριθμοι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και το άλλο είναι η συνεχιζόμενη εισροή. Είναι βασικό να περιορίσουμε/σταματήσουμε το δεύτερο για να μπορέσουμε αποτελεσματικότερα να αντιμετωπίσουμε και το πρώτο. Η εμπλοκή της Ε.Ε., εκτός από αυτά πού ανέφερε ο skal, θα ενισχύσει (επιβάλει) και την αντίστοιχη πολιτική βούληση στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντώντας στα σχόλια έχω να πω τα εξής:
    Το ότι η ΦΡΟΝΤΕΞ θα βοηθήσει να περιοριστεί η ροή των λαθρομετανστών στη χώρα μας, είναι αυτονόητο ότι είναι θετικό.
    Δεν μιλήσαμε πουθενά για τους ήδη εγκατεστημένους στην Ελλάδα, οπότε λάθος τίθεται το θέμα σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι ένα εντελώς άλλο θέμα, το οποίο θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστούμε, αν είχαμε +120.000 λαθρομετανάστες το χρόνο.
    Η παρουσία της ΦΡΟΝΤΕΞ έχει κυρίως πολιτική βαρύτητα. Είπαμε, να ξεμπροστάσουμε τους Τούρκους. Πώς αλλιώς να το πούμε;
    Τέλος, σε κμαία σοβαρή χώρα τηνε υθύνη για τη φύλαξη των συνόρων δεν την έχει ο στρατός. Την έχουν ειδικές μονάδες που υπάγονται συνήθως στα υπουργεία εσωτερικών.
    Αυτά για το θέμα και καλό είναι να περιμένουμε μερικούς μήνες, να συγκρίνουμε τα στοιχεία και μετά να επι ο καθένας αυτό που έχει να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στὸν Ἔβρο ἔχουμε ἀκόμη ναρκοπέδια μὲ νάρκες κατὰ προσωπικοῦ καὶ ἁρμάτων;
    Γιατί ἔχω ἱκανοὺς τοὺς τούρκους νὰ στέλνουνε λαθρομετανάστες κατ' εὐθείαν μέσα στὰ ναρκοπέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟΝ ΕΥΡΟ ΘΕΛΟΥΜ ΤΕΙΧΙΟΝ 5 ΜΙΤΡΑ ΟΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜ ,ΜΙΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΣΥΡΑΝΓΚΕΣ ΕΤΣΙ , ΔΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΑΚΤΙΛΟΣΚΟΠΙΣΗς ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΛΟΣΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΡΟΝΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΣ ΕΥΣΙΜΑ ΔΕΝ ΔΕΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΠΙΝΟ ,ΟΥΔΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΧΡΙΣΤο ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ να μη συνχωρατε .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Σάββα αντιλαμβάνομαι ότι οι πολιτικοί μας δεν γινόντουσαν πιστευτοί από τους εταίρους μας και έτσι έπρεπε να φέρουμε τους ίδιους να δούν με τα μάτια τους !Γιατί άραγε δεν μας πιστεύουν ? Αντιλαμβάνομαι επίσης και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης που θα κατέχουν τους ενστολούς μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. APLOSTE ENA NARKOPADIO 50M EPI 13KM KAI AFISTE OLOUS TOUS LA8ROMETANASTES NA DOSOUN MESA!!!
    ZIM HIIIIIIIII
    KAI META PESTE STIN FROUTEX(PROION KONSTANTINOU KAI ELENIS)NA TOUS MAZEVEI!!!!!!!!
    HI HI FUERER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. RE PAIDIA ORAIA ,ANTI GIA 8IRAMA NA KINIGOUME LA8ROMETANASTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δύναμη της FRONTEX θα είναι πάντα μικρή αριθμητικά σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες επιτήρησης των τμημάτων εκείνων της συνοριογραμμής που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αν δε, θεωρήσουμε οτι ολόκήρη η συνοριογραμμή μας "μπάζει νερά", τότε καταλαβαίνετε που οδηγούμαστε. Επιπλέον, οι δυνάμεις της FRONTEX είναι ετερόκλητες ως προς το γεγονός οτι δεν είναι μόνιμες και η εθνολογική τους σύνθεση (προέλευση) είναι μεικτή και θα μεταβάλλεται (π.χ. τώρα Γάλλοι, αύριο Ιταλοί, μεθαύριο...ποιός ξέρει)

    Προτεινόμενη λύση: Επαναδραστηριοποίηση των Ελλήνων εφέδρων, μόνιμων κατοίκων των ακριτικών περιοχών με τη σύσταση Σώματος Εθνοφρουράς. "Λεφτά υπάρχουν", έτσι δεν είναι; Ναι, υπάρχουν, είναι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά και ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να τα δώσουμε στην Εθνοφρουρά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα κ. Πρωθυπουργέ; Έτσι, αξιοποιούνται οι "ξεχασμένοι", "λησμονησμένοι" και σε "βαθύ ύπνο" έφεδροι ενώ καταπολεμείται σοβαρά η ανεργία που "θερίζει" και στη Β. Ελλάδα. Προβλήματα διαφθοράς (π.χ. χρηματισμός κ.λπ.) μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις συχνές, τακτικές και έκτακτες εναλλαγές μεταξύ των Εθνοφρουρών και των σημείων φύλαξης-περιπολιών-παρακολούθησης. Κανένας Εθνοφρουρός δεν θα παραμένει στο ίδιο σημείο για πάνω από ένα μήνα. Θα μετακινούνται (Είπαμε, λεφτά υπάρχουν, μην "μασάτε"). Όσο για τη διάρθρωση των δυνάμεων θα μπορούσε να είναι ως εξής:

    ΜΙΑ (1) ΟΜΑΔΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (ΟΜΑ.Φ.)
    θα περιλαμβάνει:
    - ΤΡΕΙΣ (3) ΥΠΟ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (Ο.Π.Ε.) οι οποίες θα είναι εποχούμενες. Κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από τέσσερεις (4) άνδρες με ελαφρύ οπλισμό, διόπτρες νυχτερινής όρασης, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασύρματη επικοινωνία.
    - ΜΙΑ (1) ΥΠΟ-ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Ο.Α.Ε.) η οποία θα επιβαίνει σε όχημα 4Χ4 και θα αποτελείται από έξι (6) άνδρες συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Θα διαθέτουν βαρύτερο οπλισμό και όλα τα ως άνω αναγραφόμενα.
    - ΔΥΟ (2) ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ (Φ.Μ.Σ.) με ελαφρύ οπλισμό.

    ΣΥΝΟΛΟ ΟΜΑΔΑΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ: ΕΙΚΟΣΙ (20) Άνδρες.

    Είναι πολλοί; Κοστίζουν; ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Δηλαδή αυτό σας πείραξε και οχι οτι ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (πάει, το ξεχάσαμε αυτό...) και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ-ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ-ΡΟΥΦΙΑΝΟ; ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ (ΣΩΣΤΗ) ΑΜΥΝΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΡΩΤΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ! ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ "ΧΑΖΟΛΟΓΗΜΑΤΑ". ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΤΣΙ; Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ... (Συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος).


    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)
    6 Νοεμβρίου 2010 5:01 μ.μ.
    ------------------
    Αυτοί οι 20 που λες, πόσα χιλιόμετρα συνόρων στον Έβρο θα φυλάνε;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.