18/11/10

Μία άλλη «κατάληψη»


Του Σταυρου Λυγερου
Ηταν ζήτημα χρόνου να δούμε και αυτό το παράγωγο φαινόμενο της μαζικής λαθρομετανάστευσης. Η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας δεν είναι απλώς μία διαμαρτυρία, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί τζαμί στην πρωτεύουσα. Είναι μία ειρηνική, αλλά ηχηρή επίδειξη δύναμης. Οι μουσουλμάνοι διακήρυξαν με την πρωτοβουλία τους όχι μόνο ότι είναι εδώ, αλλά και ότι είναι αποφασισμένοι να προβάλλουν δυναμικά τη δική τους θρησκευτικο-πολιτισμική ταυτότητα στον ελληνικό δημόσιο χώρο.

Οι άρχουσες ελίτ είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη «μαύρη» εργασία. Χωρίς επαρκή επαφή με την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονταν ότι η συλλογική έκφραση των μουσουλμάνων ως κοινότητας ήταν ζήτημα χρόνου. Και βεβαίως, οι μουσουλμάνοι εκμεταλλεύθηκαν για λογαριασμό τους το παγιωμένο από τη μεταπολίτευση καθεστώς κατάληψης - κατάχρησης του δημόσιου χώρου για κάθε είδους διαμαρτυρίες.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στον χώρο που συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό. Σ' έναν χώρο, που προσωπικά θα με ενοχλούσε και η τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.

Χθες, οι μουσουλμάνοι διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Η πολιτεία δεν έχει πια περιθώρια να στρουθοκαμηλίζει. Οφείλει να θέσει όρια, όπως σε όλη την Ευρώπη. Οσο θεμιτή είναι η κατασκευή τζαμιού, άλλο τόσο αθέμιτες είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αλλοιώνουν τον πολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης, αλλά και δίνουν ευκαιρία για άθλιες αντιδράσεις ακραίων στοιχείων
.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_17/11/2010_1293295

15 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ποιος οργάνωσε αυτη την επίδειξη ισχύος των μουσουλμάνων; Το ερωτημα είναι κρίσιμο,όπως όλοι καταλαβαίνουν.
    Ποιος "δεν πήρε είδηση" τι επρόκειτο να γίνει; Ή αλλιως διατυπωμένο ποιος το άφησε να εκδηλωθεί και γιατί;
    Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τους μουσουλμάνους (που έχουν σοβαρές διαφορες, ως μουσουλμάνοι αλλάκαι ως εθνότητες)θα είμαστε μοναδικοί στον Κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους, οι οποίοι άφησαν να γίνει αυτή η πρόκληση.

    Αν καταθέσει κάποιος μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών, μπορεί να μην γίνει δεκτή;

    Κύριο παράπτωμα αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου χώρου και πλημμέλεια καθήκοντος (εκ μέρους της ΕΛΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «To αποτέλεσμα ήταν η δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στον χώρο που συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό. Σ' έναν χώρο, που προσωπικά θα με ενοχλούσε και η τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.»

    Ας καταλάβουν όλοι οι αριστερόστροφοι εγκέφαλοι πως δεν υπάρχει πολιτική κατευνασμού έναντι του Ισλάμ. Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία με μεταφυσική όπως ο χριστιανισμός αλλά πολιτικοκοινωνικό σύστημα. Δεν έχεις πολλές επιλογές κάποιος παρά μόνο δύο είτε να ενταχθεί στο Ισλάμ είτε να πολεμηθεί απ’ αυτό. Μπορεί να ανεχτεί την μειονοτική παρουσία σου μόνο αν πληρώνεις κεφαλικό φόρο. Αλλιώς του ανήκει το κεφάλι σου. Δηλαδή η χρησιμότητα του χριστιανού για το Ισλάμ είναι εν τέλει η χρησιμότητα του αρνιού στον κτηνοτρόφο του. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Ακόμα και σε ακραιφνώς λαϊκά καθεστώτα όπως η Γαλλική αστική δημοκρατία που εδραιώθηκε πριν από δύο αιώνες είναι αδιανόητη η δημόσια επίδειξη θρησκευτικής ταυτότητας. Δεν είναι δείγμα «εξευρωπαϊσμού» αυτές οι επιδείξεις. Είναι δείγματα ενός υπόγειου ρεύματος μελλοντικού ισλαμικού εκβαρβαρισμού της κοινωνίας που πρέπει να παταχθούν άμεσα. Σε μελλοντικό χρόνο και όταν αποκτήσουν τοπική πλειοψηφία θα απαιτήσουν την αναστολή των χριστιανικών τελετών στις περιοχές τους είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Όσοι απ’ αυτούς βρίσκονται στην Ελλάδα παράνομα θα πρέπει να περιοριστούν σε χώρους φύλαξης έως ότου αποφασίσουν να επιστρέψουν με δική τους θέληση στην πατρίδα τους. Δεν τους σηκώνει ούτε το κοινωνικό περιβάλλον αλλά ούτε και το οικονομικό. Με τις μικρές μου δυνάμεις και εγώ κάνω έκκληση για πιστή εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας για τους λάθρα διαμένοντες. Διότι στην περίπτωση κρατικής αδυναμίας εφαρμογής του νόμου είναι νόμιμη η εφαρμογή του νόμου από την ελληνική κοινωνία. Αυτό ουσιαστικά προβλέπεται σε έκτακτες καταστάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να παρεκτραπεί σε ακραίες λύσεις. Γι’ αυτό το λόγο απαιτώ η εφαρμογή του νόμου να γίνει από τα εντεταλμένα όργανα. Μαζέψτε τους, γιατί άλλοι θα βρεθούν να τους μαζέψουν και αυτό πιστέψτε με δεν θα είναι ευχάριστο για κανένα! Η βία συνεχώς αυξάνεται ανεξέλεγκτα και σε περίπτωση μαζικής βίας αυτός που θα έχει πρόβλημα θα είναι ο ξένος και όχι ο ντόπιος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να λειτουργούμε μαλθακά για να μη πω κάτι χειρότερο αλλά καλώς ή κακώς αν αυτό συνεχιστεί τα επεισόδια του Αγ. Παντελεήμονα θα είναι απλή σχολική εκδρομή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' έναν χώρο, που προσωπικά θα με ενοχλούσε και η τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.
    --------------------------------

    Ο κ. Λυγερός λέει κάποιες αλήθειες για τους μουσουλμάνους, ενώ ταυτόχρονα αφήνει και κάποια υπονοούμενα εξομοίωσης ανάμεσα στην Ορθοδοξία και στο Ισλάμ. Μόνο που ξεχνά ότι η Ορθοδοξία είναι στην Ελλάδα η επικρατούσα θρησκεία και αφορά την τεράστια πλειονότητα του ελληνικού λαού, ενώ ο ισλαμισμός εισήχθη τα τελευταία χρόνια με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε!
    Δεν είναι "αθώα" η άποψη του Λυγερού και ας φαίνεται τέτοια εκ πρώτης όψεως.
    Ξεχνά για παράδειγμα ότι ο Επιτάφιος και ο Αγιασμός των υδάτων είναι υπαίθριες χριστιανικές τελετουργίες; Τι θα γίνει λοιπόν με την λογική αυτή; Θα επιτρέψουμε ή θα απαγορεύσουμε κατά περίσταση τις δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές ή τις χριστιανικές τελετουργίες για να είναι ευχαριστημένοι οι μουσουλμάνοι μέσα σε ένα πλαίσιο "ίσης" αντιμετώπισης που στην πραγματικότητα ευνοεί εκείνους αλλά βλάπτει την Ορθοδοξία;

    "Οσο θεμιτή είναι η κατασκευή τζαμιού"

    Η ανεξιθρησκεία δεν παραβιάζεται από τη μη ύπαρξη επίσημου τζαμιού. Από την άλλη όλοι γνωρίζουμε ότι την ανέγερση ενός τζαμιού θα ακολουθήσει σύντομα η ανέγερση και άλλων, εφόσον είναι αστείο να συζητάμε ότι θα επαρκεί για τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων πιστών!
    Χώρια την υποβάθμιση του Βοτανικού, του Αιγάλεω και των γύρω περιοχών από την αθρόα συγκέντρωση κάθε Παρασκευή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων, συν το γεγονός ότι γύρω από το τζαμί θα ξεφυτρώσουν δεκάδες καταστήματα μουσουλμανικού ενδιαφέροντος!
    Και τι θα απογίνει με τις ενδομουσουλμανικές έριδες που όλοι βλέπουμε πόσο "αγαπιούνται";
    Οι κάτοικοι της Πεντέλης θα ζουν δηλαδή στο καθαρό τους και αποστειρωμένο περιβάλλον ενώ οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων θα φτύνουν το γάλα της μάνας τους;
    Όχι κύριοι!

    -------------------
    @ Ελευθέριος Β.

    18 Νοεμβρίου 2010 9:50 π.μ.

    Φίλε Ελευθέριε, όπως έχω γράψει και άλλες φορές είμαι κεντροαριστερός, όμως τέτοιες ιδέες (σαν του Καμίνη, του Μπουτάρη, του Τσίπρα) δόξα τω θεώ, δεν έχω! Αντίθετα, σε ότι αφορά την πατρίδα μου και την Ορθοδοξία είμαι ίσως πιο ακροδεξιός από πολλούς δεξιούς του στυλ Κακλαμάνη και Παυλόπουλου.
    Και είναι χιλιάδες σαν και εμένα Ελευθέριε, χιλιάδες!
    ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    φιλικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρεπει ολοι να καταλάβουμε οτι με αυτους που μας κυβερνούν αλλά και με τα τσιράκια απο όλα τα άλλα κόμματα η Ελλάδα τελειώνει, αν δεν εχει ήδη τελειώσει.Μόνο μια δυναμική αντίδραση μας μπορει να ανατρέψει τη κατάσταση.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήραν θάρρος από την αδιαφορία του κράτους και τώρα προσπαθούν να καταλάβουν το δημαρχείο Αθηνών.

    Αν υπάρχουν νεότερα, παρακαλώ ενημερώστε μας. Κάτι μου λέει ότι οι ερχόμενες μέρες και δη των Εορτών, θα είναι μία επανάληψη του 2008 στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετροπόλεμος το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αλλοδαπών και αστυνομικών στην πλατεία Κοτζιά. Όπως έγινε γνωστό, περίπου 300 αλλοδαποί, κυρίως Αφγανοί, διαμαρτύρονταν για την αφαίρεση, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τη δημοτική αστυνομία, πάπυρου από ομοεθνή τους μικροπωλητή. Όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί, ο πάπυρος είχε αποσπάσματα από το κοράνι.

    Ο ομοεθνής τους οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις αφέθηκε ελεύθερος.


    skai.gr

    __________________________________

    Σας θυμίζει κάτι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θυμηθειτε το Κοσσοβο και τον βομβαρδισμο και εξοντωση της Γιουγκοσλαυιας.Το ΝΑΤΟ και οι συμμαχοι μας φροντιζουν για ολα.Κοιμηθειτε προβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εξακολουθεί κανείς νά αρνείται τήν αναγκαιότητα εφαρμογής ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ στήν Χώρα ΑΜΕΣΑ έως ότου διωχθεί ή... καί ο τελευταίος εισβολεύς; άν ναί άς ανάψει κανένα κερί,άν πιστεύει,καί άς περιμένει τήν θεία παρέμβαση. αλλιώς άς μήν εκπλαγεί άν η μάνα του,η κόρη του,η γυναίκα του,η αδερφή του,ο υιός του,καί όποιον άλλον αγαπά,βρεθεί σύντομα βιασμένος/η,κακοποιημένος/η,νεκρός/ή. είμαι σίγουρος πώς δέ μέ πιστεύετε,αλλά ειλικρινώς δέν θέλω τό κακό κανενός ανθρώπου.ΟΜΩΣ,στήν περίπτωση πού βρισκόμαστε σήμερα η μόνη λύσις(σχεδόν αναίμακτη)θά είναι η βιαία επιστροφή ΟΛΩΝ αυτών στίς χώρες τους ή (πλήρης αίματος)τό στήσιμο μερικών 50αριών σέ όλες τίς πλατείες τήν ώρα πού θά τολμήσουν τήν επόμενη πρόκληση.μέ τά φίδια δέν ανοίγεις διάλογο,τά πατάς.καί αυτοί,στήν μεγάλη τους πλειοψηφία,είναι ερπετά.λυπάμαι μόνον τούς πραγματικά κατατρεγμένους καί τούς πραγματικούς πρόσφυγες,διότι όταν έρθει-σύντομα-η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες,μωρά γυναίκες καί παππούδες μαζί,θά βγαίνουν καί θά τσακίζουν αδιακρίτως όποιον δέν μοιάζει γιά ημεδαπός.Θεός φυλάξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. PUN ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΉΘΗΚΕΣ 18 Νοεμβρίου 2010 7:50 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια προταση,

    Οι Ελληνεs του εξωτερικου, σε παγκοσμιο επιπεδο, να ενωθουν και να αντιδρασουν. Αs αρχισουμε την δραση μαs ο καθεναs στον τοπο που ζει, σε τοπικο επιπεδο. Το λεω γιατι απο τουs Ελληνεs τηs Ελλαδαs δεν βλεπω αντιδρασειs. Τα εχουν δεχθει ολα. Αλλοι γιατι φοβουνται, αλλοι γιατι ανηκουν στουs βολεμενουs κτλ. Οι εκτοs Ελλαδαs βλεπω οτι εχουν πολυ καθαρη εικονα για το τι γινεται, ισωs γιατι ειναι εκτοs συστηματοs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάστε το «Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας», του Αχμέτ Νταβούτογλου, εκεί μου μιλά για τα «οθωμανικά κατάλοιπα», και θα γίνει πιο κατανοητό τι σημαίνουν όλα αυτά που δεν μπορεί να είναι μια καθόλα σεβαστή εκδήλωση θρησκευτικής πίστης. Οργανωμένα είναι και μάλιστα πολύ καλά και με πολιτικό σκοπό.
    Π. Ήφαιστος
    www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε 19 Νοεμβρίου 2010 2:37 π.μ.,

    Νομιζω οτι ειναι σωστο αυτο που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Π. Ηφαιστο

    Εχετε απόλυτο δίκιο για την αναφορά στο "Στατηγικό βάθος". Η διείσδυση μέσω μειονοτήτων, είναι μια τακτική που τώρα, άρχισε να δείχνει τα "δόντια της". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.