22/11/10

Κεμάλ, Χίτλερ, Μπουτάρης: Ο μέγας διδάσκαλος, ο μαθητής και ο υμνητής

O Mουσταφά Κεμάλ, το 1924, στην πυρπολημένη από τους φασίστες κεμαλιστές Σμύρνη

Mustafa Kemal. The Turks still idolize him just like the Germans idolized Adolf Hitler. The Germans followed the steps of the Turks and vice-versa. The "Ataturk" and "Der Fuhrer" are different faces of the same offense to humanity: the Genocides of millions.


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε
εξαιρετική ιδέα να κάνετε προσκυνηματικό τόπο του Κεμάλ τη Θεσσαλονίκη. Παίρνω λοιπόν τη σκυτάλη με την εξής ιδέα: Όπως γνωρίζετε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί και όχι μόνον, που πίνουν νερό στο όνομα του μεγάλου Φύρερ. Από όσο γνωρίζω ΔΕΝ υφίσταται τόπος λατρείας του μέγιστου
ιστορικού αυτού προσώπου σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο στερώντας το δικαίωμα λατρείας σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Γνωστά αυτά θα μου πείτε. Θα σας θυμίσω όμως πως η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική πόλη που έκανε την "τιμή" η Wermacht να την καταλάβει.
 Ο Χίτλερ διδάχτηκε από τους Νεότουρκους και από τον Κεμάλ τη βαρβαρότητα και τη μεθοδολογία της Γενοκτονίας
Σας θυμίζω επίσης τα γεμάτα θαυμασμό λόγια του Χίτλερ για τους Έλληνες πολεμιστές του 1941. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την δίωξη κανενός ναζί που έδρασε εγκληματικά και μάλιστα με το νόμο 3933 του 1959. Όπως επίσης δεν ζητήσαμε ποτέ πίσω το κατοχικό δάνειο εκτός από την πρώτη του δόση.
Επειδή όπως δηλώσατε είστε ευαίσθητος στην ιστορική αλήθεια, με πρόφαση λοιπόν την ανάμνηση αυτών των πραγματικών ιστορικών (και όχι γιαλαντζί σαν το σπίτι του Κεμάλ) γεγονότων που αποδεικνύουν την ανυπόκριτη διαχρονική αγάπη της ελληνικής πολιτείας προς τον χιτλερικό-ναζιστικό βίο και πολιτεία, αδράξτε την μεγάλη οικονομική αυτή ευκαιρία και κάντε ένα μουσείο - τόπο λατρείας στα οποία θα αναφέρονται πράγματα σαν τα παραπάνω, συσφίγγοντας έτσι περισσότερο τους δεσμούς και εξαλείφοντας μίση του παρελθόντος. Επίσης ας φιλοτεχνηθεί ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χίτλερ σε κάποια πλατεία αφιερωμένη σε αυτόν η οποία θα μετονομαστεί σε Αδόλφου Χίτλερ. 
Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε»
Στο μουσείο θα τοποθετήσουμε (αφού αγοράσουμε από τους κατόχους τους στην Ινδία αν θυμάμαι) τις αυθεντικές ακουαρέλες που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος ο Χίτλερ ως ζωγράφος (έστω και αποτυχημένος).
Υπάρχει λοιπόν ήδη το target group. Γιατί λοιπόν να μην μας αφήσουνε τα ωραία τους λεφτά τόσοι νοσταλγοί; Και μάλιστα Ευρωπαίοι; Πολύ σωστά και ώριμα σκέφτεστε και λέτε: "Τι μας νοιάζει ποιον θα προσκυνούν; Τα φράγκα να τους πάρουμε". Και μη μου πείτε πως θα υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις απ' τους εβραίους της πόλης σας - θύματα του Χίτλερ-, γιατί αντιδράσεις του τύπου αυτού υπάρχουν ήδη και από τους Έλληνες της πόλης σας, που πρόσφυγες και απόγονοι θυμάτων του Κεμάλ είναι και αυτοί, αλλά αυτούς ως ανοικτόμυαλος και υπεράνω άνθρωπος που είστε τους αγνοείτε. (Για να μην πω τίποτε άλλο). Είμαι στη διάθεσή σας να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την βέλτιστη οικονομική και πολιτιστική αξιοποίηση της ιδέας μου αυτής. 
 
Υ.Γ. Τυχόν άρνησή σας στην πραγμάτωση της ιδέας μου θα την θεωρήσω βαθιά συντηρητική και αντιδραστική ως ρατσιστική που βλάπτει και τα οικονομικά συμφέροντα της πόλης.

Ευχαριστώ
Π. Σοροπίδης

26 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες Πόντιοι αλλά και οι Αρμένιοι που πρόκειται να αντιδράσουν και να αγωνιστούν με κάθε μέσω ώστε τα σχέδια Μπουτάρι να μην περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 9:59 π.μ.

    Η αντίδραση θα ήταν να μην εκλεγεί. Δεν έκρυψε τίποτε από το πρόγραμμά του. Υπήρξε απολύτως ειλικρινής και σαφής. Γιατί, λοιπόν, εκ των υστέρων αντιδράσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή ο μπάρμπα-Γιάννης είναι κιμπάρης και αντικονφορμιστής, λίγο παραπάνω να τον σκαλίσουν στο θέμα αυτό, είναι ικανός και να το κάνει. Και μάλιστα στην ίδια πλατεία που θέλει να κάνει και τα μνημεία των νεοτούρκων και των Εβραίων. Έτσι, για να είμαστε όλοι μαζί μια ωραία ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 22 Νοεμβρίου 2010 10:32 π.μ.
    στη δημοκρατία οι αντιδράσεις, όταν εκφράζονται νόμιμα, είναι θεμιτές και επιβεβλημένες.
    Η εκλογική νομιμοποίηση δεν είναι λευκή επιταγή.
    Τώρα, γιατί δεν αντέδρασε ο λαός προεκλογικά, είναι σύνθετο το ζήτημα.
    24 χρόνια είχε το δημο μια παράταξη.
    Και η εναλλαγή είναι συστατικό της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ skal

    >στη δημοκρατία οι αντιδράσεις, όταν εκφράζονται νόμιμα, είναι θεμιτές και επιβεβλημένες.<

    Δεν είπα πουθενά το αντίθετο.

    >Η εκλογική νομιμοποίηση δεν είναι λευκή επιταγή.<

    Ο Μπουτάρης είπε τι θα κάνει, οι θέσεις του είναι γνωστές και η πλειοψηφία, προφανώς, τις ενέκρινε και τον ψήφισε.

    >Και η εναλλαγή είναι συστατικό της δημοκρατίας.<

    Κι αυτό σωστό, με ό,τι η αλλαγή θα φέρει μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κ. Μπουτάρης είναι συνεπής στις θέσεις του. Έχει δηλώσει ότι θα μετονομάσει την οδό Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Τώρα θέλει να φτιάξει και μνημείο για τους Νεότουρκους.
    1)Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από την μασονική του ιδιότητα;
    2) Ο θαυμασμός του προς τον Κεμάλ Ατατούρκ πορεύεται από τα οικονομικά του συμφέροντα στην Τουρκία (εξαγωγές οίνου κλπ);
    3) Και τα δύο μαζί;
    Η συνέχεια θα έχει πάρα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον. Σάββα ποια είναι η άποψη σου...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο Μπουτάρης είναι αριστερός πώς νοείται να θέλει να τιμήσει το πλέον ακροδεξιό σύμβολο του τούρκικου εθνικισμού? Ως αριστερός θα έπρεπε να τιμήσει τούρκους αριστερούς που περνάνε διακοπές στα κάγγελα τις ουνρανίγια ή όπως αλλιώς λέγεται το κολαστήριο των τούρκικών φυλακών στην Πόλη. Τί είδους αριστερά αντιπροσωπεύει ο Μπουτάρης όταν συντάσεται με τα όνειρα Τούρκων και σκοπιανών ακροδεξιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα του Κινήματος των Νεοτούρκων, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, άντρο των εξισλαμισμένων εβραίων, είναι τεράστιο.
    Οι Νεότουρκοι αποφάσισαν από το 1911 την εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Απλά το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε το 1923.
    Οι Νεότουρκοι ήταν μυστικιστική οργάνωση και οι τέκτονες στην Τουρκία έχουν δηλώσει ότι η Επανάσταση των Νεοτούρκων ήταν δικό τους έργο.
    Ο Μουσταφά Κεμάλ, σε κάποια φάση, είχε απαγορεύσει τη λειτουργία τον τεκτονικών στοών στην Τουκρία.
    Οι τέκτονες αφήνουν να εννοθεί ότι ήταν αρχι-τέκτονας, όμως το πράγμα δεν είναι σαφές.
    Όσο για τη στάση του Μπουτάρη, νομίζω ότι δεν έχει επίγνωση αυτών που λέει.
    Ο Κεμάλ, ήταν δάσκαλος του Χίτλερ και απορώ πως δεν αντιδρούν οι νεοεκλεγέντες ισραηλίτες δημοτικοί σύμβουλοι του Μπουτάρη.
    Ο εβραϊκός παράγοντας υπήρξε επι δεκαετίες φανατικός υποστηρικτής των κεμαλιστών και του τουρκικού κράτους, κόντρα στους αγνώες που γίνονταν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων.
    Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αλλάξει στάση.
    Πάντως, ειλικρινά, τον λυπάμαι τον Μπουτάρη, γιατί αυτά που λέει για τον Κεμάλ και τους Νεοοτύρκους αποτελούν ευθεία ύβρι στα θύματα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής και άρα θα προκαλέσουν τεράστιες αντιδράσεις του κόσμου.
    Δεν αφορούν μόνο τους Θεσσαλονικής που τον ψήφισαν.
    Τέτοιες ενέργειες, που στην ουσία ξαναζωντανεύουν το φάντασμα του κεμαλικού φασιμσμού, προδρόμου του χιτλερικού φασισμού, αφορούν ολόκληρη ελληνική δημοκρατική κοινωνία, εκτός από εκείνους που έχουν άγνοια ή αποτελούν ενεργούμενα κρυπτο-φασιστικών κύκλων. Αφορούν ολόκληρη την Ελλάδα και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
    Όσο για τα περί προοδευτικών και προοδευτισμού, άστα να πάνε.
    Ο φασισμός, εκτός από το 'καθαρό' μαύρο, έχει διάφορες άλλες αποχρώσεις και χρώματα:
    Κόκκινο, πράσινο, γκρίζο, πορτοκαλί.
    Μερικά σύγχρονα φασιστοειδή, αρνητές της Γενοκτονίας και υμνητές του Κεμάλ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενδύονται το μανδύα του αριστερού και του προοδευτικού, και κάνουν τη δουλειά τους.
    Αρκεί ο λαός να έχει ανοικτά τα μάτια του.
    Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους κ.Καλεντερίδη να πεί κάποιος τα πράγματα με το ονομά τους!Πες τα χρυσόστομε!

    Κινδυνεύουμε με το που θα ανοίξουμε το στόμα μας και πούμε την λέξεις Εβραίοι Θεσσαλονίκης-Νεότουρκοι-Κεμάλ-Σιωνισμός να βρεθούμε στο πυρ το εξώτερον! Έλεος, μιλάμε για άτομα που έδρασαν στις αρχές του 20ου αιώνα και ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.Όμως οι απόγονοι τους σήμερα θεωρούν ευθεία προσβολή την όποια αναφορά στον ρόλο τους, εκείνα τα χρόνια.Δεν ζήτα κανένας τίποτα απο τους απογόνους αυτών σήμερα, παρά μόνο την ιστορική αλήθεια.
    Πού είναι οι επιστημονες ιστορικοί ωστε να τοποθετηθούν επ'αυτού;Που είναι οι Μικρασιάτες,Πόντιοι,Θρακιώτες ιστορικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κεμάλ και το κίνημα των νεότουρκων από την αρχή υποστηρίχθηκαν πάρα πολύ από τους Γερμανούς και τον Κάιζερ προσωπικά. Μάλιστα οι Γερμανοί υποστήριξαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο που ακολούθησε σθεναρά τον Σουλτάνο και στην συνέχεια τον Κεμάλ. Η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων, αλλά και η συνολική εκκαθάριση της Μ. Ασίας από τους χριστιανούς που ως ορθόδοξοι θεωρούνταν επικίνδυνοι, έγινε με τη "συμβουλευτική υποστήριξη" Γερμανών "ειδικών" αφού οι μαζικές εκκαθαρίσεις πληθυσμών απαιτούν οργάνωση και μελέτη (δεν αρκεί απλά να σφάζεις). Μάλιστα βοήθησαν τον Κεμάλ και στο θέμα της γλώσσας αφού στην Οθωμανική αυτοκρατορία μιλούσαν και έγραφαν αραβικά. Οι Γερμανοί έφτιαξαν ουσιαστικά την Τουρκική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τις ρίζες της Τουρκικής διαλέκτου που μιλούσαν κάποια τμήματα του πληθυσμού.

    Και ο δικός μας βασιληάς Γεώργιος ο Α' (γεννηθείς ως Βίλχελμ ο Γ' της Δανίας) ως θιασώτης του Κάιζερ ήταν ευνοϊκός προς τον Κεμάλ όπως και πολλοί Έλληνες πολιτικοί που τον θεωρούσαν ως τη μεγάλη "άλλαγή".

    Ο γεώργιος ο Α' μάλιστα δεν ήθελε στους Βαλκανικούς πολέμους να καταλάβει τη Θεσσαλονίκη για να την αφήσει τον Κάιζερ (τους Βούλγαρους) αλλά ξεγελάστηκε από τον Βενιζέλο με την υποστήριξη των Άγγλων που στη συνέχεια όμως έστριψαν. Τη συνέχεια την ξέρουμε.

    Όσο για τον Καμίνη και τον Μπουτάρη θα πρέπει να πούμε ότι λόγω Καλλικράτη, ο οποίος έχει πολλά θετικά στοιχεία αλλά με τον τρόπο που εφαρμόζεται και σε συνδυασμό με το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2 που θα ακολουθήσει θα έχει οδυνηρές συνέπειες, είναι μάλλον "αναλώσιμοι" αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δραστικές περικοπές κονδυλίων και προσωπικού και άρα απεργίες και κινητοποιήσεις, σκουπίδια και ταραχές, χωρίς να μπορούν να υλοποιήσουν και πολλά από τα "όνειρά" τους. Το 2014 που λήγει η θητεία τους, η κρίση θα είναι στο αποκορύφωμά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Και ο δικός μας βασιληάς Γεώργιος ο Α' (γεννηθείς ως Βίλχελμ ο Γ' της Δανίας) ως θιασώτης του Κάιζερ ήταν ευνοϊκός προς τον Κεμάλ όπως και πολλοί Έλληνες πολιτικοί που τον θεωρούσαν ως τη μεγάλη "άλλαγή".<

    Όταν είσαι ανιστόρητος σε τέτοιο βαθμό, καλύτερα μην γράφεις.

    α) "γεννηθείς ως Βίλχελμ ο Γ' της Δανίας"; Τρίτος τι;Το πλήρες όνομά του ήταν Χριστιανός- Γουλιέλμος- Φερδινάνδος- Αδόλφος- Γεώργιος

    β) Ως γνωστόν, δολοφονήθηκε το 1913. Πώς ήταν ευνοϊκός στον Κεμάλ;
    @ 12:31 μ.μ.

    >Ο γεώργιος ο Α' μάλιστα δεν ήθελε στους Βαλκανικούς πολέμους να καταλάβει τη Θεσσαλονίκη για να την αφήσει τον Κάιζερ (τους Βούλγαρους) αλλά ξεγελάστηκε από τον Βενιζέλο με την υποστήριξη των Άγγλων που στη συνέχεια όμως έστριψαν. Τη συνέχεια την ξέρουμε.<

    Παράτα το κομπιούτερ και κάτσε να διαβάσεις Ιστορία, διότι γράφεις παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το 1882 σχετικά, γερμανοί αξιωματικοί άρχισαν να αναπτύσσονται στο στρατό. Π.χ. ο Γερμανός Goltz έγινε Υπαρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Οι αλλαγές στο στρατό αποδείχθηκαν πολύτιμες για την νίκη στον πόλεμο κατά των Ελλήνων το 1897, ένα χρόνο μετά Goltz επέστρεψε στη Γερμανία.
    Αργότερα οι γερμανοί θα εισηγηθούν την εθνοκάθαρση ως μέσο για την εσωτερική ισχυροποίηση της Τουρκίας. Γι’ αυτό ο Χίτλερ γνώριζε πολύ καλά το αποτέλεσμα. Δηλαδή την αποσιώπηση των γενοκτονιών από τις μεγάλες δυνάμεις.
    Αυτά εν συντομία Ι.Σ.
    πηγή:
    Turkish General Staff, 1996. Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το 1996. Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi (1908-1920). Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi (1908-1920). Ankara: Genelkurmay Basım Evi. Άγκυρα: Genelkurmay Εύη Basim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Π. Σοροπίδης



    Mπορει να πει καοιος ποιος ειναι ο παραπανω κυριος?Το παραπανω κειμενο εσταλει ως επιστολη στον Μπουταρη?Φοβερη η σκεψη του να στειλει τετοιου ειδους επιστολη.εξυπνο.Περιμενουμε και την απαντηση φυσικα

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να είσαι καλά κ. Σ. ΣΚΑΛ καθώς και η οικογένειά Σου.

    Τέτοιο Σπουδαίο Πατριωτισμό, βρίσκει κανείς μόνον σε Έλληνα Πόντιο Πατριώτη και Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού .... παλαιάς κοπής.

    Ο Αγώνας συνεχίζεται .... !

    Ε. ο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η διαφορα Ναζιστων και Κεμαλιστων ειναι οτι οι πρωτοι(ως Γερμανοι) εχουν καταδικασει τον Χιτλερ και τα εγγληματα του.Οι Τουρκοι ειναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ κι απο πανω

    Αλλα αυτη η λογικη μπουταρη,να κανει μνημειο για τον Κεμαλ επειδη οι Τουρκοι δεν τον καταδικαζουν,ειναι ΠΟΝΑΕΙ ΜΑΤΙ,ΚΟΨΕ ΚΕΦΑΛΙ!

    pilotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skal

    >Το ζήτημα του Κινήματος των Νεοτούρκων, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, άντρο των εξισλαμισμένων εβραίων, είναι τεράστιο.
    Οι Νεότουρκοι αποφάσισαν από το 1911 την εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Απλά το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε το 1923.<

    Οπότε, η απέχθειά σου για τους Εβραίους είναι αιτιολογημένη, αν όχι διακιολογημένη. Θεωρείς, περίπου, ότι αυτοί σας έσφαξαν στον Πόντο. Οι Νεότουρκοι, όμως, ήταν υπέρ του διαχωρισμού θρησκείας-κράτους και τελικά ο εξ αυτών Μουσταφά Κεμάλ αυτό έκανε. Άρα, ο εξισλαμισμός, η θρησκεία δεν τους άγγιξε και πολύ. Έτσι κι αλλιώς, οι Νεότουρκοι με το ισλάμ δεν τα είχαν καλά. Άλλωστε, τα πιστεύω ενός ανθρώπου, θρησκευτικά, πολιτικά κλπ, δεν αλλάζουν δια της βίας. Η ομολογία ναι, η πίστη όχι.

    Δίνεις, λοιπόν, συγχωροχάρτι στους Τούρκους και φορτώνεις τα εγκλήματα στους Εβραίους. Δεν σας έσφαξαν Τούρκοι στον Πόντο, αλλά Εβραίοι. Σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η πολιτική κριτική στον εβραϊκό παράγοντα και όχι στους Εβραίους, για την συμπόρευσή τους σε όλα τα μέτωπα δεκαετίες τώρα με τους σφαγείς του Ελληνισμού, μεταφράζεται τώρα ως απέχθεια;
    Αυτό μας βολεύει;
    Όσο για το Κίνημα των Νεοτούρκων, ο καθοριστικός ρόλος των εξισλαμισμένων των λεγόμενων τουρκοεβραίων και όχι των Εβραίων είναι γνωστός.
    Αυτό όμως δεν μας επιτρέψει να επιρρίψουμε όλες τις ευθύνες στους εξισλαμισμένους Εβραίους.
    Κατά την άποψή μου, τεράστιες ευθύνες για τις βαρβαρότητες, τις σφαγές και τους εξανδραποδισμούς των χριστιανών της Ανατολής έχει ο ίδιος ο τουρκικός λαός, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις σφαγές, άσχετα με το ποιός τις σχεδίασε, όπως ευθύνη έχει και μέρος του κουρδικού λαού, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως από την οθωμανική εξουσία και εν μέρει από τους Νεοτούρκους και τους Κεμαλιστές, για τους διωγμούς και τις σφαγές των Αρμενίων και δευτερευόντως των χριστιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ skal

    Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Είναι φυσικό να νιώθεις απέχθεια γι αυτούς που θεωρείς σφαγείς των προγόνων σου. Αυτό εννοώ. Καμμία μομφή.

    Τα υπόλοιπα κατανοητά και συμφωνώ. Στην πρώτη εγγραφή σου φαίνεται (ίσως κατάλαβα λάθος εγώ) ότι ρίχνεις όλες τις ευθύνες στους "εξισλαμισμένους" (κατά πόσο εξισλαμισμένους, είπαμε) Εβραίους, γι αυτό απόρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >Όταν είσαι ανιστόρητος σε τέτοιο βαθμό, καλύτερα μην γράφεις.<

    >Παράτα το κομπιούτερ και κάτσε να διαβάσεις Ιστορία, διότι γράφεις παπαριές.<

    Νομίζω ότι το ανθ-υπο-επίπεδό σου δεν χρειάζεται σχολιασμό.

    Την ιστορία δεν την διαβάζεις σε ένα βιβλίο αλλά την ερευνάς σε πολλές διαφορετικές πηγές.

    1) Βίλχελμ Πρίγκηψ της Δανίας (Γουίλυ) - ανήκε στην δυναστεία των Όλντενμπουργκ της Δανίας που είναι ο μητρικός θρόνος του θρόνου της Αγγλίας, εκτός αν δεν ξέρεις ότι οι Άγγλοι κατάγονται εκ Δανίας. Άλλαξε όνομα αρκετές φορές, ψάξε να το βρεις.

    2) Ο Κεμάλ το 1913 είχε ήδη προλάβει να γεννηθεί και το κίνημα των νεότουρκων είχε αναπτυχθεί, αποφασίσει και σχεδιάσει τις γενοκτονίες. Έτσι πρόλαβε και ο αγαπητός σου βασιληάς να τον συμπαθήσει.

    3) Οι "παπαριές" στις οποίες με τόσο απαξιωτικό τρόπο αναφέρεσαι ανήκουν στον Γεώργιο Ρούσσο και τις ιστορικές πηγές και ντοκουμέντα που παραθέτει στην ιστορική του έρευνα. Μπορείς να ερευνήσεις να μάθεις ποιος είναι.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε. ο Κ.
    22 Νοεμβρίου 2010 6:48 μ.μ. ,


    να υποθέσουμε ,ότι είσαι κι εσύ Πόντιος,οπότε ευλογείς τα γένια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σχόλιο στο χθεσινό άρθρο του ιστολογίου "Αυτή, κ. Μπουτάρη, είναι η αλήθεια της Γενοκτονίας":


    Σύμφωνα με τη λογική του Μπουτάρη,

    να στήσουμε κι ένα μνημείο προς τιμήν του Ναζισμού,
    (εκτός από νεότουρκους,είχαμε και Γερμανούς Ναζί σ'αυτήν την πόλη,πολυπολιτισμική άλλωστε,εδώ και αιώνες)

    να έρχονται 300.000 νεοναζί από τη Γερμανία,"να μας τα χώνουν"!

    Τώρα που το σκέφτομαι,θα μπορούσαμε να το στήσουμε κι αυτό στην πλατεία Ελευθερίας,δίπλα σ'αυτό των Εβραίων!
    Αρκεί να πέφτει χρήμα,σωστά;

    Να μην ξεχάσουμε και κάποιες μαρμάρινες στήλες για τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους-τριπλή ήτανε η κατοχή του '40.

    21 Νοεμβρίου 2010 11:36 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 1-2ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΟΖ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;ΜΟΝO ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ KAI ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 22 Νοεμβρίου 2010 7:35 μ.μ.

    Απάντησες νομίζεις; Αλλά προσχώρησες κι εσύ στο νέο στιλ συζητήσεων: "ψάξε να το βρεις". Εσύ ισχυρίζεσαι κι ο άλλος πρέπει να ψάχνει για πηγές!!

    Έχει γίνει, έλεγα, της μόδας αυτό, διότι πληθαίνουν οι αρλουμπατζήδες, δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτε και βρίσκουν το εύκολο και λίαν βολικό "ψάξε να το βρεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.