19/11/10

Τα πρώτα γερμανικά πυροβόλα προωθήθηκαν σε μονάδες

Σε στρατιωτικές μονάδες πυροβολικού της Βορείου Ελλάδας προωθήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες 70 αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109Α3GΑ2 που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα από τη Γερμανία.
Πρόκειται για την πρώτη άφιξη από συνολικά 223 πυροβόλα αυτού του τύπου που κόστισαν περίπου 17 εκ ευρώ στον Ελληνικό Στρατό.Το πλοίο με τα πυροβόλα κατέπλευσε παραμονή των εκλογών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να φθάσουν και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του έτους.
Ενισχύεται η δύναμη πυρός Με την εισαγωγή τους στο ελληνικό οπλοστάσιο και την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση εκτιμάται από το ΓΕΣ ότι θα ενισχυθεί η δύναμη πυρός και η ευελιξία του πυροβολικού.

Η ενσωμάτωση αναμένεται να γίνει άμεσα καθώς στο ελληνικό οπλοστάσιο υπάρχει ήδη ο τύπος αυτός - αν και σε παλιότερες εκδόσεις.

Σε σχέση με τα υπάρχοντα (M-109A3GEA1) του Ελληνικού Στρατού, τα νεοπαραλειφθέντα ενσωματώνουν διάφορες βελτιώσεις.Τα οπλικά αυτά συστήματα είναι αμερικανικής κατασκευής και για αρκετά χρόνια οι ΗΠΑ δεν έδιναν άδεια εξαγωγής για να πωληθούν από το γερμανικό στρατό - που τα είχε αποσύρει - στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι τεχνικοί των μονάδων υποδοχής έκαναν τους πρώτους ελέγχους και τα παραλαμβανόμενα όπλα είναι σε καλή κατάσταση.

Όποια χρειάζονται κάποιας μορφής συντήρηση αυτή θα γίνει σε στρατιωτικά εργοστάσια. Μικρός αριθμός πυροβόλων ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για ανταλλακτικά.

Βενιζέλος με Γερμανό πρέσβη
Στο μεταξύ σημασία αποκτά, υπό το πρίσμα όλων όσων έγιναν χθες και σήμερα στις ελληνογερμανικές σχέσεις, η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα Δρ. Ρολάντ Βέγκενερ στο Πεντάγωνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπ. Άμυνας «κατά τη συνάντηση των κ. κ. Βενιζέλου και Βέγκενερ συζητήθηκε το σύνολο των ελληνογερμανικών αμυντικών σχέσεων».
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ-ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Πυρομαχικά θυμηθήκανε να πάρουνε ή το αφήσανε για την επόμενη κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα μου άρεσε το “θυμηθήκανε” ...αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.