25/11/10

Η Τουρκία απέτυχε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

O Devlet Bahceli πρόεδρος του ακροδεξιού Τουρκικού Κόμματος της Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), χαρακτηρίζει ως  αβάσιμες τις δηλώσεις των ηγετών της Τουρκίας, ότι η Τουρκία επέτυχε μια διπλωματική νίκη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Στις δηλώσεις του ο αρχηγός του ΜΗΡ επέκρινε αυστηρά τις επίσημες τουρκικές αρχές, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής δεν ικανοποιούν τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.
Χαρακτήρισε επίσης ως γελοίες  τις  επίσημες δηλώσεις της Τουρκικής Ηγεσίας ότι το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθεί  στη Τουρκία δεν θα έχει ως στόχο το Ιράν.
«Αν δεν έχουν στόχο το Ιράν, τότε ποιό κράτος έχουν ώς στόχο την Σενεγάλη, την Κούβα ή τη Ρωσία; επεσήμανε στις δηλώσεις ο Devlet Bahceli  τονίζοντας παράλληλα οτι η Τουρκία δεν κέρδισε καμία διπλωματική νίκη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ απλά η ηγεσία του ΝΑΤΟ χρύσωσε  το χάπι για την Τουρκία.
http://news.am/eng/news/39207.html

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τον τούρκο με ιδιαίτερη χαρά μου...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τώρα που το wikileaks θα δημοσιεύσει τα έγγραφα για την Τουρκια που βοηθούσε την al-qaida του ιρακ και άλλες ισλαμικές οργανώσεις της περιοχής νομίζω θα αποτύχει γενικώς σε σχέση με το NATO και θα φανεί ο ρόλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα καθαρίσει ο ΓΑΠ για πάρτη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.