18/11/10

Θα στέλνουν πάλι πίσω τους πρόσφυγες στην Ελλάδα



Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα αποφάσισε να τηρήσει η αυστριακή κυβέρνηση, εµµένοντας στην τήρηση κατά γράµµα της συµφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» που προβλέπει την επαναπροώθηση προσφύγων στη χώρα µας, από την ώρα που αποτελεί τον πρώτο σταθµό εισόδου τους στην Ε.Ε.
Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την αυστριακή υπουργό Εσωτερικών µε αφορµή πρόσφατη απόφαση του Συνταγµατικού Δικαστηρίου της Αυστρίας, το οποίο είχε κρίνει ως αντισυνταγµατική την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα ύστερα από προσφυγή µιας Αφγανής µε τρία ανήλικα παιδιά. 
Για την επιλογή της αυτή, η αυστριακή κυβέρνηση θα ενηµερώσει σχετικά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων. Οπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Φέκτερ θα εξετάζονται κατά περίπτωση τα αιτήµατα ασύλου από πρόσφυγες, ενώ επισήµανε πως υπάρχει σε κάθε περίπτωση στήριξη στην Ελλάδα µέσω της παροχής τεχνογνωσίας για την υποδοχή προσφύγων.
Ωστόσο, το αυστριακό Συνταγµατικό Δικαστήριο στην επίµαχη απόφασή του τασσόταν κατά των επαναπροωθήσεων «λόγω της αναµφισβήτητα δύσκολης κατάστασης στην περίθαλψη αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα». Στο µεταξύ και ο ειδικός εντεταλµένος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα, αυστριακός Μάνφρεντ Νόβακ είχε επισηµάνει πως δεν πρέπει να είναι «η Ελλάδα η µόνη που σηκώνει το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη» ενώ είχε ζητήσει «να διακοπεί άµεσα η επαναπροώθησή τους προς την Ελλάδα».
Σηµειώνεται ότι το πρόβληµα είναι δραµατικό για την Ελλάδα καθώς, σύµφωνα µε τα στοιχεία των αστυνοµικών αρχών, κάθε χρόνο συλλαµβάνονται στη χώρα περίπου 140.000 λαθροµετανάστες. Ωστόσο, οι εκτιµήσεις αναφέρουν πως από αυτούς που εισέρχονται παράνοµα στη χώρα µόλις ένας στους επτά συλλαµβάνεται, γεγονός που οδηγεί στο συµπέρασµα ότι ετησίως ο αριθµός τους ξεπερνά τις 700.000 – για το 2010 παρότι ο αριθµός εισόδου παράνοµων αλλοδαπών µειώθηκε περίπου κατά 70% από τα νησιά, αυξήθηκε κατά 350% από τον Εβρο.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου και παρά τη συµφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» αρκετές χώρες έχουν αναγνωρίσει πως εάν εφαρµοστούν στο ακέραιο οι διατάξεις της για επαναπροωθήσεις, η Ελλάδα θα κληθεί να επωµιστεί τεράστιο βάρος µε δεδοµένο πως πρόκειται για µία από τις βασικές πύλες από τις οποίες εισέρχονται αλλοδαποί χωρίς χαρτιά.
Ετσι, κάποιες χώρες –µεταξύ των οποίων Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία και Σουηδία – έχουν σταµατήσει τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. 
 Η στάση της ΤουρκίαςΑπό την πλευρά της Ελλάδας έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί αντιδράσεις για τη συµφωνία και επιδιώκεται το ζήτηµα της εισόδου προσφύγων στη χώρα να αντιµετωπιστεί ως ευρωπαϊκό και όχι ως ελληνικό. Στο πλαίσιο αυτό, ασκείται µεγάλη πίεση προς τα κοινοτικά όργανα και για τη στάση της Τουρκίας από την οποία προέρχονται τις περισσότερες φορές οι λαθροµετανάστες. tanea

6 σχόλια:

  1. Σε αυτά τα κράτη οι λαοί είναι χουντικοί, φασίστες.
    Σα δε ντρέπονται λίγο, να μη σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και να θέλουν να τους στείλουν πίσω τους μετανάστες.
    Καλά αυτοί οι κακόμοιροι τους φταίνε ε ε να πιάσουν αυτούς που τους άφησαν να μπουν...
    Έτσι θα έλεγαν και θα πουν σε αντίστοιχη περίπτωση οι Δημοκράτες Φιλελεύθεροι και Ανθρωπιστές Έλληνες όταν και αν ποτέ τεθεί τέτοιο θέμα στην πατρίδα μας.
    Γιατί ασχολείται η Ευρώπη τι θα κάνουμε δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Εδώ δεν ενδιαφέρει εμάς τους ίδιους.
    Βέβαια δεν είναι παράλογο ότι δεν φταίει ο μετανάστης που στο τέλος πληρώνει την νύφη. Εκείνος έχει όλα τα δίκαια του κόσμου , ψάχνει ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή.
    Δικαίωμα του αναφαίρετο.
    Όπως επίσης δικαίωμα τον υπολοίπων να υποστηρίξουν και αυτοί την δική τους ζωή.
    Προσωπικά λοιπόν υποστηρίζω την επαναπροώθηση των Λαθρομεταναστών, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα προς τα πίσω στις πατρίδες τους .
    Και αν δεν τους θέλουν, ας τους αφήσουμε στις αντίστοιχες πρεσβείες. Εν πάση περιπτώσει ο καθείς παράνομος εκεί που πρέπει να βρίσκεται.
    Όσο γι αυτούς που τους βάζουν από τα σύνορα ή κάνουν τα στραβά μάτια και μπαίνουν όχι φυλακή όχι γιατί θα τους πληρώνουμε και δεν έχουμε λεφτά.
    Μαζί με τους λαθραίους ως λαθραίοι πίσω στην Τουρκία, Αφγανιστάν Συρία , Λίβανο εκεί που η Δημοκρατία είναι στο ζενίθ.
    Και για να προλάβω το σχόλιο περί φασιστόμουτρου που πιθανόν να λεχθεί.
    Η ελευθερία του καθ ενός τελειώνει εκεί που ξεκινάει του άλλου και επειδή έχουμε παρανοήσει και μεταφράσει την έννοια ελευθερία και δημοκρατία στο '' μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε'' λυπάμαι μεν για τους όλους αυτούς τους δύσμοιρους αλλά λυπάμαι και τους Έλληνες και την Ελλάδα και αυτά που περνάμε και περάσαμε και αυτά που θα περάσουμε αν έρθουν όλοι εδώ και μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους δώσουν ελληνικά (ευρωπαϊκά) διαβατήρια και να τους ξαναστείλουν στην Αυστρία. Τότε δεν θα μπορούν να τους απελάσουν πια.

    Η συµφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» είναι λεόντειος, αφού όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων η κυρία πύλη εισόδου λαθρομεταναστών. Βεβαίως, άθλιοι και οι δικοί μας που την υπέγραψαν, χωρίς να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας -Μαρία Φέκτερ- θα εξετάζονται κατά περίπτωση τα αιτήµατα ασύλου από πρόσφυγες, ενώ επισήµανε πως υπάρχει σε κάθε περίπτωση στήριξη στην Ελλάδα µέσω της παροχής τεχνογνωσίας για την υποδοχή προσφύγων.»
    - Αυτό μας λείπει! Η τεχνογνωσία… του πώς από 100% Έλληνες στην Ελλάδα, θα δεχτούμε άλλους τόσους… και περισσότερους ή πολλαπλάσιους ακόμη -απρόσκλητους- πρόσφυγες (;!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα τους στέλνουν στην Ελλάδα που είναι ο πρώτος σταθμός και η Ελλάδα στην Τουρκία που είναι ο μεσάζων...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναρκοθέτηση και συστήματα vulcan αυτόματης βολής, ακόμα και mlrs, στον Έβρο.
    Στο Αιγαίο βούλιαγμα των λέμβων.
    Οι λαθρομετανάστες είναι απειλή, οικονομική, πολιτισμική, εθνική, και πρέπει να αναχαιτιστούν.
    Αυτό δεν εννοούμε να καταλάβουμε! Δεν τους θέλει κανένας και υποχρεωνόμαστε εμείς να τους δεχόμαστε;
    Επίσης δεν υπάρχουν πολιτικοί πρόσφυγες! Όλοι τους είναι οικονομικοί πρόσφυγες! Αλλά και πολιτικοί πρόσφυγες να υπήρχαν θα πρέπει και αυτοί να απωθούνται. Το πολιτικό άσυλο δεν θα έπρεπε να υπάρχει, για το καλό όλων μας και προπάντων για τις ίδιες τις χώρες των "πολιτικών προσφύγων". Έχει πρόβλημα με την κυβέρνησή σου κύριε; Κάτσε και πολέμησέ την, μην φέρνεις το πρόβλημά σου σε μένα και μου δημιουργείς και εμένα πρόβλημα με την χώρα σου. Εξάλλου πάντα την κοπανάνε οι κοπρίτες. Οι πραγματικοί ηγέτες μένουν και αγωνίζονται! Σκεφθείτε πόσο σκληρά το πλήρωσε αυτό η Ελλάδα με τους εκ του μακρώθεν αντιστασικούς "ηγέτες". Στην Ελλάδα της Χούντας οι πραγματικοί ηγέτες αγωνιζόντουσαν και υπέφεραν και πέθεναν (βλ. Πέτρουλας) και κατάφεραν την απελευθέρωση, για να έρθεουν μετά οι κοπρίτες Παπανδρέου, Καραμανλής, κ.λπ. να καπελώσουν την κατάσταση και να καταφέρουν ότι τα κατάφεραν τα επόμενα 30 χρόνια! Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης και όλοι οι άλλοι το είχαν παίξει πολιτικοί πρόσφυγες;
    ΟΧΙ στο Πολιτικό άσυλο! ΟΧΙ στους λαθρομετανάστες! Ποσόστοση στο 2% του πληθυσμού και μόνο κατόπιν επιλογής συνδεδεμένης με πολιτισμικά, θρησκευτικά, και επαγγελματικά κριτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΟΧΙ στο Πολιτικό άσυλο! ΟΧΙ στους λαθρομετανάστες! Ποσόστοση στο 2% του πληθυσμού και μόνο κατόπιν επιλογής συνδεδεμένης με πολιτισμικά, θρησκευτικά, και επαγγελματικά κριτήρια!"
    Σωστότατο! Τα υπόλοιπα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υποκρισίες για επαγγελματίες πολιτικούς που ψάχνουν αγοραστικό κοινό στην καλύτερη των περιπτώσεων η συντελούν συνειδητά στην αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας. Πρέπει να προέχει πάντα το συμφέρον της πατρίδας που είναι σπίτι όλων μας και να ακολουθεί το συμφέρον του κάθε κόμματος και της κάθε κοινωνικής τάξης. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν αλήθειες και σε όλα τεράστια ψέμματα. Αδιαμφισβήτητη όμως αλήθεια και πάνω απ'όλους και απ'όλα είναι η πατρίδα. Να μην το ξεχνάμε αυτό , όταν κυνηγάμε το δίκιο μας. Αυτό όμως πρέπει πραγματικά να αφορά σε όλους μας.
    Αν το σκέφτονταν όλοι έτσι στον κόσμο , θα σώζαμε και τον πλανήτη γή που είναι το σπίτι όλων μας.
    Και μετα ξύπνησα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.