12/11/10

Μυστική επίσκεψη Παπανδρέου στην Κομοτηνή και σύσκεψη με πέντε Υπουργούς ενόψει της δεύτερης Κυριακής


Μυστική επίσκεψη στην Κομοτηνή φέρεται να πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Φωνής».
Την επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το γεγονός της ήττας του ΠΑΣΟΚ στους 4 εκ των 5 Νομών της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε δύο περίπου ώρες συμμετείχαν και οι πέντε Υπουργοί της Κυβέρνησης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ντόλιος, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης.
Αυτό που συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών
της πρώτης Κυριακής ενώ αποφασίστηκε παράλληλα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μια περιφέρεια την οποία η κυβέρνηση εξαρχής θεωρούσε ως κάστρο και την οποία την είχε δεδομένη. Το αποτέλεσμα όμως της πρώτης Κυριακής και ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθεί θορύβησε όπως φαίνεται τον πρωθυπουργό, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να συγκαλέσει μυστική σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του στην Κομοτηνή.
Για ποιο λόγο η σύσκεψη αυτή επιλέχθηκε να είναι μυστική και τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτήν δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πέσουν μεγάλες ευθύνες τόσο στους προαναφερόμενους Υπουργούς όσο και σε κορυφαία στελέχη του κόμματος στην περιοχή μια και ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν θέλει καν να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

10 σχόλια:

  1. Στον πρόσφατο ανασχηματισμό έκαναν έναν υπουργό από κάθε νομό.
    Νομός Δράμας: Αηδόνης
    Νομός Καβάλας: Τιμοσίδης
    Νομός Ξάνθης: Ξυνίδης
    Νομός Ροδόππης: Πεταλωτής
    Νομός Έβρτου Ντόλιος
    Ο στόχος;
    Να χρησιμοποιήσουν την επιρροή των υπουργών στον ταλαίπωρο λαό, για να κερδίσουν την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

    Δημοκρατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Εμείς -οι απλοί- κ. Πρόεδρε σας τα λέγαμε πολύ ’νωρίς. Ειδικά -δε- για τη Θράκη, ήδη από διμήνου. «Ξηλώστε» και κανέναν άστοχο, κανέναν αδρανή, κανέναν αδαή.
    Υγ.: Ο Χριστός -που ήταν Θεός- είχε δώδεκα… και δε ν τους μπόρεσε! Εσείς γιατί τόσους;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δημοκρατικό, αγαπητέ Skal. Το δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι μόνο υψληλες ιδέες. Εχει και πιο "χαμηλες" (αλλά όχι αθε΄μιτες) πλευρές. Πχ αν επαληθεύονταν τα περί δια΄θεσης κονδυλιων για την εξαγορά ψήφων, αυτό είναι επιλήψιμο-αν και όχι πρωτοφανές. Αλλά η τοποθέτηση υπουργών για επιρρεασμό των ψηφοφόρων δεν είναι έξω ούτε από το Νομο ούτε από το δημοκρατικό "παιχνίδι". Ακομα (για να κάνουμε 'αλμα στο χρόνο)και στην αρχαιότητα, όπως μας λεει ο Θουκυδίδης, η καθε παράταξη(ολιγαρχικοί/δημοκρατικοί) στην Αθηνα και σε άλλες πολεις μεδημοκρατικό πολίτευμα μα΄χονταν με όλους τους δυνατους τρόπους για την επικράτηση με ψηφοφορία, συχνά πολύ χιρότερους από την τοποθέτηση δικών τους σεκαιριες θέσεις. Ο Θουκυδίδης μιλάει για λομπυ "που προετοιμάζουν τους πολίτες" με πολλούς τρόπους για την ψηφοφορία. Το θεμα είναι πια πολιτική ακολουθείς, και αν οι πρακτικες είναι εκτός νόμου ή αθε΄μιτες. Η διακριση είναι ασφαλώς δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σάββα περι ηθικής εμείς οι Ελληνες είμαστε μακράν νυχτωμένοι εφόσον την αυξομειώνουμε κατα το δοκούν.
    Που υπάρχει πλέον ηθική σε τί και απο ποιόν;
    Πέραν αυτού ποια είναι τα όρια της ηθικής και του ανήθικου;
    Στην Ελλάδα πλέον η ηθική είναι σαν επι χρήμασι εκδιδόμενη γυναίκα .
    Οι περισσότεροι πάνε μαζί της αλλά κανένας δεν θέλει να την παντρευτεί γιατί την πήραν άλλοι πιο πριν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα ήθελες ονόματα για το αίσχος της Θράκης,στο ως άνω σχόλιο σου ανέφερες την κορυφαία ομάδα Καλικράτης.

    Εγώ το ξαναλέω και το άρθρο το αποδεικνύει,ο ΓΑΠ είναι ο πιο σκιώδης Πρωθυπουργός ολόκληρης της μεταπολίτευσης,τολμώ να πώ πως έχει περάσει ακόμη και τον Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης θα γίνει η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
    Είναι εθνικό το θέμα. Προσέξτε την ψήφο σας. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν κοσοβοποίηση της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πιό πολλά που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, είναι απλώς απαράδεκτα.
    Οι διαχειριστές των εθνικών μας ζητημάτων, τα αντιμετωπίζουν με την ίδια ελαφρρότητα με την οποία θα ψώνιζαν ή θα πουλούσαν λεμόνια.
    Σαν να μην αισθάνονται τίποτα γι΄αυτή τη χώρα, τον λαό της και την ιστορία της. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχετο μεν με το θέμα, αλλά σχετικό με τους άσχετους που μας κυβερνούν.
    Η φωτογραφία που δείχνει τον Πρωθυπουργό μας(;), όπως και τον συνοδό του στο μπροστινό κάθισμα, να μη φορά ζώνη ασφαλείας, δεν θα δημοσιευόταν ΠΟΤΕ σε μια σοβαρή χώρα από ένα σοβαρό ΜΜΕ.

    Ο δε ...συνοδηγός, θα αισθάνεται έξυπνος και μάγκας διότι δένοντας την ζώνη χωρίς να την φοράει, μπόρεσε να ξεγελάσει τον ...αισθητήρα του αυτοκινήτου με το ηχητικό σήμα.
    Το αναφέρω σημειολογικά ...
    Δεν έχουν αφήσει νόμο για νόμο που να μην τον έχουν παραβεί. Ακόμα και τον ΚΟΚ...
    Και να δίνουν το κακό παράδειγμα στους πολίτες!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.