20/11/10

Το κόμμα της Ντόρας

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Η κ. Μπακογιάννη δύσκολα θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για να εξαγγείλει το κόμμα της. Η αποστροφή του κόσμου για τα σημερινά κόμματα πήρε πανηγυρικά τη «δεδηλωμένη» στις Δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές. Η αποχή κατέδειξε ότι η απογοήτευση και ή οργή του κόσμου έχει αγγίξει το μέγιστο. Αντίστροφα, τα κόμματα πιάνουν πάτο. Λαός και κόμματα, δυο
ξένοι στην ίδια χώρα. Οι εκλεγμένοι μπορούν να επικαλεστούν το 15%- 20% του ψηφοφόρων. Γελοιοποίηση της Δημοκρατίας. Ωστόσο οι ίδιοι οι εκλεγμένοι και τα κόμματα που τους υποστήριξαν δεν έδειξαν να χαμπαριάζουν από τέτοιες τις λεπτομέρειες. Εκεί ήταν οι κάλπες ας πήγαιναν περισσότεροι, σου λένε.
Το κλίμα, λοιπόν, για ένα νέο κόμμα είναι ευνοϊκό. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο πιο ευφάνταστος δύσκολα θα ανακαλύψει κάτι το νέο στο κόμμα της παλαιάς και δραστήριας Κρητικιάς πολιτικού. Υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος η ίδια, με μακρά οικογενειακή παράδοση, πιστή και σταθερή στις απόψεις της, δεν αυτοπροβλήθηκε ποτέ και πουθενά ως καινοτόμος, ριζοσπαστικός, φορέας της αλλαγής. Αντίθετα η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε εξ αρχής στο νεοφιλελεύθερο χώρο της, μεταμοντέρνας θα λέγαμε, κεντροδεξιάς ο οποίος, όμως, εκπροσωπήθηκε επάξια και διαδοχικά, ως τώρα, από τον κ. Σημίτη και τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου παρά τις σοσιαλιστικές καταβολές τους. Άλλωστε και οι δυο εντάσσονται στο γενικότερο ιδεολογικό ρεύμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας του τρίτου δρόμου, με εμπνευστή τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, γνωστό (από τους εχθρούς του) και ως το «σκυλάκι των αμερικανών».
Το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη είναι στην πραγματικότητα η τελευταία (ως τώρα) απόπειρα δημιουργίας κόμματος μετά την επιτυχημένη (έως σήμερα) προσπάθεια του κ. Καρατζαφέρη και την πιο πρόσφατη (αλλά αγνώστου μέλλοντος)απόπειρα του κ. Κουβέλη και την απέλπιδα πολιτική κίνηση του κ. Αλαβάνου. Ο συνωστισμός κομμάτων στην Αριστερά αφαίρεσε από την κύρια δύναμη του χώρου, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη δυνατότητα να κάνει μια επιβλητική εμφάνιση στις Περιφερειακές εκλογές αφήνοντας άνετο πεδίο στο ΚΚΕ. Αντίθετα ο ΛΑΟΣ δεν περιόρισε σημαντικά τη ΝΔ, όπως ασφαλώς πολλοί ήλπιζαν. Ο νεοφιλελεύθερος χώρος κινείται από καιρό στο πλαίσιο του κυβερνώντος κόμματος και η διαφαινόμενη αποτυχία του ίσως οδηγήσει ευάριθμους απογοητευμένους ψηφοφόρους του στο νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Ο θρυμματισμός των κομμάτων εξουσίας ίσως οδηγήσει και στον θρυμματισμό του εκλογικού σώματος και ανοίξει έτσι το δρόμο σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες όχι τόσο και όχι μόνο σε ζητήματα Οικονομίας αλλά κυρίως σε θέματα εθνικά όπως η κατανομή των πόρων του βυθού Αιγαίου και της κυριαρχίας στην νησιώτικη επιφάνειά του.

31 σχόλια:

  1. Αν θα πω την γνωμη μου για το αρθρο θα το κοψεις το σχολιο μου scal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάστορα..ξέχασες την αποστροφή του κόσμου για την κόρη του Μητσοτάκη και του σόι της.Συνεπώς τζάμπα το σάλιο.

    Έξω η ντόρα απ'την οννεδ κτλ

    http://www.youtube.com/watch?v=y-uDkM77onE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Συμφωνώντας με τους δυό πρώτους «προλαλήσαντες»… μας «σκάλωσες» «skal». Προλαβαίνεις -πάντως- να το αποσύρεις, πριν προφτάσουν άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο θέλει 'βαθύ' διάβασμα.
    Μη προτρεχέτω η γλώττα της διαννοίας, έλεγαν τ' εμέτερον οι παλαιοί.
    Άλλωστε, ο κ. Αποστολλόπουλος είναι παλιά καραβάνα και πρέπει να προσέχουμε όταν τον αναγιγνώσκουμε.
    Μη 'σκαλώνετε' λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ! Πάλι αυτή με το απαίσιο χαμόγελο. Άλλη δουλειά δεν βρήκε να κάνει με τόσα προσόντα;;
    Δόξα στη λέσχη Μπίλδερμπεργκ και στο ΔΝΤ! Τα πιάσανε τα λεφτά τους, εξαιρετική πρακτόρισσα. Θα πάρει και κρατική ενίσχυση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ντόρα είναι καμμένο χαρτί. Από το Βουκουρέστι και μετά. Όταν τη δούλευε ο Καραμανλής ότι προσανατολιζόταν να μη βάλει βέτο και αυτή το έχαψε και αποκοίμισε και την Κοντολίζα. Και όταν ξαφνικά έσκασε το Όχι, τότε οι άλλοι κατάλαβαν ότι το κορίτσι δεν νογάει. Και έμεινε με τη στήριξη μόνο των ντόπιων νταβατζήδων, να τρέχει μονίμως πίσω από τις εξελίξεις.

    Τώρα πια όλη η κούρσα περιορίζεται μπας και καταφέρει και τσιμπήσει τίποτα ψίχουλα από τη ΝΔ, άντε και κανά υπουργειάκι στη νέα συγκυβέρνηση των προθύμων. Το όχημα είναι μεταχειρισμένο και δεν τραβάει μακρύτερα. Κι όταν γράφει στον προφυλαχτήρα "Με την ευχή του πατέρα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νέο κόμμα θα πάρει αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, νυν και πρώην, σε σημείο ώστε να την καταστήσει ανίκανη να ξαναγίνει κυβέρνηση.

    Στην συνέχεια, θα συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ και θα κυβερνούν για το λίγο ακόμη (το λέω με πόνο ψυχής) που θα υπάρχει Ελλάδα.

    Μην την υποτιμάτε καθόλου. Έχει πολύ ρεύμα. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει ταΐσει πολύ κόσμο και θα πάρει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα, Οιγκουίνε βλέπω ότι έχεις 'βαθειά' πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρειάζεται και ιδιαίτερη πληροφόρηση βρε skal, όταν το πράγμα κάνει κρα από μακριά; (αν θυμάσαι, ο ΓΑΠ κι ο Αλαβάνος κάτι είχαν ψυλλιαστεί τις τελευταίες 1-2 μέρες πριν το Βουκουρέστι και προσπάθησαν να μαζέψουν κάπως όλα αυτά τα συμβιβαστικά που μας πάσαραν όλο το προηγούμενο διάστημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ζουμί είναι στην τελευταία πρόταση του άρθρου .
    Όλα γίνονται για τον επιμερισμό των ευθυνών για το ξεπούλημα της χώρας.
    Το κυβερνών κόμμα ψάχνει συνένοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

    ΟΞΩ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΝΤΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, να εγγραφείτε στο κόμμα της θυγατέρας του εφιάλτη.... ΖΩΑ!!!! Ε!!ΖΩΑ,ΒΟΔΙΑ!!!Ε!! ΒΟΔΙΑ.(Βασίλης Λεβέντης)για να μην σταματήσει η οικογενειοκρατία και ο ξεπεσμός της πατρίδας μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο αδελφός της σε ποιό κόμμα θα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ντόρα πρώτα απο όλα λειτουργεί για λογαριασμό άλλων,αυτή τη στιγμή προχωράει σε μια τελευταία απελπισμένη κίνηση για να τους αποδείξει ότι μπορεί να εξακολουθήσει να τους είναι χρήσιμη,γνωρίζει πολύ καλά ότι πλέον μπορεί να παίξει ρόλο μονάχα προς υποστήριξη του νεοφιλελευθερισμού,να βοηθήσει στο ξεπούλημα με λίγα λόγια.

    Η δύναμη που έχει ίσως αποδειχθεί ικανή να ρυθμίσει εξελίξεις την κατάληλη στιγμή.

    Η ΝΔ υποτιμήθηκε απο πολούς και δυστυχώς για αυτούς συνεχίζουν να το πράτουν,η στιγμή του Κ.Καραμανλή πιστεύω πως είναι πολύ κοντά,η εμφάνιση του θα έρθει στην χειρότερη στιγμή για την Ντόρα και την καταληλότερη για τον Σαμαρά και τη ΝΔ.

    Όπως μερικοί μπορεί να καταλάβατε,θεωρώ πως η εμφάνιση Καραμανλή θα κάνει μεγάλο καλό στη ΝΔ και παράληλα θα ζημιώσει και θα επισκιάσει τη δημιουργεία του κόματος της Ντόρας,ίσως σε πολούς να μοιάζει περίεργο αλλά ο Καραμανλής θα συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ προκαλώντας παράληλα ζημιές σε Λάος και Ντόρα.

    Όσο για το Βουκουρέστι,μπορεί να το χειρίστηκε σωστά τότε αλλά τέτοιες μεγάλες κινήσεις προυποθέτουν και συνέχεια,όπως και αρκετές άλλες,αλλιώς πρόκειτε απλά για πυροτεχνήματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η συγκεκριμένη οικογένεια αποτελούσε πάντοτε ένα από τα "στρατηγικά" όπλα των Αγγλοσαξώνων στη χώρα στηριζόμενο σε ισχυρότατες "γραμμές" χρηματοδόρησης, το οποίο ήταν παρών σε όλες τις σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ελληνικές ιστορίας, ενώ ακούγεται ότι ήταν εμπλεκόμενο ακόμα και σε φαινόμενα όπως η τρομοκρατία (μυστικές υπηρεσίες). Διαθέτει έτοιμο εκλογικό μισθοφορικό στρατό, ενώ από την ίδρυσή του, το νέο κόμμα θα έχει παρουσία τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή. Σε μία περίοδο οικονομικής κατάρρευσης, ας μην υποτιμούμε την οικονομική ισχύ που θα έχει το νέο σχήμα, το οποίο θα είναι σε θέση να αγοράζει εύκολα απόψεις και τοποθετήσεις. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η σύμπραξή του με το κυβερνών κόμμα σε θέματα ιδιαίτερης ευαισθησίας. Χρειάζεται επαγρύπνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καποτε ο συγχωρεμενος ο πατερας μου ειχε πει μεσα στην βουλη πως στο ιδιο κομμα με Μητσοτακη Μπουτο και Λιβανο δεν μενει. Και μετα απο μερικες εβδομαδες παραιτηθηκε.Τον κατηγορησαν...
    Τελικα ο Μπουτος και Λιβανος την εκαναν για ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτακης διελυσε την ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιγκουίνε, διαισθάνεσαι ότι θα έχουμε συγκυβέρνηση; Τερματίζουν δηλαδή τα μονοκομματικά σχήματα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νέα κόμματα δεν σημαίνει και νέα πρόσωπα; Τι νέο φέρνει η κυρία; Τον ...Κιλτίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα.

    Τι καινούργιο θα φέρει στη πολιτική ζωή της χώρας το κόμμα της Ντόρας;

    Μήπως η Ντόρα έχει την εντύπωση πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τη σημερινή κακή κατάσταση της χώρας, πόσο μάλλον αυτή των εθνικών θεμάτων;

    Το καλύτερο που έχει να κάνει η Ντόρα και κατά άλλους ...Ντορολίζα, είναι να κάτσει στη βίλα της και να μας αφήσει να "ψηνόμαστε" στις τύψεις μας γιατί κάποτε τη ψηφίσαμε (εγώ προσωπικά ποτέ δεν το έκανα, αλλά σκέφτομαι και ...τους τριγύρω μου).

    Προσωπικά της εύχομαι να πάρει κάτω από 0,5%, γιατί απλώς δεν αξίζει και περισσότερο.

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΤΟΡΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η κυρία κουβέλου εκλέχτηκε με την ΝΔ .Θαπρεπε να έχει παραιτηθεί εφόσον δημιουργεί καινούργιο κόμμα.Και όχι να κάνει σκαλωμαρία στην ΝΔούλα. Αντωνάκη..... την βρεγμένη την σανίδα και γρήγορα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει την κατάλληλη στιγμή,όταν ο λαός θα έχει τα αυτιά για τον ακούσει.
    Είναι όπως τον μπασκετμπολίστα που κάνει το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και αποθεώνεται,ενώ στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα είναι ένα απλό σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι, να εγγραφείτε στο κόμμα της θυγατέρας του εφιάλτη.... ΖΩΑ!!!! Ε!!ΖΩΑ,ΒΟΔΙΑ!!!Ε!! ΒΟΔΙΑ.(Βασίλης Λεβέντης)για να μην σταματήσει η οικογενειοκρατία και ο ξεπεσμός της πατρίδας μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    20 Νοεμβρίου 2010 9:26 μ.μ.

    __________________________________

    Ο Λεβεντομακάκας τα λέει αυτά, η εσύ; Ξεκαθάριζε τι γράφεις, ρε ΑΛ από Θεσαλλλλλλονίκη, που βγάλλλλατε τον Μπουτάρη για δήμαρχο για! Ρε με στη μπίχλλλα θα ζειτε, ρε. Αυτός και το Λλλλευκό Πέργο θα σας μαυρίσει, για!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή Ελίνα, δεν είναι θέμα διαίσθησης (έτσι κι αλλοιώς, ο Αποστολόπουλος το λέει ευθέως). Με την κάθε δόση του ΔΝΤ έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και παράλληλα ψήνονται καταστάσεις σχετικές με Αιγαίο κλπ. Δεν μπορεί να τα πάρει όλα επάνω του ο ΓΑΠ γιατί κινδυνεύει να καταρρεύσει πανηγυρικά. Πρέπει να μοιραστεί σε πολλούς ώμους το φορτίο για να μειωθεί και η "κατά κεφαλή" ευθύνη (με άλλα λόγια μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική σου). Αυτό που βλέπω είναι προσπάθεια πλευροκόπησης του Σαμαρά και από δεξιά με τον Καρατζαφέρη και από το κέντρο με τη Ντόρα (και με άτυπους εκβιασμούς αποστασίας βουλευτών του) μπας και γίνει το colpo grosso και συμφωνήσει κι αυτός, έτσι ώστε "Σύμπας ο πολιτικός κόσμος" πλην Λακεδαιμονίων (αριστεράς)... κλπ κλπ.

    Αν δεν τσιμπήσει ο Σαμαράς, το σχέδιο Β' μάλλον θα είναι της μορφής: "Όλοι μαζί, ΓΑΠ, Καρατζαφέρης, Ντόρα, Κουβέλης κι ο ψωριάρης (Σαμαράς) χώρια". Με ρητορική του στυλ: "ο λαϊκιστής που συντάσσεται με τους λαϊκιστές της αριστεράς" ή κάπως έτσι (και με τη Ντόρα να λειτουργεί και σαν ανάχωμα διαρροών του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ). Η λογική όμως λέει ότι αν συναινούσε ο Σαμαράς θα ακύρωνε την επανεμφάνισή του και όλη τη δυναμική που προέκυψε από αυτήν. Και φυσικά να μην ξεχνάμε και το βασικό, ότι υπάρχει πλέον και ένα 50-60% περίπου του κόσμου που δεν είναι πλέον δεδομένοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι από κόμματα, ΜΜΕ, αναλυτές, δημοσκόπους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ---(μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα και το ξαναστέλνω)---

    Αγαπητή Ελίνα, δεν είναι θέμα διαίσθησης (έτσι κι αλλοιώς, ο Αποστολόπουλος το λέει ευθέως). Με την κάθε δόση του ΔΝΤ έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και παράλληλα ψήνονται καταστάσεις σχετικές με Αιγαίο κλπ. Δεν μορεί να τα πάρει όλα επάνω του ο ΓΑΠ γιατί κινδυνεύει να καταρρεύσει πανηγυρικά. Πρέπει να μοιραστεί σε πολλούς ώμους το φορτίο για να μειωθεί και η "κατά κεφαλή" ευθύνη (με άλλα λόγια μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική σου). Αυτό που βλέπω είναι προσπάθεια πλευροκόπησης του Σαμαρά και από δεξιά με τον Καρατζαφέρη και από το κέντρο με τη Ντόρα (και με άτυπους εκβιασμούς αποστασίας βουλευτών του) μπας και γίνει το colpo grosso και συμφωνήσει κι αυτός, έτσι ώστε "Σύμπας ο πολιτικός κόσμος" πλην Λακεδαιμονίων (αριστεράς)... κλπ κλπ.

    Αν δεν τσιμπήσει ο Σαμαράς, το σχέδιο Β' μάλλον θα είναι της μορφής: "Όλοι μαζί, ΓΑΠ, Καρατζαφέρης, Ντόρα, Κουβέλης κι ο ψωριάρης (Σαμαράς) χώρια". Με ρητορική του στυλ: "ο λαϊκιστής που συντάσσεται με τους λαϊκιστές της αριστεράς" ή κάπως έτσι. Η λογική λέει ότι αν συναινούσε ο Σαμαράς θα ακύρωνε την επανεμφάνισή του και όλη τη δυναμική που προέκυψε από αυτήν. Και φυσικά να μην ξεχνάμε και το βασικό, ότι υπάρχει πλέον και ένα 50-60% περίπου του κόσμου που δεν είναι πλέον δεδομένοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι από κόμματα, ΜΜΕ, αναλυτές, δημοσκόπους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλοι/ες όπως και να το αναλύσουμε πρόκειτε για Πολιτειακή ανωμαλία.

    Θα θέλατε να κάτσουμε να συζητήσουμε για το πως αναλύουν τα επιτελεία των άλλων χωρών στο εξωτερικό την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

    Μπορεί να φανταστεί κανείς τι τηλεγραφήματα στέλνουν οι πρεσβείες τους στις χώρες τους για την κατάσαση στην Ελλάδα;

    Μπορεί να διανοηθεί κανείς πόσα προβλήματα τους δημιουργεί στον πολιτικό τους σχεδιασμό η πολιτικά-οικονομικά ασταθής Ελλάδα;

    Το 60% του εκλογικού σώματος είναι μια τεράστια μάζα που μια της μετατόπιση μπορεί να δημιουργήσει νευρικό κλονισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και ακολούθως σε ολόκληρη τη Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το κόμμα της Μπακογιάννη θα στηρίξουν και πολλοί επιχειρηματίες, οι οποίοι προσβλέπουν σε όφελος, ειδικά στην περίπτωση που συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ.

    Ήδη άκουσα για δύο, οι οποίοι την στήριζαν και όταν ήταν στην ΝΔ.

    Εγώ ένα έχω να πω: Το κομματικό σύστημα, τα κόμματα, ήταν ανέκαθεν ο κακός δαίμονας της Ελλάδας. Φτιάχτηκαν για να διχάζουν και όχι να ενώνουν. Συμμορίες αδούληδων, ανθρώπων που δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους, σήμερα ζητούν από τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος πάσχισε να ζήσει την οικογένειά του, να πληρώσει τα κλεμμένα. Οι ίδιοι, ούτε που διανοήθηκαν να περικόψουν τις απολαβές τους, ή τις σπατάλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το τουρκικό πρακτορείο “Anadolu” μέσα στη σημερινή συνεχόμενη ροή ειδήσεων, περιλαμβάνει και αυτή της ίδρυσης του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το πρώτο ταξίδι που θα κάνει εκτός Ελλάδος η κυρία Μπακογιάννη θα είναι στη Τουρκία, ενώ τονίζει πως ανάμεσα στα μέλη του νέου κόμματος της θα βρίσκονται ο Ilhan Ahmet καθώς και ομάδα ”τούρκων της δυτικής Θράκης” (έτσι τους λέει).

    Η επίσκεψη στη γειτονική χώρα έχει προγραμματιστεί για τις 6-8 Δεκεμβρίου.

    Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του τουρκικού ειδησειογραφικού πρακτορείου θυμήθηκα μια ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που είχε δώσει στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ilhan Ahmet, την οποία παραθέτω και πιο κάτω σε μορφή αρχείου “pdf”.

    http://rodopinews.gr/wp-content/uploads/2009/10/ilxan.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΜΙΤ στηρίζει; Πόσα χώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.