19/11/10

Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, έφθασαν Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της αντιμετώπισης των τουρκικών παραβιάσεων κατέθεσε η ΝΔ, μέσω του βουλευτή Θεόφιλου Λεονταρίδη. Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ ρωτά τον υπουργό Άμυνας:
“Η σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων «παραβιάσεων / αναχαιτίσεων – εμπλοκών» των ετών 2009 – 2010 συνηγορεί σε αλλαγή επιχειρησιακής συμπεριφοράς και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αφού το 2009 επί 1678 παραβιάσεων του ΕΕΧ από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώθηκαν 237 εμπλοκές, ενώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου 2010 σε 1047 παραβιάσεις σημειώθηκαν μόλις 14 εμπλοκές.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του την 8η Νοεμβρίου 2010, ο κ. Υπουργός παραδέχτηκε ότι «υπάρχει μια συνεχής ένταση και ένας πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «δεν ακολουθεί μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών αλλά επιδεικνύει την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία και δεν αφήνει τίποτε αναπάντητο» και ότι «δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ρωτάμε λοιπόν την ηγεσία του Πενταγώνου:
1. Εάν τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΘΑ για τον αριθμό των παραβιάσεων – αναχαιτίσεων – εμπλοκών των ετών 2009 και 2010 συμφωνούν με τα στοιχεία της ανωτέρω παραγράφου, και αν ναι, πως αιτιολογεί την σχεδόν εξάλειψη των εμπλοκών το τρέχον έτος, παρά το γεγονός ότι η τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά παραμένει και μάλιστα αυξανόμενη.
2. Εάν υπάρχει αλλαγή στην επιχειρησιακή συμπεριφορά της ΠΑ κατά την διαδικασία των αναχαιτίσεων, ή στην πολιτική χαρακτηρισμού των ιχνών των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ΕΕΧ?
3. Μήπως η συνεχής επίκληση της «στρατηγικής ψυχραιμίας» συνδέεται με την αποφυγή των εμπλοκών ακόμη και όταν τα τουρκικά αεροσκάφη επιδεικνύουν «εχθρική πρόθεση» κατά τη διεθνή ορολογία? Όπως επί παραδείγματι συνέβη την 8η Νοεμβρίου 2010, ημέρα της εορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπου σχηματισμοί οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά και τα οποία αν και στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν δεν οδηγήθηκαν σε εμπλοκές?
4. Μήπως εν τέλει, η «στρατηγική ψυχραιμία» εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τη γείτονα χώρα;
www.onalert.gr

12 σχόλια:

  1. Μηπως η στρατηγικη ψυχραιμια εκλαμβανεται ως αδυναμια απο τη γειτονα χωρα. Πρεπει να ντρεπονται ολοι τους και οι 300 απο τη σταση τους στα εθνικα θεματα.Εχουν δωσει γη και υδωρ και αναρωτιουνται δηθεν μηπως παρεκλινουμε απο τις δυναμικες απαντησεις στις προκλησεις!Δειλοι ανθρωποι που το μονο τους ενδιαφερον ειναι να κρατησουν την καρεκλα του κοινοβουλιου με πληρη ανεπαρκεια στον χειρισμο των εθνικων θεματων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τρόπος για οικονομία με ταυτόχρονη κατακόρυφη άυξηση της αποτελεσματικότητας των αναχαιτήσεων είναι ένας.
    Στην επόμενη εμπλοκή κάνεις πυρ κατά βούληση με πολυβόλα. Δεν χρειάζεται να καταρρίψεις, δεν χρειάζεται καν να τον πετύχεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του ρίξεις.
    Οι τούρκοι δεν μπορούν να αποδείξουν (τουλάχιστον στην αρχή) ότι άνοιξες πυρ αφού δεν θα υπάρχει χτύπημα και οι πιλότοι τους ό,τι διαταγές και να έχουν θα είναι παραπάνω από πρόθυμοι να εγκαταλείψουν των εναέριο μας χώρο μόλις δουν τα αεροσκάφη μας στον ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ-400 Σε όλα τα ακριτικά νησιά και τέρμα οι πτήσεις των Τούρκων.Να κοπουν οι μισθοί και οι επιδοτήσεις των πολιτικών και των κομμάτων και να προμηθευτούμε Σ-400 σε συνδυασμό με τα Σ-300 που έχουμε. Α μόνο που πρεπει να έχεις και ΚΑΚΑΛΑ αλλά απο αυτά δεν πουλάνε ....εκεί δεν έχει μίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχόλιο αυτό μετριάστηκε

    Ανώνυμε είπε...
    Η κλασσική μ++++α απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal, νομίζω ότι άρχισες να κάνεις παρέα με τον Μπουτάρη! Το ... δικό σου σχόλιο μετρίασες ! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    μετρίασα το σχόλιο που διέγραψα τώρα και άφησα το όνομά μου για να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας ποιος από τους διαχειριστές έκανε το μετριασμό.
    Μη δείχνεις και συ τη φτήνεια που δείχνουν μερικοί.
    Δεν οδηγεί πουθενά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal,

    Δεν δείχνω φτήνια, αλλά το σχόλιο φαινόταν ακόμη από πάνω, γι αυτό σε πείραξα. Πιστεύω ότι κατάλαβες τι εννοούσα μ' εκείνο το "κάνεις παρέα με τον Μπουτάρη".... Αν όχι, να σου το εξηγήσω. Εβίβα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειχε γραφει εδω και μηνες, πως πλεον δεν κανουμε εμπλοκες, αλλα αναχαιτισεις περαν του οριζοντος, δηλαδη, προσποιουμαστε βολες βληματων απο τα 40 χμ, προσποιουμαστε πως καταρριψαμε δηθεν τους Τουρκους και πως δηθεν αυτοι το καταλαβαν και ως ιπποτες γυριζουν στην Τουρκια και μετα γυριζουμε στις βασεις μας.

    Οποτε, να γιατι οι εμπλοκες φετος ησαν μολις 14.

    Ο βασιλιας ειναι γυμνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι... μην σκισουν κανα καλσον στην βουλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλώς στην πασιφανή υπεροχή μας σε αυτό το στάτους (συνήθεια ) υπάρχει ένα απαράδεκτο καμάρωμα και μια συνεχής προπόνηση των εγκληματιών τούρκων και νατοϊκών όπως τώρα και των ανέκαθεν τοκογλύφων εβραίων.
    Από το κακό στο χειρότερο με την τοκογλυφία σε περίοδο επιλεκτικής οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας να είναι ανείπωτα επικίνδυνη…για συναλλαγές
    Κάποια στιγμή οι ασκήσεις θα σταματήσουν όπως και πρέπει το ταχύτερο ή πατριωτικά ή μαζοχιστικά, η διπλωματία σε τέτοιο και τόσο παράνομο εμπαιγμό είναι μόνο κωμικοτραγική…. Στο κάτω κάτω το Αιγαίο έχει περισσότερη ανεκτίμητη ιστορία και ομορφιά από όποιο άλλο ορυκτό πλούτο που θα αντιστρέψει τις αξίες μας καταστρέφοντας τα πάντα. Οι ανεμογεννήτριες αλέθουν και τα μάτια μας και τα μυαλά μας ή κάνω λάθος κυρία Μπυρπίλο με την παρέα σου; Εσύ ανήκεις όμως στο κόμμα του χρηματιστηρίου αξιών που καθημερινά παίζει έως και τα ασφαλιστικά ταμεία μας χαμογελώντας υπηρετώντας το θεό του Μάρκετινγκ

    Καλή σας ώρα πατριώτες Ὠς χαρίεν ἔστʹ ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾗ. Μένανδρος.
    Και βέβαια κακίά σας ώρα διπλωμάτες και πολιτικοί ( χωρίς συγνώμη ) του κώλου. Η ιστορία μας δεν γράφηκε ούτε θα γραφεί από:
    http://www.retromaniax.gr/vb/archive/index.php/t-4737.html

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Αγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι παίζει τον ρόλο τοποτηρητή της περιοχής, έχοντας τις πλάτες του ΝΑΤΟ...
    Αν η Ελλάδα δεχτεί την συμμετοχή σ΄αυτήν την άσκηση, είναι σαν να νομιμοποιεί έμμεσα τη στάση της Τουρκίας σ΄αυτό το θέμα. Ετσι όμως, θα άνοιγε με τις δικές μας ευλογίες ο δρόμος για την δημιουργία "τετελεσμένου" που όταν θα μας το καπέλωναν, θα ήταν πολύ αργά πια για να αντιδράσουμε.
    Προς το παρόν τουλάχιστον, μάλλον έκανε καλά ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ και δήλωσε αντίθετος.
    Η επίδειξη τουρκικής ναυτικής δύναμης, δείχνει καθαρά πλέον ότι η Τουρκία επιδιώκει να αναδειχτεί περιφερειακή δύναμη στη Μεσόγειο και να πείσει το ΝΑΤΟ ότι μπορεί να υπολογίζει πολλά σ΄αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.