19/11/10

«Να ξυριστεί ο Ανθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»

Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» 
Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: 
«Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».  
Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε
κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.
Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:

Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;
«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»
Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;
«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».

Χτίστε το τζαμί σας
Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;
«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη "να μην τα βάλω με αυτούς"... Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».
Πώς θα την πολεμήσετε;
«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».
Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.
«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».
Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.
«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».
Είχε συνέπειες;
«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα"».
Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;
«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
Δεν φοβάστε αντιδράσεις;
«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
Με στόχο;
«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα
Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.
«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι... Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».
Για παράδειγμα;
«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».
Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;
«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».
Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;
«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».
Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;
«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».

Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω
Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;
«Και γι' αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».
Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;
«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».
Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;
«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».
Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;
«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».
Για οικονομία;
«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».
Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια...
«Υπάρχουν οι "πυρήνες". Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».
Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;
«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε "δεν ανακατεύομαι". Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα...».
Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου
Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;
«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».
Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;
«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά, δοκιμάζω τα κρασιά, βρίσκω τα κουσούρια, λέω αντίο και φεύγω».
Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;
«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ' αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο... Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου». *
ENET

74 σχόλια:

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ... ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ξαναπεί....δηλαδή προκειμένου κ.ΜΠΟΥΤΑΡΗ να βγάλουμε λεφτά μπορούμε να ξεπουλάμε τα πάντα...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ κ.ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
    Το ότι οι Νεότουρκοι ξεκίνησαν την επανάστασή τους απο την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Όπως επίσης δεν μου λέει τίποτα και το γεγονός ότι βγήκες ΔΗΜΑΡΧΟΣ με διαφορά 300 ψήφων!!!
    Δεν είμαστε επιχείρηση, τα πράγματα έχουν πολλές και διαφορετικές όψεις τις οποίες δεν μπορείς να δείς αφού φοράς ΄"παρωπίδες".
    Τι θα πείς σε όλους εμάς τους απογόνους προσφύγων; ΧΤΙΖΩ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ;
    Για ποιό λόγο; Για να έρχονται 300.000 Τούρκοι όπως λές να προσκυνούν; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά σου; Δεν το ξέρεις ότι οι ΤΟΥΡΚΟΙ είναι "στρατιωτάκια" στα ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ; Αν τους απαγορεύσουν για τον οποιοδήποτε λόγο να έρθουν , δεν θα έρθουν ...και άν τους πουν να έρθουν ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ
    Σε ενοχλεί το γεγονός ότι ΕΛΛΗΝΕΣ επισκέπτονται την ΠΟΛΗ; Μα αμαθέστατε ΒΛΑΧΕ......ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΕΧΟΥΜΕ ,αν μη τι άλλο, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Και όσοι πάνε για "αναψυχή" στην ουσία ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ μνημεία του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
    Δεν σας ενοχλεί ούτε κατ΄ ελάχιστο, το γεγονός, ότι οι "επισκέπτες" θα αποδίδουν φόρο τιμής σε ένα ΣΦΑΓΕΑ έναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ; ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ;
    Η οργή μου και των λοιπών συμπολιτών και ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, είναι τεράστια και μόνο που ακούμε τις δηλώσεις σας, οι οποίες ελπίζω...ελπίζουμε, ότι δεν θα γίνουν πράξεις. Γυρίστε στα κρασιά σας (που ομολογουμένως είναι ωραία) και αφήστε το λαό να αποφασίσει τι θέλει. Γιατί βέβαια ο λαός δεν αποφάσισε με τις εκλογές....300 ΨΗΦΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην Προκαλείς Άλλο θα Καταντήσεις Γελείος!Ούτε το Σάλιο σου δεν Χρειάζεται να Χαλάς για αυτό τον Άνθρωπο!!! Νομίζω Πάς Γυρεύοντας να Γελειοποιηθείς Εξαιτίας του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάποιοι στίχοι του Νίκου Γκάτσου που μελοποιήθηκαν απ’ τον Μάνο Χατζηδάκη αφιερωμένοι στον δήμαρχο αλλά και σε όλα τα μονίμως «οργισμένα νιάτα» των τελευταίων 50 χρόνων που στοίχειωσαν την ζωή όλων μας μεταφέροντας τα μεσαιωνικά σκοτάδια της ψυχής τους με χρυσό προοδευτικό περιτύλιγμα:

    Πάλι μεγάλα λόγια κι υπερβολές,
    πάλι μεγάλα λόγια μου ξαναλές.

    Όποιος χωρίς δαιμόνους δαιμονίζεται,
    πάει μια δεξιά, μια αριστερά, ποτέ δεν πάει μπροστά.

    Λόγια γνωστά και ίδια, λόγια αδειανά,
    ατέλειωτα ταξίδια στο πουθενά.

    Όποιος χωρίς ανέμους ανεμίζεται,
    πάει μια ψηλά, μια χαμηλά, ποτέ δεν πάει σωστά.

    Πάλι μεγάλα λόγια κι υπερβολές,
    πάλι μεγάλα λόγια μην ξαναλές.

    Όποιος χωρίς φεγγάρια φεγγαριάζεται,
    πάει μια κρυφά, μια φανερά, ποτέ δεν πάει στρωτά.

    Καιρός να βγείτε στη σύνταξη και εσείς και οι εμμονές σας μαζί με την επόμενη γενιά «αγωνιστών».

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι φίλοι μου,οι βασικοί πυλώνες του Έθνους μας έχουν αποσαρθρωθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο,και μιλάω για τις Αξίες που το Ελληνικό Έθνος πρέπει να πορεύεται-ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-

    Είναι καιρός τώρα που που το χρήμα έχει γίνει το πάν,ο απόλυτος ρυθμιστής του κόσμου όλου.

    Έχουν βρεθεί οι άνθρωποι και οι τρόποι να εξυπηρετηθούν όλες αυτές οι σκοτεινές πολιτικές.

    Όπως έγραψε και ο Σάββας εδώ και στη Ποντιακή γνώμη προηγήθηκε η ηθική χρεοκοπία.

    Το ψευτορωμαίικο είναι πλέον γεγονός,μένουν τα υπόλοιπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα περί Νεότουρκους κλπ σαφώς και δεν είναι ούτε ευήκοα ούτε ευχάριστα. Αλλά σε γενικές γραμμές προτιμώ τον Μπουτάρη πολύ περισσότερο από διάφορους άλλους.
    Στο κάτω κάτω είναι ξεκάθαρος για τις απόψεις του. Ούτε κρύβεται ούτε μιλάει με μισόλογα ούτε χρησιμοποιεί τσιτάτα και τυποποιημένες απαντήσεις.
    Το ότι βγήκε με 300 ψήφους διαφορά όπως λέει ο προηγούμενος δεν λέει τίποτα. Και 1 ψήφο διαφορά να είχε αν αυτή του εξασφάλιζε το απαραίτητο πλειοψηφικό ποσοστό το ίδιο είναι. Αυτό δεν σημαίνει Δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, όσο για τους Τούρκους κρατούντες, αυτοί με την αίσθηση του ‘χιούμορ’ που έχουν, μπορούν να φέρουν στην Θεσσαλονίκη Μας και 500.000 «τουρίστες» με κρατική υποστήριξη με τον ίδιο τρόπο που στον τουρκοκυπριακό τομέα – στα κατεχόμενα της Κύπρου επιδοτούσε το ψευδοκράτος τον καφέ της υποδοχής για τους Ελληνοκυπρίους επισκέπτες για να φαίνονται φιλικοί οι Τούρκοι…
    Απ αυτή την υπόθεση δεν θα βγει μόνο οικονομικό κέρδος για τον δήμο…
    Κατανοητή η ευαισθησία για τους Εβραίους του Ολοκαυτώματος και καλώς να προβληθεί σωστά όλη η ιστορία τους στην πόλη.
    Δεδομένου, ότι η συμπρωτεύουσα έχει σπουδαία ιστορία αλλά έχει και την σημερινή-σύγχρονη ταυτότητα…
    Υπάρχουν δημότες της Θεσσαλονίκης που δυστυχώς δεν μνημονεύτηκαν στην συνέντευξη οι Έλληνες του Πόντου και της π. Σοβιετικής Ένωσης και αυτοί πέρασαν το Ελληνικό Ολοκαύτωμα, έχουν κι αυτοί σπουδαία ιστορία και προσωπικότητες
    Μηπως και αυτοί δεν δικαιούνται μνημεία, μουσεία και πολιτιστικά αξιοθέτα;
    Υπάρχει και ο ελληνικός εσωτερικός τουρισμός γιατί να μην βλέπουμε και αυτήν την πτυχή. Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεδομενου του Συντάγματος, το οποίο λέει ότι η Ελλάδα έχει επικρατούσα θρησκεία, μήπως κάποιος έπρεπε να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη φράση "Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».", η οποία είναι ευθεία αμφισβήτησή του;

    Συγγνώμη, ξεχάστηκα: είπα "αρμόδιες υπηρεσίες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».

    ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ,ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Ο ΚΕΜΑΛ ΗΤΑΝ ΝΤΟΝΜΕΣ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΛΟΘΕΡΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ". ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ :ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ-ΚΕΜΑΛ-ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ "ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ";
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ; ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ(ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΧΤΙΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ KAI ΠΕΡΙΜΕΝΕ 1.000.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    Το αγαλματάκι σου περιμένουν οι τουρκοι και οι εβραιοι...όπως οι χιλιάδες Σκοπιανων που έρχονται να προσκυνήσουν το αστέρι της βεργινας

    Μάλλον Έλληνες θα το προσκυνούν σε λίγα χρόνια και όχι τουρκοι

    Αλλα και αυτό να μην συμβεί...δεν πειράζει. Εσύ τα έχεις προνοήσει όλα: αφού σε λίγο θα όπου λειτουργεί και αποτεφρωτήριο, εάν δεν έρθει κανείς θα ξέρουμε που να πάμε να το κάψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, ήσαν περήφανοι γιά τις αξίες και τον πολιτισμό τους. Όχι, δεν ήσαν υπερόπτες ούτε υποτιμούσαν τον πολιτισμό των άλλων. Είχαν πίστη στις αξίες τους και γι' αυτό τις εφάρμοζαν καθημερινά στην ατομική και συλλογική τους ζωή.
    Εξ αιτίας αυτής της πίστης, δεν φοβήθηκαν ποτέ μήπως αλλοτριωθούν απο την επαφή τους με άλλους πολιτισμούς.
    Ήσαν η πιό ανεκτική κοινωνία που υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

    Εμείς, σήμερα, το μόνο που κάνουμε είναι, να υπερηφανευόμαστε γιά τους προγόνους μας, χωρίς να εφαρμόζουμε ούτε μία απο τις δικές τους αξίες.
    Το αποτέλεσμα είναι, να μας κατατρύχουν κάθε είδους φοβικά σύνδρομα.
    Αν ζούσαμε σύμφωνα με τον ανεπανάληπτο Ελληνικό πολιτισμό μας, δεν θα είχαν συμβή ποτέ τα εξής :
    - Δεν θα είμασταν υπανάπτυκτοι του κλώτσου και του μπάτσου.
    - Δεν θα φοβόμασταν τους λογής Μπουτάρηδες.
    - Δεν θα είχαμε εκλέξη ποτέ έναν Μπουτάρη και όλους αυτούς που μας κυβερνούντόσα χρόνια.
    Κοντολογίς, δεν θα γκαρίζαμε όλη την ημέρα ότι μας υπονομεύουν όλοι οι άλλοι, αλλά, θα ήμασταν το πολιτιστικό, επιστημονικό, πολιτικό κέντρο, της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός είναι πιο κυνικός και από τον Πάγκαλο! Εκτός από τις προδοτικές του θέσεις στα εθνικά θέματα, δηλώνει ωμά πως ως δήμαρχος θα "πάει να χαζέψει στο πάρκο" και πως θα βάλει άλλους να δουλεύουν γι'αυτόν! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι έχουν απαξιώσει την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ.Μπουταρη να μην ξεχναμε τα σκανδαλα της δημαρχιας Παπαγεωργοπουλου και του προηγουμενου.Στειλτε και κανενα φυλακη.Ευκαιριες υπαρχουν.
    Οσοι μιλανε για 300 ψηφους αυτη ειναι η δημοκρατια.Οι υπολοιποι βουλωστε το τουλαχιστον για 4 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. [/quote]Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό[quote]
    Γιατι προφανως η πολη ειχε γινει παραμαγαζο της ΝΔ.Στειλε φυλακη ολους οσους εχουν φαει λεφτα τους αντιδημαρχους του Παπαγεωργοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν καταλαβατε οτι ο γερος κανει το παν για να προκαλέσει βγαζοντας προσωπικα απωθημενα? Καιρός να του προσφερετε γιαουρτάκια και ροχαλες μπας και συμαζευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την ουσία επιγραμματικά την ανέφερε ο ανώνυμος *19 Νοεμβρίου 2010 12:08 μ.μ.* ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ... ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ-ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ συμπληρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν αφήσουμε στην άκρη το πρόβλημα με ορισμένους Έλληνες αντισημίτες που πάντα αντιδρούν μαλακιζόμενοι, οι θέσεις του σημερινού Δημάρχου παρουσιάζουν το ενδιαφέρον τους.
    Είναι κρίμα που αυτές απεκρύφθησαν από τους Θεσσαλονικείς ψηφοφόρους κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ίσως το αποτέλεσμα σήμερα να ήταν διαφορετικό.

    http://www.greekhelsinki.gr/greek/media/june97.html
    ===================================
    Συνέντευξη Μπουτάρη στον Τάκη Μίχα

    Ελευθεροτυπία
    25/6/1997

    "Το βιβλίο του Ριντ είναι ίσως υπερβολικό, αλλά όχι ανακριβές" μας λέει ένας από τους κυριότερους παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης. "Είναι πράγματι γεγονός ότι στις εκδηλώσεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης υποβαθμίστηκε τελείως το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη γνώρισε τις δόξες της ως πολυεθνική, εβραϊκή κυρίως, πόλη". Στο σημείο αυτό ο συνομιλητής μας μας αποκάλυψε ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας τον Ιούνιο του '95 διότι διαφώνησε με τπν υποτίμηση της εβραϊκής παρουσίας. Ομως αυτή δεν ήταν η μόνη τολμηρή πρόταση. την οποία έκανε ο γνωστός επιχειρπματίας: "Τους πρότεινα επίσης να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Κεμάλ Ατατούρκ,(ΣΣ. του γνωστού σφαγέα του Ελληνισμού) που ασφαλώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιδιά που γέννησε η πόλη μας(!!).Δυστυχώς, οι αντιδράσεις στην πρότασή μου δεν ήταν ιδιαίτεραενθουσιώδεις". Ομως ο συνομιλητής μας διαφωνεί με την εκτίμηση τού ότι στη Θεσσαλονίκη βασιλεύει το "Απόλυτο Κακό" το οποίο επιβάλλει την εξάλειψη κάθε ιστορικής μνήμης που σχετίζεται με πολιτισμική και εθνική ποικιλομορφία: "Οι παλαιοί Θεσσαλονικείς αναγνωρίζουν το γεγονός οτι η Θεσσαλονίκη υπήρξε εβραϊκή πόλη. Αυτοί που δεν το αναγνωρίζουν είναι οι δεύτεροι γενιάς Θεσσαλονικείς και ορισμένοι ανεγκέφαλοι εθνικιστές. Ούτε συμφωνώ με την άποψη του Ριντ, ότι δεν υπάρχουν μνημεία που να θυμίζουν την εβραϊκή παρουσία. Υπάρχουν σημαντικά αναπαλαιωμένα σπίτια, όπως η Βίλα Μπιάνκα". Πάντως ο συνομιλητής μας αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο μέχρι σήμερα που να θυμίζει την καταστροφή που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα στον Πόλεμο. Αλλά το μεγαλύτερο αίσχος μας λέει "είναι σίγουρα οι λόγοι που προέβαλε n πανεπιστημιακή κοινότητα για να μην ανεγερθεί ένα μνημείο στο χώρο του πανεπιστημιου όπου υπήρξε το παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο: Είπαν ότι αν ανέγειραν ένα μνημείο εκεί, Θα έδιναν λαβή σε ...αιτήματα για επιστροφή του χώρου στους Εβραίους!". Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αποτελεί ασφαλώς ένο τυπικό παράδειγμα Ελληνα επιχειρηματία. Και στο παρελθόν έχει γίνει γνωστός για τις "αιρετικές απόψεις του. Οπως όταν στη Γουμένισσα πρότεινε ότι καθεμία από τις 4 δεξαμενές κρασιού θα έπρεπε να πάρει την ονομασία καθεμιάς από τις εθνότητες που ζουν στην περιοχή: Τους(ελληνόφωνους) Ελληνες, τους Σλαβομακεδόνες, τους Τσιγγάνους και τους Πόντιους (ΣΣ. Οι Πόντιοι δεν ειναι Ελληνες κατα τον κ. Μπουτάρη). Τον ρωτήοαμε λοιπόν αν οι απόψεις του είναι απόρροια μακρόχρονης παραμονής οτο εξωτερικό και "μόλυνσης" από τους παράξενους ιούς (πολυεθνοτισμός,πολυφωνική Ιστορία κ.τ.λ.) που κυκλοφορούν στη Δύση: "Α μπα. Είμαι παραγωγός κρασιού, όχι επιχειρηματίας. Και όταν ταξιδεύεις στην Ελλάδα για να μάθεις την ιστορία του κρασιού, μαθαίνεις και την ιστορία του τόπου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι αντιρρήσεις μου στις θεσεις του Μπουτάρη για τον Κεμάλ κλπ, συνεχίζουν αν υπάρχουν στο ακέραιο.
    Αν όμως καταφέρει και στείλει στη φυλακή τους κλέφτες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλλου, θα πρέπει να τον χειροκροτήσουμε όλοι μας.
    Έτερον εκάτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ-ΚΕΜΑΛ-ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

    Εδω υπαρχει συνδεση με τις γενοκτονιες των Αρμενιων και των Ποντιων και με την πυρκαϊα μονο της Ελληνικης και της Αρμενικης συνοικιας στην Σμυρνη ωστε να περασει το εμποριο σε συγκεκριμενα χερια.

    Και η σταση της Αμερικης για το Μακεδονικο απο αυτους υπαγoρευεται

    Μεχρι και ο κωδικος του αεροδομιου δεν ειναι ΤΗΕ αλλα SKG (SelaniK-Greece).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαζί με τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ κατέβηκε και η ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΚΑΡΑΣΣΟ. Το ποιός ήταν ο Εμμανουήλ Καρασσο και τι έκανε καλόν είναι να κυττάξτε λίγο στο διαδίκτυο...

    Το ότι βρέθηκαν Θεσσαλονικείς να το ψηφίσουν είναι το πιό ανησυχητικό. ΣΗμαίνει ότι η συστηματική δαιμονοποίηση της εννοίας Εθνους αρχίζει και αποδιδει....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.makthes.gr/news/politics/elections2010/63617/

    "Είναι υβριστικό, πάντως, αυτό που είπε ο κ. Παπαθεμελής, για τον πατριωτισμό μου, όταν μου λέει ότι εγώ θα γιορτάσω τα γενέθλια του Κεμάλ Ατατούρκ σε αυτή την πόλη. Είναι υβριστικό, διότι δεν το είπα ποτέ. Να το πάρετε πίσω. Δεν το είπα ποτέ, και μη μου ανεβάζετε την πίεση…”."
    =========================

    Ο Μπουτάρης πέρα όλων των άλλων αποδεικνύεται πολιτικά ανέντιμος και ψεύτης.
    "Δεν τα είπε ποτέ", και όμως υπάρχουν σε συνέντευξή του στον Τάκη Μίχα από το '97. Skal περιμένεις τώρα σοβαρά από αυτόν να φέρει την κάθαρση στην τοπική
    αυτοδιοίκηση?

    Αν ο συνομιλητής του στο debate είχε την στοιχειώδη ευφυια να έχει προμηθευτεί το συγκεκριμένο τεύχος της εφημερίδας θα τον είχε αποκαλύψει ως ψεύτη και μάλιστα δημοσίως αντί να ζητάει "συγγνώμη" σαν βρεγμένη γάτα επειδή προσβαλε τον πατριωτισμό του Μπουτάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Μην Προκαλείς Άλλο θα Καταντήσεις Γελείος!Ούτε το Σάλιο σου δεν Χρειάζεται να Χαλάς για αυτό τον Άνθρωπο!!! Νομίζω Πάς Γυρεύοντας να Γελειοποιηθείς Εξαιτίας του!!!
    19 Νοεμβρίου 2010 12:28 μ.μ."

    Τι του λες του ανθρωπου τωρα φιλε μου. Τοχε δηλωσει απο καιρο αυτος και οι συνεργατες του οτι "τιμουν τους εβραιους".
    Τι να πουμε τωρα παρα περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για θεματα εθνικα οπως ειναι το μνημειο του Κεμάλ απαιτειται να γινει δημοψηφισμα!Ο καθε Κος δημαρχος δεν μπορει να αποφασιζει για τοσο σοβαρα θεματα εν ονοματι του κερδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μήνυμα το έχει πάρει και δεν τον έχω για τόσο βλάκα να φτιάξει μνημείο για τον Κεμάλ ή έστω να δώσει το όνομά του σε κάποιο δρόμο της Θεσσαλονίκης.
    Θα ασχοληθεί υποχρεωτικά με τα αυτοδιοικητικά αφού γι΄αυτό εκλέχθηκε και σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί.
    Εάν κάνει μάλιστα αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις μας, να χώσει στην φυλακή όσους από τους παπαγεωργοπουλαίους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, τον βλέπω να τον φωνάζουν και στην Αθήνα να κάνει το ίδιο.

    Ως Δήμαρχος θα κριθεί με βάση αυτά που (δεν) θα κάνει και όχι με βάση τις μαλακίες που λέει.
    Όπως κρίθηκε και ο Παπαγεωργόπουλος, με βάση αυτά που (δεν) έκανε και όχι με όσα έλεγε ότι θα κάνει.

    Περί καύσης νεκρών κλπ είναι διακαίωμα του καθένα ανάλογα με το τι πιστεύει, να έχει και την κηδεία που επέλεξε όταν ήταν εν ζωή.
    Η καύση δεν θα είναι υποχρεωτική.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχει γούστο αρμόδιος για το δημοτικό κρεματόριο να οριστεί κάποιος από τους ...Εβραίους που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Μπουτάρη.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μου φαινεται οτι εδω εγινε καλη δουλεια απο τα κομματικα επιτελεια.
    επιλεχθηκε ως υποψήφιος ενας γέρος που δεν τον ενδιαφέρει η συνεχεια, ισως κάπου χανει στροφές.έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες- συμφέροντα σε ομορες χωρες-εχει και παιδια ο ανθρωπος να αποκαταστησει,φυσικά όλοι αυτοί οι επιφανεις έχουν σχεση και με τοπικες κλπ λεσχες,υποστηριχτηκε και απο τους νεο"ελληνες" αλλοδαπους, ο ανθιμος παροτι επι της ουσιας εχει δικιο έπεσε στη λουμπα δεν το χειριστηκε επικοινωνιακα το θεμα και παμε για διαλυση της θεσσαλονικης και της μακεδονιας με μουσουλμανους,σκοπιανους κλπ. σε συνδυασμο με την κατασταση που υπάρχει στη θρακη μας "ξημερωνουν ακομα καλυτερες μερες......"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βλέπω ότι μερικοί έχουν κάνει την λεγόμενη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" σημαία τους....Λοιπόν αφού το λέτε, για τους 300 ψήφους διαφορά, φυσικά και έχετε δίκιο...ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΧΗ....
    Τώρα που πήρε περίπου το 22 % των ψήφων,των δικαιουμένων να ψηφίσουν...τα περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ακούγονται ως ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ. Εκτός λοιπόν αυτών....ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΛΕΦΤΕΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ), τότε θα του πουμε μπράβο ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ... Αυτό όμως είναι διαφορετικό, απο τις απόψεις του στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...Ένας ηλικιωμένος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ δεν έχει κανένα ΠΡΟΦΑΝΉ λόγο επί των ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,και ούτε οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ εξιουσιοδοτουνται να ασκούν ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αν λοιπόν με τις ενλεργειές του ασκεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τότε είναι ΥΠΟΛΟΓΟΣ....Και αυτο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ....Είναι τουλάχιστον βλακώδες το επιχείρημα του τουρισμού....όπως είπε κάποιος προηγουμένος, οι τούρκοι έχουν διαφορετική συμπεριφορά και σε κάθε περιπτώση, δεν μπορείς να στηρίξεις την ανάπτυξη τη πόλης σε ένα άγαλμα....ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (πλέον) ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ( Εγώ προσωπικά αυτό θα κάνω)....ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΛΑΕΙ Η ΥΦΗΛΙΟΣ...."ΜΑΛΛΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ"......έτσι θα λένε, και εκεί θα μας φτάσουν οι ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ.
    Και αν νομίζετε ότι θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα , κάποιοι , κάνετε λάθος.
    Μην βιαστείτε να μας συνδέσεται με Ψωμιάδη και Άνθιμο. Καμμία σχέση και στο κάτω- κάτω δεν τους πολυπάμε κιόλας.
    Όχι όμως και να στήσουμε το άγαλμα ενός πολέμιου του Ελληνισμού στην πόλη που ακόμα κάποιοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ. Τότε να βάλουμε και το άγαλμα του ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ του γνωστού ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ που "λατρεύουν " σαν ηρωά τους οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ και οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ....και αυτός στη Θεσσαλονίκη σπούδασε και αντρώθηκε.....Άς το βάλουμε να δούμε τα αποτελέσματα της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΌΝ....Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!
    Όσο για το αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαβάζουν ιστορία, θα έλεγα ότι ο γηραιός Δήμαρχος έχει δίκιο....αλλιώς θα ξέραμε ότι ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ "κλάδοι" των ΒΛΑΧΩΝ δεν είναι και τόσο ΕΛΛΗΝΕΣ...."ο νοών νοείτο" ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;
    άντε..... και άμα με το καλό κλείσετε τα ματάκια σας η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυστυχώς οι Έλληνες είναι πλέον ελάχιστοι και στη Μακεδονία και στην Αθήνα το ίδιο...Δεν με φοβίζει όμως το πλήθος γιατί ιστορικά ποτέ δεν στηριχτήκαμε σε αυτό! οι άλλοι Ελλαδίτες που ψηφίζουν τους ανθέλληνες Μπουτάρηδες,Καμίνηδες κλπ απλά είναι νεο γενίτσαροι, κομματόσκυλα, τομαριστές που κοιτάνε την πάρτη τους και έχουν γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Πατρίδα και την Αγία του Χριστού Πίστη για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοι των Ελλήνων..ξεχάσανε το "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος" και προσπαθούν οι εκβουλγαρισμένοι, εκτουρκισμένοι, σλαβόφιλοι να μας πείσουν ότι είναι
    για άλλα θέματα..καλός ο Μπουτάρης!
    Ντροπή σας να λέγεστε Έλληνες!
    Ντροπή και στους Ποντίους που ψήφισαν Μπουτάρη! Άλλη εθνότητα σας(μας) είπε βρε αστεία ανθρωπάκια το καταλάβατε(μαζί με Σλαβομακεδόνες) αυτά τα λέει χρόνια..ακούτε εκεί από Τούμπα μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο σφαγέας του Ελληνισμού γεννήθηκε ή ανατράφηκε στην Θεσσαλονίκη την "Πόλη των Εβραίων" και ξαναρωτώ είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος ήταν ΝΤΟΝΜΕΣ; Μαλακιζόμενος είσαι και φαίνεσαι ανώνυμε 19 Νοεμβρίου 2010 2:55 μ.μ. όταν λες πως με ΑΠΟΧΗ 60% ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 300 ΨΗΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ, αλλά αυτό δεν κάνει λιγότερο κλέφτες όλους εκείνους τους πολιτικούς ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    Λίγο πριν την είσοδο των Ελληνικών στρατευμάτων στην Θεσσαλονίκη συστρατεύθηκαν ή οχι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης με τους Τούρκους;

    Δεν καταλαβαίνω γιατί ο αντισιωνισμός (μιάς και ο ιουδαϊσμός της Ελλάδας είναι κατα βάση ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ)πρέπει έχει αρνητική έννοια; Πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα που έβλαψε τον Ελληνισμό.Συνέργησαν με τους εχθρούς του Ελληνισμού τους Τούρκους, μιάς και τους έφεραν απο την Ισπανία για να περιορίσουν το ελληνικό στοιχείο της πόλης,δίνοντας τους προνόμια.

    ΥΓ. Θυμήθηκα οτι και η ομάδα της πόλης της Θεσσαλονίκης, ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε απο Εβραίους.Στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ,την 19 Μαϊου 2010,οπαδοί της ομάδας του ΑΡΗ βγήκαν στους δρόμους και εκφώνησαν συνθηματα πολυ κοντά στον χώρο όπου γινόταν η εκδήλωση,στην πλατεία Αγίας Σοφίας.Αισθάνθηκα άσχημα που μία ειρηνική εκδήλωση βεβηλώθηκε απο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ που δυστηχώς θεωρούνται "Ελληνες".
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΔΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΤΟΥ;

    Κύριε Καλεντερίδη, καταλαβαίνω οτι σήμερα όποιος πει την λέξη Εβραίος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αρνητής του Ολοκαυτώματος και φασίστας, όμως ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ σχολιάστε την πρόκληση των οπαδων του ΑΡΗ εκείνη την ημέρα.Ποιός ο λόγος;Μήπως δεν πρόκειται απλά για ανεγκέφαλους αλλά στρατευμένους ανθέλληνες; Μη χολιάσκεσαι επίτιδες κι'εφτάγατω άμαν κι'επορω να γανεβω ατοιν ούλ ντό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο πρωθυπουργος ειπε πως ειμαστε σε πολεμο και ως ειθισται παντου ανα τον κοσμο,η ποινη για πρακτορες και προδοτες,ειναι μια.Ας στειλει ο μπουταρης στον εισαγγελεα τους οποιους ενοχους και κατοπιν,αφου τον χειροκροτησουμε, ας αντιμετωπισει τα ανωτερω δεοντα.Ετερον εκατερον.Ονειρευομαι ξυπνιος φυσικα.Στην Αρχαια Ελλαδα(μονον)ουτε καν οι υψιστοι ηρωωες ειχαν ασυλια να αντιβουν τα δικαια.Ετερον εκατερον(ξανα). ΥΓ.συμφωνω Σαββα,απλως επεκτεινω λιγο.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Μπουτάρη ζούμε, ιμάμη να σε δούμε"!!


    (Εγκώ Έλληνα εντόπιο κάτοικο, κρασί Μπουτάρη θα Μποϋκοτάρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι Νεότουρκοι είναι οι σφαγείς του Ποντικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού,των Αρμενίων,των Ασσυρίων και όποιου δεν ήταν Τούρκος!Είναι αυτοί που εγκαθίδρυσαν το γνωστό κεμαλοφασιστικό κράτος στην Τουρκία που αργότερα καταδίωξε τους Κούρδους,εισέβαλε και κατέχει την Κύπρο και είναι υπεύθυνο για την εξολόθρευση χιλιάδων ανθρώπων από τότε!Αυτούς θες να τιμάς Μπουτάρη;ε τότε είσαι φασίστας!φασίστας του κερατά!
    Συγχαρητήρια στους Τουμπιώτες και Τριανδριώτες που είναι προσφυγικής καταγωγής και τον εξέλεξαν!
    Συγχαρητήρια στους "αριστεροΠόντιους" που έκαναν το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν θα σχολιάσω τις βλακείες του ανθέλληνος Μπουτάρη ούτε την βλακεία και την έλλειψη πατριωτικού φρονήματος των όσων τον έχουν ψηφίσει. Το έχουν κάμει άλλοι. Εκείνο το "Μα αμαθέστατε ΒΛΑΧΕ", που έγραψες, ανώνυμε 12:13 με ενόχλησε. Οι Βλάχοι διεκρίθησαν και για την ευφυΐα τους και για την φιλοπατρία τους, σε αντίθεση με τον Μπουτάρη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Πόντιοι και οι Βλάχοι, δύο κατηγορίες Ελλήνων, οι οποίες τόσα έχουν προσφέρει στην Πατρίδα, να λοιδορούνται ευκαίρως ακαίρως.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ιερά Σύνοδος: Πολύωρη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό

    Πολύωρη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό είχαν οι ιεράρχες στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παρών ήταν και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα των μητροπολιτών.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί εκ των ιεραρχών ζήτησαν διευκρινίσεις, για διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα, γιατί υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των συνοδικών επιτροπών, για τα ποσά που θα δαπανηθούν για τις συντηρήσεις κτηρίων, για το συνοδικό μέγαρο, για τη βιβλιοθήκη κλπ.

    Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο συνοδικός ιεράρχης, «θέλουμε να καταρτίσουμε και να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των καιρών θα δίδει όραμα και δυνατότητες για να στηριχθεί το έργο της Εκκλησίας».

    Οι ιεράρχες ζήτησαν από τον διευθυντή Οικονομικών να υποβάλει και εγγράφως τις απαντήσεις και τις διευκρινίσεις επί των ερωτημάτων τους. Στις 7 Δεκεμβρίου, που θα συνέλθει εκ νέου η Ιερά Σύνοδος, θα ψηφισθεί τελικά ο προϋπολογισμός.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    «θέλουμε να καταρτίσουμε και να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό....»
    Ποιος θα πληροφορήσει τους "Ιεράρχες" ότι ο Προϋπολογισμός καταρτίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και ψηφίζεται από την Βουλή των Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΗΡΕ 41.735 ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ 247.000 ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ Α' ΚΥΡΙΑΚΗ - 16,86% ΚΑΙ 52.174 ΤΗ Β' ΚΥΡΙΑΚΗ - 21,07%.
    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.

    Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΗΡΕ 54.836 ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ 488.200 ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ Α' ΚΥΡΙΑΚΗ - 11,23% ΚΑΙ 77.165 ΤΗ Β' ΚΥΡΙΑΚΗ - 15,81%.
    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ, το "αμαθέστατε ΒΛΑΧΕ" ήταν για να δηλώσει την καταγωγή του...όχι για να την λοιδωρήσει....ΙΣΑ ΙΣΑ τρέφω ΜΕΓΙΣΤΗ εκτίμηση .....Όσο για το αμαθέστατε...έεε αυτό είναι σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές ο <> δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να μιλά ως νεότουρκος-δυνάστης καθώς και να αποφασίζει για το μέλλον μας, ιδιαίτερα των παιδιών μας.
    Επιτέλους ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει να ασχοληθεί με αυτά που λέει;
    Κάποιοι παππούδες μας έχασαν τη ζωή τους και την περιουσία τους για να είμαστε ελεύθεροι και σαν αποτέλεσμα έχουμε αυτά τα ανδρείκελα που σέβονται τίποτα.
    Το πρόσωπο των εκσυγχρονιστών - εφιαλτών είναι πάντα ίδιο.
    Ο καιρός γάρ εγγύς για όλους των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν ξέρω αν ο Κος Μπουτάρης του αρέσει να σκύβει στους μουσουλμάνους, εμείς το κεφάλι έχουμε μάθει να το κρατάμε ψηλά.
    6 0000 0000 νεκροί δεν ξεχνιούνται.Πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει,ελπίζω σύντομα!!!!!ἔσσεται ἦμαρ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΩΝ"
    ΡΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ>>> ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΚΗΤΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΡΕ!!! Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΡΕΤΙΝΟΙ;;ή Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΣ;;;
    ΜΕ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΜΕ ΠΑΠΙΚΑ ΑΛΑΘΗΤΑ ΚΑΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό που θα πρέπει να μας συνεγείρει είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι "εξελέγησαν" κυριολεκτικά με την ψήφο των εποίκων, που τους έδωσαν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τα της Ελλάδος.
    Αυτό αποκρύπτεται επιμελώς.

    Αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην ιστορία ως οι πρώτες στις οποίες οι έποικοι καθόρισαν αποφασιστικά το αποτέλεσμα, και αποφάσισαν για τις τύχες των Ελλήνων. Ας το θυμόμαστε αυτό, διότι ζούμε ιστορικές στιγμές (δυστυχώς για εμάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωραίο Δήμαρχο βγάλατε στη Θεσσαλονίκη !!!

    Μόνο πείτε του ότι οι νεότουρκοι και ο Κεμάλ ευθύνονται για οργανωμένες γενοκτονίες και θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων....

    Να φτάξει μνημείο για να τιμήσει τους σφαγείς του Ελληνισμού ???

    Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε σ' αυτή την χώρα???

    Η μάλλον τι μας περιμένει αν δεν ξυπνήσουμε....

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Θεός να μας φυλάει από τύπους σαν κι αυτόν!

    Τα ΜΜΕ της Νέας Τάξης-μεγαλοκάναλα και μεγαλοεκδότες,"δούλεψαν καλά" τόσο χρόνια και πέτυχαν να παραπλανήσουν τον λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ποια δεξιά,μωρέ ξεμωραμένε γέρο;

    μετά το 1980,υπάρχει δεξιά στην Ελλάδα;;;

    θα τρελαθούμε;

    έλεος με "το σκιάχτρο της δεξιάς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και καλά ρε σείς που υποστηρίξατε και υποστηρίζετε τον Μπουτάρη..., δεν είδατε τι έγινε εδώ στην Αθήνα την Δευτέρα στις 16 Νοεμβρίου αμέσως μετά τις εκλογές?? όταν βγήκαν οι μουσουλμάνοι στους δρόμους και στις πλατείες, ακόμα και στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου, και προσκυνάγανε κάνοντας επίδειξη ισχύος....

    Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι πάνε να κάνουνε στην Ελλάδα...

    Δεν έχετε καταλάβει ότι όλους αυτούς τους αφήνει να περνάνε και τους στέλνει επίτηδες η Τουρκία για να δημιουργηθεί μεγάλη μειονότητα μουσουλμάνων σε όλη την Ελλάδα. Και αργότερα να αναλάβει τους προστατεύει σαν ομόθρησκους ή ακόμα να τους διεκδικήσει σαν Τουρκική μειονότητα, όπως ήδη προσπαθεί η Τουρκία με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

    Ήταν τούρκοι οι μουσουλμάνοι πομάκοι της Θράκης ??

    Αν δεν ξυπνήσουμε έγκαιρα σε λίγο καιρό θα χτυπάμε όλοι το κεφάλι μας στον τοίχο....

    Ουσιαστικά έχει αρχίσει να ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση της Έλλαδας....

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΘΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ;;;

    ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ;
    (ΌΧΙ,ΤΡΕΛΟΙ,ανίδεοι και αφελείς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ,δυστυχώς).

    ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ;;;


    Το από πού ονομάστηκε η πλατεία Ελευθερίας έτσι,το ξέρουμε,αλλά ξέρουμε κι ότι το όνομα αυτό δεν άλλαξε ,γιατί η ελευθερία ήρθε τελικά(όχι βάβαια από τους ψεύτες και εγκληματίες νεότουρκους) το 1912.

    Μνημείο για τους Εβραίους υπάρχει ήδη εκεί,σε σημείο που διάλεξε η εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης.

    Αυτός τι παραπάνω θα κάνει;Θα μας βάζει μήπως να κάνουμε τεμενάδες μπροστά του;(τεμενάδες για να τιμούμε και τη μεγάλη του αγάπη,το ισλάμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕς ΜΟΥ!


    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ετσι καλα να σας κανει ο μπουταρης . καθισατε στον καναπε ζωα και δεν πηγατε να ψηφισετε ..τωρα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. FASİSTESSSSSSSSS...DEN AKSİZEİ NA EİSTE APOGONOIİ TON ARHAİON EKEİNON DİMOKRATON....FASİSTESSSSSS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ 19 Νοεμβρίου 2010 8:39 μ.μ....ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ.....ΦΙΛΕ Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ...ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ...ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΒΛΑΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. İsmail Hasan είπε...
    FASİSTESSSSSSSSS...DEN AKSİZEİ NA EİSTE APOGONOIİ TON ARHAİON EKEİNON DİMOKRATON....FASİSTESSSSSS
    20 Νοεμβρίου 2010 12:01 π.μ.

    αντε τωρα να ανεβεις σε κανενα δεντρο στην αφρικη , αλλοθρησκε ζουλου , μαζι με τους ομοιους σου δηλαδη τους χιμπατζηδες .... ΝΑΡΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΒΥΘΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΔΩ . ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τάδε έφη Ισλαμοφασίστας Ismail Hasan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Είμαι σίγουρος οτι αυτοί που έχει στο συνδυασμό ουδέποτε έκλεψαν, λαδώθηκαν και λάδωσαν και ούτε είχαν περίεργες σχέσεις με εφορίες. Όπως ο εντιμότατος "φοροτεχνικός" Χαρούλης! Σαν το Dirty Harry ένα πράγμα που καθάριζε το έγκλημα. Για αυτό Σάββα να ελπίζεις οτι θα βάλουν τους κλέφτες φυλακή και θα σε κεράσουν και έναν Πουρμά της γιαγιάς Σουλτανίτσας!!
    Βρε κουτά αν είμαστε όλοι εντιμότατοι ΠΑΣΟΚΟΙ σαν και αυτούς η χώρα δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το χάλι.
    Οι Θεσ/νικείς έχουν το Δήμαρχο που τους αξίζει στην κυριολεξία.
    ΥΓ: Παλιά όταν το ελληνικό κράτος ήταν σοβαρό δεν βάζαμε άτομα με την κατάληξη -όγλου στο στρατό. Ο πρώτος τελικά που μπήκε ήταν ο Τσολάκολου. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Οπως φάγαμε στην μάπα τον Παπαγεωργόπουλο τόσα χρόνια,έτσι θα φάμε στην μάπα και τον Μπουτάρη. Το θέμα είναι η Θεσσαλονίκη και αν μπορεί να διορθώσει 2-3 πράγματα για να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής μας.Αν το κάνει,μαζί του.Στο κάτω-κάτω τον ξέρω παιδιόθεν (Α!Πρότυπο Παιδ.Ακαδημίας)δλδ τον αντιμετωπίζω θετικά και ελπίζω να κάνει έστω και ελάχιστα απο τα καλά που λέει.Για τις παπαριές θα εκτεθεί μόνος του.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θεσσαλονίκη Α.Λ. τώρα δεν μιλάμε για την διαχείριση της πόλης!Οι απόψεις του δεν εκθέτουν τον εαυτό του αλλά καλλιεργούν κλίμα και ειδικά άμα κάνει μνημεία και δρόμους υπέρ κεμαλιστών-σφαγέων κτλ είναι πολύ κακό για την Ελλάδα και την ιστορική μνήμη!δεν μπορεί να τιμάμε εξολοθρευτές του ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικά!Στο κάτω κάτω δήμαρχος της Συμπρωτεύουσας είναι,τα είπε δημοσίως και επισήμως και ως εξαγγελίες,δεν τα 'πε πάνω στη σούρα του!
    Εντάξει εσένα μπορεί να είναι φίλος και να έχεις καλές αναμνήσεις προσωπικές αλλά αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί οι μέχρι τώρα πράξεις του ήταν απαράδεκτες!Διχαστικός,υβριστικός,εριστικός,δημιουργεί πολεμικό κλίμα στην πόλη!Επίσης απειλεί!Σιγά ρε μπάρμπα θα σε φοβηθούμε!καλύτερα να ευγνωμονεί τον Θεό που ήθελε να μας δοκιμάσει και του επέτρεψε γι'αυτό να γίνει δήμαρχος,με 300 ψήφους διαφορά φέρεται σαν απόλυτος κυρίαρχος,με αυταρχισμό και απολυτότητα!Καλύτερα να κοιτάει και το έδαφος ο μπάρμπας μην πέσει σε καμιά τρούπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Sapphire: το έγραψα ήδη. Τις παπαριές θα τις πληρώσει.Φίλος του δεν είμαι ,τον γνωρίζω,ουτε ψηφοφόρος του. Ομως θα τον φάω στην μάπα,οπως και τους προηγούμενους και δεν πρόκειται να του χαριστώ σε τίποτε.Οπως και τους προηγούμενους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Blepo oti ta ethnika themata perasan se defteri epilogi kai ta kerdoskopika episkiazoun ta panta.

    Oute i timoria ton Papageorgopouleon i o opoios deleasmos Tourkon touriston,pou einai istories ypo sobari amfisbitisi, prokeitai na lysoun ta problimata tis Thessalonikis.

    Me to na ypostirizoume omos ena typo san ton k. Mpoutari, prodidoume tin Thessaloniki kai dimimiourgoume mellontika moultikoulti problimata, pou den tha epidexontai dystyxos "diorthoseis", opos afta me to FYROM. Kai deixnoume oti eimaste etoimoi na poulithoume akoma kai gia psorodekares stous sfageis mas..

    Mia tetoia aksiologiisi einai teleios aparadekti. Kai to lypiro einai oti polloi, akomi kai o SKAL (!), einai diatethimenos na endosei kai na xeirokrotisei ton k. Mpoutari, arkei na timorithoun oi opoioi klefes tis proigoumenis dioikisis...

    Kai bebaia oi kleftes an ontos eklepsan, prepei na timorithoun, alla einai o Mpoutaris o monos, pou mporei na kanei kati tetoio; Kai xaris aftou prepei na anexthoume ola ta aparadekta, pou isxyrizetai oti tha pragmatopoiisei ??

    Krima stous agones kai tis thysies tis oikogeneias mou gia aftin tin poli, pou tin paradidoume tora se enan typo, pou yposxetai na mas ferei tous xthesinous dolofonous mas os touristes, pou tha mas sosoun oikonomika me ta lefta tous.

    Dystyxos eimaste gia klammata giati exoume xasei pleon to metro tis logikis.

    Xenokrates apo tin Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χαλαρώστε λίγο μερικοί ρε παιδιά.
    Το να γίνει ένα τζαμί για τους αλλόθρησκους δεν είναι εκεί το θέμα.Δημοκρατία έχουμε. Ίσα ίσα που θα είναι και "μαντρωμένοι" εκεί(με την καλή έννοια της θρησκευτικότητας) και θα μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αν παραστεί ανάγκη να το παρακολουθούν για να δουν τι κήρυγμα γίνεται μέσα. Το θρησκευτικό δικαίωμα είναι ύψιστο αγαθό. Πως να το κάνουμε δηλ.
    Το θέμα είναι οι απόψεις του Μπουτάρη για μετανομασίες δρόμων δίνοντας τους όνομα πχ "Κεμάλ Ατατούρκ" ή κάνοντας μνημείο για τους Νεότουρκους. Όπως και να χει όμως ας μην τσιρίζουν κάποιοι..στα μνημεία γίνονται και ατυχήματα από αγνώστους ρε παιδιά...πχ κάποιοι αναρχικοί είχαν βάψει το πρόσωπο του αγάλματος του Βενιζέλου. Του Βενιζέλου! Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι άνθρωποι δηλ.
    Αντίστοιχα λοιπόν, επειδή οι Τούρκοι είναι και βάρβαροι άνθρωποι και μας έχουν κάνει πολλά μπορεί αύριο μεθαύριο σε ένα μνημείο που θα κάνει ο Μπουτάρης πχ για τον Κεμάλ να κάνουν κάτι κάποιοι άλλοι άγνωστοι (όχι αναρχικοί ή ακροδεξιοί) μια αθώα σχεδόν, συμβολική πράξη. Δεν μιλάω για γκαζάκια κτλ Χρυσής Αυγής(ή αναρχικών) στην οποία είμαι κάθετα αντίθετος.
    Αν κάνουν ένα μνημείο για τον Κεμάλ, τους Νεότουρκους ή οποιονδήποτε άλλον σφάγέα των Ελλήνων μπόρει κάποιοι άλλοι άγνωστοι(φοιτητές ίσως? Στα νιάτα βράζει το αίμα..είναι κοινώς αποδεκτό αυτό) να στείλουν το συμβολικό μήνυμα τους εκεί που πρέπει καταστρέφοντας την ταμπελίτσα ή μνημείο εις μνήμην ενός Αρχισφαγέα π..η Τουρκοφασίστα!
    Κατσαβίδια δεν υπάρχουν?(αρκεί να ξέρεις τι είδους βίδα βάλανε για να έχεις το ανάλογο κατσαβίδι...μην την πατήσεις τελευταία στιγμή!)
    Τακ τακ στις 3-4 το βράδυ μια "καταδρομική" 5 φίλοι, οι τρεις σε "σκοπιές" - ασφαλίζουν περίμετρο(αν βολεύει διπλή περίμετρο ακόμα καλύτερα) και οι δυο(ο ένας πάνω στους ώμους του άλλου και ξεβιδώνει στη γωνία του δρόμου τη ταμπέλα σήμανσης του δρόμου "Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ". Την ξεβιδώνουν γρήγορα, την ρίχνεις κάτω, την τσαλαπατάς έτσι με επιμονή και νεύρο να το ευχαριστηθείς( η ηδονή του να νιώθεις ότι προσφέρεις κάτι στα πιστεύω σου και στις αξίες σου... κάτι έστω πάρα πολύ μικρό και συμβολικό που στο τυπικό της υπόθεσης βέβαια είναι παράνομο έναντι του νόμου), ρίχνεις από πάνω και τις γνωστές καφέ ακαθαρσίες που έχεις μέσα σε ένα σακουλάκι από κάποιο σκυλάκι, 2 μπουκαλάκια οινόπνευμα τα αδειάζεις να καλύψουν την ταμπελίτσα και τις ακαθαρσίες, ένα σπίρτο και χάνεσαι μέσα στα στενά με εκ των προτέρων σχέδιο διαφυγής φυσικά και τουλάχιστον ακόμα ένα εφεδρικό σχέδιο διαφυγής. Ξεχασα να πω ότι οι ακαθαρσίες λειτουργούν και ως η κύρια καύσιμη ύλη που θα "ψήσει" την ταμπέλα(το οινόπνευμα θα καεί πολύ γρήγορα...είναι ο αρχικός καταλύτης απλώς) παράλληλα εκτός από τη μυρωδιά που βγάζουν(λόγω ύπαρξης μικρής-αθώας ποσότητας μεθανίου στις ακαθαρσίες..πρέπει να ναι "φρέσκιες"). Κάρβουνο η ταμπελίτσα σε χρόνο dt και ταυτόχρονα θα βρωμάει απαίσια ο μισός δρόμος σχεδόν..Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είναι αυτός. Χαλάλι του...συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συνέχεια...
    Με δυο μπουκαλάκια οινόπνευμα(όχι βενζίνη ή πετρέλαιο) η φωτιά θα ναι πάρα πολύ μικρή(δεν θα ξεπεράσει σε έκταση μια μικρή πλάκα πεζοδρομίου..μετά το κάψιμο του οινοπνεύματος θα γίνει ακόμα πιο μικρή και θα σιγοκαίει για αρκετό διάστημα μυρίζοντας απαίσια φυσικά) και δεν θα ανοίξει ούτε "μύτη" ούτε "πετραδάκι" σε απόσταση 15 εκατοστών από τη φωτιά. 5 λεπτά υπόθεση..ούτε 5 λεπτά αν οργανωθεί καλά για να αποφευχθούν εμπλοκές στην όλη επιχείρηση. Με χρονόμετρο και ακρίβεια κινήσεων. Απόλυτο συγχρονισμό όπως μια ομάδα καταδρομών. Εννοείται ότι πρέπει να έχει προηγηθεί προσεκτική παρατήρηση της περιοχής, κατασκευή σχεδιαγραμμάτων, συνθηματικά σφυρίγματα κτλ.
    Αν τυχόν συμμετέχουν και κοπέλες ως τσιλιαδόροι σε μια τέτοια ομάδα ακόμα καλύτερα. Δυο καλοντυμένες κοπέλες, φίλες μεταξύ τους που φαινομενικά μιλάνε για άσχετα πράγματα μετά δήθεν από νυχτερινή διασκέδαση αλλά παρατηρώντας προσεκτικά (ως δεύτερη εξωτερική περίμετρος) δεν κινούν υποψίες παρά μόνο τον θαυμασμό των τυχαίων περαστικών φυσικά ίσως και κάποιας μικρής περιπόλου αστυνομίας που θα τύχει να περάσει διότι ο "έξω από δω" έχει πολλά πόδια :)(έχω δει άντρες των ΜΑΤ να κοιτάνε παρέα από κοπέλες που περνούσε τυχαία κοντά από τη κλούβα..εντάξει..ανθρώπινο είναι) Προσοχή στη λεπτομέρεια.
    Ένα παράδειγμα - φανταστικό σενάριο ανέφερα...έτσι μου ρθε. Για αυτό λοιπόν δεν χρειάζονται φωνές. Ας δούμε τι θα πράξει ο άνθρωπος. Εκλεγμένος δήμαρχος είναι στο κάτω κάτω.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. # Giorgos, foititis geoponias

    Bre Giorgo oraio to senario sou, alla to thema den einai an mporoume na katastrepsoume mia i dyo pinakides, alla to thema einai na mi deiksoume ston Kosmo oti eimaste ragiades kai glyfoume tous Tourkous metonomatontas tous dromous mas apo fobo gia na tous eksevmenisoume...

    Oso gia tin Dimokratia pou anafereis oti exoume, an nomizeis oti dimokratia mpori na arkei kai monon to 22%, tote symfono mazi sou.

    Tha mou peis oti emeis ekseftelisame prin liga xronia tin Diktatoria, giati oxi tora me ton GAP kai tin Dimokratia;;

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλα, δεν ειναι δυνατον να γινονται απαξιωτικα σχολια απο ανακριβη πληροφοριες καποιων αν μη τι αλλο ανιστοριτους και πνευματικα βλαμμενους.
    Απο που και ως που ρε ανωνυμε θα μιλησεις για τον ΑΡΗ, μια ομαδα που ειναι αηττητη απο τουρκικες ομαδες και οταν ειναι η μοναδικη ομαδα που εχει σηκωσει κυπελλο μεσα στην καρδια της τουρκιας και υψωσε την Ελληνικη σημαια μεσα στον ανδρο των γκριζων λυκων?
    Και που ξερεις εσυ οτι ιδρυθηκε απο εβραιους?
    Και που ξερεις εσυ οτι βγηκαν οπαδοι του ΑΡΗ εναντιον της εκδηλωσης Ποντιων?
    Μα ειναι δυνατον να προβοκαρουμε και να χαρακτηριζουμε μια ομαδα χωρις να ξερουμε τα στοιχειωδη.
    Αντε κανε μας την χαρη..
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Είναι γελοία αυτά που λέγονται για τον Άρη!αντίθετα ο ΠΑΟΚ έμπρακτα στήριξε τον Μπουτάρη ο οποίος έστω και με αστείο τρόπο τον ευχαρίστησε...Μερικές μέρες πριν τις εκλογές ο πολυχρονεμένος μας πασάς ο Κεμάλ Μπουτάρης τα έβαλε με τον Ηρακλή (γιατί άραγε...;) ενώ για τον Άρη εννοείται ότι τρέφει τα χειρότερα αισθήματα!
    Τώρα τα περί Ποντίων...ελπίζω οι αριστεροΠόντιοι της Τούμπας και Τριανδρίας και γενικά οι προσφυγικής καταγωγής κάτοικοι των δύο αυτών διαμερισμάτων να είναι ικανοποιημένοι που έβγαλαν τον Πασά Κεμάλ Μπουτάρη...

    εδώ η απάντηση του Ηρακλή στον κρασοπατέρα Μουσταφά Κεμάλ Μπουτάρη http://www.istorikathemata.com/2010/11/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. κυρ Γιάννη, κάτι διάβασα για προτομή του Κεμάλ στη Σαλονίκη και λοιπά... Πολύ φιλικά και αδελφικά.... αυτά τα πράγματα δεν είναι παιχνίδια.... στοιχίζουν... στοιχίζουν πάρα πολύ...δεν ζεις μόνος σου εδώ... είμαστε κι εμείς...και είμαστε πολλοί και πολύ θυμωμένοι με αυτά που ακούμε... έχε το υπ' όψιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πρός 20 Νοεμβρίου 2010 8:09 μ.μ.

    Τον χαρακτηρισμό "πνευματικά βλαμμένου" σου τον επιστρέφω. Ημουν στην παρούσα εκδήλωση, και οι οπαδοι του Αρη άλλον χωρο και άλλη μέρα δεν βρήκανε για να εκφωνήσουν συνθήματα.Ντροπή και σε εκείνους και σε εσάς που βρίζετε.

    20 Νοεμβρίου 2010 8:34 μ.μ.- Με αποχή 70% μάλλον άλλοι ψηφισαν Μπουτάρη και ΟΧΙ οι Πόντιοι. Εκείνοι λέω που θέλουν να στησουν αγαλμα στον Κεμάλ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ Xenokrates apo Bienni

    Έχεις δίκιο, το θέμα είναι να μην γίνει καν το άγαλμα ή η ταμπέλα αλλά νομίζω ότι οι συμβολικές πράξεις(χωρίς να ανοίξει ούτε "μύτη", ούτε πετραδάκι ούτε τζαμαρία) σε τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν την αντίθεση (του απλού λαού) με τις ραγιαδίστικες πρακτικές των διοικούντων. Δεν είναι πράξη ούτε Ακροδεξιών ούτε Αναρχικών. Είναι πράξη Εθνικής Υπερηφάνιας.Κανείς δεν θα μας κάνει γενίτσαρους για
    "300.000 τουρίστες". Είναι πράξη ηθικού, πράξη που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει πόσο μάλλον αν την εκτελέσουν νέοι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατόν ένας απόγονος Μικρασιατών ή Κωνσταντινοπολιτών ή Ποντίων ή οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας να δεχθεί άγαλμα του Κεμάλ ή δρόμο που θα φέρει το όνομα του. Θα είναι ισοδύναμο του: "Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω". Γιαταγάνι στους Μεμέτιδες όχι σκύψιμο του κεφαλιού! Καλύτερα πάνω σε παλούκι το κεφάλι παρά σκυμμένο!Θα σηκωθούν κι άλλα κεφάλια μετά που θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Πως το λένε. Τέλος.
    Ένα είναι σίγουρο, αν ο νέος δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος...κάνει κάτι τέτοιο δεν θα μείνει αναπάντητο σε καμία περίπτωση. Όλα έχουν ένα όριο. Εδώ φυσάει Βαρδάρης που ενίοτε ξηλώνει ταμπέλες και ρίχνει αγάλματα...ποιος μπορεί άλλωστε να τα βάλει με τη φύση?
    Και να σου πω και κάτι..αν σε πιάσει η αστυνομία χαλάλι στο κάτω κάτω...μπενάκης - βγαινάκης...αν σε ρωτήσει ο άλλος σε μια φιλική (σε γενικές γραμμές όσο γίνεται..δεν είσαι και τρομοκράτης ντάξει) "Γιατί το κανες παιδί μου?". Αυτός θα ναι ο ξεφτυλισμένος που θα τολμήσει να το ρωτήσει κιόλας, όχι εσύ. Ούτε απάντηση δεν αξίζει να του δώσεις.
    Άσε που αν σχεδιαστεί σωστά κάτι τέτοιο τρία λεπτά(και πολύ λέω) θα πάρει χρονομετρημένα. Τίποτα δεν θα πάει στραβά. Το θέμα είναι να υπάρχει απόλυτος συντονισμός και τόλμη. Σχεδιασμός με κάθε λεπτομέρεια μέχρι αηδίας δήλ. Γερμανικά συστήματα.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Προς αξιοτιμο γεωργιο φοιτητη γεωπονιας, Θεσσαλονικη)
    Ευχαριστω για την απαντηση σου στον "εξηυπνακια" που ειχε το θρασσος να θελει να με πουλησει στους Αλβανουςμαζι με την Κερκυρα(τον εαυτο του τον εχει πουλησει προ πολλου αλλωστε ξερουμε που)Παντως σιγουρα αδικεισαι στην Γεωπονικη! Η Ευελπιδων η και το Ιστορικο-Αρχαιολογικο χρειαζονται ανθρωπους σαν και εσενα!
    @Συλληπτηρια στους συμφοιτητες στο Σουανση για το καινουργιο τους δημαρχο(ετσι και αλλιως πλην εμου ολοι οι Ελληνες στο Σουανση ειναι Θεσσαλονικεις)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπράβο ρε με αποκάλυψες μπαγάσα!με βρήκες!σχολίαζω σ'αυτό το ιστολόγιο πολύ καιρό τώρα και ήρθε κάποιος...ανώνυμος να με μια απίστευτη λογική (δεν είναι το θέμα στην πρώτη σελίδα...) να πει ότι κρύβω κάτι ύποπτο.
    Τα περί αριστεροΠόντιων και Τουμπιωτών και Τριανδριωτών δυστυχώς τα λέω εξαιτίας των ποσοστών του Μουσταφά Κεμάλ Μπουτάρη στις περιοχές αυτές!Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί,απλά το είπα σε σχέση με την ιστορική μνήμη και την ευαισθησία που θα πρεπε να χουν άνθρωποι που οι πρόγονοί τους σφάχτηκαν με τον τρόπο αυτό...βέβαια είναι αλήθεια ότι το δημοσιογραφικό κατεστημένο δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα αυτό όπως με περηφάνια κάνει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δηλαδή όποιος θέλει να πολιτευτεί κ. Μπουτάρη πρέπει να είναι ξυρισμένος; Στ' αλήθεια τό 'χεις κοψει ή σε έχει κόψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε εξαιρετική ιδέα να κάνετε προσκυνηματικό τόπο του Κεμάλ τη Θεσσαλονίκη. Παίρνω λοιπόν τη σκυτάλη με την εξής ιδέα: Όπως γνωρίζετε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί και όχι μόνον, που πίνουν νερό στο όνομα του μεγάλου Φύρερ. Από όσο γνωρίζω ΔΕΝ υφίσταται τόπος λατρείας του μέγιστου ιστορικού αυτού προσώπου σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο στερώντας το δικαίωμα λατρείας σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Γνωστά αυτά θα μου πείτε. Θα σας θυμίσω όμως πως η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική πόλη που έκανε την "τιμή" η Wermacht να την καταλάβει. Σας θυμίζω επίσης τα γεμάτα θαυμασμό λόγου του Χίτλερ για τους Έλληνες πολεμιστές του 1941. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την δίωξη κανενός ναζί που έδρασε εγκληματικά και μάλιστα με το νόμο 3933 του 1959. Όπως επίσης δεν ζητήσαμε ποτέ πίσω το κατοχικό δάνειο εκτός από την πρώτη του δόση. Επειδή όπως δηλώσατε είστε ευαίσθητος στην ιστορική αλήθεια, με πρόφαση λοιπόν την ανάμνηση αυτών των πραγματικών ιστορικών (και όχι γιαλαντζί σαν το σπίτι του Κεμάλ) γεγονότων που αποδεικνύουν την ανυπόκριτη διαχρονική αγάπη της ελληνικής πολιτείας προς τον χιτλερικό -ναζιστικό βίο και πολιτεία, αδράξτε την μεγάλη οικονομική αυτή ευκαιρία και κάντε ένα μουσείο - τόπο λατρείας στα οποία θα αναφέρονται πράγματα σαν τα παραπάνω συσφίγγοντας έτσι περισσότερο τους δεσμούς και εξαλείφοντας μίση του παρελθόντος. Επίσης ας φιλοτεχνηθεί ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χίτλερ σε κάποια πλατεία αφιερωμένη σε αυτόν η οποία θα μετονομαστεί σε Αδόλφου Χίτλερ. Στο μουσείο θα τοποθετήσουμε (αφού αγοράσουμε από τους κατόχους τους στην Ινδία αν θυμάμαι) τις αυθεντικές ακουαρέλες που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος ο Χίτλερ ως ζωγράφος(έστω και αποτυχημένος). Υπάρχει λοιπόν ήδη το target group. Γιατί λοιπόν να μην μας αφήσουνε τα ωραία τους λεφτά τόσοι νοσταλγοί; Και μάλιστα Ευρωπαίοι; Πολύ σωστά και ώριμα σκέφτεστε και λέτε: "Τι μας νοιάζει ποιον θα προσκυνούν; Τα φράγκα να τους πάρουμε". Και μη μου πείτε πως θα υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις απ' τους εβραίους της πόλης σας –θύματα του Χίτλερ, γιατί αντιδράσεις του τύπου αυτού υπάρχουν ήδη και από τους Έλληνες της πόλης σας, που πρόσφυγες και απόγονοι θυμάτων του Κεμάλ είναι και αυτοί αλλά αυτούς ως ανοικτόμυαλος και υπεράνω άνθρωπος που είστε τους αγνοείτε. (Για να μην πω τίποτε άλλο). Είμαι στη διάθεσή σας να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την βέλτιστη οικονομική και πολιτιστική αξιοποίηση της ιδέας μου αυτής.
    Υ.Γ. Τυχών άρνησή σας στην πραγμάτωση της ιδέας μου θα την θεωρήσω βαθιά συντηρητική και αντιδραστική ως ρατσιστική που βλάπτει και τα οικονομικά συμφέροντα της πόλης.

    Ευχαριστώ
    Π. Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε εξαιρετική ιδέα να κάνετε προσκυνηματικό τόπο του Κεμάλ τη Θεσσαλονίκη. Παίρνω λοιπόν τη σκυτάλη με την εξής ιδέα: Όπως γνωρίζετε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί και όχι μόνον, που πίνουν νερό στο όνομα του μεγάλου Φύρερ. Από όσο γνωρίζω ΔΕΝ υφίσταται τόπος λατρείας του μέγιστου ιστορικού αυτού προσώπου σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο στερώντας το δικαίωμα λατρείας σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Γνωστά αυτά θα μου πείτε. Θα σας θυμίσω όμως πως η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική πόλη που έκανε την "τιμή" η Wermacht να την καταλάβει. Σας θυμίζω επίσης τα γεμάτα θαυμασμό λόγου του Χίτλερ για τους Έλληνες πολεμιστές του 1941. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την δίωξη κανενός ναζί που έδρασε εγκληματικά και μάλιστα με το νόμο 3933 του 1959. Όπως επίσης δεν ζητήσαμε ποτέ πίσω το κατοχικό δάνειο εκτός από την πρώτη του δόση. Επειδή όπως δηλώσατε είστε ευαίσθητος στην ιστορική αλήθεια, με πρόφαση λοιπόν την ανάμνηση αυτών των πραγματικών ιστορικών (και όχι γιαλαντζί σαν το σπίτι του Κεμάλ) γεγονότων που αποδεικνύουν την ανυπόκριτη διαχρονική αγάπη της ελληνικής πολιτείας προς τον χιτλερικό -ναζιστικό βίο και πολιτεία, αδράξτε την μεγάλη οικονομική αυτή ευκαιρία και κάντε ένα μουσείο - τόπο λατρείας στα οποία θα αναφέρονται πράγματα σαν τα παραπάνω συσφίγγοντας έτσι περισσότερο τους δεσμούς και εξαλείφοντας μίση του παρελθόντος. Επίσης ας φιλοτεχνηθεί ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χίτλερ σε κάποια πλατεία αφιερωμένη σε αυτόν η οποία θα μετονομαστεί σε Αδόλφου Χίτλερ. Στο μουσείο θα τοποθετήσουμε (αφού αγοράσουμε από τους κατόχους τους στην Ινδία αν θυμάμαι) τις αυθεντικές ακουαρέλες που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος ο Χίτλερ ως ζωγράφος(έστω και αποτυχημένος). Υπάρχει λοιπόν ήδη το target group. Γιατί λοιπόν να μην μας αφήσουνε τα ωραία τους λεφτά τόσοι νοσταλγοί; Και μάλιστα Ευρωπαίοι; Πολύ σωστά και ώριμα σκέφτεστε και λέτε: "Τι μας νοιάζει ποιον θα προσκυνούν; Τα φράγκα να τους πάρουμε". Και μη μου πείτε πως θα υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις απ' τους εβραίους της πόλης σας –θύματα του Χίτλερ, γιατί αντιδράσεις του τύπου αυτού υπάρχουν ήδη και από τους Έλληνες της πόλης σας, που πρόσφυγες και απόγονοι θυμάτων του Κεμάλ είναι και αυτοί αλλά αυτούς ως ανοικτόμυαλος και υπεράνω άνθρωπος που είστε τους αγνοείτε. (Για να μην πω τίποτε άλλο). Είμαι στη διάθεσή σας να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την βέλτιστη οικονομική και πολιτιστική αξιοποίηση της ιδέας μου αυτής.
    Υ.Γ. Τυχών άρνησή σας στην πραγμάτωση της ιδέας μου θα την θεωρήσω βαθιά συντηρητική και αντιδραστική ως ρατσιστική που βλάπτει και τα οικονομικά συμφέροντα της πόλης.

    Ευχαριστώ
    Π. Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Να σας ενημερώσω οτι τα γραφεία τελετών έχουν ήδη εγκαταστήσει κλιβάνους αποτέφρωσης.Δεν ξέρω τι περιμένουν ... ομως η εκκλησία κατάφερε να εισπράττει κανονικά τα τέλη του ενταφιασμού. "Για τα λεφτά τα κάνεις όλα" Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Προς Χρήστο Βούλγαρη

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τον Τζίμη δεν σχολιάζω. Όταν χρειαστεί ξανά μόνο τότε.
    Για το Ιστορικό- Αρχαιολογικό μου το χει πει ένας φίλος μου(για την ακρίβεια φίλος του καλύτερου μου φίλου) που είναι φοιτητής σε αυτό ότι αν πάω θα το τελειώσω σε τρία χρόνια αχαχα :) Υπερβάλει όμως. Όσον αφορά την Ευελπίδων... από μακριά και αγαπημένοι που λένε. Απλώς δεν είναι κάτι που θα το ήθελα για μια ζωή. Έφεδρος αξιωματικός ίσως ναι αλλά μόνιμος με τίποτα. Πάντως αγαπώ το αντικείμενο μου όπως και πολλοί άλλοι Γεωπόνοι που το αγαπούσαν αλλά έγιναν γνωστοί και ως «έκτακτοι» στρατιωτικοί. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    1)Χάινριχ Χίμλερ: Πριν γίνει αρχηγός των Waffen SS ήταν πτυχιούχος Γεωπόνος που ασκούσε κανονικά το επάγγελμα κιόλας!
    2)Άρης Βελουχιώτης: Πτυχιούχος Γεωπόνος πριν μπλέξει με τα αντάρτικα.
    3)Βρετανός έφεδρος Αξιωματικός(δεν θυμάμαι όνομα) που στη συνέχεια πήγε στους νεοσύστατους -τότε-Commandos ήταν επίσης πτυχιούχος Γεωπόνος! Το χα διαβάσει σε ένα ιστορικό περιοδικό του 1978(από τη βιβλιοθήκη του παππού μου…τεράστια)
    4)Ο Μίχαελ Βίτμαν, άσσος των Γερμανικών τεθωρακισμένων στον Β Παγκόσμιο πέθανε από βολές αντίπαλου άρματος μάχης σε ενέδρα. Οι βολές που τίναξαν στον αέρα το Tiger υπ αριθμόν 007 (εδώ γελάμε…ούτε Τζέιμς Μποντ να ταν δηλ) είχαν προέλθει από το άρμα του λοχία Γκόρντον και του πυροβολητή-σκοπευτή του, στρατιώτη Τζο Ήκινς (Joe Ekins), του 3ου Ουλαμού, “A” ίλη, της 1ης Επιλαρχίας “Northamptonshire Yeomanry”. Ήταν εξοπλισμένοι με άρματα Sherman VC “Firefly”(πυροβόλο 75mm), Γιατι το αναφέρω αυτό? Γεωπόνος του τι «φύτεψε» του Βίτμαν! Ο σκοπευτής-πυροβολητής του άρματος, στρατιώτης Τζο Ήκινς(Καναδός νομίζω) ήταν στην πολιτική του ζωή...φοιτητής Γεωπονίας που κατατάχθηκε εθελοντικά (όταν ξεκίνησε ο πόλεμος) πριν τον καλέσουν σε επιστράτευση!!! Ωστόσο ως πυροβολητής άρματος μάχης ήταν από τους καλύτερους. Γούρι του από την αρχή του πολέμου μέχρι το τέλος ήταν η φωτογραφία της κοπέλας του κολλημένη σε μια άκρη μέσα στο άρμα, κοντά του. Μετά από κάθε αρματομαχία σημείωνε στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ημερομηνία πολέμου και πόσα άρματα «καθάρισε». Σωστόοος. Ο Βίτμαν «έφαγε» τις βολές ακαριαία κοντά στον κινητήρα του άρματος(έξυπνη κίνηση από τον πυροβολητή διότι το Tiger ήταν θηρίο στη θωράκιση αλλά και στη δύναμη πυρός και δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος) με αποτέλεσμα να καούν καύσιμα και πυρομαχικά και να επακολουθήσει έκρηξη που τίναξε στον αέρα τον πύργο του Τiger. Τον καθάρισε ο συνάδελφος σαν ρεπανάκι :) Ο Βίτμαν με πυροβόλο των 88mm και ο Γεωπόνος με 75αρι αλλά μια χαρά τα κατάφερε :)

    Υπήρξαν κι άλλοι Γεωπόνοι που διέπρεψαν στον στρατιωτικό τομέα. Το χω ψάξει το θέμα. Πολλές συμπτώσεις. Ονόματα δεν θυμάμαι πιο πολλά απ’έξω νταξει. Όπως βλέπεις λοιπόν οι Γεωπόνοι τα πάμε καλά με τα «άρματα και τα χαντζάρια». Η Γεωπονία είναι μια καταπληκτική επιστήμη…μια στη φύση και μια με το μικροσκόπιο στο εργαστήριο. Δεν «μουχλιάζεις» μονίμως μέσα (όπως πχ οι φυσικοί αν είδες τη «σύγκρουση» μου με έναν φυσικό στο θέμα με τους αιώνιους φοιτητές)..σε χτυπάει το καθαρό αεράκι.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.