6/12/10

Ειρήσθω Υ.γ. (1) προς Θεομπαίχτη…

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ο Τ Α Ν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα ορθά ή λανθασμένα, ή εν μέρει ορθά και εν μέρει λανθασμένα, λογικά πάντα επιχειρήματα τής, τεκμηριωμένης με γεγονότα, επικριτικής αρθρογραφίας σου, οι επικρινόμενοι σπεύδουν ν’ αντιτάξουν εναντίον σου την προστυχιά, την ατιμία, την παλιανθρωπιά κι επιχειρούν τη συκοφαντική σου διαπόμπευση, την προσωπική εξύβριση και τη δολοφονία του χαρακτήρα σου, ΤΟΤΕ δύο κυρίως πράγματα φαίνονται εκ πρώτης όψεως:
Τ Ο ΠΡΩΤΟ πρέπει να το χαίρεσαι. Μην καβαλλήσεις όμως το καλάμι. Αποτελεί ένδειξη πόσο ισχυρή είναι η αρθρογραφία σου, πόσο δυνατά τα επιχειρήματά σου και τόσο τεκμηριωμένα τα συμπεράσματά σου, ΩΣΤΕ να μην μπορούν να βρουν υπέρτερης ισχύος επιχειρήματα, πειστικότερης λογικής απαντήσεις και ικανή απόκρουση των επικρίσεών σου, ΓΙ’ ΑΥΤΟ και καταφεύγουν στην ατιμία, στην ποταπότητα και στην παλιανθρωπιά. Για να σε κτυπούν με τέτοιο τρόπο, πολύ τούς σαστίζει η ικανότητά σου. Ή, η δική τους ανικανότητα…

Τ Ο ΔΕΥΤΕΡΟ να σε λυπεί πρέπει. Να σε θλίβει. Προπάντων, να σε ανησυχεί. Λύπη διότι, «συνάδελφοί» σου, που παρά τις πολιτικές διαφωνίες, πάντα ως φίλτατους εκτιμούσες, σεβόσουν και υπεράσπιζες το πρόσωπο και την αξιοπρέπειά τους, ΤΩΡΑ δείχνονται επιρρεπείς σε τόσο μεγάλη κακία και ατιμία. Θλίψη για το κατάντημα. Αλλά, προπάντων, να σε ανησυχεί.

Διότι ως δημοσιογράφος που έχεις μόνιμο καθήκον το δημόσιο συμφέρον, την προκοπή και τα δικαιώματα του λαού, την ουσιαστικοποίηση της λαϊκής κυριαρχίας και την ανάπτυξη της δημοκρατικότητας στον ανθηρότερο κι επιεικέστερο χαρακτήρα της, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να δεις ότι, αυτοί, έχοντας καβαλλήσει την ΕΞΟΥΣΙΑ, καθίστανται επικίνδυνα αδίστακτοι. Φτάνουν ως την παλιανθρωπιά.

Επομένως ο λαός, ο φιλελεύθερος και δημοκρατικός χαρακτήρας του πολιτεύματος, η ηθική στην πολιτική κι ο πολιτισμός του εντίμως πολιτεύειν, πρέπει να αυτοπροστατευθούν από την ΕΞΟΥΣΙΑ που δεν διστάζει να μετέρχεται ατιμία και παλιανθρωπιά. Διότι ξέρεις από την αυγή της ιστορίας (Θουκ.Δ-82 «πάντων δ’ αυτών αίτιον») ότι, τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν εκκολαπτήρια γενεσιουργικών αιτίων εμφύλιας πανούκλας. Γι’ αυτό μην παρασυρθείς να τούς απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα. Να εμπιστεύεσαι το λαό και βασίμως να ελπίζεις -επειδή ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ- ότι, ακόμα και η πλειοψηφία των οπαδών της σημερινής εξουσίας έχει τόση ανθρωπιά ώστε να φτύνει με αηδία τη δική τους παλιανθρωπιά.

Ε Κ ΔΕΥΤΕΡΑΣ όψεως, μην καβαλλήσεις εσύ το καλάμι της δήθεν «μόνης ορθότητας», λόγω της δικής τους αναξιότητας. Διότι πάντα, πάνω από την εκάστοτε αλήθεια υπάρχει -και πρέπει διαρκώς να την αναζητείς- η αληθέστερη αλήθεια…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

7 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε τελικη αναλυση οι ασκουντες την 4η εξουσια (οπως και οι ασκουντες την καθε εξουσια) πρεπει να ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ οτι ειναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του ΛΑΟΥ ΜΑΣ και οχι τα αφεντικα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΛΑΖΑΡΕ ΚΑΛΙΚΑΝΖΙΑΡΕ ΜΑΥΡΕ ΠΗΓΕΝΕ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΖΤΙΑΜΕ ΕΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΙΠΑΡΤΟ ΝΙΚΙΦΟΡΟ,ΛΟΧΑΓΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΡΟΤΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΟΣ ΔΕΝ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πουν μαθε να γραφεις αγορι της κονγκολιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.