10/12/10

Στόχος του Μπουτάρη 300.000 Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη


ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
«Δεν πρόκειται να μετονομάσω την Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Δε θα στήσω μνημεία για την επανάσταση των Νεότουρκων».
Είναι δηλώσεις που έκανε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης χτες το απόγευμα, απευθυνόμενος σε ακροατήριο Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων από το βήμα της ημερίδας που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο.

Οι απόψεις του για τα συγκεκριμένα θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις και παρόλο που είχε δώσει διευκρινίσεις, θεώρησε σκόπιμο λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στο δήμο να αποσαφηνίσει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του. Χτες μίλησε πολύ πιο συγκεκριμένα και για τα σχέδιά του από τη θέση του δημάρχου, ανακοινώνοντας ότι στόχος του είναι στο τέλος της θητείας του να είναι «τουλάχιστον 300.000 οι Τούρκοι επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη».

«Θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου και κάτι παραπάνω για την ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία από την Καστοριά και την Αλεξανδρούπολη έως την Κωνσταντινούπολη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναδρομή
Εξηγώντας τη δική του οπτική σε αυτόν τον τομέα, ο κ. Μπουτάρης έκανε μια σύντομη αναδρομή στα 2.500 της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία 500 χρόνια τα ίχνη τους στην πολυπολιτισμικότητά της και ο εβραϊκός και ο μουσουλμανικός πολιτισμός. Υπενθύμισε πως ο Κεμάλ Ατατούρκ ανδρώθηκε στην πόλη, ότι η εξέγερση των Νεότουρκων ξεκίνησε από εδώ, ενώ συμπλήρωσε ότι και ο γνωστός Τούρκος λόγιος «Ναζίμ Χικμέτ είναι Θεσσαλονικιός», για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε μια ιστορική πραγματικότητα, όπως κι αυτοί τη σέβονται όταν εμείς πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη», επισήμανε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να μετονομάσει την Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Οπως σημείωσε η πρότασή του αφορούσε στη μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου, που είχε άλλωστε το όνομα του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους από το 1938 έως το 1955, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παρερμηνία
Χτες, μίλησε για παρερμηνεία των θέσεών του και λάσπη που δέχτηκε, επέμεινε, ωστόσο, στον πυρήνα της βασικής του φιλοσοφίας που είναι η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω της προσέλκυσης νέων επισκεπτών. Την προηγούμενη χρονιά, οι αφίξεις Ελλήνων στην Τουρκία άγγιξαν τις 570.000 και Τούρκων προς την Ελλάδα τις 145.000, είπε. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές που θα δώσουν αυτήν την ώθηση, σχολίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι με τις δυνατότητες που δίνει ο «Καλλικράτης» μπορούν να αντιμετωπιστούν διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα διευκολύνει την επιχειρηματική συνεργασία των δύο πλευρών.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

30 σχόλια:

  1. "Υπενθύμισε πως ο Κεμάλ Ατατούρκ ανδρώθηκε στην πόλη, ότι η εξέγερση των Νεότουρκων ξεκίνησε από εδώ, ενώ συμπλήρωσε ότι και ο γνωστός Τούρκος λόγιος «Ναζίμ Χικμέτ είναι Θεσσαλονικιός», για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε μια ιστορική πραγματικότητα, όπως κι αυτοί τη σέβονται όταν εμείς πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη», επισήμανε."
    ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΚΕΜΑΛ!! Και το χειρότερο;Λέει κυνικά πως ναι, τους έσφαξε τους Πόντιους (Λες και δεν υπήρξαν και οι δολοφονίες Μικρασιατών.Αλήθεια αυτοί που είναι;Δεν ακούγονται καθόλου)ο Κεμάλ,αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΝΕ ΜΥΝΗΣΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ 300000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;Θα επιδιώξει διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας για τους Τούρκους;Γιατί όχι Ρώσοι αλλά συγκεκριμένα Τούρκοι;
    Δεν μπορούμε όλοι εμείς που διαφωνούμε με την πολιτική του ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΣΗ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o ψωμιαδης του εκοψε τον βηχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κυριος μπουταρης εχει ΑΔΙΚΗΘΕΙ!! ενω θα επρεπε να ειναι δημαρχος στην αθηνα και να διοργανωνει συναυλιες με τον ...δεσποτη (ΟΧΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ)Αθηνων Ιερωνυμο στην εκκλησια του Αγιου Παντελεημονα ,ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ!! ναι καταταδεχεται να γινει δημαρχος σε μια επαρχιακη πολι και το αποτελεσμα ποιο ειναι? τον λοιδορειται τον καημενο χωρις να το αξιζει.ΑΛΛΑ πισω εχει η αχλαδα την ουρά.Θα σας δειξει ολους εσας πως μια Ελληνικη πολι γινεται ΔΙΕΘΝΗΣ σε χρονο ρεκορ(κριμα να μην ζει και ο καημενος ο Μπεναρογια να θαυμασει τον διαδοχο του!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Άσε μ’ρέ Γιάννη την «Αποστόλου Παύλου», τους 300.000 τούρκους «τουρίστες» και τ’ άλλα ημίμετρα… και μετονόμασε -μια και καλή- τη’ Θεσσαλονίκη σε «Νέα Μέκκα», για νά ’χεις 3.000.000 -τουλάχιστον- προσκυνητές.
    Το 1955 που έπαψε να λέγεται οδός Κεμάλ Ατατούρκ (Mustafa Kemal Atatürk), δε’ σου λέει, δε’ σου θυμίζει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ημερομίσθιο 10 με 20 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση στην Κωνσταντινούπολη και που θα έρθουν δηλαδή τι θα ξοδέψουν; Δεν το σκέφτεται αυτό ο κύριος δήμαρχος και όλοι αυτοί οι ανόητοι που ψάχνουν τουρίστες στην Τουρκία; Αν θέλεις να ανοίξεις δρόμους και επαφές ψάχνεις για εκείνους που είναι είτε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση είτε έχουν καλύτερες οικονομικές προοπτικές μελλοντικά να σε ξεπληρώσουν δημιουργόντας τουριστικές υποδομές. Δεν ψάχνεις τους αιωνίως αναπτυσσόμενους και αιωνίως υπανάπτυκτους. Πάντως το παράδειγμα Μπουτάρη είναι πολύ χαρακτηριστικό πως ο ελληνικός λαός επιλέγει ανθρώπους με μόνο κριτήριο το επικοινωνιακό και όχι την ουσία των λόγων των πολιτικών. Γι’ αυτό έχουμε τα χάλια που έχουμε σαν κρατική οργάνωση.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παλινόρθωση του φασισμού, με 'προοδευτικό' πρόσωπο.
    Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μπουτάρης ότι αυτά που λέει αποτελούν νομιμοποίηση του φασίστα-σφαγέα Κεμάλ και ότι ισοδυναμούν με δικαίωση του Αδόλφου Χίτλερ;
    Αναρωτιέμαι, οι Ιουδαίοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές αθλιότητες;
    Δεν γνωρίζουν ότι ο Κεμάλ ήταν δάσκαλος του Χίτλερ στο θέμα της Γενοκτονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι καιρό τώρα που προσπαθώ έμμεσα να πώ ένα πράγμα .Ξεκίνησε με ένα δημοσίευμα της Καθημερινής της Κύπρου σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό επιχειρηματικό κεφάλαιο επιθυμεί διακαώς τον υπερκερασμό των "προβλημάτων" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ακολούθησαν δημοσιεύματα αναφορικά με "κινήσεις" ελληνοτουρκικής προσέγγισης στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών καθώς και με το θέμα της βίζας σε Τούρκους Πολίτες.

    Μπροστά στο οικονομικό συμφέρον η Ελληνική επιχειρηματική ελίτ για μια ακόμη φορά απεμπολεί κάθε έννοια εθνικής συνείδησης.

    Ακολούθησε η επίσημη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Δημοσιογράφων με τον Ερντογάν πράγμα που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η Ερντονολαγνεία και Οθωμανολαγνεία θα περάσει μέσα απο τα κανάλια ενημέρωσης και επικοινωνίας σαν το απόλυτο φυσιολογικό γεγονός.

    Η προσπάθεια να περάσει στην κοινωνία η εθνική αποδόμηση συνεχίζεται στον εκπαιδευτικό τομέα παρά την απομάκρυνση Δραγώνα , αναφέρομαι στο μάθημα της Ιστορίας και στην προσπάθεια να ισοσκελιστούν τα θύματα με τον βάρβαρο κατακτητή λεηλάτη.

    Τέλος η επίσκεψη Μπακογιάννη στην Τουρκία έδωσε μια ακόμη πολιτική στήριξη στο εγχείρημα αυτό.περνάει στα ψιλά η προσπάθεια ενταφιασμού της συνθήκης της Λωζάννης με την αναγνώριση μειονοτικών ενώσεων στην Ελλάδα, που άλλες φέρουν την ένδειξη «τουρκικός» και άλλες όχι.


    Η κίνηση Μπουτάρη λοιπόν αποτελεί φυσικό επακόλουθο και όχι αρχή της κίνησης αυτής για Ελληνοτουρκική προσέγγιση εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων σε όφελος του Ελληνικού και Διεθνούς κεφαλαίου

    Αδέρφια προσέχετε ο Μπουτάρης ως φαινόμενο πλασάρεται στο προσκήνιο προκειμένου να συγκεντρωθεί η προσοχή της κοινής Γνώμης εκεί. Είναι το Δόλωμα και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί. Πρέπει να αναζητήσουμε και να αποκαλύψουμε όλους αυτούς τους οικονομικούς παράγοντες που κινητοποιούν
    Τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10:58,

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ.

    ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;
    ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΙΑΤΣΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ;

    ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΕΦΤΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ποιος είναι ο πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει νάβρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουνε μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουνε τα κεφάλαιά τους από τη χώρα ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»

    Κράτα το Γιώργη σε μια άκρη του μυαλού σου η Ιστορία την έχει επιβεβαιώσει την σκέψη αυτή άπειρες φορές στον Ελλαδικό Χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 8:44 π.μ.

    >ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΚΕΜΑΛ!!<

    Για τον Τούρκο, το σπίτι του Κεμάλ είναι ιερός τόπος, αν δεν είναι ισλαμιστής. Δεν συγκρίνει ο Μπουτάρης τίποτε. Διάβαζε σωστά.
    Έπειτα, αφού υπάρχουν τόσοι Πόντιοι και άλλοι πρόσφυγες στην Θ/νίκη, γιατί εξελέγη ο Μπουτάρης;

    @ Ελευθέριος Β.

    Υπάρχουν και άνθρωποι στην Πόλη και όχι μόνο, οι οποίοι είναι πολύ πλούσιοι. Ο Μπουτάρης, προφανώς τους πλούσιους αυτούς θέλει να προσελκύσει.

    @ skal

    >Αναρωτιέμαι, οι Ιουδαίοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές αθλιότητες;<

    Αν έχουν μαγαζιά και θέλουν να δουλέψουν, χέστηκαν τίνος δάσκαλος ήταν ο Κεμάλ. Πρακτικά μυαλά. Κοιτάζουνε το σήμερα και όχι το χθες.


    Δικηγόρος του Διαβόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Τούρκοι σέβονται την μνήμη και την ιστορία της Κωνσταντινούπολης? Γιατί έδωσαν στο δρόμο που βρίσκεται το Πατριαρχείο στο Φανάρι το όνομα του σουλτάνου που κρέμασε στην αγχόνη τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον πέμπτο?Στον παρακείμενο δρόμο στο Πατριαρχείο γιατί δώσαν το όνομα του Αχμέτ Σαδίκ βουλευτή της ελληνικής Θράκης?
    Είναι τυχαία η ονοματοδοσία των δρόμων μπροστά στο Πατριαρχείο απο πλευράς Τούρκων?

    Μπορεί να μας απαντήσει σε αυτές τις απορίες ο κυρ Μπουτάρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο εσύ Γιάννη έχεις τα κότσια και το θάρρος να το κάνεις. Υπάρχει μία ανεκμετάλλευτη βιομηχανία που βρίσκεται στην παρανομία αλλά τζιράρει μεγάλα κέρδη. Κάνε την υπέρβαση και φτιάξε το Άμστερνταμ του Νότου στη Θεσσαλονίκη!
    Είναι δεδομένο ότι θα χ***με στο τάληρο. Δεν μιλάμε μόνο για νταφου αλλά και για κοκορέτσια, χάπυ, σπιντάκια, κανταΐφια, τα πάντα όλα.
    Δηλαδή οι Ολλανδοί είναι πιο έξυπνοι; Φέρε την πρόοδο στην πόλη Γιάννη.
    Και έπειτα προχώρα στο άλλο μεγάλο βήμα, ξέρεις αυτό που τώρα δειλά δειλά κάνουν οι Ολλανδοί. Ξέρεις τι λέω… Αυτό με τα παιδάκια όπως μόνο ο σύντροφος Κον Μπεντίντ μπόρεσε να εξωτερικεύσει.
    Έλα Γιάννη, προχώρα! Ξέρεις πόσα στρέμματα κάπνισα μέχρι να πάρω την απόφαση να σε ψηφίσω;
    Boutari Salonica Junk Fun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τελευταίο διάστημα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δέχθηκε σφοδρή επίθεση. Όσοι νομίζουν πως ο Μπουτάρης κέρδισε εξαιτίας της κόντρας του με τον Άνθιμο είναι φυσικά γελασμένοι. Η κόντρα εξάλλου δεν είναι καινούρια. Ο φόβος και ο τρόμος των νεοταξιτών, είναι μήπως και ξεπηδήσει από την ανεξέλεγκτη Ιεραρχία των Μητροπολιτών ένας νέος Χριστόδουλος,
    Ήδη χθες ο πρώην στενός συνεργάτης του Σημίτη και στενότατος φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη Αλέκος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για μείωση του κράτους κατά 30%. Μέσα σε όσα πρέπει να μειώσουμε είναι και οι Μητροπόλεις.
    Οι επιθέσεις εναντίον των Μητροπολιτών που έχουν λόγο αντίθετο από αυτό του Μητροπολίτου (κατά τη δική του δήλωση) Αθηνών, θα διωχθούν με τον χειρότερο τρόπο. Ιδίως ο Άνθιμος που δέχθηκε τελευταία λυσσαλέα επίθεση από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το χειρότερο είναι πως δεν κρύβουν τους λόγους της επίθεσης, όπως άλλοτε που προέβαλαν την προοδευτικότητα και τον εκσυγχρονισμό. Το όργανο των νεοταξιτών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας είπε επί λέξη πως δεν μπορεί να ακούει έναν παπά να λέει πως η Μακεδονία είναι Ελληνική.
    Του αρέσει να ακούει ότι η Μακεδονία είναι σκοπιανοβουλγαρική.Εκεί δεν έχει αντίδραση.

    Ο Μητροπολίτης Άνθιμος σε λίγες ημέρες θα δεχθεί και νέες επιθέσεις που θα αφορούν την ηθική του υπόσταση για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ο προφανής. Να καταστεί ανάξιος ως Επίσκοπος στα μάτια των πιστών και μη και ο δεύτερος να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, με ένα σκάνδαλο, για να μοιραστεί η δημοσιότητα και ο θόρυβος για την οικονομική και πολιτική κατάρρευση της χώρας την οποία τόσο καλά υπηρετούν ανδρείκελα σαν τον Μπουτάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το χίουμορ που οι επιλεκτικοί ραδιοαρβηλάδες δεν τολμούν ή δεν θέλουν να κάνουν:

    Το θέμα με την πρόθεση του Μπουτάρη να φιλοτεχνήσει μνημείο του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη ,για αύξηση του τουριστικού ρεύματος, δεν λέει να κοπάσει.
    Εκατοντάδες οι προτάσεις που έρχονται στο πολιτικό του γραφείο για ανέγερση και άλλων μνημείων που θα τονώσουν τον τουρισμό της συμπρωτεύουσας.
    Διαλέξαμε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

    Η Λευκή Αδελφότητα της Ν.Καρολίνας USA προτείνει στον νέο Δήμαρχο Θεσ/νίκης την ανέγερση μνημείου του Αγνώστου Κού Κλουξ Κλάνερ (ή εν συντομία Κλάϊν Μάϊν) δεσμευόμενοι πως θα το επισκέπτονται πάνω από 673.221 άτομα τον χρόνο.

    Η Ελεύθερη Σεξουαλική Κτηνοβατική Κίνηση (Ε.ΣΕ.Κ.ΚΙ.) μέσω του Ελληνικού παραρτήματός του “έλα ένα βράδυ στο Χαϊδάρι να σε πηδάν 10 γαϊδάροι” προτείνει την δημιουργία μνημείου στην Θεσ/νίκη (δίπλα από αυτό του Κεμάλ) όπου θα αναπαρίστανται τα κάκαλα μιάς αρκούδας ή το παλαμάρι ενός γαϊδάρου με την δέσμευση πως πάνω από 2.000.000 άτομα, από την παγκόσμια κτηνοβατική κοινότητα, θα το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

    Η Παγκόσμια Κοινότητα των Μπανιστιρτζίδων “ η κλειδαρότρυπα” σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κίνηση Επιδειξιών “η γκαμπαρντίνα” προτείνει την ανέγερση μνημείου στην Θεσ/νίκη (με άγνωστη θεματολογία ούτως ώστε να έχει ενδιαφέρον) για να καταστεί η πόλη τόπος προορισμού των εκατομμυρίων μελών τους.

    Η Οργάνωση Κοπρολάγνων Β.Ημισφαιρίου “όσο πιό μαλακό τόσο πιό καλό” παρακαλεί την νέα δημοτική αρχή, στα πλαίσια της προοδευτικής της ευαισθησίας , να φιλοτεχνήσει μία χέστρα με εικαστική παρέμβαση αληθινών κοπράνων (δείγμα υπερσουρεαλιστικής-μεταμοντέρνας αντίληψης της τέχνης) ώστε τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της να καθιερώσουν την Θεσ/νίκη ως must προορισμό (θα δίδεται και “χατζιλίκι” στους επισκέπτες με το πρόθεμα “Κουραδο”, π.χ. σε λένε Βουτάρη; μόλις επισκέπτεσαι το μνημείο θα λέγεσαι Κουραδοβουτάρης..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εαν καποιος ΑΣΥΝΙΔΗΤΟΣ πληρωνοταν παρα πολυ καλα για μια δουλια ,πιστευω θα εκανε τα παντα,για τα αφεντικα του!!!!!!εσεις γιατι απορειται με την ντορα-τον αντωνη-τον γιοργο-τον κοστα-τον γιοργο ,και καποια αλλα παιδια.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,-----------ΤΥΧΑΙΟ......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ??????????(ψαξε την ιστορια και θα δεις )Μην αποριτε με αυτους,να αποριτε με μας!! πως τους κραταμε ακομη???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΕΦΤΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    10 Δεκεμβρίου 2010 11:29 π.μ.


    όπως και να το κάνουμε,στις ανθρώπινες κοινωνίες και με τον τρόπο που αυτές λειτουργούν, οι εχθροί ΔΕΝ είναι μόνο ταξικοί,για να χρησιμοποιήσω,προσφιλείς σου κασσέτες,

    η ιστορική πείρα αποδεικνύει συνεχώς ότι αυτοί που θα πάρουν την εξουσία,για να την διατηρήσουν,θέλουν μετά να σου αλλάξουν τα μυαλά,να τα κάνουν σαν τα δικά τους,δηλαδή ιδέες,θρησκεία,γλώσσα,

    οπότε

    καλύτερα ο Έλληνας λεφτάς(αρκεί να μην είναι οθωμανολάγνος,οπότε σ'αυτήν την περίπτωση δεν θα διέφερε από τον Τούρκο λεφτά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ 300000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

    Θα επιδιώξει διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας για τους Τούρκους;Γιατί όχι Ρώσοι αλλά συγκεκριμένα Τούρκοι;


    8:44,έχεις απόλυτο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τους πάρεις σπίτι σου ρε ΕλληνοΝτονμέ!!!
    Γιάννη πρόσεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Πάντως το παράδειγμα Μπουτάρη είναι πολύ χαρακτηριστικό πως

    ο ελληνικός λαός επιλέγει ανθρώπους με μόνο κριτήριο

    το επικοινωνιακό και όχι την ουσία των λόγων των πολιτικών."


    σωστό,πολύ καλή διατύπωση,Ελευθέριε Β,
    δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων χάφτει οτιδήποτε στηρίξουν τα μεγάλα ΜΜΕ,κανάλια,εφημερίδες,περιοδικά και τα όργανά τους -μεγαλοδημοσιογράφοι,τηλεπαρουσιαστές με χιούμορ αλλά πάντα χρησιμοποιούμενο για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες και... οικονομικές απολαβές.

    Βέβαια,να σου πω ότι υπάρχουν Τούρκοι που έχουν χρήματα για τουρισμό,αλλά αυτοί είναι λίγοι και μάλλον θα προτιμήσουν να τα ξοδέψουν σε Μύκονο και Σαντορίνη,από Ελλάδα ή σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και όχι στη Θεσσαλονίκη.Και τι να ψωνίσουν από Ελλάδα;Δεν παράγουμε τπτ εδώ κι αυτά που εισάγουμε,στη χώρα τους τα έχουν φθηνότερα.

    Σε κάθε περίπτωση,οι Ρώσσοι που αναφέρει άλλος σχολιαστής, είναι πολύ καλύτερη περίπτωση τουριστών(τους προσελκύουμε ευκολότερα, χωρίς συγχρόνως να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας και τις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις ως πόλη και χώρα) και είναι και μεγαλύτερη αγορά!

    Αλλά ο Μπουτάρης εκτελεί διαταγές άνωθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δικηγόρος του Διαβόλου(ΜΟΛΩΧ)
    10 Δεκεμβρίου 2010 11:47 π.μ
    "Για τον Τούρκο, το σπίτι του Κεμάλ είναι ιερός τόπος, αν δεν είναι ισλαμιστής. Δεν συγκρίνει ο Μπουτάρης τίποτε. Διάβαζε σωστά.
    Έπειτα, αφού υπάρχουν τόσοι Πόντιοι και άλλοι πρόσφυγες στην Θ/νίκη, γιατί εξελέγη ο Μπουτάρης;"

    ΣΤΑ @ΡΧΙ@ΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ, ΕΣΥ Ή Ο ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΊ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ.ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΤΟΝΜΕΣ.
    ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ-ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ, ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΟΛΕΡΑ,ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ, ΜΟΛΩΧ Ε ΜΟΛΩΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι με τις δυνατότητες που δίνει ο «Καλλικράτης»


    όχι δε θα ήταν αισιόδοξος για τον Καλλικράτη!


    «Θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου και κάτι παραπάνω για την ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία από την Καστοριά και την Αλεξανδρούπολη έως την Κωνσταντινούπολη»

    πώς την έχει δει,πρωθυπουργός Βορείου Ελλάδος;


    "ο κ. Μπουτάρης έκανε μια σύντομη αναδρομή στα 2.500 της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία 500 χρόνια τα ίχνη τους στην πολυπολιτισμικότητά της και ο εβραϊκός και ο μουσουλμανικός πολιτισμός."

    και ο ναζιστικός κ.Μπουτάρη,γιατί κάνετε διακρίσεις;
    εσείς είστε προοδευτικός,αντιρατσιστής και σύγχρονος άνθρωπος,

    γιατί δεν αγαπάτε τους Γερμανούς του Χίτλερ κι αγαπάτε μόνο τους ισλαμο-κεμαλο-Ασιάτες εισβολείς και τους καλεσμένους τους,τους Ισπανοεβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Την προηγούμενη χρονιά, οι αφίξεις Ελλήνων στην Τουρκία άγγιξαν τις 570.000 και Τούρκων προς την Ελλάδα τις 145.000, είπε."


    Εκτός από τη διαφορά στο βιοτικό επίπεδο των δύο λαών,

    ξεχνά -ηθελημένα πάντα,

    το πιο σημαντικό:

    η Τουρκία περιλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ,
    για όλον το χρόνο,ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,

    (είτε από άποψη ιστορικών μνημείων,γεωγραφικής ομορφιάς και μοναδικότητας δηλ.Βόσπορος,είτε φθηνής αγοράς,είτε συνδιασμός όλων αυτών)

    η Ελλάδα δεν έχει κάτι τέτοιο.

    Η Ελλάδα,έχει κυρίως θάλασσα για το καλοκαίρι, την οποία θάλασσα φρόντισαν κάποιοι να δώσουν και στους νεοκατασκευασθέντες το '22,Τούρκους,οπότε πόσοι Τούρκοι και πόσο ανάγκη, έχουν αυτοί να έρθουν εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΦΗΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΟΓΛΟΥ ΚΕΜΑΛ.

    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟΥ,ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ,
    "ΓΕΝΙ ΡΑΚΙ"!
    ΟΜΗΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είχανε και έχουν των τηλεοπτικό επιβήτορα Ψωμιάδη και τώρα αποκτήσανε και Μπουτάρη ... μα καλά τι πίνουν εκεί πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ....μα καλά τι πίνουν εκεί πάνω;

    Ζαγουράκη! Δεν πίνεις νιρό, πίνεις βιλούδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είχα ακούσει ότι από το τέταρτο δημοτικό διαμέρισμα(στο οποίο κατοικώ αλλά δεν ψηφίζω εδώ) είχε πάρει ψήφους οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην νίκη του. Όσο σκέφτομαι ότι το μέρος που κατοικώ, τον έβγαλε δήμαρχο μου ανάβουν τα λαμπάκια. Θα κριθεί πάντως εκ του αποτελέσματος. Ας μην τον "κράζουμε"(αν και δίνει κάποια άσχημα σημάδια σε κάποια πράγματα). Πάντως δεν ξέρω τι θα κάνει με τους "300.000 τουρίστες"(ας τους τηλεφωνήσει έναν έναν να ρθουν αν θέλει τι να πω άλλο δηλ...λες και δεν υπάρχουν άλλοι λαοί με πιο πολύ χρήμα να στοχεύσουμε εκεί) αλλά δρόμους και μνημεία να τα αφήσει ήσυχα γιατί εδώ φυσάει αέρας...Βαρδάρης που τα σαρώνει όλα...μπορεί καποιο βράδυ μέσα σε τρια λεπτά το πολύ να τα ξηλώσει ξαφνικά. Ποιος τα βάζει άλλωστε με την φύση?
    Να κοιτάξει να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη μέσω βελτίωσης των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσίών στους πολίτες σε τομείς όπως: η αποκομιδή σκουπιδιών, ποδηλατόδρομοι, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο χωρίς να φοβηθεί να συγκρουστεί ευθέως και με κρατική πυγμή με διάφορα συμφέροντα που κάνουν τη πολή μπαχαλο σε αυτό τον τομέα(ή είναι ή δεν είναι "αρχηγός"? Να επιβληθεί τελείωσε..να βάλει τάξη με συνοπτικές διαδικασίες, εκλέχθηκε και έχει την λαϊκή εντολή),χώρους στάθευσης, ποδηλατόδρομοι, δημοτικές βιβλιοθήκες, χώρους άθλησης, συσίτια αστέγων, δημοτική μέριμνα για ναρκομανείς, να βάλουν και κανα δεντράκι και παρτέρια με λουλούδια κτλ στα σχολεία που τα βλέπω και είναι τα ίδια χάλια μια ζωή τσιμέντο τσιμέντο τσιμέντο καταθλιπτικά με κάγκελα ψηλά λες και είναι ο Κορυδαλλός, να φροντίσει για τα δημοτικά νηπιαγωγεία να παρέχουν πιο υψηλού επιπέδου φροντίδα και για μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας να βοηθιούνται οι γυναίκες που εργάζονται να κάνουν και κανα μπόμπιρα παραπάνω (να πληθαίνουν οι φοιτητές και οι φαντάροι)...να βάλει τάξη στη πόλη. Ένα σωρό προβλήματα υπάρχουν. Αυτός ασχολείται με Ελληνοτουρκική "φιλία από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καστοριά" και πράσινα άλογα. Μνημεία, μετονομασίες δρόμων και πολλά πολλά "προοδευτικά" με τους Τούρκους όχι...γιατί φυσάει Βαρδάρης και θα πάρει παραμάζωμα και τις ταμπέλες και τα μνημεία και τους "300.000 Τούρκους τουρίστες" για να μην πω και το όλο το δημαρχείο μαζί. Φωνή λαού=οργή θεού. Να το ξέρει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειδικά αν η φωνή είναι νέων ανθρώπων.
    Όλοι ξέρουμε ότι ο Άνθιμος πετάγεται σαν την καρακάξα(Μητροπολίτες δεν τους χωνεύω καθόλου..μόνο μερικούς απλούς παπάδες) και ανακατέβεται στην πολιτική(ξεφεύγει από τα όρια) αλλά λέει και σωστά σε κάποια πράγματα και αυτά τα φυλάμε ως κορη οφθαλμού ως απόγονοι Πολιτών, Μικρασιατών και Ποντίων(και γενικά όλοι οι Έλληνες ασχέτως τόπου καταγωγής..ο Ελληνισμός ένας είναι). Είναι πρόκληση να μας φέρει στην πόλη μας μια ταμπέλα(ή ένα μνημείο) "Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ"΄(ή σχετικό με Νεότουρκους γενικά) και να την βάλει στο δρόμο που θα τύχει να περνάμε. Δεν θέλει πολύ..κοπανάς δυο τρια σφηνάκια (για να τα εντοπίσουν στο αλκοτέστ λίγο πάνω από το όριο) και τα ξηλώνεις...αν σε πιάσουν κάνεις τον "χαμένο" ή τους "χαμένους" (ανάλογα πόσους θα πιάσουν..αν προλάβουν και τους πιάσουν) έχεις και το ακαταλόγιστο(λόγω αλκοόλ) και με έναν καλό δικηγόρο τελείωσε η υπόθεση. Την μια μεθυσμένοι, την άλλη χαρτί από μιλημένο ψυχολόγο, την άλλη "πλάκιτσα" νεαρών("Παιδιά είναι, τα άλλα τα αναρχικά τα παιδιά πως είναι παιδιά και σπάνε το πανεπιστήμιο και καίνε τα πάντα μέσα χωρίς να τα αγγίζει κανείς...άλλα παιδιά εκείνα άλλα αυτά? Ή μήπως τα ακροδεξιά παιδιά που δέρνονται με τα αναρχικά παιδιά είναι ανώτερα από 3-4 καθημερινά απλά παιδιά που ξήλωσαν "μεθυσμένα" μια ταμπελίτσα?Παιδιά είναι κι αυτά") κ.α. Ένα σωρό ιδέες μπορούν να υπάρξουν δηλ. Θέλει να τεστάρει τη νεολαία?(δεν λέω κάνουμε και μ@κ@κίες αλλά νέοι είμαστε θα μάθουμε). Να αφήσει ήσυχη την Ελληνοτουρκική "φιλία" και να κοιτάξει τα προβλήματα της πόλης μας. Τέλος over.

    ΥΓ: Μια που μιλάμε για Τούρκους τουρίστες κτλ δείτε το παρακάτω βίντεο. Είναι παλιό κωμικό βίντεο αλλά πολλά που λέει ισχύουν και σήμερα.Προσπαθούσε η καημένη η εκπομπή και οι συντελεστές αυτής(με τον δικό τους μοναδικό χιουμοριστικό και πατριωτικό ταυτόχρονα τρόπο) να ξυπνήσει τον κόσμο αλλά μάταια.
    http://www.youtube.com/watch?v=oedTb_3apCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Όλοι ξέρουμε ότι ο Άνθιμος πετάγεται σαν την καρακάξα(Μητροπολίτες δεν τους χωνεύω καθόλου..μόνο μερικούς απλούς παπάδες)... "


    Καρακάξα είσαι εσύ,Γιώργο φοιτητή,

    ο Άνθιμος είναι όαση μέσα στα ελληνικά ΜΜΕ,
    κι αυτά που λέει τα λένε πολλοί Έλληνες απλώς,αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ.

    Κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα της γνώμης του κι ο λαϊκός κι ο κληρικός,κι ο παπάς κι ο Μητροπολίτης.

    Αυτοί που τους κατηγορούν,τους κατηγορούν για να μην ξυπνήσει ο λαός και χάσουν αυτοί τις καρέκλες τους.
    Γιωργάκη,ακόμα δεν το κατάλαβες;Ξέρω,προσπαθούν να περάσουν σε όλους μας και ιδιαίτερα στους νέους,ότι στην Εκκλησία όλοι είναι στραβοί,ότι η θρησκεία είναι ντεμοντέ κτλ.

    ΟΜΩΣ, εμείς θέλουμε ξύπνιους παπάδες και γενικά ξύπνιους πολίτες,όχι ψόφιους που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτούλη τους και το μισθό τους ή την καρέκλα τους.Γι αυτό η φωνή του Ανθίμου,είναι πολύ σημαντική,γιατί ενδιαφέρεται και για όλους εμάς,για το έθνος μας και τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλοι ξεχνάτε ή δεν γνωρίζετε το βασικότερο για τον Κεμαλ.ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ !Γεννήθηκε στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά, τότε ονομαζόμενο απο τους τούρκους, Σαρίγερ.Το σημερινό σπίτι στη Θεσσαλονίκη,απαλλοτριώθηκε με το ζόρι απο τον Μεταξά και δόθηκε στους τούρκους την εποχή της δικτατορίας του, στο όνομα της ελληνοτουρκικής φιλίας που ο Μεταξάς ήθελε ν'αναπτύξει.
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    Όλα στηρίζονται σ'ένα ψέμα και μια συγκεκριμένη πολιτική του Μεταξά.
    ''Το 1934 η Ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι-μαϊμού, μία πινακίδα όπου αναφερόταν ότι «εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ». Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 1937 η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, σε μία συμβολική κίνηση προς την ...;φίλη Τουρκία, έδωσε εντολή στο δήμο Θεσσαλονίκης να αγοράσει το μαϊμού-σπίτι από την Ελληνική οικογένεια (Σεραφειμίδου, έμποροι υποδημάτων), που το κατοικούσε. Όταν η οικογένεια αρνήθηκε να το πουλήσει προφανώς από εθνική ευαισθησία, τότε το κράτος προχώρησε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωσή του ...; Μετά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Μερκουρίου, ενημέρωσε επίσημα με επιστολή του την κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, ότι χαρίζει το σπίτι στο Τουρκικό κράτος.''
    Διαβάστε όλη την αλήθεια εδώ : http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_6452.html
    Πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Πομάκων Ζαγάλισα - www.zagalisa.gr, οι οποίοι κάνανε και την έρευνα.
    Οπότε ο χαζομπουτάρης να αναθεωρήσει τις απόψεις του και ν'αφήσει κατά μέρος τις ανοησίες του περί τούρκικων μνημείων και επισκέψεων στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Καρακάξα είσαι εσύ,Γιώργο φοιτητή"

    Άργησα να απαντήσω αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Με πειράζει που αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να απαντήσω -όπως θα απαντήσω- σε έναν πορωμένο "Ανθιμοφανατικό" αλλά δεν έχω άλλη επιλογή.
    Μιας λοιπόν που δεν έχω άλλη επιλογή και ο ανώνυμος επιμένει στα πτηνά θα του ανταποδώσω τον χαρακτηρισμό με το συμπαθέστατο πτηνό...μπούφο! Δεν εξηγείται αλλιώς. Κανένας δεν κατηγόρησε την εκκλησία. Επίσης κανένας δεν είπε να είμαστε μακριά από την εκκλησία. Αλλά μην μου κάνεις ανώνυμε κήρυγμα για τους Μητροπολίτες γιατί είναι οι 9 στους 10 είναι τραγόπαπες. Επαναλαμβάνω ότι γουστάρω σαν πιστός τους απλούς και ψαγμένους παπάδες με την έντονη χριστιανική και πατριωτική δράση και με τον σταυρό στο χέρι. Ο Άνθιμος είναι καρακάξα. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Θα μπορούσε να πει τα πατριωτικά του χωρίς έμμεσες ή και άμεσες κομματικές τοποθετήσεις. Η εκκλησία έχει στόχο το χριστιανικό της έργο και να ανυψώνει το φρόνημα των Ελλήνων. Κάθε κομματική τοποθέτηση είναι ενάντια στον θεσμό της(δίνει και επιχειρήματα σε όσους την πολεμούν...γιατί να τους δίνει επιχειρήματα?) και είναι καταδικαστέα στα μάτια κάποιου που τα βλέπει αντικειμενικά.
    Κανείς δεν είπε ότι η θρησκεία είναι ντεμοντέ ή ότι αποδεχόμαστε αυτά που πλασάρουν κάποιοι από την τηλεόραση κτλ. Να διαβάζεις προσεκτικότερα το σχόλιο στο σύνολο και όχι μόνο τις φράσεις που δεν σου αρέσουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.