8/12/10

Πτήση ρωσικών μαχητικών κοντά σε περιοχή ασκήσεων ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Νέο πλήγμα στις σχέσεις Ιαπωνίας-Ρωσίας


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Μόσχα, Ρωσία
Ρωσικά μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήση κοντά σε περιοχή όπου δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας διεξήγαγαν κοινά γυμνάσια.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, τα ρωσικά μαχητικά δεν παραβίασαν τους κανονισμούς για τον εναέριο χώρο.
Ο Ρομάν Μαρτόφ, εκπρόσωπος του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, φέρεται να δήλωσε ότι τα μαχητικά «έκαναν τις προγραμματισμένες πτήσεις στους στην περιοχή της συνήθους δραστηριότητας του ρωσικού στόλου. Δεν υπήρξαν παραβιάσεις των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου ή των κανονισμών πτήσεων από τη ρωσική πλευρά».
Ωστόσο, νωρίτερα την Τετάρτη, η εφημερίδα Sankei ανέφερε ότι ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούσαν περιπολία εισήλθαν, αυτήν την εβδομάδα, στον εναέριο χώρο όπου αμερικανικές και ιαπωνικές δυνάμεις συμμετείχαν σε κοινά γυμνάσια, προκαλώντας μερική αναστολή τους.
Ο Ιάπωνας υπουργός Γιοσίτο Σενγκόκου επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στο συγκεκριμένο εναέριο χώρο την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σταλούν αεροσκάφη από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για να τα αναχαιτίσουν, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ρωσίας επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ επισκέφθηκε ένα από τα τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες, προκαλώντας οργή στο Τόκιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Σεΐτζι Μαεχάρα επιθεώρησε τα νησιά από αεροσκάφος το Σάββατο· η Σανκέι εκτίμησε ότι η ρωσική ενέργεια μπορεί να σχετίζεται με αυτό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

9 σχόλια:

  1. Οί Ρώσοι δε μασάνε.Με αυτούς πρέπει να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, ξεκινώντας απο τον ενεργειακό. Να ξεκινήσουν συμπαραγωγές πολεμικού υλικού, να εισέλθουμε με την βοηθεια τους στο κλάμπ των χωρών με διαστημική τεχνολογία. Ο πλούτος του Αιγαίου ή θα βρεθεί στα χέρια των δανειστών Μολώχ, ή θα επωφελήσει εμάς καθιστώντας μας την ενεργειακή αποθήκη για όλη την Ευρώπη.
    ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΦΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΛΩΧ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ επισκέφθηκε ένα από τα τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες, προκαλώντας οργή στο Τόκιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Σεΐτζι Μαεχάρα επιθεώρησε τα νησιά από αεροσκάφος το Σάββατο·
    ---------------------------------

    Ήδη σε αυτή τη μικρή παράγραφο διαπιστώνεται η δικαιωματική προτεραιότητα της Ρωσίας στα νησιά αυτά, τα οποία από ό,τι φαίνεται έχει και την απόλυτη βούληση να τα κρατήσει για τον εαυτό της.
    Η Ιαπωνία δε μπορεί από μόνη της να τα διεκδικήσει με αξίωση τελικής επικράτησης, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ που μάλλον δύσκολα θα την έδιναν. Άλλωστε ο ρόλος ενός τρίτου εταίρου της περιοχής, της Κίνας, θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη, δεδομένου ότι έχει επίσης σοβαρές συνοριακές διενέξεις με την Ιαπωνία στην Κίτρινη θάλασσα.
    Ο Μεντβιέντεφ επισκέφτηκε το ίδιο το νησί προβάλλοντας με έμφαση κυρίαρχου που δε σηκώνει αμφιβολία την ενέργεια του αυτή.
    Ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ όμως, επιθεώρησε τα νησιά από αεροσκάφος για να δει τι άραγε; Μήπως ξεσκάλωσε η άγκυρα κάποιου νησιού και το παρέσυραν τα ρεύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα μου ντε, ο ενας τα επισκεφθηκε κανονικα, κι ο αλλος πεταξε απο πανω (σε ποσο υψος αραγε?) για να επιθεωρησει τι? Τον καιρο?
    Υπαρχουν ακομα χωρες που οταν τολμησεις να αμφισβητησεις την εθνικη τους κυριαρχια, δε θα διστασουν να σε ισοπεδωσουν. Και μια απο αυτες ειναι η Ρωσια, που τυγχανει παραλληλα να εχει και σχετικη ανεξαρτησια απο τα πλοκαμια των ΗΠΑ, μεσω ΔΝΤ, Παγκοσμιας Τραπεζας και σια.
    Αυτα σε χωρες με πατριωτες ηγετες. Στην Ελλαδα εδω και δεκαετιες εχουμε "ηγετες" λιγοψυχους, σταρχιδιστες, και εγωμανεις. Ντε φακτο ομως τετοια ατομα δεν μπορουν ποτε να ειναι πραγματικοι ηγετες, το πολυ πολυ λογιστες σε καμμια εταιρειουλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΑΣ Η "ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ;

    Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ρωσίας επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ επισκέφθηκε ένα από τα τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες, προκαλώντας οργή στο Τόκιο.

    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ Η ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ;

    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ;

    ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ)

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΕΣΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΛΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1:47 μ.μ.
    λες: " ...τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες,".
    Σε διορθώνω: Τα τέσσερα νησιά δεν τα διεκδικεί η Ρωσία αφού τα κατέχει.

    Τα νησιά αυτά είναι μεν ρωσικό έδαφος αλλά πριν τον Β'ΠΠ και για πολλούς αιώνες ήσαν ιαπωνικά.
    Όπως είναι μεν τουρκικό έδαφος η Ίμβρος και η Τένεδος σήμερα, αλλά ανέκαθεν υπήρξαν ελληνικά.

    Οι Ιάπωνες έχασαν τον πόλεμο, αλλά όχι και το δικαίωμά τους να τα διεκδικούν αφού οι Ρώσοι δεν τα πήραν με βάση διμερή συμφωνία, αλλά ντε φάκτο...

    Εμείς χάσαμε τον πόλεμο και μαζί το δικαίωμα διεκδίκησης ελληνικών εδαφών αφού τα δώσαμε με την υπογραφή μας.

    Οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμα -55 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου- συμφωνία ...κατάπαυσης του πυρός.
    Τυπικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

    Όσο για τον ιαπωνικό εθνικισμό, στην μεταπολεμική Ιαπωνία -ξεκινώντας από τα σχολεία- τα εθνικά τους σύμβολα (σημαία, εθνικός ύμνος κλπ) είναι υπό διωγμόν.
    Τον ζήλο τους να διεκδικούν εδάφη και αγορές για τα προϊόντα τους κλπ, τον αποδίδω στον πατριωτισμό τους.

    Έχω δε την εντύπωση ότι η Ιαπωνία στον ΟΗΕ παγίως ψηφίζει πράγματα που συμφέρουν την χώρα μας σε θέματα δικαίου θαλάσσης (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, χωρικά ύδατα κλπ).

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι καιρος οι Σαμουραι να βγαλουν το κατανα και να υπενθυμισουν στους αλκοολικους αγραμματους μουζικους ποιος κερδισε τον Ρωσο-ιαπωνικο πολεμο. Οσο για τον Β' παγκοσμιο ας οψονται οι Γιανκηδες κι οι ατομικες τους μπομπες.

    Λευκαδιος Χερν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Κοϊζούμι Γιακουμό, δεν νομίζω ότι οι Ρώσοι είναι αγράμματοι και στερούνται πολιτισμού, επειδή μερικοί σήμερα το τσούζουν λίγο παραπάνω.

    Να μην αναφέρω ονόματα Ρώσων που έμειναν για πάντα στην Ιστορία των Τεχνών και των Επιστημών και που μας έχουν σημαδέψει από τα παιδικά μας χρόνια...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. WHITE TIGER!!!!!!!!
    Η ΙΣΧΥΡΗ ΡΩΣΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΘΙΑ ΔΥΣΗ".

    ΓΙΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι τυχαίο που ο Πατήρ Ιωσήφ ο Βατοπεδινός είχε προφητέψει ότι στον επικείμενο πόλεμο θα πρωτοστατήσει και η Ιαπωνία, τώρα αρχίζει και διαφαίνεται το τόξο Τουρκία-Ρωσία-Ιαπωνία από όπου θα ξεκινήσουν τα γεγονότα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.