6/12/10

Η εξομολόγηση και η μετάνοια…


Toυ Σταμου Zουλα

Η εξομολόγηση ενός αμαρτήματος ουδέν σημαίνει. Πρέπει να συνοδεύεται από έμπρακτη μετάνοια. Δηλαδή την επιστροφή του αμαρτήσαντος στον ενάρετο βίο. Ο κανόνας δεν είναι μόνον θρησκευτικός, αλλά και πολιτικός. Θα το διαπιστώσει οσονούπω η κυβέρνηση, αφού η τρόικα της έδωσε εκατό ημέρες προθεσμία για να αποκεφαλίσει τη Λερναία Υδρα των ΔΕΚΟ. 
Η αναμενόμενη σφοδρή σύγκρουση των (κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου) «ρετιρέ» με το πατρώο κόμμα αποτελεί μια ευκαιρία όχι μόνον του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. να αναθεωρήσουν την αντίληψη ότι ο συνδικαλισμός είναι όπλο επιρροής και πιέσεως στην πολιτική αντιπαράθεση. Πρωτίστως η εξομολόγηση επιβάλλεται να ολοκληρωθεί. Η κοινή γνώμη πρέπει να πληροφορηθεί λεπτομερώς πώς και γιατί οι εργαζόμενοι στις προβληματικές ή υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ είναι πολλαπλάσιοι των απαιτουμένων και αμείβονται περίπου διπλάσια, έναντι των άλλων συναδέλφων τους στο Δημόσιο.


Για να είναι ειλικρινής η «εξομολόγηση», η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει όλες τις διατάξεις, βάσει των οποίων έγιναν καταχρηστικές προσλήψεις· να δημοσιοποιήσει τους νόμους με τους οποίους θεσπίσθηκαν απαράδεκτα προνόμια και προκλητικές παροχές σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Φυσικά δε να καταγράψει τον χρόνο, την κυβέρνηση και τον υπουργό που υπέγραψε καθεμιά από τις διατάξεις αυτές. Πρόκειται για μια υποχρεωτική αυτοταπείνωση του εξομολογουμένου και ελάχιστη ηθική τιμωρία, αφού οι υπογραφές αυτές έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό πολλαπλάσια απ’ ό, τι όλα τα οικονομικά σκάνδαλα, που «διερευνούν» οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Με μια κίνηση έμπρακτης μεταμέλειας τα δύο κόμματα εξουσίας ας συναποφασίσουν, επίσης, την πολιτική αποστράτευση των στελεχών τους που έβαλαν τις υπογραφές αυτές. Θα πρόκειται, άλλωστε, για συμβολική πράξη αποδοκιμασίας, αφού η ευθύνη για το απαράδεκτο καθεστώς των ΔΕΚΟ βαρύνει όχι πρόσωπα, αλλά συνολικά τις κομματικές ηγεσίες της τελευταίας 30ετίας.

Ωστόσο, η βασική πράξη της μεταμέλειας αφορά τον κομματικό συνδικαλισμό. Πρόκειται για έκδηλη διαστροφή κάθε συνδικαλιστικής αρχής και ιδέας. Ο κομματικός συνδικαλισμός εδώ και 10ετίες έχει πάψει να εκπροσωπεί τους εργαζομένους και να εκφράζει τα συμφέροντά τους. Υπηρετεί μόνον τους πολιτικούς του πάτρωνες. Οσάκις αυτοί βρίσκονται στην κυβέρνηση λειτουργεί ως τροχοπέδη των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ από τη θέση της αντιπολιτεύσεως ηγείται μαχητικά όλων των «λαϊκών αγώνων». Για την προσφορά τους αυτή οι «εντεταλμένοι» συνδικαλιστές έχουν επιτύχει διαχρονικά και... διακομματικά απίστευτα οικονομικά και «εργασιακά» προνόμια. Οπότε οι «κατακτήσεις» αυτές άρχισαν να μεταβάλλονται σε αυτοσκοπό, ο οποίος κατέλυσε τον «κομματικό δεσμό». Τούτο θα διαπιστώσει με τρόπο οδυνηρό η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τις επόμενες μέρες τους πασοκογενίτσαρους των ΔΕΚΟ. 

Φυσικά υπήρξε και μια άλλη μερίδα «εντεταλμένων» συνδικαλιστών που ανταμείφθηκαν για την κομματική τους προσφορά με το βουλευτικό ή το υπουργικό αξίωμα. Το γεγονός δε αυτό καταξίωσε ως πολιτικά θεμιτό αυτό το επαίσχυντο και φαύλο αλισβερίσι.

Εκτός, λοιπόν, από την έκβαση της μάχης για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, επιβάλλεται η εκρίζωση των αιτίων που προκάλεσαν το σημερινό νοσηρό καθεστώς. Δεδομένου ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας αποτάσσονται το αμαρτωλό τους παρελθόν, συντασσόμενα με την εξύψωση του δημόσιου βίου, λογικότατο θα ήταν να συναποφασίσουν την άμεση διάλυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, οι οποίες, άλλωστε, έχουν αναρχοαυτονομηθεί.

11 σχόλια:

  1. οι πατρωνες δεν ειναι ελληνες πολιτικοι ουτε καν ελληνες...
    καλη μετανια και νηστια παιδια μου γιατι ερχεται η γεννηση του θειου βρεφους απο την παλαιστινη και ο αλλαχ ζει στο ιερο βουνο για αυτο απετηται μια μικρη φορολογηση για τους πιστους απο την εκκλησια δεν μας πειραζει εαν δεν εχετε θερμανση εχει η εκκλησια.
    ...εγω δεν θα κανω αμ-νηστια φετωθς θθθθ μιας και κανω αδυνατησμα μεσω του προπονητικου τεαμ του ΔΝΤ.
    γιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε παιδιά , θέλω να ξέρω ποιός υπουργός υπέγραψε επίδομα προσελεύσεως!!

    Θέλω να ξέρω ποιός υπέγραψε να παίρνουν επίδομα θέρμανσης μηχανής οι οδηγοί της ΕΘΕΛ όταν οι συνάδερφοί τους στον ιδιωτικό τομέα αμοίβονται με 70 ευρώ στο χέρι μεροκάματο...

    Θέλω να ξέρω ποιός δίνει στους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ μισθούς που ούτε οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν παίρνουν!!!

    D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια μετάνοια και πράσσειν άλογα, κ. Ζούλα;

    Δίνουν 20 εκατομμύρια για να μελετήσουν πώς θα κλείσουν τις ΔΕΚΟ!!!

    Αυτοί δεν αλλάζουν μυαλά, αν δεν τους αλλάζουμε εμείς κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το επιδομα προθερμνασης ειναι ενα προσχημα για να δοθουν στο παρελθον καποιες αυξησεις καποτε σε μια ειδικοτητα εργαζομενων που δεν επαιρναν καποιοι αλλοι στον ιδιο χωρο.Το χρησιμοποιουν σαν σημαια μονο ανεγκεφαλοι.Σημασια εχει οτι οταν φταιει το ματι δεν κοβεις το κεφαλι.Αν θελεις να δυσφημησεις το κοστος λειτουργιας της ΕΘΕΛ που ειναι κρατική γιατι δεν το συγκρινεις με τον ΟΑΣΘ που ειναι μονο ιδιωτική και επιδοττειται τετραπλασια λεφτα για να μην εμφανιζει ελλειμα;.Τα νουμερα λενε αλλα. Οτι το κρατος δινει πολλα λεφτα σε λαθος μερη και ανθρωπους που τα ξοδευουν σπαταλα.Δεν διαλυεις τις δημοσιες συγκοινωνιες σε περιοδους πεινας. Τις αναδιοργανωνεις στελνοντας να δουλεψουν στο τιμονι και στην συντηρηση δεκαδες δηθεν συνδικαλιστες που καθονται και πληρωνονται η το παιζουν πολιτικοι, δημοτικοι και νομαρχιακοι συμβουλοι ενω πληρωνονται κανονικά απειλώντας και εκβιαζοντας διοικησεις και εργαζομενους.
    Ας το κοψει το κρατος τις δωρεαν μετακινησεις σε ορισμενους.
    Ας επιστρεψουν οι αποσπασμενοι σε υπουργικα γραφεια.
    Αν το κρατος τολμα ας δωσει ίδια επιχορήγηση στην Αθηνα για να γινει ιδιωτικη συγκοινωνια για να δουμε αν "βγαζει" τα εξοδά του ο ιδιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Και κλειστός ο σιδηρόδρομος θα κοστίζει 1δις ευρώ» Άρθρο του Αχιλλέα Χεκίμογλου στην «Οικονομική Επιθεώρηση»
    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΕ--ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
    http://3.bp.blogspot.com/_etd96PERqqU/TPrHjyqiYXI/AAAAAAAAEdE/ZDsen88OCWU/s1600/viewer.png

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ
    http://1.bp.blogspot.com/_etd96PERqqU/TPrHuFE9tyI/AAAAAAAAEdI/eyUS99yCdPE/s1600/viewer++7.png

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ -ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΩΝΑ=ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΡΕΠΟ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ =ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟ ΚΗΦΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΟΡΤΑΤΗ -ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ=ΤΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΤΙΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΜΕ 3,60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ -ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ=ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΣΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΣΑ -ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ 1984 - ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΕΡΙΤΖΗ
    Αποζημίωση και οφέλη αστροναυτών

    Οι πολίτες αστροναύτες αναμένονται για να παραμείνουν με NASA για τουλάχιστον πέντε έτη και, κατά τη διάρκεια αυτής της διάρκειας αξιώματος, είναι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η πρόοδος για τους περισσότερους εργαζομένους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι βασισμένη σε ένα σύστημα των επαγγελματικών επιπέδων αμοιβής, ή «τους βαθμούς.» Α γενικό πρόγραμμα, ή GS, καθορίζει τους μισθούς για 15 βαθμούς. Οι εργαζόμενοι εισάγουν χαρακτηριστικά την ομοσπονδιακή δημόσια υπηρεσία στον αρχικό βαθμό για ένα επάγγελμα και αρχίζουν μια σκάλα σταδιοδρομίας των προωθήσεων έως ότου φθάνουν στο βαθμό πλήρης-απόδοσης για εκείνο το επάγγελμα. Οι βαθμοί αμοιβής για τους πολιτικούς αστροναύτες είναι gs-11 μέχρι gs-14, βασισμένος στις ακαδημαϊκές επιδόσεις και την εμπειρία. Αυτήν την περίοδο, ενάρξεις gs-11 αστροναυτών σε $59.493 το χρόνο ένας αστροναύτης gs-14 μπορεί να κερδίσει μέχρι $130.257 το χρόνο.

    Οι πολίτες αστροναύτες μπορούν να επιλέξουν από τα διάφορα σχέδια υγείας και ασφαλιστικές επιλογές ζωής οι πληρωμές ασφαλίστρου για αυτές τις πολιτικές αντισταθμίζονται μερικώς από την κυβέρνηση. Όπως όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αστροναύτες που μισθώνονται μετά από τον Ιαν. 1, το 1984, συμμετέχει στο ομοσπονδιακό σύστημα αποχώρησης υπαλλήλων (FERS), ένα τρεις-τοποθετημένο στη σειρά σχέδιο αποχώρησης συμπεριλαμβανομένου Κοινωνική ασφάλιση, συνταξιοδοτήστε το σχέδιο και ένα προαιρετικό Thrift σχέδιο αποταμίευσης.

    Οι στρατιωτικοί αστροναύτες είναι λεπτομερείς στη NASA για έναν διευκρινισμένο γύρο του καθήκοντος. Παραμένουν στο ενεργό καθήκον και λαμβάνουν τη στρατιωτικές αμοιβή, τα οφέλη και την άδειά τους
    ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:51 Δεν σε καταλαβαίνω...

    Συγκρίνεις αστροναύτες με οδηγούς λεωφορείου;

    Για να δείς τη Γή από το διάστημα, ο πισινός σου έχει λειώσει καμιά 1000 παντελόνια...
    Πας καλά;
    Δες τα βιογραφικά τους εδώ

    http://www.jsc.nasa.gov/Bios/astrobio.html


    Και μετά αναρωτιόμαστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε Ανώνυμε 9:51
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΕΝΩΜΕ ΜΕ ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ
    Ανώνυμος είπε...
    Ναι ρε παιδιά , θέλω να ξέρω ποιός υπουργός υπέγραψε επίδομα προσελεύσεως!!
    Θέλω να ξέρω ποιός υπέγραψε να παίρνουν επίδομα θέρμανσης μηχανής οι οδηγοί της ΕΘΕΛ όταν οι συνάδερφοί τους στον ιδιωτικό τομέα αμοίβονται με 70 ευρώ στο χέρι μεροκάματο...
    Θέλω να ξέρω ποιός δίνει στους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ μισθούς που ούτε οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν παίρνουν!!!
    6 Δεκεμβρίου 2010 5:32 μ.μ.
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ -ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ=ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ.Ε ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΗΣΤΕΙΑ+ΕΚΚΛΗΣΙΑ+ΔΕΚΟ=ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΙΩΠΗ ΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΟΣΚΗΝΑς ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ (Ψ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.