7/12/10

Wikileaks:"Οι ΗΠΑ δεν κατανοούν τη τουρκική στάση στο Αιγαίο".


Οι ΗΠΑ δεν κατανοούσαν πολλές φορές τη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.Τουλάχιστον τη περίοδο που πρέσβης στην Αθήνα,ήταν ο κ.Τσάρλ Ρις.Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο τηλεγραφημάτων του που αποκαλύπτει το Wikileaks. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρτία»,σε τηλεγράφημά του ο κ.Ρις παραδέχεται ότι «και οι ίδιοι δεν κατανοούμε πολλές φορές τη τουρκική στάση» και επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ με τη Τουρκία στο Ιράκ καθώς και την επιθυμία της Άγκυρας να παρεμβαίνει έντονα σε θέματα που είχαν να κάνουν με τους Κούρδους στο Β.Ιράκ.http://www.onalert.gr

5 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η εφημερίδα Δημοκρατία (λέγεται ότι είναι εμπνεύσεως Μπακογιάννη)αναδημοσιεύει την πληροφορία ότι οι Αμερικανοί δεν κατανοούν τη στάση των Τουρκων στο Αιγαίο. Αληθεια πρόκειται για το σκοτεινότερο μυστήριο του περασμένου και του νυν αιώνα. Πως νατο καταλάβουν οι καϋμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Σέ οτι αφορά τα εθνικά θέματα μου είναι παντελώς αδιάφορη η "έμπνευση" της Εφημερίδας κάθε πληροφορία θα δημοσιεύεται και μέσα απο την κριτική θα επαληθεύεται ή θα αναιρείται.

    Σε οτι 'αφορά την παρατήρηση σου δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το σκωπτικό σου ύφος καθώς θεωρώ την Τουρκία βραχίονα της πολιτικής των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

    Επίσης "η δυσαρέσκεια" που εκφράζεται αναφορικά με την Τουρκική διπλωματία μέσα απο τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει περισσότερο έχει σκοπό να απομυθοποιήσει την Τουρκική πολιτική Ηγεσία παρά να την πλήξει.

    Το γεγονός οτι θεωρεί ως "ευαίσθητο σημείο" τον αγωγό Τσειχάν-Μπακού-Τιφλίδα δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ. Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την δικιά μας στάση πάντως θα την καταλαβαίνανε μια χαρά(αν υπήρχαν οι % διαθεσιμότητες συστημάτων που πρέπει να υπάρχουν υπό κανονικές συνθήκες και η πολιτική πυγμή). Έναν MICA και στον βυθό με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ασκώ Εθνική κυριαρχία. Αν επιζήσει τον στέλνεις και πίσω πακέτο με ανθοδέσμη(στολισμένη με μπλε και κόκκινες κοεδέλες) στα χέρια...σαν νυφούλα! :)
    Ούτε διαβήματα ούτε χαρτιά υγείας ούτε "ποιος θα τον σώσει από τή θάλασσα ρε παιδιά? Εμείς θα στον σώσουμε με κανονική CSAR (εντός FIR Αθηνών πάντα) με το δάχτυλο στη σκανδάλη(ας τολμήσει να τραβήξει πιστόλι ο δικός σου...φεύγουν και ρουκέτες από αεροπλάνα ή ελικόπτερα καταλάθος) και θα στον στείλουμε ακέραιο και πακέτο πίσω. Αν δεν είσαι σύμφωνος και θες έλα να τον σώσεις εσύ από την θάλασσα...θα σου κατεβάσουμε κι άλλους να πληθαίνει ο λαός. Μην μας τεστάρεις, δεν σε συμφέρει. Από σήμερα κομμένα τα τσαλίμια".

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν την "κατανοουν" μεν, την υποδαυλιζουν δε! Τελικα` η Αμερικανικη εξ.πολιτικη ειναι οτι πρεπει για ψυχοδραμα!
    @προς αγαπητο Γεωργιο εκ Θεσσαλονικης οπως σωστα ανφερις το προβλημα`ειναι ακριβως οτι δεν υπαρχει πολιτικη βουληση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε Ε ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΜΑΓΚΑ ΜΟΡΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ....!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.