16/6/11

Αρχίζει σήμερα η άσκηση της Εθνικής Φρουράς «ΔΗΜΗΤΡΑ 2011»

Λευκωσία: Από σήμερα, 16 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουνίου διεξάγεται η ετήσια Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΑ 2011», η οποία διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και αφορά στην υλοποίηση του συστήματος Διοικητικής Μέριμνας της Εθνικής Φρουράς.


Η άσκηση θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, σε δύο φάσεις κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των εφέδρων και εθνοφυλάκων στις μονάδες τους, επίταξη οχημάτων και δοκιμή του ισχύοντος συστήματος Διοικητικής Μέριμνας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης, απαγορεύεται η είσοδος μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στους χώρους διεξαγωγής της.

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα επισκεφθεί χώρους και θα παρακολουθήσει επεισόδια άσκησης μεταξύ των οποίων και την κατάταξη εφέδρων στα στρατόπεδα.
http://www.philenews.com

Άσκηση «έρευνας και διάσωσης» με πρώτο σενάριο στον Άγιο Ιλαρίωνα
Παρατηρητές από Ιράκ, Πακιστάν, Κουβέιτ, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Γκάμπια
Φωτογραφία
ΑΡΧΙΣΑΝχθες στα κατεχόμενα οι «Ασκήσεις Ερευνών και Διάσωσης - Μάρτυρας Υπολοχαγός Caner Gonyeli-2011».
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η πρώτη φάση των ασκήσεων έγινε χθες στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, ενώ η θαλάσσια φάση της άσκησης θα γίνει αύριο, ανοικτά των ακτών της Αμμοχώστου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα χθες στο στρατηγείο της κατοχικής «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρθηκε ότι το παράνομο καθεστώς είναι πάντα έτοιμο να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άσκηση έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με την Τουρκία, οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Υπήρξε επίσης ο ισχυρισμός ότι στόχος της άσκησης είναι να δοκιμαστούν «οι δυνατότητες έρευνας και διάσωσης και να δηλωθεί η δικαιοδοσία στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και της τουρκικής περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση όπως διακηρύχθηκε από σχετικούς διεθνείς οργανισμούς». Αναφέρθηκε επίσης ότι παρατηρητές από το Ιράκ, το Πακιστάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Γκάμπια θα παρακολουθήσουν την άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.