5/6/11

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ «Μικροί» για να δώσουν λύσεις

«Χρήματα υπάρχουν, το θέμα είναι που πήγαν»
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Το βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου στον εαυτό του είναι πολύ απλό: Μπορεί αυτός και η κυβέρνησή του να λύσουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία όσο περνούν οι μέρες γίνονται πιο περίπλοκα και δυσκολότερα; Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο ίδιος για να λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις.
Βέβαια, ο καθένας από εμάς έχει τις απόψεις του και έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε τον κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του, που με τα σημερινά δεδομένα αποδεικνύονται «μικροί» για να επιλύσουν το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας. Πηγαίνοντας πίσω, στις ημέρες μετά την εκλογή του σημερινού πρωθυπουργού, όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν «εκστρατεία απαξίωσης» της χώρας, αλλά και μετά όταν οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο ΔΝΤ «για να την σώσουν», με ευκολία καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι «κάθε μέρα (πάμε) και χειρότερα».

Οι υποσχέσεις που είχαν δώσει ήταν βέβαια διαφορετικές. Διαβεβαίωσαν τον λαό ότι θα δει καλύτερες μέρες και ότι με την βοήθεια του Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα θα αλλάξει.
«Θα συγυριστεί το μαγαζί» έλεγε ένας από τους μεγαλόσχημους που περιτριγυρίζουν τον κ. Παπανδρέου. Δώδεκα μήνες μετά την επιβολή του Προγράμματος Σταθερότητας η απόγνωση κυριαρχεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, και παρατηρείται σε επικίνδυνο βαθμό η κατάπτωση, η στεναχώρια και η κατάθλιψη όπως τις μαύρες ημέρες της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Το χαμόγελο χάθηκε από τα χείλη, τα πρόσωπα σκυμμένα και θλιμμένα και οι άνθρωποι κυριαρχούνται από κακές σκέψεις για το μέλλον της χώρας.

Όλα όσα νιώθει ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν έφταιξε και όμως είναι το μοναδικό θύμα των πολιτικών. Αρκετοί από αυτούς έπρεπε να σαπίζουν στις φυλακές. Αντί να συμβαίνει αυτό, απολαμβάνουν τις επαύλεις τους που κτίστηκαν με μίζες και μαύρο χρήμα. Η ατιμωρησία των υπευθύνων επιβεβαιώνει στον λαό ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο και αυτό πράγμα.

Αν δεν ήταν (το ίδιο πράγμα), οι υπεύθυνοι για τη λεηλασία της χώρας θα βρίσκονταν τώρα στη φυλακή, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου στον πρώην γενικό διευθυντή του Ταμείου.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα -και η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστιαη απάντηση στο ερώτημα της πρώτης παραγράφου είναι τόσο απλή: Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, απώλεσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού αν και μερικές («πειραγμένες» λένε κάποιοι) δημοσκοπήσεις του προσφέρουν ακόμα αναπνοές. Είναι οι τελευταίες αναπνοές πριν εκπνεύσει ο ασθενής. Απώλεσε επίσης την στήριξη των ξένων υποστηρικτών του, οι οποίοι τον Οκτώβρη του 2009 πανηγύρισαν τη νίκη του στις εκλογές με τρόπο περίεργο. Ως να είχε εκλεγεί το δικό τους παιδί.

Το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τα προσόντα για να κυβερνά το καράβι της Ελλάδας. Δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει λύσεις, δεν καταλαβαίνει καν τους περίπλοκους οικονομικούς όρους και απλά συναινεί σε ό,τι του παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες του. Πριν λίγο καιρό μερικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι απαιτείται ανασχηματισμός για να εισέλθουν στην κυβέρνηση οι ικανότεροι. Πολύ φοβάμαι πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να... ανασχηματίσει τον εαυτό του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τι ανατροπές ήταν αυτές; Στις βουλευτικές εκλογές τερμάτισε πρώτος ο ΔΗΣΥ, ο οποίος με μία κίνηση-ματ του αρχηγού του στέρησε την προεδρία της Βουλής από τον Μάριο Καρογιάν και το ΑΚΕΛ. Το χειρότερο όλων που είδαμε -ή αν θέλετε το παράδοξο- ήταν οι υποστηρικτές του Όχι να τα βρίσκουν με τους θιασώτες του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΕΔΕΚ, στον ΔΗΣΥκαι στους λοιπούς, αλλά και στο ΔΗΚΟ που στην ουσία δεν συμφωνεί με την πολιτική του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Πάντως, ας προσέχει ο κ. Ομήρου, διότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν άλλαξε τις θέσεις του στο Κυπριακό. Εκτός εάν το έκανε και το κρατά κρυφό...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Με πρωτοβουλία της εταιρείας «Μανάτος και Μανάτος» τιμήθηκε σε εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στην Ουάσιγκτον η Ελληνοαμερικανίδα πρέσβειρα στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου. Σημειώνω ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην κατοχή της Κύπρου και όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην κυπριακή τραγωδία. Και όμως... Η κ. Τσακοπούλου δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την τουρκική εισβολή και κατοχή και κούρασε το ακροατήριο με το αντικείμενο της εργασίας της στην Ουγγαρία! Ένα αντικείμενο που δεν ενδιέφερε κανένα, μα κανένα...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 05/06/2011

8 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ.ΔΕΝ ΜΠΩΡΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!.ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΗΚΕ.ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΣΤΕΙΡΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΣΟΥΝ ΥΠΡΕΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ.ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΣ ΜΑΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοεί ο γράφων όταν λέει "έχει χάσει και την εμπιστοσύνη ξένων υποστηρικτών του, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 09, πανηγύριζαν σαν να ήταν "δικο τους παιδί".
    Ποιούς εννοεί άραγε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λεφτα ειναι σαν την ενεργεια. Δεν χανονται, αλλά αλλαζουν τσεπες και βεβαια αφγνουν ιχνη. Τωρα αν δεν θελουν να δουν τι εγιναν οι κρατουντες αυτό ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kα Ελίνα πρίν λίγο καιρό σε άρθρο στο οποίο καταγράφονταν οι αντιδράσεις των πέρα του Ατλαντικού αξιωματούχων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως η βαρύτητα του πολιτικού εξαρτάται απο τα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική του και όχι απο τις δηλώσεις στις οποίες κατά καιρούς προβαίνει ή τις δημόσιες εμφανίσεις του.

    Ο κος Παπανδρέου απώλεσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και την εξωθεν καλή μαρτυρία μαζί με την όποια εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

    Μια ματιά σε όσες υποθέσεις ενεπλάκη ο ίδιος ή μέσω των Δρούτσα, Παμπούκη πείθει και τον πλέον δύσπιστο άνθρωπο για την ανικανότητα του

    Οσο για τα εσωτερικά μας η λεζάντα στην φωτογραφία είναι φράση του ίδιου του Πρωθυπουργού,δεν χρειάζεται να εμβαθύνει κάποιος την ανάλυση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτας (7:34πμ): "...καταγράφονταν οι αντιδράσεις των πέρα του Ατλαντικού αξιωματούχων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως η βαρύτητα του πολιτικού εξαρτάται απο τα αποτελέσματα που παράγει..."

    Ναι ρε Ακρίτα, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι οι πέραν τού Ατλαντικού ενδιαφέρονται για το καλό τής ελληνικής οικονομίας και τών Ελλήνων πολιτών ας πούμε, πράγμα για το οποίο δεν θα στοιχημάτιζα. Το βασικό ερώτημα είναι: "την έκανε μια χαρά τη δουλειά με τον Τιτανικό; λειτούργησε σαν καταλύτης για να έχει προβλήματα η ευρωζώνη; (όταν μάλιστα η κρίση ξεκίνησε από την Αμερική)..." Έ, μην είναι κι αχάριστοι από πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιγκουινε αν πώ τι σκέφτομαι και τι νοιώθω είμαι στα όρια της ποινικής διώξης.Ο ρόλος του είναι πολύπλευρος, η εμπλοκή του δεν τελείωσε με το σχέδιο Ανάν και πρόσεξε το σχέδιο Ανάν ρύθμιζε τα στρατηγικά συμφέροντα και άλλων ¨φίλων" στην νοτιοανατολική Μεσόγειο

    Να το θυμάσαι πάντα η Ελλάδα αποτελεί την κύρια γεωστρατηγική οδό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο μην στέκεσαι μόνο στα της Οικονομίας που είανι σημαντικό ζήτημα αλλά όχι το βασικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτα, γνωστά και αυτονόητα όλα αυτά που λες, αλλά δεν είδα σε κανένα από αυτά να τούς πάει κόντρα, απεναντίας... Και τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη τορπίλησε και μετά κρύφτηκε πίσω από τούς Βούλγαρους, και το Αιγαίο συζητάει κρυφά να το κάνει δαντέλα και σουρωτήρι με σκοπό τη συνεκμετάλλευση (και όχι μόνο), και την ΑΟΖ την έθαψε σαν "μόδα" (Δρούτσας speaking...), και το εβραϊκό λόμπι τών ΗΠΑ φιλοξένησε στην Ελλάδα κλπ κλπ. Επομένως, δεν έχουν κανένα λόγο να είναι τσαντισμένοι μαζί του.

    Το μόνο που καταλαβαίνω ότι υπαινίσσεται ο Ιγνατίου, είναι ότι μάλλον σπατάλησε γρήγορα το πολιτικό κεφάλαιο τής σαρωτικής νίκης του στις εκλογές και τώρα ζορίζεται. Επί πλέον, δεν κατάφερε να καθυποτάξει το βαθύ ΠΑΣΟΚ (και μέσω αυτού να χειραγωγήσει αποτελεσματικά και την κοινωνία) και ζορίζεται κι από 'κεί. Οι νταβατζήδες, λόγω τού ότι κλείνουν οι στρόφιγγες τών κρατικών εργολαβιών, είτε έχουν αρχίσει και τού γκρινιάζουν, είτε εν πάσει περιπτώσει δεν τού παρέχουν τη σκανδαλώδη στήριξη που τού παρείχαν μέχρι πριν λίγο καιρό. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι οι αιχμές τού Ιγνατίου περί δημοσκοπήσεων (ότι δηλαδή στην πραγματικότητα ο ΓΑΠ είναι εδώ και καιρό δεύτερος και με συνεχιζόμενη ταχεία καθοδική τάση).

    Όλο αυτό το σκηνικό "απονομιμοποιεί" τον ΓΑΠ στα μάτια τών πλανητονταβατζήδων, υπό την έννοια ότι σύντομα δεν θα μπορεί να περάσει τίποτα και άρα θα έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του (και άρα πάμε γι άλλα). Ποιά είναι αυτά τα άλλα; Σίγουρα ούτε ο Σαμαράς (και στο βάθος Καραμανλής που δεν τον εμπιστεύονται γιατί έκανε πουτινιές) ούτε και η Αριστερά (πλήν μεταλλαγμένων, που οι περισσότεροι πήγαν στον Φώτη). Έ, κι όλα αυτά τα σενάρια τώρα τελευταία (τυχαίο; δε νομίζω) περί συγκυβερνήσεων και οικουμενικών και "προσωπικοτήτων" και όλων τών πολιτικών ζόμπι τού παρελθόντος που τα ξεθάβουν ένα - ένα και μάς τα πλασάρουν στη μάπα, δείχνουν ξεκάθαρα πού το πάνε το πράμα. Θα τούς κάτσουν τα σενάρια; Θα δείξει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ καμιά εχθρική διάθεση δεν έχουν απέναντι του.Οπως σωστά περιγράφεις έπραξε τα όσα ήθελαν να πράξει, η αποστολή του λοιπόν τελείωσε και δεν υπάρχει κανένας λόγος που να κανει την παρουσια του απαραίτητη.Ας περάσει ο επόμενος, συνηθισμένο φαινόμενο για την Ελλάδα επαναλαμβάνεται πάνω απο 80 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.