29/7/11

Οι μετανάστες στο "κόκκινο"

της Ελίνας Γαληνού
Φαίνεται ότι το κίνημα "αγανακτισμένων" υποβόσκει συνέχεια και μάλιστα, αγριότερη. Ενώ ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θριαμβολογούν ασύστολα για τις επιτυχίες τους στις Βρυξέλλες, η ελληνική κοινωνία τρομάζει να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει το φθινόπωρο, ασφυκτιώντας μέσα στην πολύπλευρη πλέον κρίση.

Ισως ο "ευαίσθητος" πρωθυπουργός μας, από τα αλλεπάλληλα πήγαινε-έλα στο εξωτερικό, ξέχασε μεταξύ άλλων το πρόβλημα των μεταναστών. Και όμως δεν πάνε παρά λίγοι μόνο μήνες από τα επεισόδια στη Νομική και στο κτίριο "Υπατία" όπου η κοινωνία μας κατάπιε τη γλώσσα της από φόβο. Διότι τότε, το αδιέξοδο με την υπερπληθώρα μεταναστών στη χώρα μας, άρχισε να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Η μέχρι προτινος χαλαρή και ανεκτική μεταναστευτική πολιτική, έδειξε ότι δεν μπορούσε πια να ισχύσει, στην τωρινή Ελλάδα της ανέχειας. Πόσο το κατάλαβαν όμως; Μέχρι να δοθεί προσωρινή λύση που σκέπαζε "όσα βλέπει η πεθερά". Ως συνήθως...Οι πολιτικές πρόσκαιρου κατευνασμού όμως, κάποτε μετατρέπονται σε βραδυφλεγείς βόμβες και τότε..οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.
Πριν ένα χρόνο, συμμετείχα σε συνέντευξη τύπου του τέως Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος προβληματιζόταν έντονα για τους κινδύνους που διατρέχει η κοινωνία αν η κρίση συνεχίσει να την μαστίζει. Και βάσει των λογικών εκτιμήσεων των δεδομένων, τα πράγματα δεν μπορούσαν παρά να εξελιχθούν προς το χειρότερο, με την αυξανόμενη ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα. "Αν οι διαρρήκτες σήμερα μπαίνουν στα σπίτια για να κλέψουν χρυσαφικά, αύριο θα μας σκοτώνουν για να κλέβουν ψωμί..." είχε πεί. Δυστυχώς, οι δυσάρεστες αυτές προβλέψεις, αρχίζουν να επαληθεύονται. Το ξέρουν ήδη όσοι πριν λίγες μέρες έτυχε να ακούσουν τον πρόεδρο εθνότητας μεταναστών, να δίνει τηλεφωνική συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι...Χωρίς περιστροφές, προειδοποίησε "Αν η πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει στα αιτήματά μας, να αγνοεί την κατάσταση των μεταναστών και να τους εγκαταλείπει στην εξαθλίωσή τους, το δικό μας κίνημα "αγανακτισμένων" που έρχεται, δεν θα είναι ανώδυνο. Μπορεί να χυθεί αίμα, σας το λέω..." Αυτή η προειδοποίηση, ίσως σε στην προ κρίσης περίοδο, να κρινόταν σαν μια απαράδεκτη απειλή. Τώρα όμως τι να πεί κανείς;
Η χαλαρή μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, όπου παινευόταν "γιατί οι μετανάστες προτιμούσαν τη χώρα μας", συμβάδιζε με την εποχή των ευκαιριών που πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι μετανάστες όμως, συνεχίζουν να περνούν ανεξέλεγκτα τα σύνορά μας και έτσι, να συγκεντρώνονται σωρηδόν στην Ελλάδα που δεν ξέρει πια ούτε τι να τους κάνει, ούτε που να τους βάλει. Οι διαδικασίες απελάσεων έχουν σταματήσει εδώ και μήνες γιατί κρίθηκαν δαπανηρές και το κράτος δεν αντέχει πια έξοδα. Οι μετανάστες στοιβάζονται σε υποτυπώδεις χώρους υποδοχής ή στέλνονται σε διάφορες πόλεις με προβάδισμα την Αθήνα που το κέντρο της κοντεύει να καταστραφεί. Καθώς δουλιές και μεροκάματα δεν υπάρχουν, μετατρέπονται σε κανονικούς ζητιάνους. Με τέτοιες συνθήκες λοιπόν, μάλλον λογικό είναι να περιμένει κανείς τα χειρότερα...
Ας είναι καλά η κυβέρνησή μας που τον Φεβρουάριο του 2010, αντί να κοιτάει την οικονομική λαίλαπα που ερχόταν, βιαζόταν να ψηφίσει το περίφημο εκείνο νομοσχέδιο περί "ιθαγένειας" για να γίνει η χώρα.. ακόμα πιό ελκυστική στην προσέλευση μεταναστών. Το ψήφισε όμως, αγνοώντας και πάλι τις αμφιβολίες του προέδρου μεταναστών που ζητούσε διασφάλιση για τις συνθήκες παραμονής, φοβούμενος (δικαίως) ότι το ν/σ απλώς στόχευε στις... ψήφους των ελληνοποιηθέντων. Και τώρα, ενώ το πρόβλημα χτύπησε κόκκινο με σαφείς πλέον προειδοποιήσεις εκ μέρους των μεταναστών, ο υπουργός Εργασίας απευθύνει... προσκλητήριο σε μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν σε εποχικές δουλειές, λαμβάνοντας προσωρινή άδεια παραμονής! Παραβλέπουν όμως ότι ήγγικεν η ώρα που όλες αυτές οι βλακείες, θα μας γυρίσουν μπούμεραγκ. Και τότε, πέστε μου ποιός γλιτώνει από τα μαχαίρια των εξαθλιωμένων;

9 σχόλια:

  1. >ξέχασε μεταξύ άλλων το πρόβλημα των μεταναστών<

    Αποκλείεται να ξεχάσεις κάτι που αγνοείς. Για τον πρωθυπουργό, οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα. Μετανάστης είναι και ο ίδιος, άλλωστε.

    >"Αν οι διαρρήκτες σήμερα μπαίνουν στα σπίτια για να κλέψουν χρυσαφικά, αύριο θα μας σκοτώνουν για να κλέβουν ψωμί..."<

    Αυτό συμβαίνει ήδη. Πολλά τα περιστατικά, αλλά μην περιμένεις να τα δεις στον τύπο (κάποια αναφέρονται) και βέβαια καθόλου να τα ακούσεις/δεις στην τηλεόραση. Διαρρήξεις μέρα-μεσημέρι! Την τελευταία την χάρηκα, διότι ήταν σε σπίτι βουλευτή, που υποτίθεται ότι φρουρείται κιόλα.(*)

    >Το ξέρουν ήδη όσοι πριν λίγες μέρες έτυχε να ακούσουν τον πρόεδρο εθνότητας μεταναστών<

    Πού είναι αυτός τώρα; Απελάθηκε; «Μπουζουριάστηκε»; Τον «έφαγε» κανείς ... ακροδεξιός; Η ανοχή και το παράδοξο καθεστώς ατιμωρησίας, το οποίο παρέχεται στους λαθρομετανάστες, έχει κάνει την χώρα παράδεισο πάσης φύσεως κακοποιού στοιχείου. Γιατί να κλέβει, να σκοτώνει, να βιάζει, να διακινεί ναρκωτικά, γυναίκες και όπλα στην χώρα του, όπου οι ποινές είναι δρακόντειες και προπαντός εφαρμόζονται και να μην έλθει στην Ελλάδα, όπου οι ποινές είναι υποτυπώδεις και αν εφαρμοστούν ;(* Να γιατί χάρηκα). Δεν είναι αυτό πρόσκληση στον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ;

    όπου παινευόταν "γιατί οι μετανάστες προτιμούσαν τη χώρα μας"

    Ο νόμος, όμως, δεν ισχύει για όλους το ίδιο. Ο νόμος της απελάσεως πρώτος απ’ όλους δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και ούτε εφαρμόστηκες ποτέ στην κίμακα που θα έπρεπε και ήταν/είναι αναγακίο. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ, διαφορετικά θα τους είχαμε νομίμως καλέσει, όπως έκανε η Γερμανία μετά τον Β’ΠΠ. Εδώ είχαμε ΕΙΣΒΟΛΗ λαθρομεταναστών και παράνομη εποίκιση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πληθυσμιακή αλλοίωση, διάρρηξη κοινωνικού ιστού, διαταραχή της ανθροπογεωγραφίας του ελληνικού χώρου κλπ).

    Θα μπορούσα πολλά να γράψω ακόμη, αλλά προς τι; Μήπως θ’ αλλάξει τίποτε; Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίσχος χώρας κατήντησε η Ελλάδα μας!

    Η υπερπληθώρα των ΛΑΘΡΟμεταναστών με την οποία πλημμύρησε η Πατρίδα μας, η Ροντίνα μας (Ρωσιστί η Πατρίδα) για όσους κομμουνιστές με χαρακτηρίσουν "δεξιό", όχι μόνο αποτελεί πρόκληση στους γηγενείς Έλληνες, αλλά τους εξαγριώνει!

    Ήδη, ενώ οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υφίστανται τα πάνδεινα, το Ελληνικό Κράτος (ήτοι οι κυβερνώντες "άρχοντες" της κακής συμφοράς!) εξακολουθεί να προσφέρει δωρεάν τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας - την Ιατρική Περίθαλψη και το δικαίωμα του εργάζεσθαι παρανόμως και αφορολογήτως και τους επιτρέπει να εξάγουν τους καρπούς των παρανόμων κερδών τους στις πατρίδες τους!

    Ας αφήσουμε τον πρόεδρο (sic!) των Πακιστανών ΛΑΘΡΟμεταναστών, ο οποίος απειλεί ότι !

    Που το βρήκε τον χώρο αυτόν, που του έχει προσφέρει θαλπωρή και τόση ασυδοσία, για να απειλεί ότι θα χυθεί αίμα!

    Θα χυθεί αίμα στο χωράφι του παπούλη του ;

    Ειρωνεύονται τον πρόεδρο γνωστού κόμματος, επειδή ζητά την απέλασή τους!

    Ομιλώ υπέρκομματικά!

    Πρέπeι το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει η απέλαση ΟΛΩΝ των ΛΑΘΡΟμεταναστών!

    Η Ελλάς δεν χωρά παρά μόνο τα δικά της παιδιά, τους δικούς της νέους ανθρώπους που αγωνίζονται και για να επιβιώσουν αναγκάζονται να μεταναστεύουν!

    Το 1940 η Τουρκία είχε 13.000.000 κατοίκους και η Ελλάς 7.500.000.

    Σήμερα, η Τουρκία έχει 70.000.000 και η Ελλάς βία 10.000.000 ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 20.000.000 γηγενείς Έλληνες κατοίκους!

    Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους κάκιστους πολιτικούς της χώρας μας οι οποίοι εν ψυχρώ την κατέστρεψαν προκειμένου να περνούν αυτοί καλά!


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτοί όμως, μας έριξαν ήδη σταράτες προειδοποιήσεις και δεν νομίζω να το κάνανε για πλάκα.
    Οταν ακούγονται τα νταούλια, έρχονται όπου να΄ναι και οι χοροί.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω θαρρώ οτι κάτι έκανε ο Νορβηγός, κατι ηξερε,!!δεν μπορεί ετσι στα καλα του καθουμενου-και χωρις να αυτοκτονησει μετα-να πηρε τις ζωες τοσων παιδιων ετσι απο μένος, φυσικα αυτο που έγινε το καταδικαζω απεριφραστα αλλα αμα σε οδηγουν ή ζεις στο γκετο των λαθρομεταναστών, κινδυνευεις, υποβιβαζεσαι σαν ανθρωπος κλπ, και εισαι μειοψηφια στον τοπο σου, ολα παιρνουν απο το μυαλό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Αυτοί όμως, μας έριξαν ήδη σταράτες προειδοποιήσεις και δεν νομίζω να το κάνανε για πλάκα<

    Πλήρης αποθράσυνση. Εμ μπήκαν λαθραία, εμ μας απειλούν κι από πάνω. Και το ελληνόφωνο αθηναϊκό κράτος τι κάνει; Τζαμιά, γιατί τους φοβάται! Αν αυτό δεν λέγεται κατάντια και διάλυση, τότε πώς λέγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι έτοιμη ακόμα η κοινωνία μας για αντίδραση. Η Αριστερά ζει και βασιλεύει...

    Εδώ η αστυνομία μαζεύει από τους δρόμους τα παράνομα και οι περαστικοί φωνάζουν για τα καημένα τα παιδιά..
    Πως περιμένετε μετά να γίνουν μαντρώματα και απελάσεις;;

    Λυπάμαι που το λέω αλλά η Ελληνική κοινωνία θα πρέπει να χύσει αίμα για πολύ περισσότερο ακόμα πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τριάντα χρόνια τώρα, υποστέλλουν σημαίες, καταντάνε τον Έλληνα να μην μπορεί να κάνει οικογένεια και μειωνόμαστε αντί να πληθαίνουμε, γεμίζουν τον τόπο άχρηστους λαθρομετανάστες και λαθρέμπορους, χρεωκοπούν την πατρίδα ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ... ΚΑΙ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να συμπληρώσω το σχόλιό μου αναφέροντας την μεγάλη έξοδο κατά την δεκαετία του 1950, των αναξιοπαθούντων νέων κυρίως Ελλήνων, όχι παρανόμων ΛΑΘΡΟμεταναστών, αλλά κανονικών μεταναστών που οι χώρες υποδοχής, τους εξήταζαν εξονυχιστικά πριν τους δεχθούν.

    Η τότε Ελληνική κυβέρνηση, ενθουσιασμένη διότι - όπως έλεγε τότε - οι μετανάστες θα έστελναν το συνάλλαγμά τους πίσω στην Ελλάδα, έπλεκε διθυράμβους ευτυχίας!

    Οι Γερμανοί στρατολογούσαν, κυρίως από την μέση Ελλάδα και πάνω, νέους μεταξύ 20 και 35 ετών για Gastarbeiter τους οποίους εξεμεταλλεύοντο καταλλήλως δυναμώνοντας την οικονομία τους.

    Χιλιάδες νέοι Έλληνες, που στην Πατρίδα ψωμοζητούσαν, έφευγαν για μια καλλίτερη τύχη στην Αυστραλία!

    Ερήμωσαν τα νησιά του Αιγαίου μας!

    Χειρότερης τύχης έτυχαν όσοι Έλληνες πήγαν να εργασθούν στα ορυχεία του Βελγίου. Εκεί τους έβαλαν να εργασθούν στα βαθύτερα πηγάδια.

    Οι περισσότεροι δεν επρόκειτο να επιβιώσουν γιατί προσεβλήθησαν από την ασθένεια των ορυχείων, την σιλικίαση (white Lung), από την οποία και πέθαναν αργότερα!

    Έτσι στερηθήκαμε τις πιό παραγωγικές ηλικίες της χώρας και μαράθηκε η Ελλάδα μας!

    Ας όψωνται οι τότε κυβερνώντες οι οποίοι δεν είχαν όραμα για την Ελλάδα μας και αδιαφορούσαν για την τύχη των ξενητεμένων παιδιών της, πανευτυχείς διότι ξεφορτώθηκαν το πρόβλημα.

    Σήμερα οι "κρατούντες", προσπαθούν αφ' ενός μεν πιστοί στα κελεύσματα της "ψευδοπαγκοσμιοποίησης" και "ψευδεστάτης παγκόσμιας διακυβέρνησης" (Τότε γιατι χρειαζόμαστε εσένα και τα αδέλφια σου Γιωργάκη;), αφ' ετέρου να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τις ψήφους των παρανόμων ΛΑΘΡΟμεταναστών τους οποίους παράνομα νομιμοποιούν, καταδιώκουν με μανία τους νέους Έλληνες και κάθε τι το Ελληνικό!

    Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με πολύ σκληρή και οργανωμένη συμμορία!

    ΄Ισως τώρα, που τελείωσαν τα πεκούνια, τελειώσει και η ιδιοτελής υποστήριξη που απολάμβαναν έως τώρα, αυτοί οι κακή τη μοίρα, κυβερνήτες της δύσμοιρης Πατρίδας μας.


    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ Ολόκληρη Θάτσερ πήγε τότε μαζί με 35 ειδικούς συμβούλους της στην Ιαπωνία για να πείσει την Χόντα να επενδύσει στην Αγγλία γιανα σωθεί η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία και οι θέσεις εργασίας της!

    Παλαιότερα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, πήγε στις ΗΠΑ για να εξηγήσει στους αμερικανούς γιατί η British Leyland έπρεπε να πουλήσει 3.000 λεωφορεία στον Φίντελ Κάστρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοια σας Ευμένη, και τώρα φεύγουν τα παιδιά μας από την Ελλάδα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.