15/11/11

Αρχισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο με εντολή της τρόικας

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας - Η ένταξη στο νέο καθεστώς λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης
Με εντατικούς και επείγοντες ρυθμούς, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα η τρόικα, ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.

Την Τρίτη το πρωί κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου ώστε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού του κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.
Οπως προβλέπεται το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας:
- Συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Για το ανωτέρω προσωπικό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί
των τακτικών αποδοχών που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά το χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο.
- Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι ως άνω εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.
- Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο
Πηγή: ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια θα μας πάνε από το κακό στο χειρότερο!!

    Ήδη από καιρό έχουν μειωμένο προσωπικό στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες, στις θέσεις ΟΜΩΣ κλειδιά έχουν ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ με αυξημένο IQ αγωνίας για το ευνομούμενο της πολιτείας, άσχετα αν λειτουργούν, ακούσια? ως προαγωγοί των πολιτών στις ορέξεις των διαπλεκόμενων ΠΕΛΕΚΩΝ της διαφθοράς.

    Τι να σου κάνει κι ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ όταν κι ο ίδιος ο θεός δε μπορεί να σταματήσει τα ρολόγια κι ο Ήλιος να μη ξαναβγεί να μη τελειώσει η νύχτα της πολιτικής τους παιδείας! κι αντε μετά το φως ΔΙΚΑΙΟΥ να φέξει.

    ΚΑΙ ποιοι απομένουν????
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
    ΛΟΒΕΡΔΟΣ!!
    ΠΑΓΚΑΛΟΣ (.. προσέξτε στο (1+30"))
    ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ!!!

    ΡΕ!!! πλάκα που έχει!!!
    Τελικά η περί Αλεξάνδρου μνήμη θα προσκύνηση ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ το Ραβίνο???, κατά πως το θέλησαν ΚΑΙ χωρίς την έλευση του Μασία τους Μασώνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αργησαν παρα πολύ.
    Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.

    Είναι όμως 500.000 οι παραπανήσιοι σε σύνολο 1.000.000 που δουλεύουν στο δημοσιο με 1002 μορφές σύμβασης(δημόσιοι μόνιμοι,αορίστου,ορισμένου,σύμβαση έργου κλπ)και φυσικά πληρώνονταν από εμάς του Ιδιωτικού τομέα.

    Αρα οι πρώτες 30.000 είναι η αρχή.
    Η αρχή για μια Ελλάδα όπου θα γίνεται στο δημόσιο ότι και στον ιδιωτικό:ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ.Τίποτε λιγότερο και τίποτε παρισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.