5/11/11

Σαμαράς: «Προέχει η επιστροφή στην ομαλότητα. Ζητώ άμεσα εκλογές.»

Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ευτέλισε το Κοινοβούλιο.
Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας στο πλάι του τους αντιπροέδρους του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, είναι η ακόλουθη:
«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης.
Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.
Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.
Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει.
Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει…
Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε.
Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…
Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.
Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!
Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται...
-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!
Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…
Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…
Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του.
Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού.
Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.
Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος…
Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ…
Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!
Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές.
Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!
Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη
». 

21 σχόλια:

  1. Άντε πήγαινε Αντωνάκη από 'κει που ήρθες, διότι αν σήμερα εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός ο ΓΑΠ, αυτό οφείλεται στην ανικανότητά σου.

    Υπήρχε μία αμφισβήτηση μέσα στο κόμμα του κι εσύ, εντελώς άστοχα, σηκώθηκες κι έφυγες τρεις μέρες από την συζήτηση, αφήνοντάς του το πεδίο ελεύθερο να μεταπείσει τους αντιφρονούντες, χωρίς σοβαρό αντίλογο. Τώρα ζητάς εκλογές, αλλά αυτός έχει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή και κάνει ό,τι θέλει.

    Είσαι λίγος, Αντωνάκη, δεν κάνεις για την δουλειά και την καρέκλα που με τόσο μόχθο πήρες, παρ' όλα όσα κάποτε έλεγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για όνομα του Θεού φύγε"

    Αυτη ειναι σημερινη εκκληση των Financial Times αλλα οχι προς τον Παπανδρεου.Η εκκληση των FT απευθυνεται στον Ιταλο πρωθυπουργο Συλβιο Μπερλουσκονι.
    Η εκκληση συνοδευεται απο την προειδοποιηση οτι αν δεν φυγει μεχρι αυριο Κυριακη,την Δευτερα το Ιταλικο Χρηματηστηριο θα υποστει πανωλεθρια.
    Και επανερχομαι σε παλαιοτερα σχολια δικα μου οπου επεμενα οτι στοχος δεν ειναι η Ελλαδα αλλα βολευει σαν κερκοπορτα που ανοιχθηκε με τις προσωπικες προσπαθειες των αλητων-λαμογιων της χωρας μας που αναγκασαν την χωρα να υπερδανιστει και να φτασει εδω που εφτασε και απο εκει και περα τι ποιο ευκολο για το "συστημα" να περασει στην "αναμορφωση" της Ευρωπης μεσω Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τελευταίες τραγικές φιγούρες της μεταπολίτευσης.

    Τις τελευταίες μέρες,σε συζητήσεις που είχα με αρκετούς ανθρώπους βλέπω τη ζημία που προκλήθηκε στο Σαμαρά,ιδιαίτερη σημασία έχει ότι πλέον οι πολίτες απαγκιστώνοντε πάρα πολύ εύκολα απο τον πολιτικό αρχηγό που πίστευαν,ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει ότι μετά απο το μοιραίο λάθος του Σαμαρά ο κόσμος έχει γίνει ακόμη πιο βίαιος,λειτουργούσε ώς τελευταία ελπίδα και πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό.

    Οι άθλιες πολιτικές πρακτικές των τελευταίων ημερών δημιούργησαν πολύ μεγάλη νευρικότητα στους πολίτες,η οργή επικρατεί και η λογική παραμερίζεται,είναι θέμα χρόνου και τύχης να δούμε μεγάλης έκτασης και έντασης βίαια φαινόμενα σε πολλά μέρη της χώρας ταυτόχρονα.

    Ήδη,απο την 28η φάνηκαν τα πρώτα σημάδια,μαζικές αποδοκιμασίες εναντίον ΟΛΩΝ των πολιτικών στις περισότερες πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα,μέχρι τώρα το φαινόμενο το βλέπαμε μόνο στις 2-3 μεγάλες πόλεις,απο εδώ και πέρα αυτό θα συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα,έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό.

    Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η έλειψη αξιόπιστων και επαρκών μηχανισμών καταστολής στην επαρχία.

    Η αναφορά του νέου ΑΓΕΕΘΑ:«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα…» έχει διπλή ανάγνωση,είναι πιθανό εκτός απο ενδεχόμενο πραξικόπημα να εννοεί και την καταστολή πλήθους απο τον Ελληνικό Στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mme Lagarde : "Nous soumettrons l'Italie de Silvio Berlusconi au test de la réalité"

    Le Monde | 05.11.11 | 13h10

    [ Kριστίν Λαγκάρντ για το ΔΝΤ και την Ιταλία : “Θα υποβάλλουμε την Ιταλία του Μπερλουσκόνι στο τεστ της πραγματικότητας”… ]

    http://www.lemonde.fr/crise-financiere/article/2011/11/05/mme-lagarde-nous-soumettrons-l-italie-de-silvio-berlusconi-au-test-de-la-realite_1599568_1581613.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία επαναλαμβάνεται,για άλλη μια φορά,απο τη μια έχουμε τους Παπανδρέου που δεν παραιτούντε και απο την άλλη έχουμε τους Καραμανλήδες που φεύγουν και ξαναέρχοντε.

    Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα,να κλειδώσει και να καταστρέψει το κλειδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί να βιαστεί ο Αντωνάκης να αναλάβει? άσε σου λέει να περνάει ο άλλος τα μέτρα μόνος του και να φθείρεται. Πάντως αν ήμουν στη θέση του Γιωργάκη θα την είχα κάνει τον Ιούνιο ή και νωρίτερα και με εκλογές ακόμα. Να βλέπαμε τον Αντωνάκη πως θα χειριζόταν το μεσοπρόθεσμο, τη νέα δανειακή, τον προϋπολογισμό και τόσα άλλα... και όλα αυτά μετά από τόσο...αντιμνημόνιο. Και προ παντώς, την αριστοτεχνική "Επαναδιαπραγμάτευση" του. Άραγε, θα βρισκόταν ανάμεσά μας μέχρι σήμερα?...

    Αλλά το παιχνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους... ο ένας ψηφίζει τα πάντα και ο άλλος θα τα εφαρμόζει για δε μπορεί να κάνει αλλιώς... και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.- Πως λέγεται το ΑΔΙΚΗΜΑ της συμφωνίας, σύνταξης και «ψήφισης» αυτής της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, αυτού του προδοτικού εκτρώματος ;;; Πως τιμωρείται άραγε από ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ;;;; Με ποια ΠΟΙΝΗ ;;;;;

    2.- Πως λέγεται Η ΠΡΟΤΑΣΗ υπερψήφισης ΤΗΣ ως «ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ» ;



    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ;



    ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ – 1
    Συνέντευξη Γεωργίου Κασιμάτη, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

    http://www.youtube.com/watch?v=NdlHHHwfPiQ&feature=related




    ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ – 2
    Συνέντευξη Καθηγητή Νότη Μαριά.

    http://www.youtube.com/watch?v=l1Pi--NH3pw&feature=related




    Ειλικρινά, ας μην τις ακούσει τις συνεντεύξεις όποιος έχει πρόβλημα διαχείρισης της οργής του, ή πρόβλημα πίεσης. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες αυτές οι πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο το πρώτο μνημόνιο έγραφα εδώ μέσα ότι ο Σαμαράς είχε έρθει σε συμφωνία με τον Παπανδρέου,αυτό φάνηκε όταν ο Παπανδρέου έφερε στη Βουλή το μνημόνιο να ψηφιστεί με 151,αν δεν είχαν συμφωνήσει τότε λογικά θα έπρεπε να το φέρει με 180 και να στήσει στον τοίχο τον Σαμαρά,τί θα έκανε τότε ο Αντώνης; Δεν το έκαναν όμως γιατί γνώριζαν ότι το πολιτικό κόστος θα ήταν τεράστιο,έτσι αποφάσισαν να αναλάβει ο ένας το πολιτικό κόστος και ο άλλος να το εισπράτει,ώστε να συνεχίσει μετά αυτός με τη σκυτάλη.

    Κάτι στράβωσε τελευταία και ο Παπανδρέου αθέτησε τη συμφωνία,εγώ πιστεύω ότι το καλοκαίρι που πήγαν να καταλήξουν σε συμφωνία και να φύγει ο Παπανδρέου κάτι έγινε,αυτός ήταν και ο λόγος της οργής του Σαμαρά,για αυτό λέει σε όλους τους τόνους ότι ο Παπανδρέου είναι αναξιόπιστος.

    Έμεινε και ο αλήτης ο νεροκουβαλητής να προσπαθεί να κάψει ένα σωρό υποψηφιότητες είτε για να λέει το λάχανο ότι αυτός τους επέβαλε είτε για να τους κάψει.

    Το ξύλο βγήκε απο τον Παράδεισο λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάμε θέατρο (1)

    Μη τρελλαίνεστε ρε παιδιά, όλα είναι ψυχολογικός πόλεμος κόντρα σε ψυχολογικό πόλεμο (και βέβαια, εξαιρετική ευκαιρία για τούς "γνωρίζοντες" να τα 'κονομήσουν γερά από τις απότομες αυξομειώσεις τής ισοτιμίας τού Ευρώ...). Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

    Το κύριο deal είναι πάνω - κάτω αυτό που περιέγραψε ο sterg (6:42μμ). Από 'κει κι έπειτα, αυτά που γίνονται τώρα αυτές τις μέρες είναι ο δουλέψας τού δουλέψαντος. Ποιός δουλεύει ποιόν; Οέο; Και δεν είναι μόνο οι δικοί μας. Οι Ευρωπαίοι είναι ακόμα χειρότερα λαμόγια που κατά τα άλλα αρέσκονται να λένε εμάς λαμόγια ("δεν την αμόλησα εγώ, εσύ την αμόλησες")...

    Παιδιά, ακούτε εμένα (που έλεγε κι ο Γκμοχ). Αποστειρώστε για λίγο το μυαλό σας από τις τοξίνες κατάθλιψης με τις οποίες μάς βομβαδίζουν από το πρωΐ μέχρι το βράδυ ΜΜΕ, παπαγαλάκια και ΣΙΑ. Γείρετε αναπαυτικά προς τα πίσω για να βγαίνει το γέλιο πιο εύκολα και απολαύστε όλο το θίασο επί σκηνής:

    Πάνω - πάνω η επιγραφή (με τεράστια γράμματα):
    «ΑΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΤΗ ΓΜΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!»
    Ξαφνικά, με ένα τσακ, ο έμπειρος τεχνικός παίρνει τον προβολέα από την επιγραφή για να μη φαίνεται (αλλά όμως αυτή παραμένει εκεί και το ξέρουν καλά όλοι τους) και τον στρέφει κάτω στη σκηνή:

    ΣΟΡΟΣ στη ΧΙΛΛΑΡΥ: - Κοίτα, έχω κανονίσει μια μπίζνα με το Ευρώ, δεν βάζουμε το ζαβό να πει καμμιά μλκία πάλι να τα ΄κονομήσουμε και να ταράξουμε και την Ευρωζώνη;
    ΣΟΡΟΣ και ΧΙΛΛΑΡΥ στον ΓΑΠ: - Jeffrey, η πατρίδα σε χρειάζεται, τράβα πες τίποτα στους ιθαγενείς να τρελλαθούνε
    ΓΑΠ: - Θα τους πω ότι δεν είχα ξαναδεί ποτέ CDS στη ζωή μου
    ΣΟΡΟΣ και ΧΙΛΛΑΡΥ: - Μη καρφώνεσαι ρε βλαμμένε, πες κάτι άλλο
    ΓΑΠ: - Το βρήκα, θα τους πω "όλοι στις κάλτσες"
    ΣΟΡΟΣ και ΧΙΛΛΑΡΥ: - Όχι ρε μόγγολο, αυτό θα τους το πει μετά ο Σαμαράς, όταν θα έχει τελειώσει η μπίζνα. Τράβα και πες τους για δημοψήφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάμε θέατρο (2)

    Το γατόνι όμως ο Σόιμπλε κάτι πήρε πρέφα και τσουλάει προς το μέρος τους.

    ΣΟΪΜΠΛΕ: - Μάγκες, κομμένη, θα βγάλω κάτι κι εγώ, όχι μόνο εσείς
    ΣΟΡΟΣ και ΧΙΛΛΑΡΥ: - Καλά, βάλε τους τον εφαρμοστικό άμα είναι και χώσε την κομαντατούρ στα υπουργεία
    ΣΟΪΜΠΛΕ: - Gotcha!

    Στο μεταξύ, στην πολιτική σκηνή:

    ΣΑΜΑΡΑΣ σε ΤΣΙΠΡΑ: - Αλέξη, δεν βοηθάς καθόλου, πότε θα κυβερνήσω ρε γμώτο μου; Ο άλλος έχει βάλει Durostick στην καρέκλα και δε λέει να ξεκολλήσει
    ΤΣΙΠΡΑΣ: - Έλα ρε Αντουάν, μην είσαι αχάριστος, αφού όλο του τα χώνω
    ΣΑΜΑΡΑΣ: - Ναι, αλλά δεν αρκεί, πρέπει να τού πεις όσα δεν μπορώ να πω εγώ για να μη μου χαλάσουν τη διαγωγή, ξέρεις τώρα. Να, έχω βάλει τον Καμμένο και τα λέει, σιγοντάρησέ τον και συ
    ΤΣΙΠΡΑΣ: - ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕΕΕΕΕΙ, CDS, BROKER, ΟΜΕΡΤΑ, ΜΠΟΜΠΟΛΟΨΥΧΑΡΗΔΕΕΕΕΣ
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: - Οικουμενική κυβέρνηση! (κι εγώ μέσα)
    ΚΚΕ: - Αυτά γίνονται για να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα. Ζήτω ο Ζαχαριάδης
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….

    Ο ΓΑΠ εντωμεταξύ φοράει το μαύρο κολάν και το διαστημικό γυαλί, αλλάζει αλυσσίδα στο κανό και την αμολάει:

    ΓΑΠ: - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάμε θέατρο (3)

    Πανικός επί σκηνής (και καλά).

    ΜΕΡΚΕΛ και ΣΑΡΚΟΖΙ: - Τι λε ρε φτωχομπινέ; Όξω πστη απ’ την παράγκα
    ΣΟΪΜΠΛΕ (το γατόνι) σε ΜΕΡΚΕΛ και ΣΑΡΚΟΖΙ: - Αφήστε παιδιά, εγώ
    ΣΟΪΜΠΛΕ: - Κάντε το δημοψήφισμα και γρήγορα μάλιστα!
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….
    ΣΑΜΑΡΑΣ: - Καλά, Ο.Κ., θα ψηφίσω τη δανειακή!
    ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: - Μπράβο Σαμαρά, εμείς πάντα σε εκτιμούσαμε
    ΜΜΕ: - Μπράβο Σαμαρά, εμείς πάντα σε εκτιμούσαμε
    ΤΣΙΠΡΑΣ σε ΣΑΜΑΡΑ: - Τι λε ρε; Άλλα δε μού έλεγες εμένα;
    ΣΑΜΑΡΑΣ σε ΤΣΙΠΡΑ: - Μη ψαρώνεις, τώρα βγες εσύ και βρίσε με
    ΚΚΕ: - Αυτά γίνονται για να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα. Ζήτω ο Ζαχαριάδης
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: - Οικουμενική κυβέρνηση! (κι εγώ μέσα)
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ι: - ΓΑΠ τελείωσες, παραιτήσου να κάνουμε οικουμενική
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΙ: - ΓΑΠ τελείωσες, παραιτήσου να κάνουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΙΙ: - ΓΑΠ τελείωσες, παραιτήσου να κάνουμε κυβέρνηση Βενιζέλου
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….
    ΣΑΜΑΡΑΣ: Παίρνω την κουρτίνα ΙΙ: ΓΑΠ παραιτήσου να κάνουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών και να ψηφίσουμε τη δανειακή, όπως έλεγα εξαποανέκαθεν
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: - Τι λε ρε; Αφού εγώ δεν είμαι τεχνοκράτης
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….
    ΓΑΠ: - Αντί να παραιτηθώ, λέω να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ: - Μπράβο ΓΑΠ, είσαι ηγέτης, εμείς πάντα το λέγαμε
    ΛΟΥΚΑ: - Παιδιά με παίζετε κι εμένα;
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….
    ΣΑΜΑΡΑΣ: - Τώρα δεν ψηφίζω τα μέτρα, να τα πάρει ο ΓΑΠ, εγώ μόνο τη δανειακή και εκλογές, όπως έλεγα εξαποανέκαθεν
    ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: - Απατεώνα Σαμαρά, εμείς πάντα σε υποπτευόμαστε
    ΜΜΕ: - Απατεώνα Σαμαρά, εμείς πάντα σε υποπτευόμαστε
    ΚΚΕ: - Αυτά γίνονται για να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα. Ζήτω ο Ζαχαριάδης
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: - Οικουμενική κυβέρνηση! (κι εγώ μέσα)
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: - ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάμε θέατρο (4)

    Τέλος Πράξης. Τα φώτα ανάβουν. Πάνω - πάνω η ξεχασμένη επιγραφή (με τεράστια γράμματα):

    «ΑΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΤΗ ΓΜΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!»

    Οι ηθοποιοί υποκλίνονται στο κοινό και αυτό τους επευφημεί μετά μανίας:


    ............../´¯/)..........(\¯`\
    ............/...//.............\\...\
    .........../...//...............\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././../..../..../.|_...._| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)….)..(…..(.\....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/............../
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(............)............../
    ......\.............\........../............./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομιζω οτι ο Πιγκουινος με ταλαντο σεναριογραφου μετετρεψε τις σκεψεις μου σε σεναριο ικανο να ανεβει στο θεατρο του παραλογου.Ενος θεατρικου εργου με θεατες τα ιδια θυματα εδω και πολλους αιωνες.Πολλους αιωνες επαναλαμβανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η συνεχεια παρακατω με τον Μπερλουσκονι που αγωνιζεται να μη απωλεσει απο "ευνουχισμενους" σεξουαλικα (Μερκελ,εκεινος στο αναπηρικο υπουργος πως λεγεται κλπ)το μοναδικο διεγερτικο για να πηδαει επι χρημαση 16χρονες στα 75 του και λεγεται αυτο το ψυχοαναληπτικο-διεγερτικο=ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Που και να γνωριζε ο μεσος Ιταλος τα πραγματικα κινητρα του Συλβιο και τι αγωνα κανει για αυτα!

    Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011
    Να γιατί πέφτει ο Μπερλουσκόνι: Il Cavaliere έδιωξε το ΔΝΤ με τις κλωτσιές !

    Μετάφραση και σχόλια From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    November 4, 2011 7:33 pm http://www.ft.com Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε την Παρασκευή ότι αρνήθηκε την προσφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ένα δάνειο προς την χρεωμένη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι η Ρώμη δεν θα έχει τέτοια ανάγκη ακόμη και αν το κόστος δανεισμού της , παραμείνει σε σχεδόν μη βιώσιμα επίπεδα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών G20 του κόσμου, στις Κάννες, ο κ. Μπερλουσκόνι , αντί να συμφωνήσει να δεχτεί την άκρως παρεμβατική παρακολούθηση του ΔΝΤ , υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του – μια άνευ προηγουμένου παραχώρηση από μια χώρα της ευρωζώνης που δεν έχει λάβει ακόμη bail-out.
    Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας αυξήθηκαν σε μετά την άρνηση του κ. Μπερλουσκόνι να δεχτεί την προσφορά ενός δανείου του ΔΝΤ με μειωμένο επιτόκιο. Στο 6,4 τοις εκατό, είναι κοντά στο επίπεδο στο οποίο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αναγκάστηκαν σε ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Ένωσης bail-outs.
    Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει € 300bn ($ 413bn) δανεισμού το επόμενο έτος.
    «Η Ιταλία δεν αισθάνεται την κρίση», δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 των βιομηχανικών δυνάμεων. Περιέγραψε την ιταλική κρίση ομολόγων ως «μια περαστική μόδα», προσθέτοντας «τα εστιατόρια είναι γεμάτα, τα αεροπλάνα πλήρεις σε κρατήσεις θέσεων , και τα θέρετρα καθώς και τα ξενοδοχεία είναι επίσης γεμάτα, “.
    Η Christine Lagarde , η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, είπε ότι δεν είχε προσφέρει δάνειο στην Ιταλία – αλλά και από άλλους αξιωματούχους εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις στις Κάννες, δηλώθηκε στους Financial Times ότι η Ιταλία είχε παροτρυνθεί να δεχτεί βοήθεια 50 δις € .
    Όπως λοιπόν αποδεικνύεται ο κ Μπερλουσκονι δεν είναι ούτε ΜΠΑΤΣΟΚ προδότης ούτε κωλοτουμπιτσας-εθνο-προδοτακος που το έκανε για την πατρίδα ,χα, χα, χα ,δηλαδή ΥΠΕΡ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ . HEIL GAP ( or mind the GAP )
    Υ.Γ.
    Il Cavaliere = Ο ΙΠΠΟΤΗΣ
    1greek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό είναι να παρατηρήσουμε ότι όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις εμφανίζοντε και αποδεικνύοντε ανεπαρκείς,αυτό είναι και το ζητούμενο.

    Οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών πρέπει οπωσδήποτε να αποτύχουν σε μια σειρά απο θέματα ούτως ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση,δεν είναι σενάριο πλέον αλλά πραγματικότητα.

    Σε οικονομικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο,σε πολιτικό είναι κάπου στη μέση,το μόνο που έμεινε είναι το στρατιωτικό σκέλος,έρχεται σύντομα...

    ΥΓ
    Το πιθανότερο είναι να δούμε μια επίθεση σε χώρα της ΕΕ ή πρωτοφανή αδυναμία του ΝΑΤΟ,ίσως και τα δύο σε ένα.

    Άποψη
    Πιστεύω ότι η περίπτωση της Ελλάδος θα χαλάσει το φιλόδοξο σχέδιο,η χώρα μας διαθέτει τη δυναμική να ανατρέψει τη ροή του σχεδίου,κομβικό σημείο θεωρώ την κατάρευση του πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιγκουΐνε, τέλειο το θεατρικό, απλά τέλειο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ Ρίκα, αλλά μη νομίζεις, δεν "το έχω" γενικά. Απλά, τώρα με όλα αυτά τα παραδαλά που γίνονται μού βγήκε έτσι, αυθόρμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ο/Η ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...
    Πάμε θέατρο (4)

    Γειά σου Πινγκουίνε,
    Προσυποργάφω το (ευφυέστατο, ως προς τη δομή και νόημα) Γράφημα σου ΟΛΕ!!

    Εκλογές ΤΩΡΑ
    Με το ΠΕΣ-ΠΕΣ (πληροφοριακός πόλεμος κατά Anakonda),
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ
    ΠΩΣ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ????
    28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ? ΟΕΟ?
    ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ????
    Ο.Κ. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ IMF???

    Ξανά λοιπόν ότι και να προκύψει από το Μακιαβελικό Μαγειρείο απόψε,

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚΟΥΊΝΟΥ!

    Υ.Γ. Το ΜΟΝΟ που τους κρατά είναι Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

    Βαστάτε Αδέρφια γιατί οι τρομοκρατούντες ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΚAI ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ CDS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι όμως, Πιγκουΐνε, μια χαρά «το έχεις», γενικά και ειδικά, δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνεις λέξεις, θεατρικά, λογοπαίγνια... με το σημερινό με έκανες και γέλασα πολύ, ειδικά με το γατόνι που τσούλησε προς τα λοιπά βούρλα, τις παύσεις του «προέδρου» αλλά και την Παπαρήγα : «ζήτω ο Ζαχαριάδης», το οποίο φυσικά πάει με όλα, όπως και τα λοιπά λογάκια, κάτω το κεφάλαιο, όχι στα μονοπώλια, ζήτω ο Λαός, και τα ρέστα - τους, φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Georgia ευχαριστώ σε και σένα. Το γράφημα δεν είναι δικό μου. Κάπου το είχα πετύχει σε κάποιου το σχόλιο σε άλλο σάιτ και το είχα φυλλάξει "δια πάσαν νόμιμον χρήσιν". Έ, σήμερα πιστεύω πως δικαιολογεί τη "νόμιμη χρήση" του...

    Υ.Γ. Η κάτω - κάτω πρότασή σου είναι ακριβώς το νόημα τής θεατρικής επιγραφής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.