21/11/11

Κάποιοι παίζουν με την ζωή των παιδιών μας - Έκαναν βολές με δεσμευμένα πυρομαχικά!

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η σωματική ακεραιότητα αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς, όταν αυτοί, εν αγνοία του Αρχηγού της Δύναμης, διατάχθηκαν να εκτελέσουν βολές με δεσμευμένα πυρομαχικά.Συγκεκριμένα, πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» αναφέρουν ότι σε πρόσφατη άσκηση σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς, συγκεκριμένη μονάδα διατάχθηκε να εκτελέσει βολή, χρησιμοποιώντας πυρομαχικά τα οποία έχουν κριθεί και κατηγοριοποιηθεί ως «δεσμευμένα», δηλαδή ως επικίνδυνα προς χρήση και ως εκ τούτου ακατάλληλα.


Στρατιωτικοί κύκλοι στο ΓΕΕΦ με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα μας, ανέφεραν ότι βολές με δεσμευμένα πυρομαχικά απαγορεύονται λόγω του υψηλού κινδύνου που παρουσιάζουν όσον αφορά στην ασφάλεια, τόσο του προσωπικού που εκτελεί τις βολές, όσο και του πληθυσμού γενικότερα. Οι ίδιοι κύκλοι, ερωτηθέντες από τη «ΜΑΧΗ» κατά πόσο γνωρίζουν ποιος έδωσε τη διαταγή για να χρησιμοποιηθούν τέτοια επικίνδυνα πυρομαχικά στη συγκεκριμένη βολή, δήλωσαν άγνοια. Άγνωστος επίσης παραμένει και τρόπος μεταφοράς των εν λόγω πυρομαχικών στο πεδίο βολής.

Άγνοια του ΓΕΕΦ
Πάντως, όπως «Η ΜΑΧΗ» είναι σε θέση να γνωρίζει, η διαταγή για να χρησιμοποιηθούν ακατάλληλα και επικίνδυνα πυρομαχικά κατά την εκτέλεση της πρόσφατης βολής, δεν δόθηκε μέσα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, τουλάχιστον όσον αφορά στο γραφείο του Αρχηγού του στρατεύματος.

Έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα
Τι θα συνέβαινε όμως άραγε, αν Θεός φυλάξει, κατά τη διάρκεια της βολής και τη χρησιμοποίηση των δεσμευμένων αυτών πυρομαχικών, είχαμε ένα ατύχημα και θρηνούσαμε θύματα. Γιατί κάποιοι, ακόμα και μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μαρί, επιμένουν να συμπεριφέρονται επιπόλαια και να παίζουν με την ασφάλεια και με τις ζωές των παιδιών μας; Ποιος θα λογοδοτήσει για το νέο αυτό απαράδεκτο περιστατικό;
http://maxhnews.com/content/8193 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.