3/11/11

Γιώργο, φύγε!

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και τμήματα του πατριωτικού αλλά και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η κοινωνία αλλά και οι Έλληνες που ζουν πέρα από τα σύνορα της χώρας συγκλίνουν στην ίδια άποψη, στην ίδια αξίωση, στην ίδια πατριωτική προσταγή: Γιώργο, φύγε!

Διότι εξαπάτησες, απέτυχες και σέρνεις τώρα την πατρίδα στην έσχατη απειλή. Στην απόλυτη καταστροφή.

Διότι ξέχασες πως στις Δημοκρατίες μόνος εντολοδότης είναι ο λαός. Και κανένας άλλος.

Διότι οι μεθοδεύσεις που απεργάζεσαι δεν υπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα θέτουν σε άμεσο και σοβαρότατο κίνδυνο.

Αθέτησες όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβες απέναντι στους Έλληνες και επιβεβαίωσες όλες τις προσδοκίες των άσπονδων φίλων της χώρας.

Ματαίωσες –καταπώς υποσχέθηκες στους Αμερικανούς– τις ενεργειακές συμφωνίες που θεμελίωναν μια περήφανη εξωτερική πολιτική και υπηρετούσαν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.

Διέσυρες την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη ως διεφθαρμένη και αναξιόπιστη.

Υπέταξες τη χώρα, κινούμενος μυστικά και υποχθόνια, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επέβαλες επιλογές που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία.

Επέβαλες πολιτικές που καταρράκωσαν την οικονομία και παρέλυσαν ολόκληρη την κοινωνία.

Επέβαλες αποφάσεις που έφεραν «λουκέτα», ανεργία, φτώχεια, απόγνωση, κατάθλιψη.

Απέτυχες σε όλα. Στο χρέος, στο έλλειμμα, στους στόχους που διακήρυσσες και στις υποσχέσεις που μοίραζες.

Έφερες την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, κατάθλιψης και μαζικής παράκρουσης.

Και τώρα καταφεύγεις, αδίστακτα, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, στην έσχατη απειλή.

Δημιουργείς καταστάσεις πλήρους οικονομικής κατάρρευσης.

Δημιουργείς συνθήκες διχασμού.

Δημιουργείς σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους.

Παίζεις με το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Παίζεις με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

Παίζεις σε βάρος των παιδιών μας.

Παίζεις, πρώτα απ’ όλα, με την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ. Σαν να ’βαλες κάποιο σχέδιο στο νου και βάλθηκες να το ολοκληρώσεις πάση θυσία.

Μόνο που –πάση θυσία– το σχέδιο αυτό θα ανατραπεί. Είτε από υπεύθυνες δυνάμεις του κόμματός σου είτε από την αντιπολίτευση είτε από τον ίδιο το λαό.

Οι μεθοδεύσεις σου δεν είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Είναι εμπρησμός της πατρίδας μας. Είναι το λάκτισμα που την πηγαίνει στον όλεθρο.

Ακόμα και οι ξένοι μιλούν για αυτοκτονία της Ελλάδας.

Για εκούσια χρεοκοπία.

Για βίαιη επιστροφή στη δραχμή.

Το παιχνίδι σου δεν είναι μόνο επικίνδυνο. Είναι και ύποπτο.

Διότι υποκρύπτει απειλή σε βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Και συμφέροντα άλλων.

Διότι δεν χωρά σε ανθρώπου νου τόση ανευθυνότητα.

Και δεν σε αντέχει ο τόπος ούτε μια μέρα παραπάνω.

Τελείωσες, Γιώργο.

Τελείωσε και το θέατρο.

Και έχεις τώρα μία και μόνο επιλογή: Να φύγεις.

Είναι το μέγιστο που μπορείς και το ελάχιστο που οφείλεις.

Σήμερα, κιόλας. Όχι αύριο.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33366&categories_id=69 

7 σχόλια:

  1. Προσοχή μήν φύγει εκτός Ελλάδος....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την ημέρα αλλαγής της κυβέρνησης ήταν σαφές πως το μόνο πράγμα που μπορούσε να μας βγάλει από τον οικονομικό βάλτο ήταν η ανάπτυξη και η διοικητική μεταρρύθμιση. Έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να υλοποιηθούν. Μέρος τους παρουσιάστηκαν και δια ζώσης στο ύψιστο κυβερνητικό επίπεδο. Δεν υλοποιήθηκαν για δύο λόγους: (α) δεν είμαι "συγγενής ή φίλος", και (β) κάποιοι είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Από εκείνο το σημείο και μετά δέχτηκα συνεχή πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Τα έβαλα με πολλές σκοτεινές δυνάμεις - όχι γενικές και αόριστες, αλλά με ονοματεπώνυμο. Μοναδική λύση για τη σωτηρία της Πατρίδας ήταν η δημιουργία πολιτικής ωριμότητας στον Ελληνικό λαό. Η έλλειψη συγκεκριμένης αντιπρότασης στο πολιτικό σύστημα με ώθησε να γράψω κάμποσα κείμενα τα οποία ο Ινφογνώμων είχε το θάρρος να δημοσιεύσει. Τα κείμενα αυτά αναδημοσιεύτηκαν παντού, εντός και εκτός Ελλάδος, και, ως εκ τούτου, έκαναν κάποιους να με ακούσουν και πολλούς περισσότερους να με μισήσουν: η αύξηση τού cost of compliance δεν σε κάνει αρεστό, ιδιαιτέρως όταν τα τρις είναι πολλά. Η συμμετοχή μου στον Ινφογνώμονα έκτοτε είχε ως σκοπό την αύξηση της επίγνωσης της κατάστασης σε θέματα γενικότερου γεωπολιτικού εύρους καθώς και η περιφρούρηση της διαδικασίας ωρίμανσης από το ανελέητο informational warfare εντός και εκτός χώρας. Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα αυτών των κειμένων και των σχολίων. Παράλληλα, υπήρξαν ενέργειες σε δύο επίπεδα: το κύριο οικονομικό, ήτοι των υδρογονανθράκων, και το κύριο θεσμικό, ήτοι τού Προέδρου τής Δημοκρατίας. Με συγκεκριμένες προτάσεις διαφυλάχθηκε η δυνατότητα τής ΕΔΕΥ Α.Ε. να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον αλλά, όταν αυτό έγινε αντιληπτό, τέθηκε 'στον καιρό' και οι διαδικασίες τού παρασκηνίου προχώρησαν εις βάρος της. Ως προς τον υπεύθυνο κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή τού πολιτεύματος, ενημερώθηκε πριν από την εμφάνιση τού Μεσοπρόθεσμου για την ακριβή κατάσταση και για το εύρος εφικτών λύσεων. Κατόπιν ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη θεσμική λύση. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τη Χώρα: έχει γίνει διαπραγματευτικός περίγελος, ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ, και κινδυνεύει με πλήρη θεσμική κατάρρευση. Ελπίζω να ενεργοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις τής Πατρίδας και να διασφαλίσουν την εφαρμογή ενός βιώσιμου μέλλοντος: το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε εκ τού αποτελέσματος τόσο λίγο που έθεσε εαυτόν σε κατάσταση αδυναμίας έκφρασης εξ'ονόματος τού Ελληνικού Έθνους. Ούτε ένας από αυτούς που σήμερα κατακεραυνώνουν τον Παπανδρέου δεν είχε τη στοιχειώδη ωριμότητα σκέψης να πει το ίδιο χθες. Όταν είδαν το καράβι να βουλιάζει, έσπευσαν να βγουν για να σωθούν - αυτοί, όχι η Πατρίδα. Αυτή η νοοτροπία είναι Εθνικά επικίνδυνη. Σήμερα λένε ότι πρέπει να είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι μέρος των προβλημάτων. Ας διαβάσουν λίγο για να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο αυτό είναι ανέφικτο: "έχει γίνει κοινό βίωμα πως όσες φορές και να αλλάξει δέρμα, το φίδι δεν γίνεται περιστέρι." Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O γιώργος θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο, το ΠΑΣΟΚ έχοντας στο παρασκήνιο τον εκ γενετής αντιστασιακό θα κάνει πάλι τις μαιμουνιές του όπως τον ιούνιο, εδώ είμαστε και θα το δούμε και θα μείνουμε όλοι καραφλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μεγάλο πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου

    Ακούμε από χθες ότι βουλευτές, κόμματα και φορείς ζητάνε την παραίτηση του blogger “Prime Minister GR”, δηλαδή του κατά κόσμον Γιώργου Παπανδρέου.
    Αυτά όμως είναι υπεραπλουστεύσεις που δε λογαριάζουν τη σχέση ενός blogger με τα sites του. Αν έχετε το Θεό σας, πείτε μου: τι θα κάνει με τόσα sites και λογαριασμούς που έχουν την ονομασία Prime Minister GR. Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει να τα λειτουργεί? Δηλαδή θα τα αφήσει ξαφνικά στην τύχη τους να παγώσουν και να αραχνιάσουν?
    Ορίστε, δείτε ενδεικτικά μόνο μερικά από αυτά:
    Πολλοί από εσάς που διαβάζετε ετούτες τις γραμμές είστε οι ίδιοι bloggers και ξέρω τον πόνο για το blog σας. Το επισκέπτεστε καθημερινά, το συμπληρώνετε, το φροντίζετε , το γυαλίζετε και δεν ξέρω πόσα άλλα. Για φανταστείτε λοιπόν να σας έλεγαν ξαφνικά ότι δεν έχετε το δικαίωμα να ξαναποστάρετε στο blog σας, να τιτιβίσετε στο twitter σας, να ανεβάσετε την τελευταία σας δημόσια ομιλία στη σελίδα σας. Θα σας ερχόταν τρέλα. Θα νιώθατε θλίψη και απόγνωση και δε θα ξέρατε τι να κάνετε για να συνεχίσετε να έχετε τους λογαριασμούς σας. Ε λοιπόν, όλοι εσείς πρέπει να μπείτε στη θέση του και να καταλάβετε τον πόνο του.…
    RYaN
    http://papaioannou.wordpress.com/2011/11/03/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό σε απασχολεί Σέργιε; Μην ανησυχείς, θα το σβήσουν άλλοι για πάρτη του, σε χρόνο ντέ τέ.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα στοιχείο ανωριμότητας που παγίδεψε άσχημα τον ελληνικό λαό και κατ΄επέκταση τη χώρα, ήταν ότι δεν μάθαμε να αντέχουμε την ανωτερότητα.
    Αυτό ομως καταδικάζει στη μετριότητα, δεδομένου ότι ο ανώτερος δεν θα βρεί τόπο να σταθεί και αν βρεί, θα εισπράξει τέτοια απομυθοποίηση, όση και η εντύπωση που θα κάνει.
    Το ότι ο Ελληνας δεν συγχωρεί αξίες έγινε πεποίθηση που μας γύρισε μπούμεραγκ. Ομως χάσαμε πάρα πολύ πολύτιμο χρόνο και οι συνωμοσίες των μετριοτήτων δυστυχώς καταβύθισαν στην αφάνεια ή εξεδίωξαν από τη χώρα, σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο καρπούνται άλλες χώρες (και καλά κάνουν). Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρασκευή, Νοέμβριος 04, 2011
    YΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ MOODY'S

    Tην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, από Baa1 σε Βaa3z ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η Moody's.
    Παράλληλα έβαλε τη χώρα σε καθεστώς παρακολούθησης για ενδεχόμενη μελλοντική υποβάθμιση.



    Οι λόγοι που επικαλείται ο οίκος αξιολόγησης για την υποβάθμιση της Κύπρου είναι η έκθεση του τραπεζικού της τομέα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, η απώλεια της πρόσβασης στις αγορές και η αδυναμία της κυβέρνησης να σχηματίσει και να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό της χώρας.
    ΠΡΕΖΑ TV
    4-11-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.