25/11/11

To ατύχημα στο endgame της κ. Μέρκελ!-Ωρα να πληρωθούν γερμανικές αποζημιώσεις!

Όσο καλοί είναι οι γερμανοί στη κατασκευή ενός αξιόπιστου αυτοκινήτου και γενικότερα σε θέματα βιομηχανικής παραγωγής και τεχνολογίας, άλλο τόσο λίγοι είναι με τα χρηματοοικονομικά και τις αγορές ισχυρίζεται ένας φίλος που εργάζεται σε γερμανική τράπεζα και μάλλον έχει δίκιο.Η εργατικότητα, η «στρατιωτική» πειθαρχία και η υπακοή είναι χρήσιμα στη βιομηχανία και έπαιξαν καθοριστικό στην μετεξέλιξη της Γερμανίας στη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία στον κόσμο.
Όμως, τα ανωτέρω χαρακτηριστικά δεν εγγυώνται την επιτυχία στις αγορές όπου συχνά το ανθρώπινο ένστικτο, η ταχύτητα στις σκέψεις και στις αποφάσεις και ο αυτοσχεδιασμός κυριαρχούν.


Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική.
Η κ. Μέρκελ και άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι και πολιτικοί έχουν συχνά χρησιμοποιήσει την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως μηχανισμό πειθαρχίας για τους έλληνες πολιτικούς και άλλους.

Όμως, οι ανωτέρω απειλές συνέβαλαν περισσότερο στην αποσταθεροποίηση των αγορών και στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης των τελευταίων απέναντι στις δικές τους προθέσεις αναφορικά με το πρότζεκτ του ευρώ παρά έβαλαν τους έλληνες στον ίσιο δρόμο.


Ωρα να πληρωθούν γερμανικές αποζημιώσεις!

By Sebastian Mallaby
Στους τελευταίους 18 μήνες, η Γερμανία έχει δοκιμάσει όλα τα κόλπα για να περιορίσει την συμμετοχή της στις ευρω-διασώσεις. Εχει επιβάλλει εξοντωτικές λιτότητες σε χρεοκοπημένες χώρες. Εχει βάλει στην μέση το ΔΝΤ. Εχει προσπαθήσει να πετάξει το μπαλάκι στην Κίνα. Εχει ανακαλύψει μια απίθανη και μάταιη εμμονή με την μόχλευση του European Financial Stability Facility.

Όλα αυτά τα κόλπα έχουν αποτύχει παταγωδώς και η ήπειρος πλησιάζει την άβυσσο, με την Γερμανία την ίδια να υφίσταται την ταπείνωση μιας αποτυχημένης δημοπρασίας ομολόγων.

Εχει έρθει η στιγμή να αποφασίσει μια και καλή η Γερμανία: πόσα χρειάζεται να πληρώσει για να σώσει την Ευρώπη;

Οι Γερμανοί θα φτάσουν σε μια λογική απάντηση μόνο αν εγκαταλείψουν τον μύθο, που διατρανώνει σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη, ότι οι περιφερειακές χώρες του Νότου είναι οι ανάξιοι ευεργετημένοι μιας φιλανθρωπικής «ένωσης μεταβιβάσεων πληρωμών».

Είναι εύκολο να δούμε από πού προήλθε ο μύθος: Ελληνες που βγαίνουν στην σύνταξη στα 50, που λένε ψέματα για τους προϋπολογισμούς, που ζητάνε διασώσεις σερί και τσατίζονται κι από πάνω. Οσες αερο-φωτογραφίες με αφορολόγητους Αθηναίους που κολυμπάνε στις πισίνες τους κι αν τυπωθούν όμως, η μνησικακία για τους τεμπέληδες Νότιους είναι υπερβολική.
http://www.euro2day.gr

3 σχόλια:

  1. Εχω βαρεθει να διαβαζω αυτα τα ζωα που μας βριζουν .
    Εθνικη αξιοπρεπεια ΤΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://bobokastoras.blogspot.com/2011/11/1940.html

    EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    να βαλουμε καμια υπογραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρείτε πρώτα ποια κυβέρνηση είχαμε τον 2ο ΠΠ και μετά διεκδικήστε.
    Ποια κυβέρνηση ήταν η νόμιμη, αυτή που έφυγε με τον στρατό στην Αίγυπτο, αυτή που διόρισαν οι Ναζί ή του «βουνού»;
    Αντιπροσώπευε οποιαδήποτε από αυτές τις κυβερνήσεις τον λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.