9/2/12

Οι Μαρία-Αντουανέτες αναδεύονται

Στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ η κρίση κτυπά κατά μέτωπο, οι Μαρία-Αντουανέτες εκτελούν αδιάκοπα το έργο τους για να επιβάλουν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους αφέντες τους του Σίτυ και της Γουόλ Στριτ.

Στην Ιταλία, ο «νέος αντιβασιλέας» Μάριο Μόντι  δήλωσε ότι «η νεολαία πρέπει να συνηθίσει να μην έχει μια σταθερή δουλειά στη ζωή», και ότι δεν θα ήταν με οποιονδήποτε τρόπο ένα «ενοχλητικό πράγμα, ότι η αλλαγή είναι όμορφη».




Σε αυτό προστίθεται και το σχόλιο του Προέδρου Giorgio Napolitani για τα τελευταία στοιχεία της ανεργίας, ζητώντας την αλλαγή των «μεθόδων μέτρησης» για να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι η ανεργία των νέων έχει φθάσει το 31%. Σημειώστε ότι αυτό το ποσοστό είναι 43% στην Ελλάδα και 51,4% στην Ισπανία.
Όλα αυτά δεν είναι χωρίς να μας θυμίσουμε τα λόγια της ηγέτιδας μας του MEDEF Laurence «Μαρία-Αντουανέτας» Parisot, η οποία είχε δηλώσει το 2007: «Η ζωή, η υγεία, η αγάπη είναι αβέβαιες, γιατί θα ξέφευγε η εργασία από αυτό το κανόνα;».
Πέρα από τον Ατλαντικό, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προκριματικές εκλογές για την προεδρία Mitt Romney, του οποίου η περιουσία εκτιμάται βάσει των δικών του υπολογισμών στα 200 εκατ. δολάρια, από την πλευρά του, δήλωσε στο CNN τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ότι «δεν ήταν καθόλου ανήσυχος για τους φτωχούς» επειδή διαθέτουν «ένα πολύ μεγάλο δίχτυ ασφαλείας σε αυτή τη χώρα».
Υπενθυμίζεται ότι 46 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, και ότι 45 εκατομμύρια εξ αυτών εξαρτώνται από κουπόνια για συσσίτιο για να φάνε, και αυτό παρά τις επανειλημμένες περικοπές σε αυτό το τύπο προγραμμάτων από το κραχ του 2007 -2008. 
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση και η Fed αγωνίζονται 24 ώρες σε 24 για να γεμίσουν τις τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων και τυπώνοντας χρήμα. 
Η «First Lady  (πρώτη κυρία)» Μισέλ Ομπάμα βλέπει σε αυτό το σημάδι μιας «αξιοσημείωτης προόδου».

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ ΚΡιστιάν ,
    Επιλέγω την δική σου ανάρτηση για να πω τι επακριβώς πιστεύω ότι γίνετε και ο λόγος είναι διπλός:
    1. Με εμπνέει η φωτογραφία με την Μ. Αντουανέτα και δει το φουρό της γιατί τώρα τελευταία πολλά φουρό βγήκαν παγανιά . 2. Γιατί είναι από τις αναρτήσεις που θεωρητικά είναι χαμηλών τόνων.
    Εδώ ο κόσμος χάνετε και εμείς αλλού αρμενίζουμε..Δε πάνε να κόψουνε το λαιμό τους επι του παρόντος οι Τούρκοι; Δεν πάνε όλοι μαζί να πνιγούνε στο Ιορδάνη ποταμό….
    Αν λέω αν μια φορά όλα αυτά τα εξ ανατολών σκύβαλα μας έβλεπαν ενωμένους να αντιμετωπίζουμε τους εντός των πυλών προδότες δεν θα τόλμαγαν να κουνήσουν το φουρό τους ..
    ΤΙ να τι κάνουμε την εξωτερική πολιτική όταν σε λίγο δεν θα έχουμε Ελλάδα για να έχουμε και πολιτική ;
    Τι με νοιάζει επι του παρόντος τι κάνουν στην Συρία (ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ) όταν εδώ κοντεύουν να μας πάρουν και τα σιρίτια
    Υπάρχει αυτό το ιστολόγιο που δίνει βήμα και πάρα πολλοί που το διαβάζουν και έχουν ήδη βήμα από την κοινωνία τι κάνουν;
    Γιατί δεν μιλάτε ευθέως , γιατί δεν ενώνεται τον κόσμο γιατί αφήνετε να πάνε στη σφαγή χωρίς έστω ένα μαχαίρι …Τι σημασία έχει που είμαστε φτωχοί από λεφτά….. Τι σημασία έχει που είμαστε φτωχοί από ηγέτες;;;;;;;;
    Εχουμε συνείδηση ως λαός; Εχουμε αξιοπρέπεια ; Μπορούμε να την βρούμε πάλι;;;;
    Που είστε όλοι εθνοσωτήρες πια, όλοι όσοι διαβάζετε και επιλέγετε να μη μιλάτε …Επιλέγετε να αφήσετε την σκόνη να κατακάτσει. Γιατί ;
    Βλέπω αντιλαμβάνομαι ….Πολλές φορές δεν δημιουργείτε αιματοκύλισμα λόγω ότι κάποιος μίλησε αλλά επειδή κάποιος ΔΕΝ μίλησε ΌΤΑΝ έπρεπε ΟΤΑΝ ήξερες και σιώπησε …
    Μας πρόδωσαν όλοι και αυτό είναι η αρχή του Αρμαγεδδών… Μιλήστε βγείτε μπροστά έχετε όνομα κάποιοι , χρησιμοποιείστε το ενώστε τα πρόβατα και τότε θα δείτε πως θα γίνουν λύκοι….
    Δεν είναι ανάγκη , δεν έχουμε ανάγκη για τον Κολοκοτρώνη δεν θα γεννηθεί πια δεν υπάρχουν οι ρίζες δεν υπάρχουν οι άνθρωποι..
    Όμως μιλήστε που να πάρει και να σηκώσει ….Το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά και καίγεται και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε …Θεωρητικά… τι φοβάστε πια μη κατηγορηθείτε ότι αιματοκυλήσατε την χώρα , ότι ξεσηκώσατε τον λαό , ότι τον βάλατε σε περιπέτειες μα ήδη είμαστε στην περιπέτεια, ήδη και μάλιστα χωρίς αίσιο τέλος..
    Την Ιθάκη δεν θα την βρούμε και όχι μόνο δεν θα την βρούμε αλλά θα μας πετάξουν και στην θάλασσα….Το μέλλον μας είναι το πολύ 3 μήνες ίσως, και μέχρι τα επόμενα μέτρα τα οποία δεν είναι μακριά.
    Τίποτα δεν σώθηκε ο 13 και 14ος επι του παρόντος δεν κόπηκε για να κοπεί το καλοκαίρι.
    Οι αντικειμενικές θα ανέβουν είναι δεδομένο….
    Και πολλά και χειρότερα θα μας πετάξουν έξω από την πατρίδα μας.
    Δεν θα μας ανήκει η Ελλάδα δεν θα μας ανήκει η ζωή μας δεν θα μας ανήκουν τα παιδιά μας ….ΜΙΛΗΣΤΕ ΠΙΑ και ας ενωθούμε μια φορά ….ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ….ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΕΣΤΕ..

    ΥΓ. Αυτά είχα να πω σαν τελευταία λόγια .. Όσοι έχουν αυτιά ας ακούσουν και όσοι έχουν μάτια ας δουν... Όσοι...Αν...
    Η σκόνη κάποια στιγμή θα καθίσει και η βρώμα θα φανεί....Τα υπόλοιπα δεν έχουμε παρά να τα δούμε επί σκηνής... Άραγε όταν θα έρθει το δια ταύτα όσοι δεν μίλησαν, ή δεν έπραξαν πια μάτια θα μπορούν να κοιτάξουν κατάματα ...Θα έχουν την δύναμη ή το σθένος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¨"Είναι απτό- δυστυχώς όχι στην πλειοψηφία των πολιτών - οι οποίοι μάλιστα υποστηρίζουν αυτό που αποκαλείται γλαφυρά ,παγκόσμιο χωριό ,ότι μέχρι να υπάρξει κάποια σταθερότητα στο σύστημα θα επικρατήσει μία οιονεί βαρβαρότητα.
    Σε όλες τις χώρες του κόσμου -στις φτωχότερες εντονότερα -μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θα υποστεί επώδυνα πλήγματα.
    Έτσι αφού η συσσώρευση πλέον πραγματοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και η κυκλοφορία του κεφαλαίου είναι ελεύθερη , σημαίνει ότι σημαντικό τμήμα των μεσαίων στρωμάτων , κατά μείζονα λόγο και των χαμηλοτέρων θα περιθωριοποιηθεί.
    Συνεπώς η ανισοκατανομή του εισοδήματος θα οξυνθεί.
    Περαιτέρω λόγω της διαφοροποίησης της τεχνολογίας θα μεταβληθεί ριζικά ο χάρτης της απασχόλησης τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
    Έτσι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Ή ΑΘΕΛΗΤΑ (με απόρροια την αύξηση του κινδύνου να παραμείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ στα διαστήματα αναζήτησης)".
    Απόσπασμα από βιβλίο πολιτικής οικονομίας αρκετά εύγλωττο που εξηγεί επαρκώς τις δηλώσεις των Μόντι και Παριζό.
    Στο μέλλον θα ακούσουμε και άλλους ηγέτες να κάνουν δηλώσεις παρομοίου περιεχομένου.
    Η μόνη απορία που έχω μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος είναι πόσο μακριά θα μπορούσε να ήταν τα "διαστήματα αναζήτησης" (εργασίας)εάν θα περισσέψουν ποτέ φυσικά θέσεις εργασίας(οι ορδές των πεινασμένων που κάναμε "εισαγωγή" μάλλον είναι πρόθυμοι να δουλέψουν και για ένα ξεροκόμματο και συνεπώς γίνονται ανάρπαστοι -λένε στα φανάρια παίρνουν μεροκάματο , από τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, 2! ευρώ ημερησίως!
    Ποιος κακομοίρης μετανάστης έχασε την δουλειά του ,για να την βρει Έλληνας άνεργος,τώρα στα μεγάλα ζόρια ,που θα την αναζητήσει!
    Η ανεργία με επακόλουθο την πείνα, θα είναι ένα από τα τυχερά που επιφυλάσσει η παγκοσμιοποίηση και το παγκόσμιο χωριό στον Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη.
    Ακολουθούν ο αφανισμός της μεσαίας τάξης ,ο αφανισμός της δημοκρατίας ,οι θρησκευτικές διακρίσεις (για τους χριστιανούς πλέον), τα τσιπάκια,όλα δώρα από την παγκόσμια κυβέρνηση στους πολίτες του πολιτισμένου κόσμου... με αγάπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.