1/2/12

Αργεντινή: "Αφιξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη στολή του κατακτητή"

Η Αργεντινή απορρίπτει τη βρετανική προσπάθεια στρατικοποίησης της σύγκρουσης στα Φόκλαντ και εκφράζει τη λύπη της για την άφιξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ με "τη στολή του κατακτητή", ανακοίνωσε σήμερα του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας."Η Δημοκρατία της Αργεντινής απορρίπτει τη βρετανική απόπειρα στρατικοποίησης μιας σύγκρουσης για την οποία τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ήδη πει ότι οι δύο χώρες πρέπει να επιλύσουν με διμερείς διαπραγματεύσεις" σημειώνει η ανακοίνωση.


Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει ένα από τα πιο προηγμένα σκάφη του, το καταδρομικό HMS Dauntless, για περιπολίες στον Νότιο Ατλαντικό, τονίζοντας ωστόσο ότι η κίνηση αυτή έχει σχεδιασθεί από καιρό και είναι "εντελώς θέμα ρουτίνας".

"Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έφτασε στις νήσους Φόκλαντ ως μέλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.
Ο λαός της Αργεντινής λυπάται για το γεγονός ότι ο διάδοχος του θρόνου έρχεται στο πάτριο έδαφος με τη στολή του κατακτητή και όχι με τη σοφία του πολιτικού που θα εργαστεί στην υπηρεσία της ειρήνης και του διαλόγου μεταξύ των εθνών" προσθέτει η ανακοίνωση.
http://www.protothema.gr/

2 σχόλια:

  1. Παντως για να πουμε και το στραβου το δικιο ΔΕΝ υπρχε ουτε ενας ιθαγενης οταν εφθασαν οι Βρετανοι αποκοι ουτε υπηρξε ποτε αργεντινη μειονοτηα.Αρα "μαλλον" κστακτητες ηταν αυτοι που επιτεθηκαν το 1982 (και εισεπραξαν τα επιχειρα των πραξεων τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Βρεττανοί έχουν διαπράξει αντίστοιχα κακουργήματα μέ αυτά τών ΝΑΖΙ, απλά φροντίζουν πολύ γιά τήν υστεροφημία τους, διαστρεβλώνοντας τήν ιστορία καί ωραιοποιώντας τήν κοινωνία τους μέ κάθε μέσο. Όπου πάτησαν τό πόδι τους εξολόθρευσαν τούς ιθαγενείς. Βόρειος Αμερική (εξόντωση όλων των ινδιάνων), Νότιος Αφρική (εξόντωση των Ζουλού), Αυστραλία, Ινδία, κτλ.

    Τό πραγματικό τους πρόσωπο τό έδειξαν στά 20χρονα παιδιά τής Κύπρου, λίγο μετά από τή νίκη τους στόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου σύσσωμος ο ελληνισμός είχε σταθεί στό πλευρό τους.

    Γιά τήν γενοκτονία των χριστιανών τής Εγγυς Ανατολής πάλι έδρασαν καταλυτικά, αλλά πάντα διακριτικά. Όλοι οι Πόντιοι τής εποχής εξέφραζαν τή λύπη τους, βλέποντας τούς Αγγλους διπλωμάτες νά σφιχταγγαλιάζονται μέ αυτούς πού κρεμούσαν κατά χιλιάδες τούς Έλληνες τού Πόντου. Τούς Αρμένιους τούς έσφαξαν σάν τά αρνιά οι νεότουρκοι αλλά οι εγγλέζοι ήρωες τών ταινιών, αγνοούσαν τίς εκκλήσεις τους.

    "- Γιατί δέν βοήθαμε στρατηγέ τούς Αρμένιους πού είναι λίγο βορειότερα από εμάς στήν Μεσοποταμία;

    - Βορειότερα έχει μπελάδες, νοτιότερα έχει πετρέλαια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.